» »

Insekti in žužki pri oknu pri belem dnevu kaj je to?

Insekti in žužki pri oknu pri belem dnevu kaj je to?

xsum1 ::

Pri oknu v visokem nadstropju se dogaja nekaj čudnega. Sko mislili da višje ko si manj je žužkov in insektov pa tudi komarjev, ampak zgleda da je ravno obratno?

Ni mi jasno kaj je to. Ko se začne sonce spuščat, pa tudi podnevi tile insekti navalijo nad našim oknom. Še zluftat ne gre ker je še nekakšen velik žužek v zeleni in črni barvi ki leti in prihajajo notri.

Tukaj je naložen video in slike https://www.dropbox.com/sh/su4w29mhw7ig...

A kdo ve kakšen žužek je to in ali to pika? Smo že študirali da se je komu kaj zaredilo na balkonu ali kaj? Ker eno zgledajo tudi kot mušice. Ne vem kako se tega znebit oz. Ali naj obvestim lastnika? Smo sena novo vselili pa smo razmišljali da bi dali gor komarnike samo vseeno komarnike čez vržit še vseen ne bo rešlo tega problema...ali da bi kaj našpricali goraj kjer so zunanje rolete da je tam kaj naseljeno? ker na drugi strani nekje 4m stran kjer imamo balkon pa tega skoraj da ni...

shadeX ::

Pri partnerki v najvišjem nadstropju sem tudi sam nekaj dni nazaj opazil .. kar dost teh zadev. Mi jim rečemo "Smrdljivci", "Smrdljivec" oz. uradno ime "Zelena Smrdljivka". Kot si sam opazil jih je več vrst (tudi črni, rjavi)...

Predvidevam, da sploh ponoči oz. zvečer hodijo not ker zunaj postane mraz. Je pa zanimivo, da jih je videt samo v višjih nadstropjih hiše in ne toliko v spodnjih (vsaj kar sem sam opazil). In strinjam se, da jih je letos nenormalno veliko.

Jaz jih ulovim z nekakšnim lončkom in spustim nazaj ven.

RegulusDraco ::

smrdljenci so to. Zdaj silijo notri ker se bližajo hladni dnevi.

Niso grozni. Daj ga na list papirja in vrži skozi okno (poudarek na vrži, da bo odletel nekam proč... :)



glede tistih muh pa....holly crap, res jih je veliko :D
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

Dpool ::

Xsum1 mislim da bivava v blizni, in enako na visokem nadstropju opazam na balkonu zmeraj te musice. Ampak tudi ko pridem iz sluzbe, torej pozno popoldan so ze vidne. Sicer nisem opazil, da bi sle znotraj balkona, ampak se nekako zadrzujejo ravno pri roletah. Weird stuff indeed. Lani ne pomnim tega.

koyotee ::

Daš mrežona okno?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

xsum1 ::

ja tocno popoldan ko hoces prezracit pa so ze tam. aha smrdljivec, jaz to prvic vidim, a pa to kaj pika? problem je ker sem ze taksen paranoicen tip glede zuzkov (se bojim pajkov in teh plazecih stvari) in potem ni ravno easy 'ga ujet pa spustit' si ne upam pa kar pustim zaprto. zato pa studiramo o komarnikih :D

se pravi v toplih dnevih jih pa ni? ker je zdaj spet dezevalo in se je shadilo pa so tu

v glavnem te musice, tile smrdljivci pa tiste oranzne ko zgledajo kot pikapolonice pa komarji, vse navali kot vidite na videu in ne vem kaj naj naredimo razen komarnikov

SimplyMiha ::

Ne pika nič, ne. Lahko ga tudi pustiš na dlan pa ga tako odneseš ven, samo ne ga prijemat, drugače boš hitro ugotovil zakaj imajo tako ime.

xsum1 ::

a pa tako grozno smrdijo? no mi bomo dali kar komarnike ce druge resitve ni. a pa je res da se ti lahko zaredijo? berem da so se enim po hisah pa da so tiste podobne pikapolonicam njihovi zuzki :0

Dpool ::

Ja, ce ga slucajno ubijes potem tudi pustijo ta smrdljiv vonj. Ampak mozno da tudi ze ob dotiku, ker ravno vceraj je nekaj neugodno smrdelo v sobi, sem sele danes sklepal, da je verjetno bil spet kje ta smrdljivec.. ceprav ga noben ni videl ali se ga dotikal, tako da nevem zakaj je pustil svoj vonj.

