Forum » Šport » Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+
Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+
Temo vidijo: vsi
blink ::
Podaljsanje pogodbe do 2030 z UAE Team Emirates
https://www.uaeteamemirates.com/tadej-p...
The official announcement on the website of the Emirati team: another six years with natural adjustment of the contract: although there are no official figures, the new agreement will reach 8 million euros (the previous agreement, until 2027, reached 6 million). The figure is unprecedented in the history of cycling. In 2030, Pogacar will be 32 years old.
https://www.repubblica.it/sport/ciclism...
FrRoSt ::
Če se že tako prijazno v moje s-je in š-je vtikaš, potem bodi toliko higieničen, da znaš pomesti tudi pred svojim (pametnim) pragom!!?
4M!??
Tudi TV je podaljšala pogodbo za prenos dirke po Franciji do 2030 in dodala še nekaj dirk...
https://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo...
4M!??
Tudi TV je podaljšala pogodbo za prenos dirke po Franciji do 2030 in dodala še nekaj dirk...
https://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo...
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FrRoSt ()
KobayashiM ::
Ja frostek smeško, kolk pa misliš? S prispevki še več. Samo dohodnina je 50% nad 74k. Pa čs tk butast da ne vš da sm namern viš napisu pol pa tud...
FrRoSt ::
Napisal si 4 mili, če še tega ne veš kaj si napisal!
4 MILJONE sa pa napiše drugače! TI brihtna BUČA TI!!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
TDF 2025 trasa predstavljena:
https://www.letour.fr/en/overall-route
Hautacam, Mont Ventoux, Col de la Loze...
51550m visincev
3320km
https://www.letour.fr/en/overall-route
Hautacam, Mont Ventoux, Col de la Loze...
51550m visincev
3320km
Groot ::
Sicer sem zelo na hitro pogledal predstavljeno traso, ampak na prvi vtis deluje en tak tipičen TdF, brez posebnega poudarka v eno ali drugo smer. Je pa vključenih par vzponov, kjer ima Tadej neporavnane račune napram Jonasu.
no comment ::
Pogačar bi lahko kak TdF tudi izpustil, da organizatorjem ne bo kar samoumeven njegov nastop tam, samo zato ker je to TdF.
Pa verjetno ostala moštva in tekmovalci tudi ne bi imeli nič proti.
Zimonem ::
Tdf je bolj ali manj že nekaj časa drugi najbolj spremljan športni dogodek. Ni tukaj nekih hecov. Zdi se , da njemu res ni tako povšeči, ampak človek je profi in ve , da ga zaradi tega plačujejo.
Kanban ::
KobayashiM je izjavil:
Viš, če bi bil rezident bi vplačal po novem zakonu preko 4m v proračun.
Cca 5.5 milijonov, če smo bolj natančni. Ostalo bi mu pa celikh 2.5. 8M je namreč bruto bruto.
bm1973 ::
KobayashiM je izjavil:
Cca 5.5 milijonov, če smo bolj natančni. Ostalo bi mu pa celikh 2.5. 8M je namreč bruto bruto.
S.P. ne plačuje bruto bruto.
Trenutno bi plačal 3k prispevkov na mesec plus 50% (na okroglo, ne brojimo sitno) davka na dohodnino...
Zato jke pač v Monaku. Pa še boljše pogoje za trening ima kot v Sloveniji...
Naj slovenska vlada raje razmišlja kako take ljudi prepričati, da ostanejo davčni rezidenti Slovenije, bomo še ostali imeli kaj od tega... Recimo nižje davke.
Ker ironija vsega tega je, da bi marsikdo plačeval davke Sloveniji, sam kar je preveč, je pa preveč... nekje vsak potegne mejo. Sam jo bom nekje, ko bom moral plačati več kot 25% mojega dohodka državi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Floxi ::
no comment je izjavil:
Pogačar bi lahko kak TdF tudi izpustil, da organizatorjem ne bo kar samoumeven njegov nastop tam, samo zato ker je to TdF.
To da vozi TdF je skoraj njegova dolžnost. Je najbol gledan kolesarski dogodek in tam mora pokazati svoje in od ekipe sponzorje. Poleg tega lahko pokaže kako dobri so njegovi pomagači in jim tako dvigne ceno za naprej. Bilo bi tudi čudno, da najboljši kolesar na svetu ne vozi TdFja.
GupeM ::
no comment je izjavil:
Sam jo bom nekje, ko bom moral plačati več kot 25% mojega dohodka državi...
Če te država trenutno obere za manj kot 25%, si še večji revež kot jaz.
Sem ravno računal zase zdajle. Če vzamem bruto bruto (skupni strošek podjetja), država vzame cca 45%. Od preostalih 55 % pa še 9,5 % ali 22 % DDV-ja plus razne trošarine.
Skupno gledano, država si vzame več kot polovico že zdaj.
To da vozi TdF je skoraj njegova dolžnost. Je najbol gledan kolesarski dogodek in tam mora pokazati svoje in od ekipe sponzorje. Poleg tega lahko pokaže kako dobri so njegovi pomagači in jim tako dvigne ceno za naprej. Bilo bi tudi čudno, da najboljši kolesar na svetu ne vozi TdFja.
Predvidevam, da si mi v naslesnjem odstavku hotel še namigniti, da Zemlja ni ploščata.
TdF je največja institucija v kolesarstvu. Ampak še ena ali dve taki sezoni, pa bo prva asociacija za kolesarstvo… Pogačar. Mogoče pa se da več denarja ali pa “všečkov” (kar ti je pač bolj pomembno) dobiti, če kdaj tudi ne narediš kake stvari za katero vsi mislijo, da je fix. Mimogrede, tudi Merckx eno leto ni nastopil na TdF.
