» »

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Temo vidijo: vsi
««
94 / 100
»»

GupeM ::

Lahko se tudi to zgodi. Ponavadi je pa obratno. Ko si enkrat malo starejši, ali pa se ti kaj drugega zgodi v življenju, pa bi rad imel mir, ampak ga ne moreš, ker te pogodba veže ...

Lahko se zgodi marsikaj na svetu. Milijon dolarjev/evrov/frankov kar naenkrat ne bo vreden nič več.

Okapi je izjavil:

Za "pohlepneže" morda res ne. Tako kot za nekatere nobena varna naložba ni dovolj donosna.
Ampak niso vsi taki.

Verjamem, da bi tip lahko živel samo s prihranki (oz z investiranjem) do konca svojega življenja. Tako da o pohlepu raje predavaj komu drugemu. To, da podpišeš doživljenjsko pogodbo je točno pohlep in nič drugega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Okapi ::

:)):)) Saj doživljenjska pogodba ne pomeni, da bo moral 40 let kolesarit za firmo, preden bo šel lahko v pokoj.

Po kakšni logiki je doživljenjska pogodba pohlep? Saj ni on izsiljeval firme, da morajo z njim podpisati takšno pogodbo. Firma mu je to ponudila. On je pa izbiral med možnostjo, da bi več zaslužil, če ne bi podpisal take pogodbe (ker bi mu drugo leto nekdo drug ponudil boljšo pogodbo), in varnostjo, ki mu taka pogodba, četudi manj donosna, nudi. To je ravno obratno od pohlepa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Kaj pa potem pomeni doživljenjska pogodba? Doživljenjska pogodba pomeni, da bo do konca življenja, ali vsaj do uradne penzije moral "k njim na šiht". Sicer to ni doživljenjska pogodba, ampak navadna pogodba za n let.

Tudi, če zaradi takšnih ali drugačnih razlogov postane "delo" pri njih največja muka. Fizična ali psihična. Če samo zahtevajo, da bo moral vsak dan biti pri njih 8 ur, sedeti v pisarni in delati nič, je to lahko precej mučno. Lahko pride do sporov z vodstvom/sotekmovalci/"sodelavci".

In to je definicija pohlepa. Čeprav ima že dovolj, da bi brez dela do konca življenja lahko normalno živel. Z drugo službo pa še lažje, se je raje odločil za doživljenjsko pogodbo, ki mu bo navrgla še več keša, pa četudi bo zato tako ali drugače trpel še 10, 20, 30 let.

No, lahko da bo tudi užival v tej službi, ampak jaz raje vzamem manj, pa imam zato bolj proste roke pri ostalem.

Za primer lahko vzamemo mojo službo. Vem, da bi s svojim znanjem kje drugje lahko dobil tudi več. Ampak ko ti direktor reče: "Saj če ti je zmanjkalo dopusta, pa če ga rabiš, pa povej. Ti ga še malo damo," pa to tudi precej pomeni in je včasih veliko več vredno kot euri na računu.

Yossarian ::

Pa ga imamo, osmega člana.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

val46 ::

Sej to se je govorilo že dolgo časa, oziroma sem o Jaki povedal že pred par dnevi, da naj bi bil on tisti 8mi član ekipe na svetovnem.

Kar se pa pogodbe Van Aerta tiče, pač, Visma ga hoče na vsak način zadržat pri sebi in zato mu je najbrž ponudila tako pogodbo. Predvdevam da se so ustrašili RedBulla, ki je Van Aertov privat sponzor, da bi jim ga speljal k sebi. In so pač postavili take vrste pogodbo sedaj, da če bi realno hotel prestopit kam drugam, bi zanj moral recimo redbull prodat 3/4 svojega podjetja, da bi si ga lahko privoščil. Sicer pa vse to kar mi pišemo so le špekulacije, ker nihče od nas ne ve, kaj v tisti pogodbi dejansko piše. In če že ti GupeM primerjaš pogodbo VanAerta s svojim delovnim razmerjem...kaj je on naredil drugače kot ti? Ti praviš da bi nekje drugje s svojim znanjem dobil lahko več, pa si z odnosi in ostalim v svoji sedanji službi zadovoljen in že zaradi tega nočeš menjat. No, isto je naredil on in podpisal pač pogodbo za "nedoločen" čas z Vismo. Najbrž je tam zadovoljen in nima niti potrebe niti želje it kam drugam. In če se mu je ponudila taka vrsta pogodbe, zakaj je ne bi sprejel? Nenazadnje, ni več najmlajši in zna bit, da bo po kolesarski karieri nadaljeval delo kot neke vrste trener, morda športni direktor ali kaj podobnega in mu je to služba tudi za po "upokojitvi" po dirkanju s kolesi.

