Forum » Šport » Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+
Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+
Temo vidijo: vsi
Zimonem ::
nokken ::
Noro noro noro in še enkrat noro!! Ni zaključil samo debate kdo je najboljši v sezoni ampak počasi tudi GOAT debato.
Razen za kaksnega posebneza je bilo ze sredi julija jasno kdo je najboljsi v sezoni... pa OI gor ali dol. Za goat bo pa po moje vseeno se malo za pocakat. Sicer druga obdobja in je realno tezko primerjati stvari med seboj, ampak Mercx ima vseeno 5 TdF, 5 Girov, 1 Vuelto in 3 ali 4 Svetovna prvenstva plus precej veliko stevilo (vseh) spomenikov.
val46 ::
Glej, nihče od nas najbrž ni nikdar videl niti ene celotne dirke od Mercxa, tako da, koliko je bil boljši od ostalih takrat težko kdorkoli reče, ampak to, kar v tem času počne Pogi...to je res za v zgodbe, saj ni res, pa je! 100km solo napad na svetovnem prvenstvu, ko vsi vedo da si prvi favorit in je 180kolesarjev skoncentriranih le nate in na tvojo vožnjo in da ga lovi 6 belgijcev ter 4 nizozemci, ti pa še vedno pridobivaš proti njim, to je fenomenalno in mislim da če letos ne dobi kar so ga lani "okradli", s tem mislim na zlato kolo, pol pa res ne vem več kaj mu je za narediti.
V glavnem, taktika, ki to sem prepričan, nikoli ni bila. Tega, še najbolj nor selektor ne bi naročil, niti pustil, ampak Pogi je Pogi. In mislim da edini na tem svetu, ki je česa takega sposoben. Resnično vsaka čast in čestitke. Pa tudi ostalim našim fantom, ki so dali res vse od sebe in je vsaj en del te kolajne tudi njihov! Ob taki formi in predstavah, sem prepričan, da lahko naslednje leto, pa še dve potem ubrani to majico, glede na to, kake trase so predvidene v naslednjih letih za SP.
Bravo!!!
V glavnem, taktika, ki to sem prepričan, nikoli ni bila. Tega, še najbolj nor selektor ne bi naročil, niti pustil, ampak Pogi je Pogi. In mislim da edini na tem svetu, ki je česa takega sposoben. Resnično vsaka čast in čestitke. Pa tudi ostalim našim fantom, ki so dali res vse od sebe in je vsaj en del te kolajne tudi njihov! Ob taki formi in predstavah, sem prepričan, da lahko naslednje leto, pa še dve potem ubrani to majico, glede na to, kake trase so predvidene v naslednjih letih za SP.
Bravo!!!
Zimonem ::
Tadej se ne obremenjuje s kozami. Ampak z posamičnimi dirkami. V zgoraj nalepljenem intervjuju je lepo povedal. Nikoli ne veš kdaj zmagaš zadnjič.
Je pa najbolj kompleten kolesar kar se ga spomnim.
Je pa najbolj kompleten kolesar kar se ga spomnim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Utk ::
Primerja za 50 let nazaj je brez veze, ampak med aktivnimi in zadnje čase upokojenimi mu sigurno ni nihče blizu.
Je kak, ki je določen tip dirke skoraj vedno zmagal, ampak Pogačar lahko zmaga skoraj karkoli, in to tudi če napove 2 tedna vnaprej točno na katerem ovinku bo napadel.
To danes je bilo pa še bolj "neumno", pa vseeno niso mogli nič naredit proti temu.
Je kak, ki je določen tip dirke skoraj vedno zmagal, ampak Pogačar lahko zmaga skoraj karkoli, in to tudi če napove 2 tedna vnaprej točno na katerem ovinku bo napadel.
To danes je bilo pa še bolj "neumno", pa vseeno niso mogli nič naredit proti temu.
buttcrack ::
Sej klancov morda res ni bilo takih. Samo kaj ko je fuke napadel 100 km do cilja. Tudi če bi bil Remco enako dober mu ne bi sledil.
To so nekateri predlagali tudi Pogačarju, naj se ne sekira za vsak pobeg. Jaz sem reku, da ne sme dovolit tega, in ni dovolil. Lahko bi tudi Pogačar čakal z Remcom in bi nek drug fuke napadel prej. Tudi tisto skupino spredaj morda ne bi nikoli ujeli, če ne bi lovili Pogačarja.
