Forum » Omrežja in internet » Wifi problem
Wifi problem
Sancho69 ::
Se opravičujem, samo ne vem kam uvrstiti moje vprašanje.
Imam težave z brezžičnim omrežjem na Android napravah.
Občasno mi na dveh telefonih in tablici prekine internetno povezavo. To traja običajno nekaj sekund, potem pa se povezava spet vzpostavi. V stanovanju imam tri Wifi omrežja. Preko modema, routerja in Ruckus Wireless | MediaFlex 2811. Na vseh treh enak problem.
Medtem, ko laptop in "kišta" delata normalno prek wifi, brez prekinitev (na obeh Windows). Kišta je povezana preko Wifi ekstenderja.
Bi kdo znal pomagati?
V naprej hvala!
Občasno mi na dveh telefonih in tablici prekine internetno povezavo. To traja običajno nekaj sekund, potem pa se povezava spet vzpostavi. V stanovanju imam tri Wifi omrežja. Preko modema, routerja in Ruckus Wireless | MediaFlex 2811. Na vseh treh enak problem.
Medtem, ko laptop in "kišta" delata normalno prek wifi, brez prekinitev (na obeh Windows). Kišta je povezana preko Wifi ekstenderja.
Bi kdo znal pomagati?
V naprej hvala!
SeMiNeSanja ::
Takšne sitnosti so pogosto posledica napake/nezdružljivosti v firmware-u.
Preveri če obstajajo kakšne posodobitve in osveži svojo opremo.
Če to ne pomaga, kontaktiraj podporo proizvajalca.
Preveri če obstajajo kakšne posodobitve in osveži svojo opremo.
Če to ne pomaga, kontaktiraj podporo proizvajalca.
Mare2 ::
Se opravičujem, samo ne vem kam uvrstiti moje vprašanje.
Občasno mi na dveh telefonih in tablici prekine internetno povezavo. To traja običajno nekaj sekund, potem pa se povezava spet vzpostavi.
Katere Android naprave pa imaš? Nekatere imajo slab WiFi 2.4GHz. :)
Sancho69 ::
Imam LG G4, Asus Z01Hd in tablico Asus ZenPad 10. Firmware povsod posodobljen, modem pa je skoraj nov, ker so me priklopili na optiko. Prej po bakru je bil isti problem.
dc10 ::
...ali pa težave z Channel bandwidth 20/40 mhz preklapljanjem signala, nastavi samo na 40, če ne dela pa na 20. Pa ja, DHCP mora biti samo na eni napravi vklopljen...
lp
lp
DeeCoy ::
Zakaj potem "Windows" naprave delajo brez problema?
Kdo bi vedel.. ampak sigurno je lahko samo en dhcp na mreži, drugače bodo nastajale takšne in takim podobne težave. Doma bp laufajo en modem in 3je routerji, 2 od tega v ap načinu. Samo omrežje je treba pravilno nastavit, naslove rezervirat in določit statične ipje ostalim routerjem/apjem. Predstavljaj si, da more bit en šef v mreži. Kako bi zgledalo, če bi imeli 3 župane v Ljubljani? :D
Daniel ::
Lažje bo pogledati, če imaš več DHCP strežnikov kot pa iskati razloge zakaj na Windows dela. Sam sem imel enkrat primer, da je tablica konstantno padala iz WiFi omrežja Innbox modema pri T2. Smo dodali ločen router, pa je.
SeMiNeSanja ::
Več DHCP strežnikov ni problem. ČE SO PRAVILNO KONFIGURIRANI !
Lepo na vse strežnike nabutaš iste rezervacije, scope pa razdeliš, da npr. prvi server dodeljuje naslove od 10-50, drugi pa 51-100.
Lepo na vse strežnike nabutaš iste rezervacije, scope pa razdeliš, da npr. prvi server dodeljuje naslove od 10-50, drugi pa 51-100.
DeeCoy ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Več DHCP strežnikov ni problem. ČE SO PRAVILNO KONFIGURIRANI !
Mislim, da OP niti ne ve, kaj in kako ima nastavljeno, ker načeloma plug&play tudi dela (za silo). Nisem niti predlagal tega, pa še za domače omrežje so to brezvezne komplikacije.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mikrotik - omejitevOddelek: Omrežja in internet | 1660 (1212) | Egii |
» | Enaka wireless sticka na enem omrežju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5195 (4228) | solatko |
» | Router TP-Link TL-WR740N kot switchOddelek: Omrežja in internet | 3450 (2485) | SeMiNeSanja |
» | DHCP strežnikiOddelek: Omrežja in internet | 1490 (1150) | black ice |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3067 (2083) | Cervantes |