Se strinjam, detajlov pogodbe ne poznamo. Vsekakor pa ne moreš tako primerjat. Lifetime pogodba ni pogodba za nedoločen čas, ampak je lifetime pogodba. Jaz svojo pogodbo lahko prekinem jutri, oddelam še 2 meseca, nato lahko grem ovce pasti. Brez da plačam en sam cent. Lahko grem celo isto naprej delat, kar sem delal do zdaj. Če bo moja sedanja firma rekla, da ne smem, mi bo max 2 leti morala še plačevat nadomestilo, medtem ko bom jaz lahko zaslužil zraven še eno plačo s pašnjo ovac. Ali pa s programiranjem česa drugega. Po dveh letih, pa lahko spet delam to, kar sem delal do sedaj, pa če se sedanja firma na trepalnice postavi.

Doživljenjska pogodba pa te veže do konca življenja. Če jo prekineš, kar je vedno možno, pa plačaš penale. Če tega ni, gre za navadno pogodbo za nedoločen čas, ne pa za doživljenjsko pogodbo.

Sicer pa... Bi ti bil športni direktor v podjetju, ki bi podpirala državo X, ko bi ta začela vojno s tvojo domovino, recimo. Ja, grem v ekstreme, ampak tudi lifetime pogodba je ekstrem, ki se ga jaz osebno ne bi šel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

GupeM je izjavil:

Doživljenjska pogodba pa te veže do konca življenja. Če jo prekineš, kar je vedno možno, pa plačaš penale.

Ne vem, ali se samo malo neumnega delaš, ali resno misliš, da je podpisal pogodbo (ne glede na to, kako se ji reče), ki ga s firmo veže "do konca življenja".

IL_DIAVOLO ::

According to their sources, Van Aert's contract with Team Visma | Lease a Bike, which was initially set to run through to the end of the 2026 season, has now been extended to a somewhat unique, indefinite amount of time, securing his services for a theoretical lifetime.

Poudarek na theoretical.

Saj pa ni suženj:D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Lifetime je mišljeno do konca poklicne kolesarske kariere, ne do konca življenja.

Wout van Aert first arrived at Team Visma in 2019 and has now signed a contract to keep him with the team until the end of his career

Wout van Aert and his team, Visma-Lease A Bike, have just announced an extension of his contract until the end of his career.

Lahko se jutri odloči, da ne bo več tekmoval in se pogodba izteče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

mikhaair ::

Kaj pa če bo na stara leta želel iti na recimo kakšno veteransko prvenstvo?
Samo malo dolivam bencina...

nokken ::

mikhaair je izjavil:

Kaj pa če bo na stara leta želel iti na recimo kakšno veteransko prvenstvo?
Samo malo dolivam bencina...

Bo imel pa startnino placano s strani Visme namesto da bi jo placal sam.

bm1973 ::

Wout van Aert je že malo star, če so ga hoteli pri Vismi zadržati, je najbrž klavzula, da ne sme menjati ekipe.

Novinarji spet nabijajo po svoje, s svojo butasto razlago...

Noter je najbrž tudi klavzula, koliko let najmanj mora še kolesariti.

ALi je pohlepen ali ne, ni važno. Saj bi tudi jaz lahko delal za 10 EUR/uro, pa ne bom, ker dobim lahko 10x več.

Če smo vsi že tolk pametni...kaj pomeni tebi to? indefinite amount of time? Meni to pomeni dobesedno to, kar sem prej napisal...za nedoločen čas! In ja, predvidevam da je mišljena dokler ima namen profesionalno tekmovati. Sej tudi mi ki smo v službah in imamo pogodbo sklenjeno za nedoločen čas, bomo tam če bomo to želeli in če nas bodo potrebovali, do penzije, ne pa do konca življenja.

In ne, dvomim da ima notr kako tako klavzulo, koliko let še mora tekmovati, ker tega nihče ne more vedet. Lahko se jutri tako poškoduje, da ne more več na noge stopit, kaj šele tekmovati. Ali pa dobi kake take "popadke", kot jih je imel Tom Dumoulin. Pri Vismi že vedo kako je to, saj je bil ravno njihov član takrat. In če imaš nekoga takega, ki nima interesa, volje in moči da tekmuje, dvomim da ga bi plačevali za obiskovanje raznih psihiatrov in podobnega.

