» »

Kaj naj izberem?

Kaj naj izberem?

batuk ::

Do nedelje, 9.9. imam dopust. Odločam se med dvema opcijama. Fora je, da grem solo in malo ne vem, kaj bi počel 10 dni. Plan je, da bi imel s seboj kolo in se tako pomikal naprej. Lahko bi natedil manjši krog in spet prišel na začetno letališče. Z avtom se ne bi vozil tako daleč. Mislim, da je letalo precej boljše.

Prva je je direktni let Lj-Podgorica s povratno karto za okoli 150€. Nastanil bi se nekje ob obali Črne gore. Zdi se mi precej ceneje, pa tudi direktna povezava z Ljubljano je super. Hrvaška je dražja, moral pa bi leteti iz Zagreba, kjer je že sama karta dražja. Tu me zanima Južna Dalmacija (Split, Mljet, Dubrovnik), BIH (Mostar, Sarajevo) ter Albanija (Drač, Tirana in Skadar). Vse itak ne bo šlo. Najbolj privlači obala Črne gore ter Mljet kot zadnji dalnatinsku otok, saj še nisem bil na nobenem. Albanija in BIH me zanimata zgolj zato, da rečem,vda sem tam bil. Magari čez mejo pa do prve vasi. Sposoben sem narediti 50 km/dan. Več se ne bi šel in tudi ne bi neprestano kolesaril. Malo becikliranja pa potem 2 dni hostela v enem kraju itd. Morda krog od Podgorice do obale Črne gore in spet nazaj. Vmes kakšen avtobus. Če bi zajel še kako drugo državo še toliko bolje.

Druga varianta pa gledam povratne letalske karte Lj-Atene. Recimo tam 350€. Postanek ali Beograd ali Istanbul. Je lepa varianta, kjer si v Istanbulu od 13 do nekje 20h. Upam, le da potem to ni prepozno za Grčijo. Verjetno ne.
Nekateri hostli so smešno poceni, je pa vse od ogledov do transporta in prehrane veliko dražje, a to je pač Grčija. Tam itak brez kolesa, najel bi kak skuter, ki ga upam da lahko voziš le z nasim izpitom za avto. Rad bi šel pogledat še kako Kreto in podobno, a je kar drago. Pozna se pri letalski karti, če vzameš povratno. A se mi splača ponovno leteti iz začetnega mesta ali bi se pomikal po Grčiji in kupil karto tam, kjer bi bil.

Kaj mi priporocate?

*Morda tu ne gre toliko za ogled držav in njihovih znamenitosti temveč za nove izkušnje, kako se sam znajdeš na taki poti, organiziras in razmišljaš ter vidiš druge kulture. V tem primeru bi si postavil malce težjo varianti, saj bi od nje odnesel več.
  • spremenilo: batuk ()

batuk ::

Kako je na Hrvaškem s kartičnim plačevanjem ter dviganjem na bankomatu? Lastim si BA Maestro in Debetno Viso Electron.

Kje je najbolj ugoden postopek menjave evrov za kune?

Ales ::

Za dvig gotovine na bankomatu boš plačal provizijo po ceniku tvoje banke. Če te bankomat vpraša ali želiš konverzijo iz EUR v kune po tečaju banke lastnice bankomata, ne nasedaj. Njihov menjalni tečaj bo daleč slabši od menjalnega tečaja tvoje banke.

Plačevanje na POS ni noben problem, sem pa na enih POS terminalih naletel na isto možnost, kot sem jo opisal zgoraj. Če te torej POS vpraša ali želiš, da ti opravi menjavo v EUR po njihovem tečaj in potem zaračuna, ne izberi tega.

Glede menjalnic - zadnja izkušnja iz Rovinja letos spomladi - opazil sem eno verigo trafik / menjalnic, ki so bile na večih mestih in so imele precej neugoden tečaj. Je pa v centru npr. bila ena menjalnica / izposoja koles / turistična agencija, ki je imela tečaj zelo ugoden. Blizu moje banke oz. celo ne prav daleč od Revolutovega tečaja npr.. Če boš malo več menjal tako, se torej splača vržt uč na tečaj.

Miha 333 ::

Leti iz Zagreba v Split in Dubrovnik so kar poceni. Npr. za Split dobiš enosmerno že za 20 ali 32 EUR, odvisno od datuma. To je z ročno prtljago (8 kg + manjša torba, npr. za laptop). Za oddano prtljago doplačaš 13 EUR v eno smer. Karte so najcenejše na skyscanner.de in opodo.com (2 enosmerna leta sta skoraj vedno ceneje kot povatno potovanje), za oddano prtljago je najceneje, če kupiš potem direktno pri Croatia Airlines (greš na njihovo stran in klikneš upravljanje z rezervacijo). Je pa treba računati še transfer do mesta, 30 HRK v eno smer (bus Croatia Airlines, vozi do trajektne luke oz. glavne avtobusne postaje).

Za tečaj poglej tu: https://tecaj.biz/prebivalstvo/hrk/ . Za nakup HRK gledaš prodajnega. Na hrvaškem je v turističnih menjalnicah praviloma slabši tečaj, v bankah in na pošti pa primerljiv s tistim pri nas.

Splača se tudi v Splitu na letališču rentat avto, npr. VW Polota dobiš že za 8 € na dan, rabiš pa kreditno za depozit, ki ga potem dobiš nazaj. Uporabi spletne servise za iskanje.

batuk ::

Kje bi lahko dobil nekaj z lastno kuhinjo od jutri pa tja do četrtka ali pa še cel vikend. Ker sem solo itak nekje v Splitu, da bo kaj za videti.

Torej mobilna hiska ali apartma...itak čim cenejše...

koyotee ::

Booking.com???
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pozorno pri plačevanju s kreditno kartico na HR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12515326 (9510) gruntfürmich
»

Menjalni Tecaji Euri v Kune.

Oddelek: Loža
326707 (4507) OvCa77
»

Dvig čeških kron

Oddelek: Loža
2310175 (6118) zee
»

Menjava denarja, € v HRK

Oddelek: Loža
115565 (3681) St235
»

Kupit kune ali dvignit na bankomatu?

Oddelek: Loža
125689 (5428) Fizikalko

Več podobnih tem