Forum » Loža » Vlada 2018 - 2020
Vlada 2018 - 2020
Temo vidijo: vsi
Jarno ::
Že nekaj časa traja ta Anti-Jajo propaganda. Ampak tokrat levakom ne bo uspelo.
@ZaphodBB:
Ravno o tem govorim. Na nezavedni ravni ljudje dojemajo. Na desnici je trenutno v ospredju "kult osebnosti", medtem, ko je levo-sredinska opcija bolj decentralizirana.
#65W!
ZaphodBB ::
Že nekaj časa traja ta Anti-Jajo propaganda. Ampak tokrat levakom ne bo uspelo.
@ZaphodBB:
Ravno o tem govorim. Na nezavedni ravni ljudje dojemajo. Na desnici je trenutno v ospredju "kult osebnosti", medtem, ko je levo-sredinska opcija bolj decentralizirana.
Kult osebnosti katerega je zgradila levo-sredinska opcija?
A si predstavljaš, da bi se trije umetniki poimenovali "Milan Kučan"? Ali bi levo-sredinski mediji pisali o pogumnih umentikih, ki s svojim delom vzpostavljajo kritiko oblasti ali bi pisali o "nevarni obsedenosti z bivšim predsednikom"?
"Kult osebnosti" Janeza Janše je kreacije Mladine katero požirajo vsi nekritični levosredinci.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
T-h-o-r ::
János Janxa toži kar use
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
MadMicka ::
ZaphodBB, Janez Janša uničuje demokracijo. Če kot politik pljuvaš po sedmi sili in po sodiščih, če prirejaš demonstracije zoper pravne postopke, potem je to napad na demokracijo. In da ne bo pomote, demokracija ni od Boga dana, gre za krhko zadevo, ki lahko izgine čez noč. Je pa vrednota, to pa ja, ampak za Janšo očitno ne.
dronyx ::
Slovenija je od demokracije še daleč. To je nadaljevanje komunizma z drugimi sredstvi.
Je pa naivnost temeljna človekova pravica, tako da tega ne moreš nikomur vzeti.
Je pa naivnost temeljna človekova pravica, tako da tega ne moreš nikomur vzeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
nevone ::
"Kult osebnosti" Janeza Janše je kreacije Mladine katero požirajo vsi nekritični levosredinci.
Sej prej smo imeli pa kult Milana Kučana, pa ni rečeno, da ne bo spet, ko si desnosredina malo opomore.
Težko stvari ostanejo nemaščevane. Skoraj vedno je nekaj takih, ki brez maščevanja ne morejo mirno živeti, po drugi strani pa nekateri ne razumejo drugega, kot da se nad njimi maščuješ.
Jeba tole, težko bomo šli iz tega cirkla ven.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Ni rečeno da ne bodo spet koga ubili, tako kot leta 1992. Slovenskih 30 let tranzicije je navadna maškarada!
Wrop ::
ZaphodBB, Janez Janša uničuje demokracijo. Če kot politik pljuvaš po sedmi sili in po sodiščih, če prirejaš demonstracije zoper pravne postopke, potem je to napad na demokracijo. In da ne bo pomote, demokracija ni od Boga dana, gre za krhko zadevo, ki lahko izgine čez noč. Je pa vrednota, to pa ja, ampak za Janšo očitno ne.
Janša samo če prdne, se nekati že poskrijejo v zaklonišča in tam čakajo na intelektualce, da oznanijo, da je zrak dovolj čist. Demonstracije so v demokraciji dovoljene, gredo pa nekaterim zelo na živce, če ne demonstrirajo ta pravi. Kolikokrat je že izginila demoracija čez noč? JJ je namreč bil PV že cca 2000 noči. Nekateri morajo biti pa že res nezavedno indoktrinirani, da še vedno ponavljajo to mantro o izgubi demokracije, če pride JJ na oblast.
gredo pa nekaterim zelo na živce, če ne demonstrirajo ta pravi.
