» »

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Temo vidijo: vsi
««
22 / 100
»»

Gregor5816 ::

Pardon, nisem datuma pogledal. Tudi jaz upam, da ne bo posledic na psihi, ker je med najboljši spustaši, če ne celo najboljši. Zdrs kolesa je dobro rešil, potem pa je z gonilko (se mi zdi, nisem 100%) zapel v začetek robnika in voila, take salte se ne bi sramovali niti gimnastičarji. Kot zanimivost, ima svoj fan klub v Belgiji, logo je njegova znamenita, zdaj prepovedana pozicija na kolesu. https://matejmatjes.com.

Vprašanje, če bo Tratnik dobil proste roke; Mäder je tudi odstopil, Bahrajnu je ostalo le še 5 kolesarjev, Caruso je pa na tretjem mestu kot najboljši Italijan z dobro minuto zaostanka. Zame bo presenečenje, če ne bo vse podrejeno njemu in lovljenju podiuma ali celo zmage.

val46 ::

Vau, za ta njegov fan club v belgiji pa priznam da nisem vedel :) Fajn, lepo da nista sam Rog&Pog poznana in da navijajo še kje drugje tudi za ostale naše kolesarje ;)

Danes me je pa presenetil Tratnik. Pričakoval sem da se bo podal v beg jutri, ko bo dirka zavila k nam. Nenazadnje mu bi tudi trasa jutri verjetno bolj ustrezala kot današnji Zancolan. Ampak kakorkoli, danes mu je malo zmanjkalo za zmago, vsaka čast tudi za drugo mesto. Na take vrste etapi od njega pa kaj podobnega res nisem niti najmanj pričakoval. Škoda le, da kot edini slovenec še na letošnjem Giru, najbrž mu bo jutri manjkalo moči za v beg, po taki etapi in naporu, kot ga je prikazal danes. Ampak nima veze, poklon za današnjo dirko. Bravo Sjuk :P

Zvezdica27 ::

u... krajša kraljevska etapa in moker spust... Nibali in Dan Martin sta videla šanso in zdaj da vidimo fante... Če bernal odleti na spustu...

Še enkrat brcnil totalno mimo a zvezdica? Jaki si ti meni poznavalec kolesarstva :))

kdo je rekel, da sem poznavalec? Sem potrošnik športa - in to je to. Zdaj pa lahk ovzameš svojo jutranjo tableto.

Groot ::

Sam si se oklical že večkrat za hudega strokovnjaka in potem še večkrat dokazal da nimaš pojma.

Pa da ne bo moj post preveč nekoristen, je še kdo vesel da se je Bernal odločil za Giro letos? Res je spet nazaj v vrhunski formi, kljub temu da ekipa ni povsem na tistem vsem znanem ex-Sky nivoju.

Me pa zaenkrat kar dobro preseneča Caruso. Saj je bil vedno nekje v tem drugem kakovostnem krogu, ampak letos zaenkrat res odlično vozi. Ne obremenjuje se z zmago, ker mislim da je njemu in Bahrainu jasno da to nekako ni realen cilj. Ampak s preudarno vožnjo na svoj tempo zna na koncu ostati na stopničkah.

perci ::

Kaj se pa s čudežnim Evenepoelom dogaja? Neki mu ne gre, kokr vidm.

djal sem, da sem kolesar, bivši xc tekmovalec in sem strokovni kader v športu za kolesarstvo (TK vodnik) in če kdo gor drži (vsaj gorski del) tega šprta so to taki kot sem jaz, ne pa da sem ekspert za cestno kolesarstvo, dirkanje, grand toure. Vozim pa specialko, ja in to žal več kot gorca...

Torej Groot moj dragi, dol mi visi, kaj si ti misliš, sem pa lastnoročno dal čez vzgojo kasnejših državnih prvakov oz. zmagovalcev pokalov (enega), kar nekaj aktivnih tekmovalcev - sicer ne glede ceste, ampak close enough, vsako kolo ima pedala. En pa brca v prvi ligi fuzbal ko niso imeli keša za bicikle. In vse to s točno 0 evri kakršnegakoli prihodka od kogarkoli (sem pa dobil sporštovanje v našem okolju in staršev). Tko da tišina. Pameten bom kolikor bom hotel, ker ni to afganistan, da bo veliki mula Groot meni govoril kaj lahko in kaj ne smem govoriti - vključno z davčnimi izmikavti vred (torej treh, če vštejemo deklino od Pogija).

