Forum » Na cesti » AMZS Premium ali Osnovno + Coris
AMZS Premium ali Osnovno + Coris
firbec ::
Je kdo že naštuiral, kaj se bolj splača, predvsem iz smisla zdravstvenega zavarovanja ene familije.
Recimo, potovanje v tujino 2x na leto za približno 2x 10 dni (morje+smučanje)
Se bolj splača AMZS Premium za 106 € ali AMZS osnovni 40 €, pa potem vzeti 2x družinski Coris za 10 dni
Malo me begajo pogoji AMZSja kar se tiče zdravstvenega in turiwstičnega zavarovanjsa v tujini, nekako ne razberem kaj vse obsega, medtem ko je pri corisu lepo napisano.
Zaniam me vaše mnenje.
Recimo, potovanje v tujino 2x na leto za približno 2x 10 dni (morje+smučanje)
Se bolj splača AMZS Premium za 106 € ali AMZS osnovni 40 €, pa potem vzeti 2x družinski Coris za 10 dni
Malo me begajo pogoji AMZSja kar se tiče zdravstvenega in turiwstičnega zavarovanjsa v tujini, nekako ne razberem kaj vse obsega, medtem ko je pri corisu lepo napisano.
Zaniam me vaše mnenje.
starfotr ::
Mogoče si oglej celoletno zdravstveno zavarovanje ne samo 2x za 10 dni. Lahko, da bo ceneje.
Lahko si ogledaš tudi kombinacijo asistence in zavarovanja, nameato AMZS članstva.
Samo kot predlog. Nič ni narobe z AMZS, samo na mizo si daj vse karte, preden karkoli podpišeš.
Pa seveda se pozanimaj pri AMZS, če ti niso jasni pogoji.
Lahko si ogledaš tudi kombinacijo asistence in zavarovanja, nameato AMZS članstva.
Samo kot predlog. Nič ni narobe z AMZS, samo na mizo si daj vse karte, preden karkoli podpišeš.
Pa seveda se pozanimaj pri AMZS, če ti niso jasni pogoji.
MIHAc27 ::
Na hitro... vzet bi moral AMZS premium za 136€, da imaš krito še družinske člane. Za 106 si krit samo ti.
Če greš še smučat, plavat imaš na Corisu še pribitke k premiji. Ampak za 2x po 10 dni si pri obeh nekako na istem. AMZS je po moje boljša izbira, ker imaš še pomoč na cesti.
Če greš večkrat po malem ven v tujino (vikendaši) je definitivno AMZS boljš po moje.
Edino če bi šel nekam, kjer je zdravstvo drago (na pamet bi rekel USA) tam 25k ni niti za b od bolnice. Tukaj ti Coris nudi dvojno, trojno kritje, kar seveda tudi plačaš. AMZS ima pa samo do 25000.
Sedaj kako sta en ali drug v praksi, a kaj komplicirajo, pa žal ne vem. Sam ponavadi niti ne vzamem ekstra zavarovanja, ker se nekega extremnega turizma ne gremo (smučanje) kjer bi bila možnost poškodbe višja. Še evropske zdravstvene kartice nisem nikoli uporabil.
Če greš še smučat, plavat imaš na Corisu še pribitke k premiji. Ampak za 2x po 10 dni si pri obeh nekako na istem. AMZS je po moje boljša izbira, ker imaš še pomoč na cesti.
Če greš večkrat po malem ven v tujino (vikendaši) je definitivno AMZS boljš po moje.
Edino če bi šel nekam, kjer je zdravstvo drago (na pamet bi rekel USA) tam 25k ni niti za b od bolnice. Tukaj ti Coris nudi dvojno, trojno kritje, kar seveda tudi plačaš. AMZS ima pa samo do 25000.
Sedaj kako sta en ali drug v praksi, a kaj komplicirajo, pa žal ne vem. Sam ponavadi niti ne vzamem ekstra zavarovanja, ker se nekega extremnega turizma ne gremo (smučanje) kjer bi bila možnost poškodbe višja. Še evropske zdravstvene kartice nisem nikoli uporabil.
firbec ::
Lepa hvala obema za razlago,
tudi sam raje požrem tiste evre za zavarovanje, pa da se nobenemu nič ne zgodi, kot pa obratno
tudi sam raje požrem tiste evre za zavarovanje, pa da se nobenemu nič ne zgodi, kot pa obratno
nosilec ::
AMZS se splača vsaj PLUS paket, če želiš imeti vleko iz tujine, drugače pa v teh dneh tuhtam isto kot ti.