To so nekateri predlagali tudi Pogačarju, naj se ne sekira za vsak pobeg. Jaz sem reku, da ne sme dovolit tega, in ni dovolil. Lahko bi tudi Pogačar čakal z Remcom in bi nek drug fuke napadel prej. Tudi tisto skupino spredaj morda ne bi nikoli ujeli, če ne bi lovili Pogačarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
gusto ::
Kaj se ostane? Pariz Rubaix pobeg 120 KM do cilja?
Realno tud če nič več ne zmaga, je njegova kariera sanjska, zmagoval in dokazal se je na vseh terenih, s tole mavrično majico je postavil piko na i, težko si kaj več želiš od kariere.
Če smo bolj pecajzlasti, mu pa v prvi kategoriji manjka še vuelta in dva spomenika (sanremo, rubaix), v drugi olimpijska zlata, v tretji pa ostale manjkajoče enodnevne in tedenske dirke najvišjega ranga.
Have you tried turning it off and on again?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gusto ()
Twixz ::
Sej klancov morda res ni bilo takih. Samo kaj ko je fuke napadel 100 km do cilja. Tudi če bi bil Remco enako dober mu ne bi sledil.
Če ne bi imel Tratnika in Rogle, ne bi bilo tako čudovito kot je vse skupaj izpadlo - upam, da se tega zavedamo vsi ki smo dirko gledali.
Če ne bi imeli ostali ostalih, tudi ne bi nikoli vsaj malo se približali Pogačarju. So ga vsaj 2 ekipi oreng lovile, pa še jim ni uspelo.
Če ne bi imeli ostali ostalih, tudi ne bi nikoli vsaj malo se približali Pogačarju. So ga vsaj 2 ekipi oreng lovile, pa še jim ni uspelo.
Napadel 100 km pred ciljem ali priključil ubežnikom, Tratnik ga je pa počakal.
Ja, sej je fenomenalno da je svetovni prvak in si zasluži, sem vesel zanj ampak v medijih nič drugega kot "Pogačar to, Pogačar ono.." ne piše.
Pa se ne mislim obešat na naslovnice in ostale medijske pi*darije ki pridejo ven ampak škoda je, da nismo kot komplet država predstavljeni. No, razen Rogliča, ki je celo omenjen s svojo izjavo nekje......
Kaj? Predstavljeni kje? Kdor vsaj malo gleda kolesarstvo in ne ve iz kod je Pogačar, pa tudi Roglič, potem mu lahko predstavljaš ne vem kaj še 10 let pa ne bo vedel.
Kaj komplet kot država? Kaj te moti, da nisi ti predstavljen al kaj? Kot državljan Slovenije, za katero je Pogačar osvojil zlato medaljo? Ne vem kakšne "medije" ti bereš, gledaš, poslušaš, ampak tiste ki jih jaz, je lepo napisano, da so VSI bili zaslužni za to predstavo in da imajo vsi en majhen delež pri temu. Normalno pa je, da je največ napisano o Pogačarju. Nenazadnje je več kot zadnjih 50km sam dirkal proti ostalemu svetu. In česa takega v modernem kolesarstvu še niso videli. Kot ne ti, ne jaz in ne noben tu gor. Kaj naj pol pišejo o komu? Eni teti, ki ga je frizirala ko je bil majhen, enemu stricu, ki mu je računal bencin na petrolu al kaj bi ti rad zdej? O ostalih fantih v naši ekipi je pa napisanega dovolj.
Te bom drugače vprašal...Ko je Remco postal olimpijski prvak v Parizu...se je pisalo o komu? A o njem, ali o Belgiji kot državi? Sem prepričan, da razen morda WVA niti veš ne, kdo je še dirkal poleg Remcota na tisti dirki za Belgijo. Brez da greš morda zdaj pogledat na net.
Te bom drugače vprašal...Ko je Remco postal olimpijski prvak v Parizu...se je pisalo o komu? A o njem, ali o Belgiji kot državi? Sem prepričan, da razen morda WVA niti veš ne, kdo je še dirkal poleg Remcota na tisti dirki za Belgijo. Brez da greš morda zdaj pogledat na net.
bm1973 ::
Super za Pogačarja, on ne jebe 5% kar se tiče strategije. Poskusi, in če bo, bo. Sam 100km pred ciljem... Izšlo se je. Recimo v Kanadi se mu ni izšlo na eni dirki...