V tej pogodbi je verjetno tolk stvari, za katere ne bomo nikdar izvedeli, lahko je pa čisto običajna pogodba za nedoločen čas, s kakšno ful veliko odkupno klavzulo ali ful velikimi penali, če bi ena ali druga stran hotela predčasno prekinit pogodbo. Verjetno ima tu Van Aert neki od tega, ne sam Visma...drugače dvomim da bi to podpisal.

Samael ::

Damn, crap...
Mohorič se je ponesrečil, menda kar grdo ... in zanj SP odpade :(
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Sem bral ja. Sam sem pa tudi videl eno objavo na twiterju, ko je Moho sam izjavil, da mu par šivov ne bo preprečilo nastopa na svetovnem prvenstvu. No, upajmo da je blo res sam za par šivov in ni hujšega. Držim pesti da se čimprej zaceli in da ga vidimo v svoji najbolji luči, tako na cestnem kot potem na gravel svetovnem prvenstvu.

hunter01 ::

Kakšne možnosti menite, da ima Primož za zlato na kronotu?

Po stavnicah je Remco prvi favorit kronometra, nisem ga spremljal na kronometrih podrobno, ampak nikoli ne bi pomislil, da je on prvi favorit?

hunter01 je izjavil:

Kakšne možnosti menite, da ima Primož za zlato na kronotu?

Po stavnicah je Remco prvi favorit kronometra, nisem ga spremljal na kronometrih podrobno, ampak nikoli ne bi pomislil, da je on prvi favorit?

Lani je bil svetovni prvak. Ima kar lepo bero zmag v kronometru :)
https://www.procyclingstats.com/rider/r...

Pa, mislim, da Primož ni povsem brez možnosti.
Prednost dajem Remcotu in pa Küngu, ki je tudi v odlični formi. Potem bi pa rekel, da pride že Primož, pa za njim mogoče Ganna (ki menda ni prav v formi, bolezen ali poškodba - ne spomnim se), McNulty, Foss (prvak iz 2022), itd... za odpisati pa ni tudi Almeido, Vina, Campenaertsa, pa še koga.
Skratka, Primož ni povsem favorit za zlato, je pa tam nekje blizu favoritoma.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Prvi favorit je brez dvoma Remco. Druga vrsta sta nato Ganna in Tarling, pri čemer je pri obeh forma manjša neznanka (Ganna bolezen.menda, Tarling padec na Vuelti).

Nato pa nekako pridejo Primož, Kung, McNulty, Foss, Affini, itd.

Težko bo za Primoža, je pa res da mu zna iti dolžina kronometra v korist. Poleg tega pa zna vmesni vzpon tudi ravno toliko zmotiti klasične kronometriste tipa Ganna in Tarling, da se pojavi priložnost.

Italijani so do zadnje minute čakali, da potrdijo nastop svojih dveh (Ganne in Affinija) - sumim, da prvi res ni prav v formi, ali pač. Bo zanimivo.
Jaz rečem Remco, Küng in Primož :) Ziher bom vsaj nekaj mimo ustrelil, al ajde...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

blink ::

UCI SP Zurich 2024 - individualni kronometer, cestno, moski Elite
Nedelja 21.9.2024, 14:45-17:30
Razdalja: 46,1 km
Visincev: 413 m

Zadnjih 10 nastopajocih:
50 10 DEN BJERG Mikkel Norsgaard 16:20:30
51 9 ESP GARCIA PIERNA Raul 16:22:00
52 8 FRA ARMIRAIL Bruno 16:23:30
53 7 AUS VINE Jay 16:25:00
54 6 SUI KUNG Stefan 16:26:30
55 5 GBR TARLING Joshua 16:28:00
56 4 USA McNULTY Brandon 16:29:30
57 3 SLO ROGLIČ Primož 16:31:00
58 2 ITA GANNA Filippo 16:32:30
59 1 BEL EVENEPOEL Remco 16:34:00

Trasa:
https://zurich2024.com/en/rennprogramm/...

Prenos:
TV SLO 2, 14:40-18:00

kixs ::

blink je izjavil:

Zadnjih 10 nastopajocih:

Trasa:

Prenos:

Vozijo 22.9.2024. Sem pogledal na datum in si mislim, kako sem to lahko zamudil?? :lol:

kixs je izjavil:

blink je izjavil:

Zadnjih 10 nastopajocih:

Trasa:

Prenos:

Vozijo 22.9.2024. Sem pogledal na datum in si mislim, kako sem to lahko zamudil?? :lol:

Moja napaka :D

Twixz ::

Klanc bo naredil nekaj razlike, pomoje ključno za Roglo in Remca da bosta v top 3, tam bodo ITT "krave" kot so Kueng, Ganna in ostali izpadli iz boja za medalje. Tarling je taka zanimivost (zmaga na državnem, 4. na olimpijskem TT) da ne bi kaj ekstra napovedoval.

