» »

Konoplja

Konoplja

Digibyte ::

Nevem kam bi dal to temo pa glede na to da naj bi konoplja rešila marsikateri problem človeštva jo bom kar tukaj.

Torej glede na to da v tem primeru industrijska konoplja ponuja okoli 2000 izdelkov me čisto iz firbca zanima zakaj se nihče ne spusti v masovno predelavo konoplje. Saj vidim kako njivo sem ter tja posejano s to rastlino vendar gre bolj za pridelavo semena za uživanje. Kaj pa vse ostalo? Papir, tekstil, gradbeni materiali,..? Se ne splača al ni zakonske podpore?

jype ::

Digibyte je izjavil:

Se ne splača al ni zakonske podpore?
Komplicirano je. Slovenci imajo radi, da jim država pove, kaj smejo, česa pa ne.

branimirII ::

Verjetno je nekomu v interesu, da je tega cim manj. Svetovno gledano, ne samo pri nas.

maco-maco ::

Zadeva se ponovno prebuja. Izolacijo se sigurno dobi, majico in ene par parov nogavic imam.
Stroje in celoten proces smo že obvladali, sedaj pa nam to očitno ne gre več tako dobro. Trga za industrijsko konopljo še ni
Pa verjetno ni lahko cenovno konkurirat velikim obratom za proizvodnjo iz sedaj standardnih surovin.
Zakaj je zdaj pravi čas, da začnete pridelovati industrijsko konopljo
Po drugi strani pa govora o balonu Kripto in konoplja - popolna pokrizna balona
No, verjetno bo zadeva napredovala.
Kaj?

Unknown_001 ::

Pri denarju se zatakne. S papirji ni dobesedno nič dela in stroška.

Odkupna cena za konopljo je obupno nizka in si v vsakem primeru delaš minus, če misliš samo zasadit, pobrat in prodat naprej.
Stvar se ti splača samo, če jo sam pridelaš IN predelaš. Za predelavo konoplje v uporabne izdelke pa rabiš ustrezno postrojenje in poznat procese. V glavnem en kup dela in vložkov je v tem.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

jype je izjavil:

Digibyte je izjavil:

Se ne splača al ni zakonske podpore?
Komplicirano je. Slovenci imajo radi, da jim država pove, kaj smejo, česa pa ne.

V resnici bi raje videli, da jih drzava ne omejuje tolk.

tikitoki je izjavil:

Aja?

Od kod pa potem na tem forumu toliko ljudi, ki jih skrbi, da nekateri drugi ljudje za sprostitev ne uporabljajo družbeno sprejemljivega alkohola, temveč druge vrste psihoaktivnih snovi, ter pozivajo na kaznovanje teh "zadetkov"?

tikitoki ::

Unknown_001 je izjavil:

Pri denarju se zatakne. S papirji ni dobesedno nič dela in stroška.

Odkupna cena za konopljo je obupno nizka in si v vsakem primeru delaš minus, če misliš samo zasadit, pobrat in prodat naprej.
Stvar se ti splača samo, če jo sam pridelaš IN predelaš. Za predelavo konoplje v uporabne izdelke pa rabiš ustrezno postrojenje in poznat procese. V glavnem en kup dela in vložkov je v tem.

V konoplji je tudi veliko denarja. Zakaj mislis, da je taka norija okoli tega?

jype je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Aja?

Od kod pa potem na tem forumu toliko ljudi, ki jih skrbi, da nekateri drugi ljudje za sprostitev ne uporabljajo družbeno sprejemljivega alkohola, temveč druge vrste psihoaktivnih snovi, ter pozivajo na kaznovanje teh "zadetkov"?

Odgovor na tvoje vprasanje je izredno preprost. Ljudje zelijo, da drzava prisli ostale v konformacijo po njihovem kalupu. TOrej, ne zelijo, da omejuje njih. Zahtevajo, da omejuje tiste z navadami, ki jim niso vsec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Hm, nemara imaš prav. Pozabil sem, da so ljudje brez težav sposobni vzdrževati tako hudo kongitivno disonanco. Zdaj bom zopet sanjal o Zaphodu.

Filip8 ::

je denar tudi v samo pobrani konoplji.. je kolega letos spet mel, pa mislim, da je na hektarju dobil 9000eur? mogoče se malo motim z površino, ampak je rekel, da je bilo nekaj več tisoč eur razlike kot pred kakšnim letom in, da je nek azijc vse pokupu.