Ne, koliko vem, ne pikajo.

rok_p ::

Mi temu pravimo pezdinčki. Ja, ko ga stisneš potem kar fajn zasmrdi:)
rok

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rok_p ()

tetriandoch ::

Gre za smrdljivke, ki spadajo pod stenice. Pred zimo rinejo v bivališča na prezimovanje. Niso nevarne so pa škodljivec na rastlinah, kjer pijejo sok na rastlinah in plodovih.

Pobes ::

Tega bo vedno več, saj iščejo prostor za zimovanje. Mi smo lani sanirali del poškodovane strehe na poslovnem objektu in ko smo odkrili voljo jih je bilo noter na stotine, če ne že tisoč. Ni nevaren, je pa nadležen z brenčanjem po sobi.

          ::

Če se jih hočeš znebiti pomaga WD40. V kombinaciji z vžigalnikom.

perci ::

          je izjavil:

Če se jih hočeš znebiti pomaga WD40. V kombinaciji z vžigalnikom.

Ja, to je mislil tudi hišnik v hotelu Union.

GupeM ::

Ne pika, ni nevaren, smrdi pa. Poleti jih je na morju tudi kar dosti v kampih. Le da so tam rjavi. V naših koncih najdeš pa tako rjave kot zelene.

bajsibajsi ::

Tudi sam sem opazil, da je letos veliko smrdljivcev.

Daliborg ::

Ja , zunaj mraz ratuje in iščejo toploto, ker pa so seveda bloke začeli ogrevati je logično da išče žival zatočišče, mene ostali žužki ne motijo razen komarjev in sršenov. Na balkonu se mi nabirajo pajki katere na vsake toliko časa porazdelim po oknih in sobah njihove mreže pa spucam ker so nemarni in ne znajo za seboj pospraviti zapuščene mreže :)
Pajki so zakon, ko boš prebrodil strah pred njimi boš imel občutno manj žužkov v stanovanju če jim boš pustil prostor kjer lahko lovijo, jaz imam sedaj celo 2 na avtomobilu v vzratnih ogledalih, revček na šoferjevi strani mora vsak večer novo mrežo plesti ker se vozim z odprtim oknam :)
lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

GupeM ::

Zdaj sem se spomnil. Meni se je enkrat en pajek nekako priplazil med ploščo s števci in med "steklo," ki je le to pokrivalo. Kar dolgo je bil tam. Potem pa ne vem, ali je poginil, ali je našel pot ven.

Unknown_001 ::

xsum1 je izjavil:

a pa tako grozno smrdijo? no mi bomo dali kar komarnike ce druge resitve ni. a pa je res da se ti lahko zaredijo? berem da so se enim po hisah pa da so tiste podobne pikapolonicam njihovi zuzki :0


Uščije se in potem zasmradi celo sobo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

MostWanted ::

kje vi živite da takosprašujete? vsako jesen je tako, spomladi so pa tiste fejk pikapolonice

Unknown_001 ::

MostWanted je izjavil:

kje vi živite da takosprašujete? vsako jesen je tako, spomladi so pa tiste fejk pikapolonice


Na jesen maš tud pikapolonce, tiste taoranžne. Navadno je hiša na udaru, če je blizu hoste, pa če maš kake lesene strope, da se pod dile zatečejo, nato pa lezejo ven iz špranj.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

TheBlueOne ::

Stenice so. :)

%C5%A0%C4%8Ditaste stenice @ Wikipedia

To, da smrdijo ni samo njihova karakteristika.

Menda je glavna razlika med hrosci in njimi, da nimajo trdega scita.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prokleti komarji! Kako se jih znebiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8820670 (10677) MostWanted
»

mrtve muhe v stanovanju

Oddelek: Loža
163007 (2072) CMpunk
»

Kako se rešiti pajkov v sobi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5922409 (17021) s6c-gEL
»

Kako se rešit nekih čudnih žužkov?

Oddelek: Loža
146238 (5580) Alexius Heristalski
»

Mrčes dela gužvo v sobi!!!

Oddelek: Loža
363477 (2323) dolenska

Več podobnih tem