» »

Pomirjevalne tablete za psa

Pomirjevalne tablete za psa

forplan ::

Moja psica gre v kratkem na sterilizacijo in imam pomisleke kako ustrezno umirit psa.

1. pes ni navajen vožnje (vožnja do veterinarja)
2. po operaciji (dokler so šivi not) preprečit nepotrebne aktivnosti, kot je skakanje in podobno...

Pes je hiperaktiven oziroma na trenutke (prihod članov družine) popolnoma divji :) dirjanje gor dol, skakanje v prazno, postavljanje na zadnje noge.

Imate kakšne izkušnje s določenimi tabletami ali kaj se da dobiti?

Gledal sem že nekaj po internetu in vidim da imajo recimo tablete proti plašnosti, proti pokanju in podobno... Ampak mislim da te tablete bolj pomirijo psa "psihično" kot pa "fizično"...

Imam namen še povprašati še veterinarja, ampak ta teden nisem v bližini, zato me zanima prvo vaše mnenje.
da se strinjam

Timmah ::

Pokliči na kliniko pa ti bodo sigurno znali svetovat.
donde esta francesca

gendale2018 ::

reci veterinarju, če nismaš lih 100kg psa bojo premočne + nekatere živali (predvsem muce) ne prenašajo dobro benzotov (za razliko od ljdu k ij lahko jemo in jemo)

pa če dobiš 2mg flunitrazepame za psa pejt na kak dnm in ornk zasluži
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

pero50 ::

vožnjo bo že potrpel, mogoče mu pa niti ni tako hudo se vozit kot misite :)
- psa daj v prostor (kletko, prostor kjer vas ob prihodu ni) in ko pridete domov ga ignorirajte, dokler se ne umiri. V enem tednu bo to ugotovil in bo ob vašem prihodu miren. Ko gredo šivi ven pa če vam to ustreza lahko spet nori okrog.

fikus_ ::

Vožnjo treniraj prej in ne zadnji dan. Psa z igro prepričaj, da bo šel v prtljažnik, poskusi ga zapreti in opazuj reakcijo. Skozi igro boš psa na marsikaj navadil. Za to kar začni.

SG_101 ::

Psicka bo po sterilizaciji ze sama po sebi umirjena zaradi ucinkov anestazije, tako da ji ni smiselo dajati se dodatnih pomirjeval. Tako, da ko jo pripeljete domov, zagotovo ne bo skakala po nikomur sploh, ker bo na glavi imela tisto plasticno zadevo. Prva dva dni ji dajte malo vec miru pa bo. Kar se fizicne aktivnosti tice je meni veterinar rekel da ni panike. Da lahko skace in gre na sprehod. Da bo ze sama dala vedeti kako pa kaj ji pase in da ni panike glede sivov (le ti se sami razgradijo in jih ni bilo potrebno dati ven). Je pa vsekakor najbolje da o tem vse vprasas veterinarja. Psa pa cimprej navadi na voznjo v avtu,sploh ce je se mlada, da kasneje ne bo se vecjih problemov. Lp

nurse013 ::

Psu das rocni vnos podatkov ...
:)
you gotta be kidding me...

MojoRisin ::

Najboljš, da ubereš pedagoški pristop. Potem pokličeš pasjega psihijatra. Na koncu mu vsi zapojete in mu date tačke, stisnete k njemu in z rahlim cviljenjem součustvujete z psom.
Ne komplicirej, v box, prtljažnik in k veterinarju.

crazyLIKEme ::

1. psa se navadi na vožnjo. Kupiš transporni boks in ga imaš nekaj dni v stanovanju/hiši da se ga pes navadi. Najina je imela popoldanske dremeže not. Po nekaj dneh boks daš v avto, noter pest priboljškov, psa not zapreš in se odpelješ na krajšo vožnjo (10 minut). Če je pes nemiren, ga pokličeš in rečeš, da je vse v redu. Sedaj ko vidi, da odpremo prtljažnik avta je čist vesela, ker ve da gremo nekam.

2: pes je popolnoma divji. Najbolj klasična in najhitreje učinkovita šola je, da psa ignoriraš. Ko začne skakati se obrneš stran od njega in se ga sploh ne vzamaš am. Ko se usede, ga pohvališ in pobožaš. Lahko daš priboljšek, če želiš. Doma imamo moto: "Božamo se s tačkami na tleh." in učinkuje.

Drugače te pa v pasji šoli marsikaj naučijo (tudi zgornji dve stvari) in je zelo dobra investicija.
http://crazyl1keme.deviantart.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški psa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779929 (7228) jype
»

Nemški ovčar šepa

Oddelek: Loža
405166 (2850) Ahubar
»

Pes izbruha vse (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8410954 (8733) jype
»

Resen problem s psičkom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6812309 (10422) koyotee

Več podobnih tem