Forum » Strojna oprema » Intel Core 9th-gen
Intel Core 9th-gen
Temo vidijo: vsi

FlyingBee ::

tikitoki ::
Mr b, pogovarjaš se s folkom, ki je sposoben zgolj na benchmark pogledat kaj je najhitrejs. Več spremenljivo upoštevat je zanje znanstvena fantastika.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: MostWanted ()

TOP ::
AapocalypseE je izjavil:
Nimam časa niti volje to iskat.
2600K je res legendaren procesor.
Res je ga imam še. problem pa je ker je ratal mal počasen.

ziga1990 ::
^^ Samo to da intel tako malo povečuje zmogljivosti pomeni, da je 14nm skoraj čisto izpiljen torej Intel rabi iti na 10nm in to to leto, ker ko te enkrat konkurenca prehiti bo treba orenk se potrudit da prehitiš
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: AapocalypseE ()

14 nm je bil lani izpiljen do daske z izidom 9 gen.Sam Intel je tole dobro vedu,kje je meja,zato pa je vsako leto 200 mhz več,dodajal,če bi takrat AMD bil konkurečen kot sedaj bi tole že bilo zunaj,tako pa je,kot je.Sedaj govoriti,da ga bo konkurenca AMD prehitela je spet prehitro govoriti,dokler ne pokažejo uradno vse proce in kaj so sposobni,če bodo res Intel premagali,ker Intel ima še vedno rahlo prednost pred AMD,čeprav je AMD izdal že 2 generacjo Ryznov,pravijo v tretje gre rado,upam da res.Napovedane so nove plate 570 modeli od Asrocka sem bral,da bodo plate prej izšle kot proci.Pomoje pred zimo,dokler bo na naših policah težko.Vsi pričakujemo čudeže,sam čudež bo že,če bodo resnično premagali Intel,ampak premagali ne dohiteli,kot sedaj.

FireSnake ::
TOP, bi se kar strinjal.
Dodal bi pa še, da Intel rahlo panika grabi, ker, zadnje čase, porabo višajo v nebo.
Kar lepo sovpada s tem, kar si napisal ... proizvodni proces je dodobra izpiljen - zato jim še znese.
Dodal bi pa še, da Intel rahlo panika grabi, ker, zadnje čase, porabo višajo v nebo.
Kar lepo sovpada s tem, kar si napisal ... proizvodni proces je dodobra izpiljen - zato jim še znese.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

D3m ::
Vprašanje kako bodo označili Comet Lake.... 10.gen ali kar 9.gen+?
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

^^ Če Intel izda 10nm za desktop to leto drugače bo to leto 7nm vs 14nm drugo leto pa 7nm+ vs 10nm ali 10nm+

FlyingBee ::
Zna biti 10nm+ naslednje kar izdajo pa še Intelov 10nm ni enako kot, da bi bil TSMC 10nm.

Intelov 10nm = 14nm++
Intelov 10nm+ = 7nm TMSC
Intelov 10nm+ = 7nm TMSC
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

Seba22 ::
Intelovega desktop 10nm pred Q1 2020 ni za pričakovati ker ga nebo za desktop definitevno ne
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seba22 ()

edi45 ::
Jaz sem pa prodal moj pc po dobrem tednu al kolko ce se ne motim?
ker sem imel dolocene probleme z njim in dobil sme za njega vec, kot sem sam placal. Sem studiral da bi mogoce sprobal ryzen, ampak sem bil v dvomu, zato sem spet vzel 9700k z malo boljsimi/drazjimi komponentami in novo graficno. :D

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()

gddr85 ::
škoda, lahk bi 9900k sprobal, zraven en custom loop, ni hudič, da ne bi delalo ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()

mahone ::
AapocalypseE je izjavil:
d3m, ti pa si še vedno isti idiot.
Ryzen mora samo frekvenco dvignit in je to to.
2700X, če bi šal na 5GHz, bi z lahkoto držal skupaj z 9900K.
Se vidi kakšno je stanje, če sta oba na isti frekvenci.
Jo ene 400-500mhz pa se bo mogoce priblizu i5-8400

AapocalypseE je izjavil:
boljša primerjava sicer pa ročni OC na ryzenih je no go so opazili, da je dejansko slabše če ti naviješ kokr pa da XFR2 naredi svoje

edi45 ::

Treer ::
AapocalypseE je izjavil:
Hehe, če bo sreča bo 3000 serija celo za kak procent boljša od 8400

Marko84 ::
Novi i5 9400 je pri nas cenejši kot stari 8400 in 8500 ponekod. Je kakšna posebna razlika med i5 in i7 glede gaminga?

Med 9600k in 9700k trenutno praktično nobene, bo pa imel i7 pač daljšo življensko dobo, med non-k i5-kami in 9700k pa je razlika v frekvenci, ampak tam do 100Hz je tudi 8400/9400 povsem dovolj.