Ja, anede. Pa je kdo kaj boljši?
o+ nevone
Drevesce ::
Jaz sem zato, da gremo na volitve skupaj pod imenom "SloTech". Naš veliki vodja pa jype. Strinjali se nebi skoraj v ničemer. Torej tako kot zdaj.
gredo pa nekaterim zelo na živce, če ne demonstrirajo ta pravi.
Ja, anede. Pa je kdo kaj boljši?
o+ nevone
Seveda, "NAŠI", odvisno od strani na kateri si. Dejansko pa lahko gremo gledati, katera stran je imela večjo korist. Kdo je na nasprotni strani odstopil in kdo ga je nasledil.
katera stran je imela večjo korist
Na obeh straneh so nekateri z več in drugi z manj koristi.
Kdo je na nasprotni strani
Kdo je na nasprotni strani?
o+ nevone
imagodei ::
Kot sem omenil zadnjih nekaj dni spremljam Nova24TV. Me pa zanima kako človek ve, kdaj je radikaliziran? Namreč bojim se, da se bom radikaliziral in tega sploh ne bom vedel.
Če verjameš Delu, Dnevniku in Večeru, potem si verjetno že radikaliziran, pa tega niti ne veš.
Jaz verjamem Mladini in sem radikaliziran.
Slovenija je od demokracije še daleč. To je nadaljevanje komunizma z drugimi sredstvi.
Wow. Vedno znova me fascinira, kadar nekdo uspe izustiti takšen eklatanten kretenizem.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
katera stran je imela večjo korist
Na obeh straneh so nekateri z več in drugi z manj koristi.
Tako je. Nekdo na eni strani, ki so ga protesti odnesli oz. je odstopil, je fasal 20+ ovadb, ki so se končale v njemu v prid, kolikor vem, za dve, sta še v teku. Na drugi strani, pa je eden postal župan, pred kratkim pa ravnatelj. Eden je postal in je še vedno poslanec. Še eden je utanovil svojo stranko, ki se je nato združila skupaj v listo z vladajočo SD za EU volitve. Komot poiščeš in dodaš se sama kakšnega.
Kdo je na nasprotni strani
Kdo je na nasprotni strani?
o+ nevone
Tisti, ki ni na isti strani.
Tako je. Nekdo na eni strani, ki so ga protesti odnesli oz. je odstopil, je fasal 20+ ovadb, ki so se končale v njemu v prid, kolikor vem, za dve, sta še v teku.
In kaj je bilo drugače, ko je bil drugi na oblasti? Vseskozi gre za izrivanje nekoga in vseskozi se ta nekdo pač ne pusti.
o+ nevone
Sploh spremljaš kaj politiko? Prvi je odstopil, drugi, ki jih je tudi imel, sicer manjši protest, ni. Drugi je protestiral proti prvemu, prvi, kakor vem, ni protestiral proti drugemu. Kdo je kdo, čuj te, pa sama poglej. Kdo je boljši, od teh dveh v kontekstu koristnosti, lahko samo ugotoviš. V normalni državi se oblast premeša na volitvah, če je taka volja, ne pa na ulici. Samo odkar smo v demokraciji, ne smemo pustiti, da pride nasprotna stran na oblast, ker bo lahko čez noč odvzel demokracijo. Vsaj tako nas strašijo akademski intelektualci.
Kdo je boljši, od teh dveh v kontekstu koristnosti, lahko samo ugotoviš.
Vsak nekomu drugemu.
o+ nevone
Matejjjjj ::
Kako prosim lahko kdo navija za stranko s poslancem kot je Mahnic. Pa ta je .........
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matejjjjj ()
Wow. Vedno znova me fascinira, kadar nekdo uspe izustiti takšen eklatanten kretenizem.
Kaj pa tebi pri tem ni jasno?
Sedaj imamo pač več komunističnih partij, disidentom se pa reče opozicija. Je pa res problem sistema kot ga imamo sedaj, da se napačno misleče bistveno težje utiša. Če bi take pisal v 50 letih bi končal v kakšnih celicah Udbe, potem pa na Golem otoku. Sedaj jim grem pa samo na živce.
Sem morda že omenil da zadnjih nekaj dni intenzivno spremljam Nova24TV?