No, malo sreče je pa bilo, ko se Belgijci in Nizozemci niso mogli odločiti da bi ujeli Pogačarja...
Ne mi reči, da 50km pred ciljem skupina ne more ujeti posameznika. Ponavadi z lahkoto, videno n-krat na dirkah...
Sam so prevladovali egoti posameznikov (Remco, Van Der Poel), ki niso navajeni vleči, ker to ponavadi počnejo "sužnji" za njih... Pa je bila to tudi voda na Pogačarjev mlin...
Irec in Latvijec sta dolgo držala Pogačarjev tempo...
No, malo sreče je pa bilo, ko se Belgijci in Nizozemci niso mogli odločiti da bi ujeli Pogačarja...
Ne mi reči, da 50km pred ciljem skupina ne more ujeti posameznika. Ponavadi z lahkoto, videno n-krat na dirkah...
Sam so prevladovali egoti posameznikov (Remco, Van Der Poel), ki niso navajeni vleči, ker to ponavadi počnejo "sužnji" za njih... Pa je bila to tudi voda na Pogačarjev mlin...
Irec in Latvijec sta dolgo držala Pogačarjev tempo...
Kaj komplet kot država? Kaj te moti, da nisi ti predstavljen al kaj? Kot državljan Slovenije, za katero je Pogačar osvojil zlato medaljo? Ne vem kakšne "medije" ti bereš, gledaš, poslušaš, ampak tiste ki jih jaz, je lepo napisano, da so VSI bili zaslužni za to predstavo in da imajo vsi en majhen delež pri temu. Normalno pa je, da je največ napisano o Pogačarju. Nenazadnje je več kot zadnjih 50km sam dirkal proti ostalemu svetu. In česa takega v modernem kolesarstvu še niso videli. Kot ne ti, ne jaz in ne noben tu gor. Kaj naj pol pišejo o komu? Eni teti, ki ga je frizirala ko je bil majhen, enemu stricu, ki mu je računal bencin na petrolu al kaj bi ti rad zdej? O ostalih fantih v naši ekipi je pa napisanega dovolj.
Seveda so videli ampak je pa eden redkih ki mu je to uspelo na tako veliki dirki. Glavno da je imel neverjetno močne noge.
No, pol mi pa povej/pokaži enega, samo enega, ki je bil absolutni favorit bilokatere enodnevne dirke in se je odločil za napad 100km pred ciljem, pa na koncu tudi zmagal. Solo. Ne da je bil v pobegu, pa potem morda zadnjih nekaj km še temu begu ušel. Drugače pa ja, močne noge so potrebne, ampak je potrebna tudi glava. Ko veš da te lovi cela grupa in imaš cel čas med 30 in 50s prednosti zadnji dve, tri ure časa in da zdržiš ta pritisk, je noro.
No, pol mi pa povej/pokaži enega, samo enega, ki je bil absolutni favorit bilokatere enodnevne dirke in se je odločil za napad 100km pred ciljem, pa na koncu tudi zmagal. Solo. Ne da je bil v pobegu, pa potem morda zadnjih nekaj km še temu begu ušel. Drugače pa ja, močne noge so potrebne, ampak je potrebna tudi glava. Ko veš da te lovi cela grupa in imaš cel čas med 30 in 50s prednosti zadnji dve, tri ure časa in da zdržiš ta pritisk, je noro.
Pobegnil je 50 km pred ciljem, 100 km pred ciljem je samo priključil Tratniku in kompaniji in ni bil solo, kot ga nekateri kujete v nevem kake višave.
Ugotavljam da je velik del ljudi še kar "delusional", Pogačar je dejansko podredil svoje priprave temu, men je logično da je zmagal in mi ni nič posebnega to. :)
Tebi ni. Remco pravi, da je delal samomor, komentatorji na eurosportu 100 km pred ciljem so rekli, da to se ne more dobro končat, sam pravi, da je bilo neumno, ampak ok, zate, velikega poznavalca, je bil to samo še another day in the office...
Ja seveda, ker 100 km pred ciljem je samo šel do Tratnika in se peljal 50 km skupaj z drugimi.