Seveda o cestnem koesarstvu nimam pojma, razen kolikor gledam in sam razumem, politika ekip in pelotona mi je tuja - si pa predstavljam kako dela. Sicer pa, saj ne rabim, saj imamo velestrokovnjaka Groota, ki je že marsikaj uspel v življenju ane?

In to je to.

Še kaj? Vzami telefon in pokliči koga, ki ga to zanima, mene ne. Pa pošlji mail moderatorjem in anj me brišejo, who cares.

Včeraj je Bernal pokazal, da lastnoročno lahko zmaga tale Giro brez težav. Deklasiral je vse favorite in konkurente in zdaj je samo vprašanje ali ga na TT zadnji dan lahko kdo tako premaga, sam ne vem, meni se zdi prednost kar velika, pa še par hribov pride do Milana... Dan Martin in Nibali sta hotela, no go (Nibali se mi je zdelo ni šel čist na polno, najbrž je iztrošen), Yates je bil zraven, pa ni več mogel. Zdaj pa imamo (meni neznane) mlade kandidate, sam Bernal ima vse v svojih nogah. Škoda da spusta nismo videli, to je moralo biti hudo....

GupeM ::

Zvezdica27 je izjavil:

strokovni kader v športu za kolesarstvo (TK vodnik)

HAHAHAHAHAHA. Kot bi rekla moja soseda, je ona strokovni kader v zdravstvu za nevrokirurgijo (čistilka na nevrološki kliniki).

pirat ::

Zvezdica27,
ko si napisal, da Bernal "lastnoročno lahko zmaga tale Giro brez težav" si pokazal urbi et orbi:
- da generalno kaj veliko ne veš o kolesarstvu (vsaj modernem ne);
- da tega Gira tudi ne spremljaš, ker bi sicer vedel koliko in kje vozi Bernal lastnoročno, koliko pa v zavetju enega italijanskega orjaka (no, orjaka vsaj za profesionalne kolesarje);

Pa nič ne zmanjšujem pomena Bernalovih zmag na gorskih etapah dosedaj, btw. Je dokazal, da je najbolj eksploziven v klance.
Sam sem doslej še najbolj vesel zmage Campenaertsa. Ta si je resno zaslužil svoj prvi GT stage.

To slednje se kar moram strinjat s tabo pirat. Kolikokrat je že bil v begu, pa da ne govorimo o tem, kolikokrat je bil na 2 ali 3. mestu v kronometrih na raznih grand tourih, da je bil res že čas, da mu enkrat uspe. Sej vem, je takih še pa še, ki jim nikdar ne uspe priti do zmage na kaki etapi GT, ampak je pa malo takih, ki tako vneto poskušajo kot on.

Glede Bernala...ja, do sedaj je pokazal resnično največ na klancih od vseh pretendentov za skupno zmago in če res ne bo kakega padca ali morda resnično resnično slabega dne, kot ga je mel lani na touru, mu zmage najbrž ne more vzet nihče. Sploh zato, ker med prvo deseterico(bolje kar peterico, glede na zaostanke), ni nobenega takega, ki bi dejansko lahko na zadnji dan v kronometru prehitel Bernala za 3 minute recimo. Je pa danes objavil, da ga na touru najbrž ne bo in se bo raje posvetil Vuelti in morda olimpijskim igram, če bo njegov hrbet zdržal. Recimo da je to za naša dva asa dobra novica, ker v taki formi kot je na tem giru, za moje pojme ni bil niti pred dvema letoma, ko je zmagal tour. Je pa res kot je pirat zapisal, da vozit v zavetrju Gane ali Moscona v svoji ekipi recimo 180km, nato pa "odšprintat" zadnjih par km klanca, je mnogo lažje, kot pa ostat brez pomočnikov že po recimo 100km, kar se je recimo dogajalo Rogliču na prvem njegovem giru.