Zgodovina sprememb…
imagodei ::
Kaj pa tebi pri tem ni jasno?
Sedaj imamo pač več komunističnih partij, disidentom se pa reče opozicija.
Mah, ja, če z definicijami ravnaš kot s plastelinom, lahko nemara skleneš, da je tole sedaj samo nadaljevanje fevdalizma z drugačnimi sredstvi.
Vprašanje je samo, koliko smiselno je to govorit in kakšna je tvoja agenda pri ponavljanju teh nesmislov.
- Hoc est qui sumus -
Vprašanje je samo, koliko smiselno je to govorit in kakšna je tvoja agenda pri ponavljanju teh nesmislov.
Gre pač za diskurz. Osnovno vprašanje pa je ali smo za svobodo govora in misli. Če nas to moti, demokracija pač ni za nas.
Je pa zame to kar sem napisal pač poskus neke šale, v kateri jaz vidim ščepec resnice. Seveda res danes redko kdo uporablja besedo komunisti (namesto tega levičarji ali kaj podobnega), ampak to so nianse.
Zgodovina sprememb…
Tody ::
Tudi Amerika nima neke demokracije ce smo ze pri tem, manipuliranje, sortiranje, nastavljanje in vse skupaj zavito v eno leto dolg road show. Na koncu se ve 8 let demokrati 8 republikanci
Jaz na volitve ne hodim in se s politiko ne obremenjujem dokler ne pridemo v pozicijo, kot smo sedaj. Tu pa opažam, da z našo verzijo "demokracije" je kljub vsemu nekaj narobe in bi se dalo bolje.
Zame rdeča luč je bilo pismo 75 akademikov. Seveda povsem "spontano" pismo "intelektualne elite", ki jo je zaskrbela usoda nacije, če Janša uspe sestaviti koalicijo in pri tem okuži še par drugih strank. Kot je napisal Žiga Turk je za njih menjava oblasti grožnja demokraciji, kar je bila prej lastnost nekega drugega političnega sistema, ki smo ga dali na smetišče zgodovine. SDS je bila kakor vem v vladi 2004-2008 in potem še enkrat krajši čas. Obakrat se ni zgodilo nič pretresljivega. Niso postavljali koncentracijskih taborišč, niso podržavili vseh medijev in prepovedali ostalih političnih strank, skratka nič takega, kar bi res ogrozilo demokracijo. Tako pismo je zame intelektualna verzija zabijanja kolov v napačne avtomobile.
Je pa seveda res, da je vse to v okviru svobode govora. Tega pa ne oporekam.
Zame rdeča luč je bilo pismo 75 akademikov. Seveda povsem "spontano" pismo "intelektualne elite", ki jo je zaskrbela usoda nacije, če Janša uspe sestaviti koalicijo in pri tem okuži še par drugih strank. Kot je napisal Žiga Turk je za njih menjava oblasti grožnja demokraciji, kar je bila prej lastnost nekega drugega političnega sistema, ki smo ga dali na smetišče zgodovine. SDS je bila kakor vem v vladi 2004-2008 in potem še enkrat krajši čas. Obakrat se ni zgodilo nič pretresljivega. Niso postavljali koncentracijskih taborišč, niso podržavili vseh medijev in prepovedali ostalih političnih strank, skratka nič takega, kar bi res ogrozilo demokracijo. Tako pismo je zame intelektualna verzija zabijanja kolov v napačne avtomobile.
Je pa seveda res, da je vse to v okviru svobode govora. Tega pa ne oporekam.
Miki N ::
Tudi Amerika nima neke demokracije ce smo ze pri tem,
Ja samo trik je, da nismo pri tem, čeprav verjamem, da komu "odleže", spremeni pa nič.
Jaz glasujem sicer za nove volitve. Volim za volitve takorekoč. Se mi zdi da pri nas nihče niti nima živcev za več ko cca 2-letne mandate in je torej že čas.
prepovedali ostalih političnih strank,
Kaj pa lustracija? Pač vsak se hoče znebiti tistega, ki mu je na poti.
o+ nevone
Aha zato so bili metalci granitnih kock v parlament pozitiven izraz demokracije. Razumem.
