» »

SD kartica 32 GB ima kapaciteto 28 MB

SD kartica 32 GB ima kapaciteto 28 MB

MaAwa ::

Zdravo,

Tip kartice: Canon SD Memory Card SDC -32M

imam to težavo, ki je nastala, ko sem posodobila OS na prenosnem snemalnem mikrofonu ZOOM Handy recorder H2n. Vse to je šlo kot po maslu, samo da ima kartica po namestitvi in večkratnem formatiranju kartice, še vedno kapaciteto 28 MB.

Po "googlanju" je bojda problem, da bi morala vse zbrisati in na novo narediti particijo na kartici. To sem naredila s programom in v Win okolju s cmd ukazi ter v Mac okolju v Terminalu, al vseeno mi ne gre kapacitete kartice na novo vzpostaviti.
Pri izbrisu particije, se ne pokaže, da je 32 GB nealociranega prostora, a spet samo 28 MB.

Ima kdo podobne težave, izkušnje?
Hvala za pomoč in lp.

hojnikb ::

https://www.sdcard.org/downloads/format...

če s tem ne gre, je kartica za v smeti
#brezpodpisa

Nope, še vedno ne dela ... sem tudi pogledala, če je kakšna informacija na tej strani, pa nič. Malo me jezi, ker je kao kvalitetna kartica (tudi zato dražja) za hiter prenos podatkov in dovoljšnje kapacitete za snemanje direktno iz mikserja, sem jo itak mogla kupit po določenih specifikacijah, zdaj pa neka taka fora...

Hvala vseeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaAwa ()

ST-777 ::

MaAwa je izjavil:

Tip kartice: Canon SD Memory Card SDC -32M ... ima kartica po namestitvi in večkratnem formatiranju kartice, še vedno kapaciteto 28 MB.
Za Canon SD Memory Card SDC -32M pravijo uporabniki, da to ni 32 GB kartica ampak 32 MB.

"This memory card is what is included in the box when you purchase a Canon PowerShot camera. It is intended to save a few test shots since most cameras do not have internal memory. This memory card is not 32GB and was not intended for resale. ... Beware of the 32! It is 32MB not 32GB" https://www.amazon.com/product-reviews/...

gendale2018 ::

zakaj bi mogla 32M kartica imet 32gb?? sej ti lepo gor piše da je 32m(b)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Ker vem kaj sem kupila in ker je pred posodobitvijo OSa z -bin fileom imela kapaciteto 32 Gb.

blackbfm ::

Za maca nevem, windows pa ima lahko tezave ce je kartica v nekem nepodprtem datotecnem sistemu. V tem primeru rabis linux (lahko tudi live-brez namestitve) + gparted orodje

hojnikb ::

Dej poslikaj kartico, da res nebomo prišli do ugotovitve, da je dejansko 32MB (kar bi potem bilo ok če se formatira v 28MiB)
#brezpodpisa

crniangeo ::

mhm, tudi zadnjic sem naletel na nekoga ki mi je trdil da je 32 gb, na koncu pa je bila 32MB :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

My baad :)), sem vzela iz mikserja tapravo SD kartico, tisto, za katero sem trdila, da je 32Gb. Ta pa res čisto možno, da je 32 Mb (sem napisala spec: SD Memory Card SDC-32M), ker sem jo vzela iz predala, da sem updejtala tisti mic. Pa je šel en dan za brezveznost :|

Hvala vam! ;)

Bi pa blo fino, če bi si lahko kapaciteto povečali brez spremembe fizičnih materialov v karticah :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaAwa ()

Mare2 ::

gendale2018 ::

MaAwa je izjavil:

My baad :)), sem vzela iz mikserja tapravo SD kartico, tisto, za katero sem trdila, da je 32Gb. Ta pa res čisto možno, da je 32 Mb (sem napisala spec: SD Memory Card SDC-32M), ker sem jo vzela iz predala, da sem updejtala tisti mic. Pa je šel en dan za brezveznost :|

Hvala vam! ;)

Bi pa blo fino, če bi si lahko kapaciteto povečali brez spremembe fizičnih materialov v karticah :)

samo da si zrihtala :D
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19237627 (12683) LuIK
»

Nadgradnja Androida na "predpotopnem" telefonu (Sony Xperia Active)

Oddelek: Mobilne tehnologije
62397 (2215) jabba
»

Micro usb 128gb (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
537427 (6621) Daniel
»

Micro SDHC 16GB C10 kje kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
314303 (3768) VelikiTun
»

SD kartica čuden problem