Andro457 ::

Saj se. Trg (legalen) konoplje je svetovno gledano vreden vsaj 150 miljard dolarjev. Tudi v Sloveniji imaš številne proizvajalce na tem področju ...

Dr_M ::

Slovenci imajo radi, da jim država pove, kaj smejo, česa pa ne.

Tem ljudem se rece jugonostalgiki.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

tikitoki je izjavil:

V konoplji je tudi veliko denarja. Zakaj mislis, da je taka norija okoli tega?

Zato ker vsi vidjo samo to kok bodo kasiral, ko je pa treba začet delat in vlagat, je pa tišina in raje pobirajo subvencije za koruzo.

Begabt

Daliborg ::

@OP kdo pravi pa da ni izdelkov? Okoli kranja je vsako leto več in več nasadov industrijske konoplje jaz opažam. Včeraj na kmetijskem sejmu v Komendi sem zasledil kar nekaj izdelkov in različnih ponudnikov konopljinih izdelkov. Tako da jaz verjamem, da je šele mlada/prenovljena panoga.
Lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Dr_M je izjavil:

Tem ljudem se rece jugonostalgiki.
Mhm, to ste tisti, ki se vam toži po času, ko je bila homoseksualnost prepovedana z zakonom.

TheBlueOne ::

Si mislim, da ni ekonomske racunice, trzna nisa gotovo ni.

TheBlueOne je izjavil:

Računica seveda je. Ni pa to easy money, kar mnogi tudi sanjajo.

Begabt

ginekk ::

Digibyte je izjavil:

v me čisto iz firbca zanima zakaj se nihče ne spusti v masovno predelavo konoplje. ...

Mene so zanimiva ta posploševanja. Samo manjka še tipičen krajevni prislov "v Sloveniji".

Zdaj si skorajda že prepozen glede na nagli zasuk industrije, plus že obstoječi kmetje imajo veliko prednost. Po moje se bolj splača v končne izdelke vlagat, čeprav tudi dobiš že vse pri nas v trgovinah... od CBD olj različne kvalitete, celo do konoplje ki vsebuje zakonsko dovoljen mali odstotek THCja . Preostane samo že trženje in optimizacija/inovacija v procesu samem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

Unknown_001 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Računica seveda je. Ni pa to easy money, kar mnogi tudi sanjajo.

To, da ni easy money bolj kot ne pomeni, da ni racunice. :) Je pa matematicno gledano vedno racunica, samo ne vedno pozitivna. Mislil sem bolj v poslovnem smislu ali drugace, "Se bolj splaca kaj drugega".

shadeX ::

To, da ni easy money bolj kot ne pomeni, da ni racunice.

Ja in ne. Na začetku so vložki veliki, ampak kot ti enkrat zalaufa, pol pač "gre". Ni važno kak posel izbereš, nikjer (legalno) ne dobiš "easy money" (mogoče so res kakšne izjeme, ampak moraš biti res ob pravem času, na pravem mestu - "khm, early bitcoin minerji").

Prvo moraš vložit trud, čas, pridobit znanje itd. Ko enkrat zalaufa, si pa na konju in šele potem rata "easy money".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Ne vem... Nisem vajen, da se rece, da ni racunice samo ko je minus.

To s "Ko enkrat zalavfa" pomeni, da je racunica. Pac projekt zastavis tako. Ce pa imas recimo s podobno tehnologijo na voljo bolj donosne enako ocitne poti zame pomeni, da ni racunice.

Zgodovina sprememb…

shadeX je izjavil:

To, da ni easy money bolj kot ne pomeni, da ni racunice.

Ja in ne. Na začetku so vložki veliki, ampak kot ti enkrat zalaufa, pol pač "gre". Ni važno kak posel izbereš, nikjer (legalno) ne dobiš "easy money" (mogoče so res kakšne izjeme, ampak moraš biti res ob pravem času, na pravem mestu - "khm, early bitcoin minerji").

Prvo moraš vložit trud, čas, pridobit znanje itd. Ko enkrat zalaufa, si pa na konju in šele potem rata "easy money".

To v bistvu velja za katerikoli posel. Akrapovič tudi ni kar iz prve štartal z veliko proizvodno halo za krivljenje in švasanje auspuffov.

Begabt

TheBlueOne je izjavil:

To s "Ko enkrat zalavfa" pomeni, da je racunica. Pac projekt zastavis tako. Ce pa imas recimo s podobno tehnologijo na voljo bolj donosne enako ocitne poti zame pomeni, da ni racunice.

Veš kaj je men star ate reku, ko sem na tvoj način komentiral zaslužke od pridelkov na njivah?