Jaz verjamem Mladini in sem radikaliziran.
Smo že opazili ja.
o+ nevone
Ful mi je všeč kako Nevone smooth prehaja med osebo, ki "samo želi enake možnosti za vse" in osebo, ki zagovarja golo izvrševanje oblasti "ker smo pač mi na oblasti".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Ful mi je všeč kako Nevone smooth prehaja med osebo, ki "samo želi enake možnosti za vse" in osebo, ki zagovarja golo izvrševanje oblasti "ker smo pač mi na oblasti".
To je zelo klišejsko razumevanje tega, kaj jaz zagovarjam. Verjamem pa, da ne razumeš, ker če bi razumel, me ne bi napadal s takimi opisi.
Mimogrede, splav je umor in ženska morilka ali ni? Je bolje da se žensko posili in prisili, da donosi in rodi? Sicer to je bolj opis preteklega stanja, ampak načelno je zadeva še vedno aktualna.
Če že hočeš tak nivo.
o+ nevone
To je zelo klišejsko razumevanje tega, kaj jaz zagovarjam. Verjamem pa, da ne razumeš, ker če bi razumel, me ne bi napadal s takimi opisi.
Mimogrede, splav je umor in ženska morilka ali ni? Je bolje da se žensko posili in prisili, da donosi in rodi? Sicer to je bolj opis preteklega stanja, ampak načelno je zadeva še vedno aktualna.
Če že hočeš tak nivo.
o+ nevone
Ne saj razumem. NORMALNIH novinarjev se ne sme napadat, one ki niso se pa lahko.
Isto velja tudi za občane. Normalni lahko delajo kar hočejo. Za člane SDS pa še ni čisto jasno, če sploh smejo hodit po ulicah.
In ja umor ni umor, če si poziciji moči, kajne? Saj je to tisto kar zagovarjaš?
Ne saj razumem. NORMALNIH novinarjev se ne sme napadat, one ki niso se pa lahko.
Isto velja tudi za občane. Normalni lahko delajo kar hočejo. Za člane SDS pa še ni čisto jasno, če sploh smejo hodit po ulicah.
To je tvoja retorika, ne moja.
o+ nevone
To je tvoja retorika, ne moja.
o+ nevone
Ja ti to izraziš bolj prefinjeno. Jaz pa prevajam v bolj enostaven jezik, da razume slehernik.
Ja ti to izraziš bolj prefinjeno. Jaz pa prevajam v bolj enostaven jezik, da razume slehernik.
Ja, ti direkt vržež ženski, ki ne želi donositi, v obraz, da je morilka, čeprav je lahko zgolj v hudi stiski. To je res pošteno in hvalevredno.
o+ nevone
kuall ::
o+ nevone
Očitno ne razumeš kaj pomeni "lustracija". Če imaš totalitarni sistem, kot je bil naš komunizem, ki ima pod nadzorom vse sodstvo, represivni aparat, razpredeno mrežo tajnih sodelavcev itd., je tak sistem na miren način zelo težko demontirati, oziroma to lahko traja nekaj generacij, saj ti ljudje ne bodo kar tako predali vzvodov moči, ki so jih vzpostavljali 50 let ali še več! Zato so iznašli "lustracijo", da se preveč vpletenim v totalitarni sistem prepove delovanje. To je izvedla Nemčija ob priključitvi vzhodne Nemčije in še nekatere bivše komunistične države. Pri nas je pa ta isti totalitarni sistem inštaliral "demokracijo", vse vzvode moči pa obdržali!
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Dejansko imajo te nove stranke ki se rojevajo vsake 4 leta res zgolj kult osebnosti, gredo tako daleč nekateri da celo v ime stranke to dajo. Naprimer stranka mira cerarja, lista marjana šarca itd.
Če hoče kdaj slovenija vsaj približno stabilno politiko se mora kaka od teh sredinskih strank tut obdržat za dlje on prerasti v kaj več kot osebo in "anti" retoriko.