Glede Carusa...je en tak tip, ko ni nikoli čisto pri vrhu, tudi ga nimam v glavi, da bi sploh kdaj poskušal z napadi (kot naprimer Yates ali McCarty ali morda Dan Martin) ampak s tako premišljeno vožnjo in držanjem enega svojega tempa, se na koncu resnično lahko izzide za podium. In po svoje mu privoščim. Še bolj pa ekipi Bahraina, ki se resnično že nekaj let trudi nekaj doseči(prvo z Nibalijem, sedaj z Lando), pa jim vedno nekaj zmanjka. Še dobro da majo Tratnika in Mohoriča, da vsaj kako zmago kdaj pobereta, drugače bi pomoje Bahrajnski šejki že znoreli ;)

Glede zvezdice27 pa...škoda sploh besed in komentiranja, ker nisem tu gor s tem namenom, da bi se še ena zanimiva tema sprevrgla v spodjeb... ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: val46 ()

Saj ne vem kaj naj si mislim:
https://www.cyclingnews.com/news/egan-b...
Dva idiota sta na prelazu Giau tekla za Bernalom z motorno žago!

opa...

Evenepoel in Nibali sta užgala na spustu... Remco kar šepa okoli. je out?

PacificBlue ::

I’m out.
:3

energetik ::

Greste kaj gledat Dirko po SLO? Jaz grem zihr v živo pogledat nekam na Vrzdenc ali Lučine.
Dejansko v 5. etapi naredijo Malo Franjo, potem pa do NM.

In očitno so etapo vštulili med organizacijo Franje, štart je med Veliko in Malo. Samo ne vem, kako so to zračunali, če se ne motim, jim dejansko lahko kdo uleti na traso, če bo dovolj hiter na Veliki Franji. 8-O

mikhaair ::

Ravnica, pol pa Sveta Gora.

globoko grlo ::

A kdo ve kje se da vidt kje so zdej? A je kkšn pokazatelj kje?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Jure14 ::

Samael ::

Še malo, pa se začne.

Tour de France 2021 stages
date	start-finish	km	type
1	26-6	Brest - Landerneau	187	hills
2	27-6	Perros-Guirec - M?r-de-Bretagne	182	hills
3	28-6	Lorient - Pontivy	182	flat
4	29-6	Redon - Foug?res	152	flat
5	30-6	Changé - Laval	27	ITT
6	1-7	Tours - Châteauroux	144	flat
7	2-7	Vierzon - Le Creusot	248	hills
8	3-7	Oyonnax - Le Grand Bornand	151	mountains
9	4-7	Cluses - Tignes	145	mountains
5-7	rest day
10	6-7	Albertville - Valence	186	flat
11	7-7	Sorgues - Malauc?ne	199	mountain
12	8-7	Saint-Paul-Trois-Chateaux - Nîmes	161	flat
13	9-7	Nîmes - Carcassonne	220	flat
14	10-7	Carcassonne - Quillan	184	hills
15	11-7	Céret - Andorra la Vella	192	mountains
12-7	rest day
16	13-7	Pas de Case - Saint-Gaudins	169	hills
17	14-7	Muret - Col du Portet	178	mountains
18	15-7	Pau - Luz-Ardiden	130	mountains
19	16-7	Mourenx - Libourne	203	flat
20	17-7	Libourne - Saint-Émilion	31	ITT
21	18-7	Chatou - Paris	112	flat

Večina še vedno pričakuje dvoboj med našima dvema asoma, je pa Ineos letos res močan.

Še največji favoriti (da ne kopiram vseh ekip)

INEOS - Grenadiers
Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart, Richard Carapaz, Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe, Dylan van Baarle

Jumbo - Visma
Primoz Roglic, Wout van Aert, Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Tony Martin, Mike Teunissen, Jonas Vingegaard

UAE Emirates
Tadej Pogacar, Marc Hirschi, Rafal Majka, Davide Formolo, Brandon McNulty, Rui Costa, Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laengen

Tu so seveda še Miguel Ángel López (Movistar), Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe), David Gaudu (Groupama-FDJ), Zvezdica27 (S/T t-shirt team) in nekateri drugi ...
Samael != Samuel

:D

dope1337 ::

Nekje sem zasledil, da naj bi Ineos letos ubral taktiko "Sky vlaka", s cimer naj bi razbijali konkurenco predvsem na klancih, kar osebno vidim kot takticno napako in vsekakor upam, da se je bodo posluzili. Mislim, da bo taksno pocetje slo na roko UAE/Jumbo, saj bodo s tem razbremenili njihovi ekipi.