Eni pa govorite "Joj, Tadej je 100 km pred ciljem šel čisto sam, brez žive duše pomoči samo motorji s kamermani so bili pred njim" zmagat.
Lepo da imamo svetovnega prvaka, to je bistvo
Eni pa govorite "Joj, Tadej je 100 km pred ciljem šel čisto sam, brez žive duše pomoči samo motorji s kamermani so bili pred njim" zmagat.
Lepo da imamo svetovnega prvaka, to je bistvo
Aja, btw, tisto "peljal z drugimi"...tolk pa menda že veš, da če se jih 10 pelje ZA tabo, da ti to nič kaj dost ne pomaga.
In kolk časa je bil on pred njim? In normalno, da ti nekdo iz iste ekipe pomaga. Če ne bi imeli Belgijci in Nizozemci ekipe, tudi ne bi nikoli Pogačarja niti poskusili ulovit. Pogačar se je cca 50 km vozil manj kot minuto pred njimi in še zmeraj je imel 50 km do cilja, marsikdo bi takrat (no, že veliko prej) odnehal, šel nazaj, in poskušal spet 20 ali pa 10 km do cilja.
In kolk časa je bil on pred njim? In normalno, da ti nekdo iz iste ekipe pomaga. Če ne bi imeli Belgijci in Nizozemci ekipe, tudi ne bi nikoli Pogačarja niti poskusili ulovit. Pogačar se je cca 50 km vozil manj kot minuto pred njimi in še zmeraj je imel 50 km do cilja, marsikdo bi takrat (no, že veliko prej) odnehal, šel nazaj, in poskušal spet 20 ali pa 10 km do cilja.
Torej imam prav, pisati eno, kaj se je pa dejansko zgodilo pa drugo.
Uživajmo v tem naslovu.
Kaj imaš prav, da ni bilo to nič posebnega, ker mu je 20 km od 100 pomagal Tratnik?
Nihče na svetu od tistih, ki se spoznajo, se ne strinja s tem...
Jaz že vsaj 3 leta dopovedujem otroku, da Pogačar, ali pa Roglič, ne moreta it v pobeg 100-150 km do cilja, ker jih ostali favoriti pač ne spustijo, in se tisti njihovi skupini pač reče "glavnina", tudi če jih tričetrt ostane zadaj. Če pa napadata 20-30 km do cilja, je pa to pač napad, in potem se glavnina ali razbije ali pa ostane zadaj, kje kdo pa poskuša sledit.
Kaj je bilo to včeraj se pa s to teorijo ne da opisat.
Nihče na svetu od tistih, ki se spoznajo, se ne strinja s tem...
Jaz že vsaj 3 leta dopovedujem otroku, da Pogačar, ali pa Roglič, ne moreta it v pobeg 100-150 km do cilja, ker jih ostali favoriti pač ne spustijo, in se tisti njihovi skupini pač reče "glavnina", tudi če jih tričetrt ostane zadaj. Če pa napadata 20-30 km do cilja, je pa to pač napad, in potem se glavnina ali razbije ali pa ostane zadaj, kje kdo pa poskuša sledit.
Kaj je bilo to včeraj se pa s to teorijo ne da opisat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Da ni nič posebnega ta zmaga in da jo mediji in Pogačarjevi navijači napihujete kot da mu je uspelo ne vem kaj. Pa še podatki niso točni, ampak je cel kolesarski svet izgleda tako nor na njega da mu še podarja najdaljši pobeg pa ne vem kaj vse.
Za mene je pobeg v kolesarstvu da greš solo, ne da priključuješ, čakaš svojega ekipnega kolega do 50km pred koncem in potem potegneš.
Za mene je včeraj bila klasična Pogačarjeva taktična zmaga, to se mi zdi super. Kaj ostali nabijate o tej zmagi se mi zdi pa butasto.
Za mene je pobeg v kolesarstvu da greš solo, ne da priključuješ, čakaš svojega ekipnega kolega do 50km pred koncem in potem potegneš.
Za mene je včeraj bila klasična Pogačarjeva taktična zmaga, to se mi zdi super. Kaj ostali nabijate o tej zmagi se mi zdi pa butasto.
IL_DIAVOLO ::
Ce je tudi merckx bil navdusen, pol ze mora biti nekaj na tem. Pogacar je celo rekel, da je bil lani totalno fuc, vceraj pa ne tako zelo Verjetno je naredil adrenalin svoje, ampak vseeno lol
Tip je nor in brez konkurence.