Če hoče kdaj slovenija vsaj približno stabilno politiko se mora kaka od teh sredinskih strank tut obdržat za dlje on prerasti v kaj več kot osebo in "anti" retoriko.
Ja, ti direkt vržež ženski, ki ne želi donositi, v obraz, da je morilka, čeprav je lahko zgolj v hudi stiski. To je res pošteno in hvalevredno.
o+ nevone
Ah seveda. Nacisti so bili tudi zgolj v hudi stiski in so se pač odločili za končno rešitev vprašanja, ki jim je grenilo življenje. Še legalno je bilo.
Kako lepo je živeti v svetu evfemizmov, če si le normalen.
Očitno ne razumeš kaj pomeni "lustracija".
Vem kaj pomeni lustracija. Ampak zgodovina je polna negativnih dogodkov tako za ene kot za druge. Mi smo imeli priložnost to presekati, pa nismo, ampak smo šli v nov cikel izločanja.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Očitno ne razumeš kaj pomeni "lustracija".
Vem kaj pomeni lustracija. Ampak zgodovina je polna negativnih dogodkov tako za ene kot za druge. Mi smo imeli priložnost to presekati, pa nismo, ampak smo šli v nov cikel izločanja.
o+ nevone
Ja, kako si drzne obstajati opozicija revolucionarnim silam. Žrtve naj molčijo, če nočejo, da se jim še kaj zgodi!
ampak smo šli v nov cikel izločanja.
saj nismo. janša vabi leve, levi izločajo njega in vse njegove volivce.
no je pa res, da si levi lahko privoščijo izločanje, ker so večina, desni pa ne, ker so manjšina.
večina se je vedno znašala nad manjšino, to si zapomnite. nešteto primerov v zgodovini. vsi genocidi so znašanje večine nad manjšino.
sit ne razume lačnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Upam da so si volilci zapomnili kako sranje so nardili 2 leti nazaj ko so se šli "Koalicijo z podporo Levice, ki pa ni uradno v koaliciji". To je povzročilo vso mizerijo ki jo imamo, to je treba kaznovati da se ne spomnejo še kdaj politiki sestavljanja takih šibkih vlad.
Jarno ::
Ni pomoči, večina glasnih ljudi je biased in so po vrhu še čustveni.
Kot referenca, ravnotežnih kemijskih reakcij ne razume vsakdo in je potem zmotno sklepati, da bi razumel še psihologijo do neke mere zmanipulirane populacije.
Kot referenca, ravnotežnih kemijskih reakcij ne razume vsakdo in je potem zmotno sklepati, da bi razumel še psihologijo do neke mere zmanipulirane populacije.
#65W!
Lonsarg kako mizerijo pa mamo? Zdravstvo se ze 10 let resuje, šolstvo je tam tam, proračun gre na bolje, problem demografije je ze 15 let star... Povejte kaj je res tok slabega? Al mislte da bo pa Janša vam zrihtal bajne sluzbe? Da bo denar padal iz neba?
To da vse ostaja isto slabo je vsekakor mizerija politike ki nič ne nardi. To da je mizerija bila tudi v prejšnih vladah ni noben izgovor, poleg tega so vsaj kaj naredile (čeprav več slabega kot dobrega, ampak je vsaj kaj bilo sprejeto), ni bil tak popoln stalemate kot v zadnjih dveh letih. O zdravstvu pa ni čisto prav da rečeš da se 10 let rešuje, pač pa že 10 let toni vedno nižje. Demografski problem je 80% že bil rešen z pokojninsko reformo, bo treba sicer še kaj naredit definitivno.
Z mizerijo pa nisem muslil trenutnega ekonomskega stanja, sam o politiki sem govoril. Trenutno ekonomsko stanje je čisto ok, sam to je pač povezani svet, nimajo tle nič naše vlade pri tem da je ok. Je pa ta OK itak sposojen na plečih tiskanega denarja, nima tak sistem dolgoročne vzdržnosti.