Buggy ::
Mimogrede zdejle gledam, da je tudi AMZS letos podrazil clanstva, so mi javili da bo poteklo in naj podaljsam. Lani sem za družinsko članstvo Plus dal 89€ letos je ze 116 €
Razen podlajsanja registracije nisem koristil nobene ugodnosti, s starim avtom pa tudi ne hodimo vec v tujino, sam mulca ste preganjata bolj kot ne po okolici.
Je sploh se kaksen smisel imeti clanstvo oz. kje vidite za vas konkreten primer dodano vrednost biti clan AMZS?
Razen podlajsanja registracije nisem koristil nobene ugodnosti, s starim avtom pa tudi ne hodimo vec v tujino, sam mulca ste preganjata bolj kot ne po okolici.
Je sploh se kaksen smisel imeti clanstvo oz. kje vidite za vas konkreten primer dodano vrednost biti clan AMZS?
Jaz vozim ponavadi stare kište, in če kaj crkne je fino imeti nekoga, da se pač nanj obrneš. AMZS do sedaj ni nikoli zatajil, medtem ko asistenca na zavarovalnici je pa že.
Če v tujino hodiš zelo malo..itak iz plus pojdi na osnovno pa je. 41€ privarčevanih.
Če v tujino hodiš zelo malo..itak iz plus pojdi na osnovno pa je. 41€ privarčevanih.
Buggy ::
..jep to je ena od opcij, sem pa zvedel da popust v centru varne voznje ne velja za tamale, ki morajo to zakonsko opraviti kot mladi vozniki...sem vsaj kle mislil da bo kej haska.
KTr1sk ::
Imam AMZ Premium za 132€
https://www.amzs.si/clanstvo/postanite-...
a potem pomeni, da ne rabim naročat
"Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja"
Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja @ Wikipedia
in kolikokrat se lahko "brezplačno" koristi asistenco?
hvala
https://www.amzs.si/clanstvo/postanite-...
Turistično in zdravstveno zavarovanje v tujini:
zdravniška in bolnišnična oskrba do 55.000 €, od tega do 17.000 € stroški prevoza
nujni zobozdravstveni posegi do 220 €
zavarovanje stroškov bivanja bližnjih v primeru hospitalizacije zavarovanca v tujini do 90 € na dan, skupaj največ 1.700
zavarovanje odškodninske odgovornosti do 55.000 €
zavarovanje prtljage, stroškov izdelave novih osebnih dokumentov, zlorabe plačilnih kartic
a potem pomeni, da ne rabim naročat
"Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja"
Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja @ Wikipedia
in kolikokrat se lahko "brezplačno" koristi asistenco?
hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
l0wc4 ::
Vedno sem imel CORIS, toda od kar imam familijo in smo precej po Evropi z avtom ali avtodomom imamo AMZS premium.
https://www.amzs.si/clanstvo/primerjava...
Do sedaj smo sicer storitve AMZS koristili 2x in 1x storitve zdravstvenega zavarovanja. Če si dosti na cesti se splača AMZS. Cene so v končni fazi verjetno približno podobne.
https://www.amzs.si/clanstvo/primerjava...
Do sedaj smo sicer storitve AMZS koristili 2x in 1x storitve zdravstvenega zavarovanja. Če si dosti na cesti se splača AMZS. Cene so v končni fazi verjetno približno podobne.
Imaš na linku vse. 3x manjše popravilo, kjer te ne rabijo vlečt. 1x vleka pokvarjenega vozila. 2x vleka karamboliranega vozila, ki ni vozno,...
Glede evropske kartice... naroči, saj je konec konca 'zastonj' Meni je bila povsem dovolj, ko sem zbolel v Španiji, se peljal z rešilcem in bil 5 dni na intenzivnem oddelku.
Glede evropske kartice... naroči, saj je konec konca 'zastonj' Meni je bila povsem dovolj, ko sem zbolel v Španiji, se peljal z rešilcem in bil 5 dni na intenzivnem oddelku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | avtomobilska asistencaOddelek: Na cesti | 1250 (682) | KTr1sk |
» | Članstvo AMZS , vleka vozil omejitev km ??Oddelek: Na cesti | 10406 (6296) | lopov |
» | Asistenca Triglav, avtovlekaOddelek: Loža | 19836 (18628) | AngelOfDeath |