Ja kako pa to razmišljate, sej če bi vsak tko razmišljal noben neb nč mel.

Pa sem kmal razumu kaj mi je hotel povedat. Je praktično iz nule (odraščal praktično v vuko*ebini kjer ni blk ničesar) v tistem jugosocializmu je uspel ustvariti mnogo. Medtem ko so ostali govorl kaj se isplati i šta se ne isplati. Drugi so gledal kako bo konc mesca plača, on je pa vedno delal za prihodnost in ustvaril firmo. Drugi star ate je isto po nacionalizaciji praktično iz nič naredil posel ki še danes živi.

Begabt

FTad ::

BTW, a kdo od vas uporablja cbd kapljice, kapsule, ali pa hemp kapsule kot supplement? Ce ja, kje jih kupujete?

FTad je izjavil:

BTW, a kdo od vas uporablja cbd kapljice, kapsule, ali pa hemp kapsule kot supplement? Ce ja, kje jih kupujete?

Fotr jemlje smolo, teta in stric, dedi, babi isto...

Če te zanima več nadaljujeva na ZS.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Veš kaj je men star ate reku, ko sem na tvoj način komentiral zaslužke od pridelkov na njivah?

Pa sem kmal razumu kaj mi je hotel povedat. Je praktično iz nule (odraščal praktično v vuko*ebini kjer ni blk ničesar) v tistem jugosocializmu je uspel ustvariti mnogo. Medtem ko so ostali govorl kaj se isplati i šta se ne isplati. Drugi so gledal kako bo konc mesca plača, on je pa vedno delal za prihodnost in ustvaril firmo. Drugi star ate je isto po nacionalizaciji praktično iz nič naredil posel ki še danes živi.

Jaz nebi posploseval. Na drugi strani pa kmetije trenutno propadajo ravno zaradi ekonomske racunice. To kar je delovalo za tvojega starega ato ne bo delovalo za vse. Ko recem, da verjetno ni racunice bolj svetujem previdnost. Ce kdo hoce iti v nekaj na slepo sam nimam kaj proti. Ce spekulira ali predvideva, da se bodo okoliscine spremenile, potem zame to pomeni, da spekulira z rizikom in da se zaveda, da bo morda v minusu.

Kaksno podjetje je ustanovil star ata, da je sel prti verjetnosti in se mu je kasneje obrnilo v prid njemu?

Unknown_001 je izjavil:

FTad je izjavil:

A potem, si mnenje o konoplji (ja tudi v rekreativne namene), spremenil al?

TheBlueOne je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Jaz nebi posploseval. Na drugi strani pa kmetije trenutno propadajo ravno zaradi ekonomske racunice. To kar je delovalo za tvojega starega ato ne bo delovalo za vse. Ko recem, da verjetno ni racunice bolj svetujem previdnost. Ce kdo hoce iti v nekaj na slepo sam nimam kaj proti. Ce spekulira ali predvideva, da se bodo okoliscine spremenile, potem zame to pomeni, da spekulira z rizikom in da se zaveda, da bo morda v minusu.

Kaksno podjetje je ustanovil star ata, da je sel prti verjetnosti in se mu je kasneje obrnilo v prid njemu?

Pa kaj ti misliš da je v Jugi mel ker kmet subvencije za nafta, nakup mehanizacije itd. Tko kot danes? Na kratko NI. Pa se ni pol toliko jamralo, kot se zdaj.

Oba dedka sta prej skozi dala več delovnih mest in potem ugotovila, da recimo fabrka X potrebuje nekaj... in tisto nekaj sta začela nuditi, ker ni bilo nikjer za dobit. Ker je bilo povpraševanja vse več se je dejavnost razširila.

Eden je tako imel svojo proizvodno obrt in trženje, drugi špedicijo. O detajlih ne bom tule.

Begabt

shadeX je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

FTad je izjavil:

A potem, si mnenje o konoplji (ja tudi v rekreativne namene), spremenil al?

Ne, nisem. Če bi kdaj pozorno bral moje zapise, bi videl, da problem že lep cajt razumem širše kot trava=narkos.

Pa BTW: Pogovarjamo se o industrijski konoplji (Cannabis Sativa), ne pa o ganđi (Cannabis Indica).

Če se še tebi mal posvetim:
Seveda sem za to da se stvar legalizira ampak ob primernih regulacijah. Pohanje trave (in čikov) v javnosti bi tako prepovedal, ker nimaš kaj ostalih posiljevat s svojim smradom. Konoplja bi se lahko kupovala v lekarnah, kjer bi bil uporabnik strokovno ozaveščen o učinkih itd. Ter seveda meja polnoletnosti.