Ne pravim, da se bo zgodilo. Ne bi pa padel v nezavest od presenečenja…
Groot ::
Vau ko se v temi o kolesarstvu najdejo osebki, ki želijo tekmovati kdo ima daljšega only on S-T
Floxi ::
no comment je izjavil:
Predvidevam, da si mi v naslesnjem odstavku hotel še namigniti, da Zemlja ni ploščata.
TdF je največja institucija v kolesarstvu. Ampak še ena ali dve taki sezoni, pa bo prva asociacija za kolesarstvo… Pogačar. Mogoče pa se da več denarja ali pa “všečkov” (kar ti je pač bolj pomembno) dobiti, če kdaj tudi ne narediš kake stvari za katero vsi mislijo, da je fix. Mimogrede, tudi Merckx eno leto ni nastopil na TdF.
Ne pravim, da se bo zgodilo. Ne bi pa padel v nezavest od presenečenja…
Tako je bilo, ko ni nastopil na olimpijskih, skoraj vsi so stopili na njegovo stran. Ampak tam je bila to njegova odločitev in ni vplivala skoraj na nobenega drugega. Če bi iz podobnega principa izpustil nastop na TdFju, bi za sabo potegnilo to kar sem napisal zgoraj. Ja mogoče bi se dan ali dva veliko pisalo, ampak to ni niti malo primerljivo z 3 tedenskim nastopom in mogoče še zmago nakoncu. Tip uživa, da dirka z najboljšimi in je že večkrat poudaril, da je to njegova glavna motivacija. Je tudi povedal, da dokler bo lahko, bo vedno diral na TdFju.
Mislim, da Pogačar NE SME izpustiti nobenega nastopa na TdF
Vse ostalo je po moje stvar dogovora... Ampak pri njegovi mentaliteti količina dirk ni problem...
"as per contract".
Vse ostalo je po moje stvar dogovora... Ampak pri njegovi mentaliteti količina dirk ni problem...
Kanban ::
KobayashiM je izjavil:
S.P. ne plačuje bruto bruto.
Trenutno bi plačal 3k prispevkov na mesec plus 50% (na okroglo, ne brojimo sitno) davka na dohodnino...
Zato jke pač v Monaku. Pa še boljše pogoje za trening ima kot v Sloveniji...
Naj slovenska vlada raje razmišlja kako take ljudi prepričati, da ostanejo davčni rezidenti Slovenije, bomo še ostali imeli kaj od tega... Recimo nižje davke.
Ker ironija vsega tega je, da bi marsikdo plačeval davke Sloveniji, sam kar je preveč, je pa preveč... nekje vsak potegne mejo. Sam jo bom nekje, ko bom moral plačati več kot 25% mojega dohodka državi...
Dokler se FURS ne bi postavil na stališče, da je Pogačar v ekipi zaposlen (ker dejansko je) in torej s.p. odpade. Podobno so v UK zafrknili Bradleya Wigginsa, ki si je prihodke optimiziral kot pogodbenik, pa se je kasneje njihova davčna postavila na stališče, da je zaposlen in naložila precej višje davke.
Z ostalim napisanim se pa zelo strinjam.
GupeM ::
Sem ravno računal zase zdajle. Če vzamem bruto bruto (skupni strošek podjetja), država vzame cca 45%. Od preostalih 55 % pa še 9,5 % ali 22 % DDV-ja plus razne trošarine.
Pol pa nisi v najvišjem plačilnem razredu.
Tam se pobere 70%... Do neto plače...
Ne moreš vedet, ker ne veš koliko od bruto bruto je obdavčenega in koliko ne. Lahko, da ne dobim nič malice in prevoza, lahko pa da 1000 EUR.
Niti ne veš, koliko imam vzdrževanih družinskih članov in/ali drugih olajšav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
globoko grlo ::
Za 6 let. A dnar mu ostane, pa nagrade, ce se ga cez 20 let odkrije na dopingu?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Twixz ::
globoko grlo je izjavil:
Za 6 let. A dnar mu ostane, pa nagrade, ce se ga cez 20 let odkrije na dopingu?
To pa najbolj Armstrong ve
Zvezdica27 ::
zato pa imaš prepise na družino, lastništvo d.o.o., navidezne hipoteke, če ti je uspelo zemljiški dolg vpisati, itd... in pa seveda račune na kajmanih ali pa samo na fiduciarnem računu tvojega odvetnika v SLO... nič lažjega, samo tistih prvih 5 mio manjka
zz
zz
Evenepoel po trčenju v odprta vrata avtomobila odpeljan v bolnišnico
https://www.24ur.com/sport/kolesarstvo/...
https://www.24ur.com/sport/kolesarstvo/...
val46 ::
Pa kaj majo ti poštarji s kolesarji? A ni kako leto nazaj Tratnika zbila poštarka nekje v Italiji?
globoko grlo ::
Al pa koji kurac se kolesarji zaletavajo v avte?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
BlaY0 ::
Klasika... zaletel se je v vrata, ki so se nenadoma odprla. Tip v avtu jasno ni pogledal v špegu preden je odprl vrata, boli ga đonson.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Se zlato kolo za Pogacarja.
"Tadej Pogacar wins 2024 Velo d'Or & Eddy Merckx Trophy after record breaking campaign"
https://cyclinguptodate.com/cycling/tad...
"Tadej Pogacar wins 2024 Velo d'Or & Eddy Merckx Trophy after record breaking campaign"
https://cyclinguptodate.com/cycling/tad...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Olimpijske igre Francija 2024 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 12325 (5162) | Hypathia |
» | Doping v vrhunskem športuOddelek: Loža | 4424 (2116) | nokken |
» | Tour de France 2017 (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 11684 (9386) | harvey |
» | tour de franceOddelek: Loža | 3648 (2939) | IČA |