Rogla, Remco, Vine napovem štenge danes, upam da v tem vrstnem redu :)

Po pravici povedano, Remco si lahko zlato medaljo odvzame edino on sam s kakim padcem ali okvaro. Za tak tip trase je pomoje od vseh prijavljenih najmočnejši. Tarling bi znal bit tudi nek faktor, sam ne vem kako se je pocajtal od odstopa zaradi padca na Vuelti, Ganna je bil nekaj bolan, tako da ne vem v kaki formi je, ampak nanj je treba vedno računat ob takem dokaj ravninskem kronotu, pol bi pa znal bit že Primož tam ja. Pa ne pozabit na falango UAE kolesarjev, kateri imajo v Colnago kolesu letos zgleda kar premoč na TT. Predvsem McNulty, morda Vine ali Berg. Aja, pa Kung. Sam ta tip res nima sreče na teh velikih tekmah, tako da nanj lih ne bi stavil. Je pa v formi, to se je že na Vuelti videlo, ko je tudi v hrib vozil zelo dobro.
Moja napoved je, da postane svetovni prvak Remco, za ostali dve mesti se bodo pa ti zgoraj napisani udarili. Dosti bo odvisno tudi od dnevne forme in kako so se drugi "pozdravili".
Upam pa na dober dan Primoža in da se mu vse poklopi. Potem se znamo veselit.

Da bo malo bolj zanimivo, moja napoved za danes:
1. Remco
2. Tarling
3-4. Kung in Ganna
5-7. Primož, McNulty, Affini/Berg/Foss

Ne, ne... pri prvih treh ni ali :P Torej, koga daješ tja na tretje mesto? :)
Samael != Samuel

Haha če se moram odločiti potem mogoče vseeno prednost Kungu. Na Vuelti je pokazal dobro formo, za Ganno pa ne vem kakšno je sedaj res stanje.

Jaz sem tudi zgoraj pozabil na Tarlinga, ampak naj pri treh ostane kot sem rekel. Torej Remco, Kung in Primož.
Samael != Samuel

KobayashiM ::

Ma ja, Primož, Roglič in Primož Roglič

mikhaair ::

Remco
Roglič
Kung

Primož naj zmaga, sm dal 10€ na njega :-) kvota 22.

Malo preoptimistični smo bili nekater :)
Samael != Samuel

buttcrack ::

Kar precej :(

Twixz ::

Celo 2 od 3 bi zadel na stopničkah, če ne bi Vina vrglo :)
Dobra vožnja Rogle, nimamo kej :)

Gambino ::

Kapo dol za Remcota, to kar dela letos pri teh letih ni zmožen nihče. Da bi zmagal še naslednji teden potem bi bil pa letos definitivno najboljši kolesar letos!

KobayashiM ::

;)), maš enega ki je zmagal Giro in Tour pa še cel kup drugih tekem, ampak Gambinov najboljši je Remco, ki je zmagal dva ttja in eno tekmo v sezoni...

Kaj sploh pomeni "pri teh letih ni zmožen nihče"? Pri 24ih? Skušam najti nek vsaj približen smisel v tvojem pisanju, pa mi ne uspe.
Mislim, saj vem, da trolaš, ampak to zveni preneumno celo zate, Gambino. In ne, to ni kompliment.
Recimo, samo primer, Tadej je bil star 21 let, ko je osvojil svoj prvi Tour de France, ter drugega pri 22-ih. Ob vseh ostalih klasikah, tedenskih dirkah, itd... tudi če danes neha kolesariti, je zelo zelo mala verjetnost, da mu bo Remco po uspehih prišel blizu v naslednjih desetih letih.
Jah, tvoje pisanje res nima nekega smisla :)
Tudi če sploh vozi ne na tem svetovnem prvenstvu je letos dobil že Strade Bianche, Katalonijo, LBL, Giro, TdF in Montreal ... kar je več, kot lahko dobi Remco tudi če bi hipotetično zmagal cestno.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Je Remco letos že kje premagal Tadeja (kjer bi bilo vsaj malo pomembno)?

Malo višje sem pa vseeno pričakoval Primoža. Presenetljivo dobro pa vsaj zame Vine, kronometrski Colnago od UAE se res noro dobro vrti. Pa ne me razumeti narobe, Vine je dober kronometrist, ampak vseeno je bil tale kronometer bolj za specialce.

