» »

Prevzem digitalnega potrdila SIGEN-CA - prosim za pomoč

Prevzem digitalnega potrdila SIGEN-CA - prosim za pomoč

mp5 ::

Pozdravljeni!
Na forumu sem prebral post, kjer je bilo nekomu svetovano, da naj prevzem digitalnega potrdila izvede s pomočjo čitalca in pametne kartice. Predlagan mu je bil nakup ključka YubiKey.

Pred nekaj dnevi, sem prejel avterizacijsko kodo za prevzem SIGEN-CA digitalnega podpisa, katerega sem predhodno naročil na upravni enoti.
Ker sem popoln začetnik v opisanih zadevi, vas prosim, da mi napišete korake, kako bi zgoraj opisano (prevzem digitalnega potrdila s pomočjo YubiKey oz. podobnega ključka), lahko storil. Namen imam kupiti omenjeni USB.

Ker na spletni stani SIGEN-CA nisem našel navodil kako izvedem omenjeni postopek (prevzem digitalnega potrdila s pomočjo čitalca in pametne kartice), in ker sem med drugim prebral, da v kolikor že v začetku narediš napako pri prevzemu potrdila, moraš na upravni enoti zaprositi za novo potrdilo, vas prosim za pomoč.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!

Manu ::

Prvo ga prevzemi tako kot piše v navodilih na sigen-ca.si strani. To pomeni lokalno v shrambo certifikatov od Windowsov oz. v Primeru Firefoxa v njegovo shrambo. Od tam pa kamor hočeš.
Varnostno kopijo na CD medij na primer (zaščiten z geslom seveda) in na Yubikey ipd.

Ko je certifikat prenesen na Yubikey-u ga zbrišeš iz lokalne shrambe.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

mp5 ::

Hvala

Invictus ::

Predvsem ne pozabi nastaviti ključa kot exportable...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Backup in uvoz SIGEN-CA certifikata

Oddelek: Omrežja in internet
4413227 (2116) kow
»

NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
697134521 (41530) WizzardOfOZ
»

Security key

Oddelek: Strojna oprema
102140 (1777) Qushaak
»

Varnost spletnih bank - enkratna gesla

Oddelek: Informacijska varnost
347299 (5451) seba-beba
»

NLB klik - "domači" USB key ?