Tip je nor in brez konkurence.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Tipa pač ni lahko impresionirat. Najbrž tudi 100 zmag Mikaele Shiffrin ne bo nič posebnega. Pač je enkrat zmagala kot že mnogo njih, potem pa še 99x ponovila.
kixs ::
Da ni nič posebnega ta zmaga in da jo mediji in Pogačarjevi navijači napihujete kot da mu je uspelo ne vem kaj. Pa še podatki niso točni, ampak je cel kolesarski svet izgleda tako nor na njega da mu še podarja najdaljši pobeg pa ne vem kaj vse.
Ja, tebe je tezko impresionirati... kaj pa pravi Eddy Merckx:
"Običajno je nemogoče zmagati z napadom 100 km pred ciljem, a njemu je uspelo. Je najmočnejši v svoji generaciji, o tem ni nobenega dvoma. Veste, pri moji starosti (79 let) me ni lahko impresionirati, a Pogačarju je uspelo. Vedel sem, da lahko postane prvak, nikoli pa si nisem predstavljal, da mu bo to uspelo na tak način. Res je največji, čestitam mu."
blink ::
Vceraj sem si se enkrat pogledal posnetek tekme in Pogacar je sel na vse ali nic. En parameter bi bil malo drugacen in bi sla zmaga po zlu - ce ne bi bilo Tratnika, ce ne bi bilo Sivakova iz UAE, ce bi bilo se dodatnih 10km do cilja, ce bi imel gumi defekt, ce bi imel krce, ce bi imel padec...
Spekulacija se mu je do potankosti izsla in sreca je bila na njegovi strani. Tako je to v sportu. Bolj kot je konsistenten z zmagami, manjsi je faktor srece. Vedel je, da brez pobega bi se poslovil od zmage ker bi izgubil v sprintu tako kot v Quebecu.
Spekulacija se mu je do potankosti izsla in sreca je bila na njegovi strani. Tako je to v sportu. Bolj kot je konsistenten z zmagami, manjsi je faktor srece. Vedel je, da brez pobega bi se poslovil od zmage ker bi izgubil v sprintu tako kot v Quebecu.
Ce boste na HR:
CRO race 1.10.-6.10. (McNulty, Kristoff, Ganna...)
Ce boste v IT:
05.10 Giro dell'Emilia (Pogacar, Roglic...)
08.10 Tre Valli Varesine (Pogacar...)
12.10 Il Lombardia (Pogacar, Roglic...)
CRO race 1.10.-6.10. (McNulty, Kristoff, Ganna...)
Ce boste v IT:
05.10 Giro dell'Emilia (Pogacar, Roglic...)
08.10 Tre Valli Varesine (Pogacar...)
12.10 Il Lombardia (Pogacar, Roglic...)
no comment ::
Ja, Tratnik ga je pa vlekel cca 5 km. Sej super da vsaj to, nekaj energije mu je prišparal, ampak to samo pomeni, da je sam vozil 95 km namesto 100. S konstatno razliko proti celi belgijski in nizozemski ekipi.
IL_DIAVOLO ::
https://www.rouleur.cc/blogs/the-rouleu...
Noro, s kaksnimi presežki govorijo njegovi konkurenti. No ja vinko verjetno nikoli ne bo priznal
Tudi sam do te dirke nisem imel tega občutka, da je Pogacar tako noro dominanten.
Noro, s kaksnimi presežki govorijo njegovi konkurenti. No ja vinko verjetno nikoli ne bo priznal
Tudi sam do te dirke nisem imel tega občutka, da je Pogacar tako noro dominanten.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
no comment ::
A še kdo misli, da bi hipotetično Pogačarjeva dobljena Vuelta bila v kolesarskem svetu vredna toliko kot včerajšnja zmaga?
gusto ::
Komaj čakam, da vidim Pogija v mavričasti izvedbi. Colnago tukaj zagotovo ne bo razočaral in bo pripravil hud bajk.
Have you tried turning it off and on again?
Ja, Tratnik ga je pa vlekel cca 5 km. Sej super da vsaj to, nekaj energije mu je prišparal, ampak to samo pomeni, da je sam vozil 95 km namesto 100. S konstatno razliko proti celi belgijski in nizozemski ekipi.