Črni trg bi še vedno preganjal.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Raptor16, kdo pa jamra? Dejstvo je, da kmetije propadajo, jamrajo ali ne. V jugi je menda bilo boljse, ce nisi bil prevelik, vsaj tako pravijo kmetje, ki jih poznam. Menda so bile prodajne cene ok in zadruge delujoce. Vprasaj starega ata kaj vse je dobil za kravo.

Pa nocem reci, da niso pregovorne modrosti OK, samo niso pa univerzalne in jih je treba gledati tudi skozi cas iz katerega prihajajo.

TheBlueOne je izjavil:

Raptor16, kdo pa jamra? Dejstvo je, da kmetije propadajo, jamrajo ali ne. V jugi je menda bilo boljse, ce nisi bil prevelik, vsaj tako pravijo kmetje, ki jih poznam. Menda so bile prodajne cene ok in zadruge delujoce. Vprasaj starega ata kaj vse je dobil za kravo.

Pa nocem reci, da niso pregovorne modrosti OK, samo niso pa univerzalne in jih je treba gledati tudi skozi cas iz katerega prihajajo.

Cajti se menjajo in s tem tudi priložnosti prihajajo, odhajajo.

Bistvo nauka ostaja. Če si pripravljen delat se splača probat. Ne pa to, ko poslušam od enih in istih ... ja pa sej bi mu neki pa se mi ne splača pa raj na črno mal šušmarm... potem pa kr naenkrat ploščo obrne tko ko da nam je pa vse z neba padlo.

Begabt

da problem že lep cajt razumem širše kot trava=narkos.

Torej me imaš za narkomana, ker 2x na teden z določenim namenom skadim 2 jointa? Trava mi je odprla misli, pomagala začet razmišljat "out of the box", preostali čas kadar ne kadim sem produktiven, vzoren državljan s partnerko (ki moje početje popolnoma odobrava), plačujem davke in daleč od tega da bi na pogled izgledal/deloval narkoman.

Pod "narkoman" razumem jaz čisto nekaj drugega, ko smo že pri tem.

Pa BTW: Pogovarjamo se o industrijski konoplji (Cannabis Sativa), ne pa o ganđi (Cannabis Indica).

Narobe razumeš razlike med obemi vrstami konoplje. Sativa sploh ni omejena samo na industrijsko rabo in še kako lepo zadene. No tisto konzumiram ob sobotah, kadar želim da me boli trebuh od smeha.

Pohanje trave (in čikov) v javnosti bi tako prepovedal, ker nimaš kaj ostalih posiljevat s svojim smradom.

Super, da si dal v oklepaj tudi cigarete. No potem spotoma prepovej tudi pitje alkohola v javnosti. Prizor v Gorici prejšni petek namreč ni bil lep, ko je mularija imela nek večji žur (v diskaču), in je dost ljudi ležalo po klopcah, potleh ali pa so komajda hodili (napili so se v parku - ker je normalno ceneje in veliko jih je večer oz. noč tudi tam zaključilo).

Zgodovina sprememb…

ShadeX se počuti ogroženega.

Ne vem al ti moram vse še narisat al kje nisem bil jasen. Jaz o tebi nimam predsodkov, ker te ne poznam niti te jisem videl. Si pa zelo naporen sogovorec.

Begabt

ShadeX se počuti ogroženega.

Niti malo, le zakaj? Lahko mi vzameš tale "fix", zaradi tega se ne bom preveč obremenjeval (mam sicer vmes tudi obdobja pavze, ko mi pač trava ne paše). Je pa res, da bom prikrajšan za kakšno misel več ali pa nekaj dodatnih ur zadovoljstva.

Bom pa v tem času namesto tega pač nabijal igre, tako kot včasih. Sam pol bom manj na zraku, tista ura teka na dan pa mi tudi ni ravno dovolj.

Zgodovina sprememb…

Model umir se. Zdej te mam pa dost. Nehaj utrujat. Alkohol je droga, THC je droga, Kofein je droga, Nikotin je droga,...

Kaj ni jasno?

Še vedno zagovarjam. Osebe pod ZNATNIM psihoaktivnim VPLIVOM drog nimajo kaj iskat na javnih mestih, delovnem mestu, v prometu oz. kjerkoli bi njihova neprisebnost ali dejanja vznemirajala, škodila drugim.

