Forum » Informacijska varnost » Prevzem digitalnega potrdila SIGEN-CA - prosim za pomoč
Prevzem digitalnega potrdila SIGEN-CA - prosim za pomoč
mp5 ::
Pozdravljeni!
Na forumu sem prebral post, kjer je bilo nekomu svetovano, da naj prevzem digitalnega potrdila izvede s pomočjo čitalca in pametne kartice. Predlagan mu je bil nakup ključka YubiKey.
Pred nekaj dnevi, sem prejel avterizacijsko kodo za prevzem SIGEN-CA digitalnega podpisa, katerega sem predhodno naročil na upravni enoti.
Ker sem popoln začetnik v opisanih zadevi, vas prosim, da mi napišete korake, kako bi zgoraj opisano (prevzem digitalnega potrdila s pomočjo YubiKey oz. podobnega ključka), lahko storil. Namen imam kupiti omenjeni USB.
Ker na spletni stani SIGEN-CA nisem našel navodil kako izvedem omenjeni postopek (prevzem digitalnega potrdila s pomočjo čitalca in pametne kartice), in ker sem med drugim prebral, da v kolikor že v začetku narediš napako pri prevzemu potrdila, moraš na upravni enoti zaprositi za novo potrdilo, vas prosim za pomoč.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
Na forumu sem prebral post, kjer je bilo nekomu svetovano, da naj prevzem digitalnega potrdila izvede s pomočjo čitalca in pametne kartice. Predlagan mu je bil nakup ključka YubiKey.
Pred nekaj dnevi, sem prejel avterizacijsko kodo za prevzem SIGEN-CA digitalnega podpisa, katerega sem predhodno naročil na upravni enoti.
Ker sem popoln začetnik v opisanih zadevi, vas prosim, da mi napišete korake, kako bi zgoraj opisano (prevzem digitalnega potrdila s pomočjo YubiKey oz. podobnega ključka), lahko storil. Namen imam kupiti omenjeni USB.
Ker na spletni stani SIGEN-CA nisem našel navodil kako izvedem omenjeni postopek (prevzem digitalnega potrdila s pomočjo čitalca in pametne kartice), in ker sem med drugim prebral, da v kolikor že v začetku narediš napako pri prevzemu potrdila, moraš na upravni enoti zaprositi za novo potrdilo, vas prosim za pomoč.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
Manu ::
Prvo ga prevzemi tako kot piše v navodilih na sigen-ca.si strani. To pomeni lokalno v shrambo certifikatov od Windowsov oz. v Primeru Firefoxa v njegovo shrambo. Od tam pa kamor hočeš.
Varnostno kopijo na CD medij na primer (zaščiten z geslom seveda) in na Yubikey ipd.
Ko je certifikat prenesen na Yubikey-u ga zbrišeš iz lokalne shrambe.
Varnostno kopijo na CD medij na primer (zaščiten z geslom seveda) in na Yubikey ipd.
Ko je certifikat prenesen na Yubikey-u ga zbrišeš iz lokalne shrambe.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
Invictus ::
Predvsem ne pozabi nastaviti ključa kot exportable...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup in uvoz SIGEN-CA certifikataOddelek: Omrežja in internet | 13227 (2116) | kow |
» | NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 134521 (41530) | WizzardOfOZ |
» | Security keyOddelek: Strojna oprema | 2140 (1777) | Qushaak |
» | Varnost spletnih bank - enkratna geslaOddelek: Informacijska varnost | 7299 (5451) | seba-beba |
» | NLB klik - "domači" USB key ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4168 (3913) | b |