Če bi belgijska in nizozemska imele ekipni duh bi Pogačar ne dobil tega, ampak hvalabogu je.
Pobeg mu je uspel, ker so se te "ekipe" med sabo gledale kdo bo vlekel in se t.i. "žrtvoval" za ekipo. Pa se noben zgleda ni hotel in to je šlo celo tako daleč, da je O'Connor dobil srebro.
oo7 ::
no comment je izjavil:
A še kdo misli, da bi hipotetično Pogačarjeva dobljena Vuelta bila v kolesarskem svetu vredna toliko kot včerajšnja zmaga?
Kar se tiče kolesarskega uspeha bi bila Vuelta po moje večji uspeh sploh zato, ker če se ne motim ni še nikomur uspelo osovojiti Giro, Tour in Vuelto v istem letu ?
Ampak glede na formo sem prepričan, da bi lahko Pogačar letos dobil vse Giro, Tour, Vuelto in še svetovno. Na Vuelti bi naredil v prvih dveh tednih tako razliko, da bi lahko tretji teden počival :)
IgorCardanof ::
Tako je ja. Nobenemu. In najbrž še nobenemu dolgo ne bo.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Okapi ::
no comment je izjavil:
Vsaj teoretično bi bila vredna več. Ker doslej še nihče v istem letu zmagal na vseh treh tritedenskih dirkah. Na dveh+svetovno prvenstvo sta pa pred njim že dva.
Doseči nekaj, kar ni pred njim ospelo še nikomur, je vredno več, kot doseči nekaj, kar sta pred njim že dva.
Bo pa sigurno tudi to poskušal, mogoče že naslednje leto.
no comment je izjavil:
Vsaj teoretično bi bila vredna več. Ker doslej še nihče v istem letu zmagal na vseh treh tritedenskih dirkah. Na dveh+svetovno prvenstvo sta pa pred njim že dva.
Doseči nekaj, kar ni pred njim ospelo še nikomur, je vredno več, kot doseči nekaj, kar sta pred njim že dva.
Bo pa sigurno tudi to poskušal, mogoče že naslednje leto.
Meni je še posebej žal oz. jaz mislim da je Pogi imel letos super šanso za olimpijsko zlato vsaj na kronometru in še tole svetovno. To bi bilo itak pomoje nedosegljivo še veliko let, desetletij...
Ampak je sam povedal da se noče prekurit, da zasovraži ta čudovit šport. Pa ne verjamem da bi tako utrujen še 65 tisoč višincev v treh tednih pariral na tej španski vročini Red Bullu...
FrRoSt ::
Če bi belgijska in nizozemska imele ekipni duh bi Pogačar ne dobil tega, ampak hvalabogu je.
Pobeg mu je uspel, ker so se te "ekipe" med sabo gledale kdo bo vlekel in se t.i. "žrtvoval" za ekipo. Pa se noben zgleda ni hotel in to je šlo celo tako daleč, da je O'Connor dobil srebro.
NE! Pogačar ni uspel zato, ker belgijci in nizozemci nebi imeli ekipnega duha!!
Pobeg mu je uspel, ker je Pogačar vedel in razumel, kdaj se mu je odprla (nora) priložnost in trenutek, ko lahko prevzame nadzor, vodstvo in seže po (zlati) medalji! Prepoznal je trenutek in izračunal, da bi se mu lahko izšlo! Niti nisem prepričan, da je špekulacija pravi izraz za to! Prej bi rekel, da se mu je (nori) izračun izšel!!
Presenetil je vse, verjetno celo samega sebe in se spustil v napad! Seveda mu je pomagal tudi Tratnik, kakor tudi vsi nasi pred tem. Celo Primož Roglič; za katerega so mislili, da bo zadnji vlekel in se boril ob Primožu, mu je s tem pomagal, saj je deloval kot trojanski konj in Tadejevega napada niso jemali resno. Je bilo še veliko predaleč dod cilja, da bi se komurkoli to zdelo normalno ali resno! In to je tisti trenutek ( genialnosti in norosti)! Izračun je Tadej uspel tudi realizirati in ni imel smole, da bi mu počila zračnica!
Ni mu pa uspelo zato, ker nizozemci ali belgijci niso imeli ekipnega duha!