Ne pravim, da nimajo mocne zasedbe hribolazcev, saj so Hart, Porte, Castroviejo, Carapaz, Kwiatkowski, Thomas vsekakor zmozni s tem zlomiti 99% konkurence ... Nasa dva, sta pa tisti 1%, ki bosta najbrz unovcila njihove napore

Bomo videli.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Samael != Samuel

drvo ::

Jeb... RTV in njihove reklame. Kaj to je zdaj Roglič padel?
Kuzla(ne morem drugače reči) se je slikala za fb in zaradi nje je padlo 30-40 kolesarjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

drvo je izjavil:

Kuzla(ne morem drugače reči) se je slikala za fb in zaradi nje je padlo 30-40 kolesarjev.

Upam, da dobi račun vsaj za vsa razbita kolesa, brez milosti.
Pa najstrozjo mozno kazen po francoski zakonodaji za ogrozanje varnosti oz. nemarnost.

energetik ::

drvo je izjavil:

Zdaj bo ne samo na FB, ampak na prav vsakem socialnem mediju, in v vsakem cajtngu, tako fajn se je nastavila ;(

mr_chai ::

jah lej, ženska je očitno hotela imet malo pozornosti. Sedaj jo bo dobila kar zvrhano mero. Definitivno bo ta dogodek konkretno zaznamoval njeno življenje.

Na MMC-ju sem prebral, da je takoj pobegnila. Vprašanje, če se bo iz tega kaj naučila. Upam, da jo dobijo in pošteno kaznujejo.

globoko grlo ::

A face detection v takih primerih pa ne dela?
Morjo naše vrle policajčke povprašat kako se to dela, haha.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Race deputy director Pierre-Yves Thouault told AFP, "We are suing this woman who behaved so badly.

Vir: https://www.cyclingnews.com/news/tour-d...
Samael != Samuel

njyngs ::

Dejansko baba ni takoj pobegnila, je stala tam še več minut v času, ko so na noge spravljali vse polomljene kolesarje in kolesa - je vidna v več kadrih ob cesti. Verjetno je pa spizdila takoj, ko je zagledala policaje, ki so malo pozneje prišli na teren raziskovat.

FoxKnox ::

Ampak naša dva sta tok dobra, da morta bremzat pred ciljem, da ne zmagata in prevzameta rumene.Ko so danes prvič ujeli Van der Poola, sta se skoraj ustavila in je moral Colbrelli sam prehitro v šprint in sta ga potem u izi oba prehitela.Van der Pool pa je samo vzel ponujeno in zmagal.

;-) ::

Ja vrjetno naša dva nebosta napadala majice dolgo...Lani se je izkazalo da je ni fajn imeti prehitro in predolgo.

Ah, smola. Primož je ostal brez Gesinka.
Čisto prezgodaj.
Samael != Samuel

Nima sreče Primož. Da izniči današnji zaostanek bo potrebno izjemno veliko napora.

Zgodovina sprememb…

Masaker danes.
Primoz na pregled tudi na rentgen, šepa. Zelo slaba novica dva dni pred kronometrom.

;-) ::

Primoz tudi ce je vse ok z njim se samo pomaga Van Aertu...za to bo dober.

vilonja ::

Baje nima nič zlomljenega in bo Primož jutri lahko nadaljeval.

AndrejS ::

Vsem kolesarom, ki so padli napisat kazen za neprilagojeno hitrost in premalo varnostno razdaljo !

Assass1n ::

Hehe,
A ti veš kaj je to dirka, pojdi na eno npr iz avtom se zabij nekam pa pokliči policijo.
Ne bo jih.

Škoda, res nima sreče. Navijam zanj... dobil jumbo visma dres za r.d. druge ni :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

snezak21 ::

Smola je, ko se to naredi enkrat, ko pa se mu to naredi dobesedno na vsaki dirki, pa nekako nima vec veze s sreco ali smolo. Ce pogledas kolikokrat so koncali na tleh recimo Indurain, Armstrong, Wiggins ali Froome, kolikorkat pa Roglic je nekaj jasno. In ce nima feelinga za vozit se v grupi v zajebanih trenutkih (tudi Brajko je bil podoben model), kar prvi etape Toura definitivno so (precej precej bolj zajebane kot prve etape kateregakoli drugega GTja), mu je pac treba nastimati vodnika, kar je Van Aert nekaj casa bil, potem pa je Roglic poniknil v ozadje in kasneje v graben. Pa da ne bo pomote, bolj mu privoscim vrhunski Tour in upam da zmago kot komur koli drugemu, ampak to z njegovo voznjo in padci je realnost in popolnoma nepovezana z navijastvom ali ne-navijastvom.