Sigurno ga ne bo še uprašanje,kdaj bo AMD izdal,ker uradnega izida še ni,tako da znajo.kot sem napisal tole zavleč v jesen,tega leta.Vsi se nekaj zanašate joj izdali bodo 7nm pri AMD,pa pri INtelu 10nm++ je prav vseen kaj izdajo same prednosti razen več jeder spravit na eno proc nebo,če nebo prave frekvence.To se zdaj lepo vidi pri AMD imajo jedra sam tale nimajo visoke frekvence ampak nizka 4-4.2 ghz.Tole je AMD že poskusu pred leti pa se ni izšlo,sedaj bo uprašanje kaj bo prinesla nova tehnologija.
Ja sam je tud razlika velika v ceni z 9700K prideš na 450e,kar je pa malo preveč.
Med 9600k in 9700k trenutno praktično nobene, bo pa imel i7 pač daljšo življensko dobo, med non-k i5-kami in 9700k pa je razlika v frekvenci, ampak tam do 100Hz je tudi 8400/9400 povsem dovolj.
Ja sam je tud razlika velika v ceni z 9700K prideš na 450e,kar je pa malo preveč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()

bbbbbb2015 ::
14 nm je bil lani izpiljen do daske z izidom 9 gen.Sam Intel je tole dobro vedu,kje je meja,zato pa je vsako leto 200 mhz več,dodajal,če bi takrat AMD bil konkurečen kot sedaj bi tole že bilo zunaj,tako pa je,kot je.Sedaj govoriti,da ga bo konkurenca AMD prehitela je spet prehitro govoriti,dokler ne pokažejo uradno vse proce in kaj so sposobni,če bodo res Intel premagali,ker Intel ima še vedno rahlo prednost pred AMD,čeprav je AMD izdal že 2 generacjo Ryznov,pravijo v tretje gre rado,upam da res.Napovedane so nove plate 570 modeli od Asrocka sem bral,da bodo plate prej izšle kot proci.Pomoje pred zimo,dokler bo na naših policah težko.Vsi pričakujemo čudeže,sam čudež bo že,če bodo resnično premagali Intel,ampak premagali ne dohiteli,kot sedaj.
Tehnološko je AMD boljši pri proizvodnem procesu, ampak samo zato, ker se zanaša na TSMCjev 7nm proces.
Ima pa tud nekj sreče, ker je TSMC imel vse rezervirano za Apple A12 Bionic, zdaj pa kot kaže, je prodaja dosti slabša. Apple to zavija malo v meglo, pravijo da je prodaja 4% manjša od *pričakovane*, kar zna biti nekje 20% fizično manjša. Zato ima AMD srečo:
https://hothardware.com/news/amd-7nm-ze...
Intel pa ima vse kapacitete vseeno zasedene, dosti proda Xeon CPUjev:
https://www.reuters.com/article/us-isra...
Apple je napovedal, da gre dol z Intela:
https://arstechnica.com/gadgets/2018/04...
samo dodan danes niso pokazali CUja, ki bi bil konkurenčen Intelovim CPUjem. Morda bodo, jaz jim želim dosti sreče, samo ponavadi so tega časa že bili inženirski primerki zunaj.
Amazon je tudi napovedal lasten CPU:
https://www.pcgamesn.com/intel-beware-a...
https://www.nytimes.com/2018/12/10/tech...
Oni pa celo že imajo svoj Graviton CPU:
https://www.theregister.co.uk/2018/11/2...
samo tudi implicitno priznavajo, da jih Intel Xeoni strižejo v nulo.
Do zmage AMDja in zatona Intela je še - daleč.

^^ se strinjam, če AMD prehiti Intel se bo Intel zbudil in začel dejansko razvijat in mi kupci bomo na boljšem, ker bomo imeli odlično izbiro

klinker ::

Zabit indeed.
@TOP
Jesen so bolj APUji napovedani, kot pa Ryzen 3xxx serija.
@TOP
Jesen so bolj APUji napovedani, kot pa Ryzen 3xxx serija.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

Treer Mid range Ryzen 3gen procesor je dohitel 9900K z nedokončnimi frekvencami in z 40W manjšo porabo torej lahko rečemo da AMD ima vso možnost premagati Intel 9 gen

Popravek - po njihovih trditvah z nedokončanimi frekvencami in pa 9900k ni bil do konca navit, sploh pa ta cinebench (še posebej samo mt score, brez st vrednosti) ne pomeni kaj dosti, ker je itak najboljši primer za Ryzne, zakaj niso recimo pokazali še česa drugega?
Sicer se mi pa tega ne da več v nedogled ponavljat, skratka osebno sem prepričan, da bojo v single thredu še vedno kar lepo opazno zaostajali že za 9000 serijo, kaj šele za novimi Inteli.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Treer ()

9900k je laufal na stock 4.7GHz all-core tako, da ga niso nič spreminjali.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Engineer_SLO ()

Precisely, njihov Zen2 pa skoraj gotovo kolikor je šlo visoko...![]()
niti ne rekli so da frekvence še niso dokončne in ne pozabit to je bil mid range cpu

Rekli so ja - a ti verjameš vsaki reklami?
In to, da naj bi bil mid-range tudi nič ne pomeni, ker bojo imeli višji kvečjemu več jeder, ne pa hitrejša...