Z mizerijo pa nisem muslil trenutnega ekonomskega stanja, sam o politiki sem govoril. Trenutno ekonomsko stanje je čisto ok, sam to je pač povezani svet, nimajo tle nič naše vlade pri tem da je ok. Je pa ta OK itak sposojen na plečih tiskanega denarja, nima tak sistem dolgoročne vzdržnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Itak da je vlada nekompatibilna pri zdravstveni reformi če pa sredinske stranke hočejo reformo ki slovensko zdravstvo naredi kompatibilno z EU ureditvami (kar ima tudi SDS v programu), levica pa hoče zdravstvo ohranit zaprto samo za požegnane s strani države (oziroma zapreti še bolj kot je).
EU ureditev namreč pravi da si pacient prosto izbere zdravnika na trgu in je zavarovalnica dolžna plačati, EU ureditev(ki še ni zakon) prepovedujejo zavarovalnicam kot je slovenska državna ZZZS da se gredo policaja kdo in koliko sme zdraviti paciente (požegnane državne institucije in koncesionarji z miljon kvotami).
EU ureditev namreč pravi da si pacient prosto izbere zdravnika na trgu in je zavarovalnica dolžna plačati, EU ureditev(ki še ni zakon) prepovedujejo zavarovalnicam kot je slovenska državna ZZZS da se gredo policaja kdo in koliko sme zdraviti paciente (požegnane državne institucije in koncesionarji z miljon kvotami).
Zgodovina sprememb…
jernejl ::
proračun gre na bolje
Res je, ampak to je zaradi globalnega okolja, ne zaradi dela naših vlad. Šarec je recimo poskrbel za to, da je šel velik del potencialnega presežka za plače javnih uslužbencev - tako, da se slednje dvigujejo bolj kot one v gospodarstvu.
Sicer pa ta proračun zgleda tako, da ko je recesija, se zadolžujemo za milijarde, ko smo na vrhu ekonomskega cikla, pa delamo presežek v milijonih. Če se bomo tako obnašali, je grški scenarij zgolj vprašanje časa.
Demografski problem je 80% že bil rešen z pokojninsko reformo, bo treba sicer še kaj naredit definitivno.
Demografski problem niti približno ni bil rešen, prihodnje pokojninske reforme so nujno zlo (poleg ostalih ukrepov), če hočemo ohraniti vzdržni sistem.
Šarčeva "mini reforma" je dvignila odmerne odstotke, kar je sicer za upokojence fino, a na račun proračuna, kar je korak stran od vzdržnosti sistema.
Ljudje se bodo pač morali navaditi, da če dlje živijo, bodo morali tudi dlje delati.
Jaz sem mnenja da bi morala obstajati sola za politike in predstavnike drzave. Plus recimor 10 let delovnih izkušenj v gospodarstvu ce bi hotel kandidirat za poslanca
Od kdaj je pa ZZZS zavarovalnica? Kje lahko vidim polico?
Ja ravno to je point, ZZZS se ne obnaša kot zavarovalnica čeprav bi se morala. Folk je pod vplivom medijev pa protestira proti zdravstvenim ustanovam ko bi moral proti ZZZS.
Zgodovina sprememb…
Ja ravno to je point, ZZZS se ne obnaša kot zavarovalnica čeprav bi se morala. Folk je pod vplivom medijev pa protestira proti zdravstvenim ustanovam ko bi moral proti ZZZS.
Ampak, če ni zavarovalnica zakaj bi se obnašala kot zavarovalnica? ZZZS je izvesek proračuna vanj se stekajo zdravstveni davki, ki so izvzeti iz splošnega proračuna.
Politična levica, pa ne dovoli, da bi se preoblikovala v zdravstveno zavarovalnico (zakaj dobro vedo v strankah, če že povpračni levičar na ulici o tem nič ne ve).
Prvi korak za ureditev zdravstva v Sloveniji je, da se ZZZS preoblikuje v zdravstveno zavarovalnico.
Pot do tja, pa nujno vodi preko tega, da stvari pravilno imenujemo. Vsak, ki namesto pojma "zdravstveni davek" uporablja pojem "zdravstveno zavarovanje" je v bistvu del problema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Šarec in odstop vlade, drugič (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12981 (11473) | bluefish |
» | Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 45652 (38893) | Jupito |