Zimonem ::

Tukaj gre bolj ali manj za naravno selekcijo. Gc kolesar mora upoštevati da mora kot prvo preživet 3 tedne če hoče rezultat. Pa še to je pogojeno tudi s srečo. Drenjat se z šprinterji na začetku dirke je pač gamble. Mogoče bonifijske sekunde na cilju niso najboljša ideja.

Pa splet okoliščin ane. Poglejmo Ineos. V prvih treh dneh so izgubili tri (!) GC kandidate.
Če to ni katastrofa... Ampak tako pac je. Tudi drenjati se zadaj v pelotonu je tveganje (masovni crash).
Vse dirke prihajajo s tveganjem in na vse človek nima vpliva.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Invictus ::

Ne vem zakaj se kandidati za končno zmago sploh drenjajo s šprinterji.

Ti bodo tako ali tako popušili v gorskih etapah...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Groot ::

Invictus je izjavil:

Ne vem zakaj se kandidati za končno zmago sploh drenjajo s šprinterji.

Ti bodo tako ali tako popušili v gorskih etapah...

Preprosto vsi hočejo biti spredaj. Šprintetji zaradi zaključka etape, GC kandidati pa zaradi izogibanja padcem (npr. Pogačar je izgubil 25s zgolj zato ker je ostal ujet za enem izmed padcev, sam sploh ni padel). Zato pa ponavadi v zadnjih 3km GC kandidati popustijo in se prestavijo na konec peletona, ker se ob morebitnem padcu brišejo zaostanki.

Sicer pa se mi glede na videoposnetke bolj zdi da je Roglič žal preprosto naredil napako in se zapel v zadnje kolo pred sabo.

Invictus ::

Roglič je sam rekel, da ga je Italijan butnil in katapultiral...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Webmojster ::

snezak21 je izjavil:

Smola je, ko se to naredi enkrat, ko pa se mu to naredi dobesedno na vsaki dirki, pa nekako nima vec veze s sreco ali smolo. Ce pogledas kolikokrat so koncali na tleh recimo Indurain, Armstrong, Wiggins ali Froome, kolikorkat pa Roglic je nekaj jasno. In ce nima feelinga za vozit se v grupi v zajebanih trenutkih (tudi Brajko je bil podoben model), kar prvi etape Toura definitivno so (precej precej bolj zajebane kot prve etape kateregakoli drugega GTja), mu je pac treba nastimati vodnika, kar je Van Aert nekaj casa bil, potem pa je Roglic poniknil v ozadje in kasneje v graben. Pa da ne bo pomote, bolj mu privoscim vrhunski Tour in upam da zmago kot komur koli drugemu, ampak to z njegovo voznjo in padci je realnost in popolnoma nepovezana z navijastvom ali ne-navijastvom.

Daj daj ne pretiravaj. Če bi bil Roglič tako "neroden", ne bi zmagal dveh vuelt, bil drugi na turu in večkrat tudi med najboljšimi 5-imi na 3 tedenskih dirkah

del igre. Bo če bo, če ne bo, bo pa kdo drug, vem pa da jaz ne bom nikdar zmagal toura.

zz

https://siol.net/sportal/kolesarstvo/ch...

Zanimiv članek o zanič/amaterski taktiki Jumbo Visme.

Zgodovina sprememb…

kow ::

Taki clanki so samopromocija komentatorjev in YT prodajalcev megle.

Človek je vseeno bil profi kolesar in zmagovalec Vuelte.
Bi rekel, da njegovo mnenje temelji na izkušnjah. Samopromocija gor ali dol.
««
22 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Olimpijske igre Francija 2024 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21913439 (6276) Hypathia
»

Doping v vrhunskem športu

Oddelek: Loža
434619 (2311) nokken
»

Tour de France 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5411808 (9510) harvey
»

tour de france