Podtikanje kot ponavadi; za prihodnje Intele nisem ničesar konkretnega trdil, jasno pa je, da ne bodo slabši kot obstoječi

Reklami praviš podtikanje.
Tvoje besede.
Tvoje besede.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

Rekli so ja - a ti verjameš vsaki reklami?In to, da naj bi bil mid-range tudi nič ne pomeni, ker bojo imeli višji kvečjemu več jeder, ne pa hitrejša...
višji rang ima več jeder in višje frekvence tako, da bo boljši, nič ne govori o reklamah ko pa imaš Intela ki je podkupil podjetje, da omeji 2700X da bi se lahko hvalili kako 9900K uniči konkurenco

Seveda, saj je nisem jaz naredil ali izrekel trditev, ki so gor. AMD-jevci ste lahko samo srečni, da Intelovi proizvodni procesi niso šli po prvotnem planu, ker lahko si predstavljate, kako bi Ryzni sedaj izgledali, če bi bi mel Intel že 7nm zunaj.

Ti že ne. Si pa zelo dober v reklami za kar se mi zdi škoda, ker nič ne dobiš s strani Intela.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

gddr85 ::
intel še ne ve kak PR dela Treer na tem forumu, bi ga takoj vzeli....head of marketing department for šur

Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()

P.S.
Best CPUs for Gaming: Q1 2019
https://www.anandtech.com/show/9793/bes...
Best CPUs for Gaming: Q1 2019
https://www.anandtech.com/show/9793/bes...
If you are gaming at low resolutions (720p) and high frame-rates (144-240 Hz), then the Intel i5-9600K might be the best buy.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

neo5468 ::
Nah. 9600k je 280€, 8700 je 332€. 50€ več za hyperthreading je nobrainer. Če greš i5, je 9400f za 210€ boljši buy.

Odvisno za kaj - za čisti gaming na 144 in več Hz zaslonih je 9600k še vedno boljši (vsaj trenutno in verjetno še kar nekaj let), ker ga pač lahko naviješ na 5,1 - 5,2 Ghz, dočim za neko mešano rabo (sploh če je več kakih večjih renderjev) je pa navaden 8700 mogoče res bolj ustrezen.

Ne pozabi na cooler za tvojih 5.2GHz
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

Če hočeš tišino ga rabiš v vsakem primeru, tudi za 8700 in seveda tudi za Ryzne (so res boljši od bednih Intelovih, niso pa ravno tata-mata)

bbbbbb2015 ::
Sicer se mi pa tega ne da več v nedogled ponavljat, skratka osebno sem prepričan, da bojo v single thredu še vedno kar lepo opazno zaostajali že za 9000 serijo, kaj šele za novimi Inteli.
AMD frekvenc ne navija tako zelo. Praktičen efekt tega je, da imajo mali ali ničen izmet pri proizvodnji 7nm.
To rabijo, ker v preteklosti niso imeli glih zaslužkov. Zmanjšanje litografije na 7nm pa hkrati pomeni, da imajo več prostora. Zato raje dajo več jeder na CPU.
Če bo TSMC spedenal 7nm postopek, se bodo frekvence začele zviševati.
TSMC je zgleda najboljša FAB fabrika ta hip in če oni ne znajo, potem se bo še malo čakalo. Intel ima izmet več kot 60% na 10nm postopku (ki bi naj bil za dlako boljši od 7nm TSMC postopka). In to Intel ves čas muči - preveliki izmeti, glede na zahtevane parametre.
Verjetno, če bi Intel malo spustil kriterije (frekvence) bi verjetno že rodili postopek. Samo potem so na enakem ali na slabšem kot AMD.
Obstaja ena mala možnost, da 7nm (10nm) postopki ne bodo dosegali visokih frekvenc.
IBM ima svoj najboljši procesor navit na 5.2GHz:
IBM z14 (microprocessor) @ Wikipedia
Samo se še držijo 14nm postopka pri GF. Je pa IBM tudi napovedal sodelovanje TSMC pri 7nm postopku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()

Alien123 ::

bbbbbb2015 je izjavil:
AMD frekvenc ne navija tako zelo. Praktičen efekt tega je, da imajo mali ali ničen izmet pri proizvodnji 7nm.
To rabijo, ker v preteklosti niso imeli glih zaslužkov. Zmanjšanje litografije na 7nm pa hkrati pomeni, da imajo več prostora. Zato raje dajo več jeder na CPU.
Wait, what?

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 19779 (15417) | Predator X |
» | Intel predstavil 9. generacijo Core procesorjev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 21110 (17527) | MrStein |