Forum » Pomoč in nasveti » Usb 3.0
Usb 3.0
Laki_ laik ::
Ker sem v računalništvu bolj švoh imam eno vprašanje glede usb porta.Namreč v dar sem dobil ključek ki je usb 3.1 II gen.Torej podpira hitrost do 10Gbps.V računalniku pa imam usb 3.0 extensible host controller 1.0.Torej z tem nikakor ne morem izkoristit celotne hitrosti usb ključeka ali pač?
Hvala
Lp
Hvala
Lp
Mare2 ::
Eno je teorija. Drugo pa v resnici. Najlažje probaš, ko v Windowsih iz diska na računalniku (naj bo SSD disk) skopiraš en film na ključek in tu napišeš, koliko je hitrost po nekaj sekundah, ko se stabilizira. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
Han ::
Če ni ključek ultra hiter in zelo drag model priznane znamke (npr. SanDisk, Kingston, Patriot...), potem se zagotovo ne bo približal niti USB 3.0 omejitvi.
Mare2 ::
Mavrik ::
USB 3.0 ima maksimalno prepustnost 5GBps. Verjetnost da pomnilniški čipi na tvojem USB ključku dosegajo to hitrost pri prenosih je praktično nična. Tako da se ne sekiraj :)
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
5 Gbps = 625 MB/s, v teoriji. V praksi zmore USB 3.0 priključek nekje do 350 MB/s.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Pri zapisovanju na ključek USB 3.0 ne bo ozko grlo, deklariranih 400 MB/s pri branju - kopiranju prek USB 3.0 na hitrejši SSD - pa skoraj zagotovo ne boš dosegel.
care20 ::
Zdravo!
Js sm kupil usb 3.0 32gb v sparu za 7e...ko hocem neki film gor nalozit,kopira s hitrostjo 17mb kar se mi zdi porazno...mam tudi usb 2.0 in ima enako hitrost...vse 3 usb vhodi so 3.0 na laptopu
Js sm kupil usb 3.0 32gb v sparu za 7e...ko hocem neki film gor nalozit,kopira s hitrostjo 17mb kar se mi zdi porazno...mam tudi usb 2.0 in ima enako hitrost...vse 3 usb vhodi so 3.0 na laptopu
Trenutno je ponudba res hitrih ključev na SLO trgu porazna. Še najbolj zanesljiv nakup je SanDisk Extreme serija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri 64 GB ali 128 GB USB Ključ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10416 (6565) | Han |
» | USB ključ, čim hitrejšiOddelek: Strojna oprema | 3285 (1643) | zzitop |
» | usb 3.0 zelo pocasenOddelek: Strojna oprema | 1725 (1354) | Vuli |
» | USB 3.1Oddelek: Strojna oprema | 814 (683) | Han |