» »

Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje

drekodovce ::

V zadnjem času oglašujem preko Facebooka. Ima kdo s tem že kakšne izkušnje, kako oglaševati, da je čim več učinka. Do sedaj sem se držal načela, da sem oglas izpeljal hitro - 1 dan in v temu dnevu namenil malce več proračuna, kajti meni osebno gre na živce, ker vidim en in isti oglas po cel teden ali celo mesec praktično vsakič, ko pregledam facebook.

Vem pa, da facebook cilja zgolj publiko, ki je kdaj "brskala" za podobnimi izrazi. Glede na to, da so izdelki taki da je efekt od oglaševanja zgolj v času, ko stranke prenavljajo stanovanje je za večino ljudi oglas večino časa nerelavanten. Skrbim, da pridobim čim več lajkov strani in si ustvarim bazo sledilcev, da si povečam prikaz objave.

Ima kdo kak nasvet, kako čim bolj učinkovito izkoristiti Facebook oglaševanje oziroma bolj to - kako priti do tistih oseb, ki jim tega oglasa ne prikazuje vendar jih vseeno mogoče zanima, hkrati pa osebam ki so že videle oglas ne prikazovati tega oglasa 10x dnevno.

LP

shadeX ::

Glede ponavljajočega oglasa, gledaš verjetno iz svojih izkušenj ampak narobe razmišljaš. Kot prvo, oglas ki si ga videl večkrat na teden in ti je šel na živce, tebi ni bil relevanten. Kot drugo, večkrat kot bo ciljni uporabnik videl oglas, večja je možnost, da bo zadevo kupil, lajkal, itd. Kot tretje, če uporabnika oglas ne zanima in mu gre na živce, lahko klikne "Hide this ad".

Pred nekaj časa sem prvič zasledil video oglas o nekih marketinških strategijah za appe. Ker se s tem ukvarjam in sem bil ciljna publika sem kliknil na oglas in zadevo pregledal. Nisem se odločil za nakup, ker sem bil prepričan da vse te zadeve že poznam.

In potem se je začelo. Ta oglas (in njegove sorodne variacije) sem začel dobivat na feedu, dejansko vsakič ko sem se prijavil v Facebook, dokler ni minilo nekje 4 dni, ko sem popustil in zadevo kupil.

Torej ne se bat, oglaševat dlje časa. Veliko tvoje ciljne publike je online v različnih dnevih tedna, lahko niti ne vsak dan. Važno je tudi, da eksperimentiraš z več oglasi, kjer ponujaš več različnih informacij. Vsaka publika se bo na te oglase odzvala drugače, izbral boš pa oglas, ki bo nato performal najboljše.

Sicer pa boš veliko odgovorov dobil pri tej gospodični :)


P.S Nakup EBooka je bil najboljša investicija, ki sem jih naredil v zadnjem letu. Po glavi bi se tepel, če bi tole zamudil. Me pa zanima, kaj je seller targetiral, da je ravno mene dobil ven :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

facebook ads , facebook reklame.

Oddelek: Loža
91559 (221) edi123
»

Prihodki iz oglaševanja

Oddelek: Loža
51484 (1125) Kurzweil
»

Slab teden za Google ali ko YouTube krvavi milijone

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4116279 (13239) zmaugy
»

Spar oglas - Slovenija moja dežela!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
508705 (6224) Mr.B
»

ToboAds (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
12517144 (12102) TuRBo_1

Več podobnih tem