A sploh lahko kaj komentiram da ne boš začel drekat o pristranskosti in mahanju z nenapisanimi pravicami?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Zdej te mam pa dost.

Če me maš "dost" po dveh postih, potem veš da imaš kratko vžigalno vrvico. Trava sicer ni čudežno zdravilo, ki bi pozdravilo vse bolezni (kot radi povejo tisti, ki to drogo zlorabjajo v "zdravilne" namene), ti pa iz prve roke povem, da zelo pomaga tudi pri tvojem problemu.

Osebe pod ZNATNIM psihoaktivnim VPLIVOM drog nimajo kaj iskat na javnih mestih, delovnem mestu, v prometu oz. kjerkoli bi njihova neprisebnost ali dejanja vznemirajala, škodila drugim.

Seveda se strinjam. Moj odgovor zgoraj je temeljil samo na podlagi tvojega navajanja

bi videl, da problem že lep cajt razumem širše kot trava=narkos.

Narkoman = Junkie. Če definiramo "Junkie"

a person with a compulsive habit or obsessive dependency on something.

Kar pa to nisem (niti ni večina ljudi, ki travo konzumira).

Me veseli, da smo razščistili.

Zgodovina sprememb…

Pa saj ti pravim, da je mainstream logika gre v smislu:
Trava je za narkomane.

Medtem ko jaz problem razumem širše in to ni edina asociacija ki jo premorem.

Osebno bi celo podprl prost dostop do trave za ljudi v končnem stadiju rakavega obolenja. Makar jih zdravstvo s tem založi. Namesto, da umirajo v mukah in se matrajo, naj se jim vsaj takrat, tiste par tednov *ebe na polno dokler uživajo v transu. Bodo vsaj z nasmeškom na obrazu dočakal konec namesto z depresijo in bolečinami.

shadeX je izjavil:

Zdej te mam pa dost.

Če me maš "dost" po dveh postih, potem veš da imaš kratko vžigalno vrvico. Trava sicer ni čudežno zdravilo, ki bi pozdravilo vse bolezni (kot radi povejo tisti, ki to drogo zlorabjajo v "zdravilne" namene), ti pa iz prve roke povem, da zelo pomaga tudi pri tvojem problemu.

Ne, ne bi pomagalo, ker nima kaj pomagat. Tak pač sem. Po tekstu se mogoče bere bolj grozno kot bi ti to povedal v živo.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Bodo vsaj z nasmeškom na obrazu dočakal konec namesto z depresijo in bolečinami.

Trava eskalira trenutne občutke. Če si načeloma zadovoljen, nimaš skrbi, je trava lahko nekaj res dobrega, ker bo zadevo potenciralo. Isto je z negativnimi občutki, skrbmi. Če maš skrbi, se boš poglobil v njih in jih dejansko potenciral do meje, kjer bo nastopila paranoja, kar pa se ne da (oz. težko) kontrolirat.

Če bi imel raka je zadnja stvar na svetu, s katero bi se zadeval zagotovo trava. Nekontrolirane paranoje, občutkov groze, namreč nočem doživet.

Mislim da morfin v tem primeru opravlja kar dobro nalogo.

Zgodovina sprememb…

gendale2018 ::

naj bi obstajale raziskave ko so na smrt bolani ljudje dobili psilocin/psilocybin/.. (4-ho-dmt/4-po-dmt/4-aco-dmt) in so se po tripu lažje sprijaznili s tem da bodo kmalu umrli

iz izkušenj se pa strinjam s tem da te reči povdarijo trenutne občutke, tko da
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

harvey ::

Daliborg je izjavil:

@OP kdo pravi pa da ni izdelkov? Okoli kranja je vsako leto več in več nasadov industrijske konoplje jaz opažam. Včeraj na kmetijskem sejmu v Komendi sem zasledil kar nekaj izdelkov in različnih ponudnikov konopljinih izdelkov. Tako da jaz verjamem, da je šele mlada/prenovljena panoga.
Lp

Enako opažam tudi sam, da se paleta in ponudba konopljinih izdelkov širi - moka - kruh, testenine, olje, semena, tekstil, izolacija..
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konopljino olje cbd (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5418251 (2497) Orias
»

Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
904155668 (68491) gushto
»

Olje konoplje - kje kupiti v Sloveniji? (strani: 1 2 3 4 )

15065901 (55237) bosmla
»

Vpliv mednarodnih pogodb na legalni status konoplje (strani: 1 2 )

6912557 (10749) jype

Več podobnih tem