Morda samo niso takoj čisto razumeli, s kom imajo opravka in kdo bi šel po kostanj v žerjavico!?
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Se moja analiza:
1. pri 101km do cilja je bila spredaj vodilna skupina s 14 kolesarji in 01:44 prednosti. Pomembno: v njej sta bila dva Pogacarjeva zaveznika - Tratnik in UAE klubski kolega Sivakov (Rus, ki vozi za Francijo)!
2. pri 101km Roglic pospesi na vzponu na Witikon da nevtralizira napad dvojice, peloton mu sledi
3. pri 100,8km nekdo napade z leve, Pogacar takoj sledi s protinapadom, pobegne in zacne loviti vodilno skupino. Pomembno: zaradi manjka radijskih povezav in 100km do cilja, peloton ne reagira!
4. pri 96km ga Tratnik pocaka (informacijo o napadu izve na hranilni postaji) in povlece do vodilne skupine
5. pri 86,5km Tratnik zacne vleci vodilno skupino. Pomembno: tempo dvignil do konca in razbil belgijsko/nizozemski vlak ki jih lovi, v pelotonu je panika!
6. pri 78,6km Tratnik izdihne in izstreli Pogacarja na zacetku vzpona Zurichbergstrasse. Pomembno: Pogacarju sledi Sivakov!
7. pri 77,5km Pogacar pocaka Sivakova, nato se izmenjujeta 26km
8. pri 51,6km gre Pogacar solo do cilja. Pomembno: neusklajenost ekip, konstantno skakanje - od Van der Poela in Evenepoela ipd., kaos, nihce ni zelel vleci, kreganje, zivcnost, manjko radijskih povezav... vse to je bila voda na mlin Pogacarju.
Video: https://365.rtvslo.si/arhiv/kolesarstvo...
Na kratko:
- zaveznika Tratnik in Sivakov v vodilni skupini (pomoc Tratnika do 78,6km in pomoc Sivakova do 51,6km)
- efekt presenecenja (napad 100km pred ciljem, manjko radijskih povezav)
- neusklajenost ekip, nekooperativnost ekip, kaos, neproduktivni napadi, kregarije, zivcnost
- napad je izvedel najboljsi kolesar sveta, ki se je do cilja iztrosil do konca
no comment je izjavil:
Jaz mislim, da bi bil sposoben četvorčka...
Letos je v nenormalni formi...
Upam samo, da čez kakih 10 let ne bodo ugotovili, da je bil na prepovedanem dopingu za katerega danes še ni testa...
Pa se noben zgleda ni hotel in to je šlo celo tako daleč, da je O'Connor dobil srebro.
Ta ima res dobro sezono, in tudi zna izkoristit ta Benelux ego .
Sem bil presenečen, ko so ga kar pustili na koncu. A niso videli da je ušel?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Bellator ()
NE! Pogačar ni uspel zato, ker belgijci in nizozemci nebi imeli ekipnega duha!!
Pobeg mu je uspel, ker je Pogačar vedel in razumel, kdaj se mu je odprla (nora) priložnost in trenutek, ko lahko prevzame nadzor, vodstvo in seže po (zlati) medalji! Prepoznal je trenutek in izračunal, da bi se mu lahko izšlo! Niti nisem prepričan, da je špekulacija pravi izraz za to! Prej bi rekel, da se mu je (nori) izračun izšel!!
No ja, če bi se zasledovalci odločili, da ga bodo ujeli, bi tudi ga...
Tukaj je ego Nizozemcev in Belgijcev naredil svoje. Van Der Poel se je zjokal v cilju, ko je videl kaj so zajebali...
Preprosto en kolesar ne more uiti skupini 10 kolesarjev, če se odločijo, da bodo vozili usklajeno in se menjavali... Viden n-krat na večdnevnih dirkah, ko so v 10-15 km ujeli nekoga s 5 minutno razliko...
Ampak to nič ne zmanjšuje Pogačarjevega uspeha... Je svetovni prvak, kaj so delali ostali, sploh ni več pomembno...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Bellator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Olimpijske igre Francija 2024 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 12329 (5166) | Hypathia |
» | Doping v vrhunskem športuOddelek: Loža | 4425 (2117) | nokken |
» | Tour de France 2017 (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 11684 (9386) | harvey |
» | tour de franceOddelek: Loža | 3648 (2939) | IČA |