Forum » Omrežja in internet » Kdo vzdržuje DNS in PTR zapise
Kdo vzdržuje DNS in PTR zapise
DostMam ::
Pozdravljeni!
V bližnji prihodnosti želim postaviti lastni e-poštni strežnik. Domeno sem že uredil, ne najdem nikjer podatka kako urediti zapise za e-pošto. Mogoče kdo krajši HOWTO?
Hvala!
V bližnji prihodnosti želim postaviti lastni e-poštni strežnik. Domeno sem že uredil, ne najdem nikjer podatka kako urediti zapise za e-pošto. Mogoče kdo krajši HOWTO?
Hvala!
Poldi112 ::
A ti ne nudi registrar domene tudi dns-a? Če pa resno postavljaš svoj mail server, ti bo pa menda ja ratalo zgooglati, kako nastavit mx zapise?
Pa veliko sreče s preprečevanjem, da bo tvoja pošta klasificirana kot spam :)
Pa veliko sreče s preprečevanjem, da bo tvoja pošta klasificirana kot spam :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
DostMam ::
Poldi, hvala za odgovor.
Ravno to me zanima: ali pod pristojnost registrarja sodijo (poleg DNS) tudi MX in PTR? Del tega je tudi ključ do uspeha, da pošta ne bo klasificirana kot spam.
LP
Ravno to me zanima: ali pod pristojnost registrarja sodijo (poleg DNS) tudi MX in PTR? Del tega je tudi ključ do uspeha, da pošta ne bo klasificirana kot spam.
LP
rokp ::
Tam, kjer urejas A in CNAME zapise za domeno, urejas tudi MX zapise. PTR ima pa cez tisti, od kogar so IP naslovi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z DNS strežnikomOddelek: Omrežja in internet | 4603 (3795) | Bakunin |
» | Spreminjanje PTR zapisaOddelek: Omrežja in internet | 3935 (3541) | čuhalev |
» | Domena kupljena, kako naprej?Oddelek: Omrežja in internet | 5027 (4127) | Rokic |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9159 (8129) | shorvat |
» | Vpis DNS strežnika v vrhnji DNSOddelek: Omrežja in internet | 8987 (7478) | kronik |