Utk je izjavil:

Je Remco letos že kje premagal Tadeja (kjer bi bilo vsaj malo pomembno)?

Remco ima edino prednost pred Pogacarjem v ITT, pa se tam odvisno od tega koliko je ravnine/vzponov. Letos sta tekmovala zgolj na TDF.

Tadej Pogacar vs. Remco Evenepoel
https://www.procyclingstats.com/rider_v...

Groot je izjavil:

Malo višje sem pa vseeno pričakoval Primoža. Presenetljivo dobro pa vsaj zame Vine, kronometrski Colnago od UAE se res noro dobro vrti. Pa ne me razumeti narobe, Vine je dober kronometrist, ampak vseeno je bil tale kronometer bolj za specialce.

Mene je najbolj presenetilo da je Ganna ne samo casovno prehitel Roglica, ampak tudi fizicno. Kaksen pogled je naredil Roglic tik pred ciljem, ko je sel Ganna mimo njega :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blink ()

Mislim, da je Primož že včeraj z intervjujem želel sporočiti, da noge niso prave, ko je rekel, da se ne obremenjuje z rezultatom in da kar bo bo.

Ze to, da je Ganna tudi v hrib pridobil čas proti njemu pove vse :)

Zabavna slika je, ko vsi 3 stojijo na zmagovalnem odru. Oba Italijana pravi omari proti drobnemu Remcotu, ki ju je kljub temu nabrisal.

Anney ::

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Gambino ::

Je že kdo, ki je odvojil dve olimpijski zlati in dve zlati iz SPja? To lahko doseže Remco, in če to doseže sem prepričan, da tega dolgo ne bo dosegel nobeden. In primerjat OI z TdF je smešno, ker OI so na vsake 4. leta, TdF pa vsako leto in je jasno, kaj je težje doseči!

Seveda je smešno, OI so precej bolj loterija kot TdF.

Na OI lahko zmaga nek relativno neuspešen kolesar, na TdF težko...

AtaStanko ::

Mene pa bolj zanima zakaj kronometra ni vozil tudi Pogačar ali kdo drug od naših. Sem prepričan, da bi bil Pogačar boljši od Rogliča.

kixs ::

Ravninske tekme nasim ne odgovarjajo.

wcpapir ::

AtaStanko je izjavil:

Mene pa bolj zanima zakaj kronometra ni vozil tudi Pogačar ali kdo drug od naših. Sem prepričan, da bi bil Pogačar boljši od Rogliča.

Ker gremo na polno na cestno, kaj bi se kuril na kronometru, ker bi ga mogoče lahko dobil, če je tam zmaga zagotovljena s to ekipo.

Ascendor ::

wcpapir je izjavil:

Ker gremo na polno na cestno, kaj bi se kuril na kronometru, ker bi ga mogoče lahko dobil, če je tam zmaga zagotovljena s to ekipo.

Upejmo, da ne boš požrl teh besed čez en teden

Slovenija je močan kandidat za zmago, je pa vprašanje, če se kakemu posamezniku ne utrga in preprosto uide...

Gambino je izjavil:

Je že kdo, ki je odvojil dve olimpijski zlati in dve zlati iz SPja? To lahko doseže Remco, in če to doseže sem prepričan, da tega dolgo ne bo dosegel nobeden. In primerjat OI z TdF je smešno, ker OI so na vsake 4. leta, TdF pa vsako leto in je jasno, kaj je težje doseči!

Ah dej no, ne bodi smešen. Ja, je res da je Remco osvojil dve zlati na OI in dve zlati na SP, sam da to pomeni da je najboljši kolesar ki je kadarkoli tekmoval? Kaj potem je Simon Amman tudi najboljši skakalec na smučeh vseh časov, ker je osvojil 4 zlate olimpijske medalje? Po tvojem mišljenju bi rekel da ja, ker so OI samo na vsaka 4 leta. Določene zadeve v kolesarstvu ne pomenijo kaj dosti, oziroma so tam zato, ker pač raja tako želi. Če bi bilo to največ, kar lahko kolesar osvoji, verjemi da bi letos bil Tadej v Parizu na OI.

Sicer pa, ne zmanjšujem vrednosti rezultatov Remcota, da ne bo kdo misli. Sem ga tudi sam označil kot "edinega" kandidata za osvojitev naslova in sem lepo napisal, da si lahko naslov vzame samo on sam, konkurenca bolj težko. In vse čestitke za prikazano. Čeprav bi se čisto lahko zgodilo tisto kar sem napovedal, s tistimi težavami pred štartom, ki jih je imel.

Je pa ena stvar, na katero določeni(recimo tokrat Gambino) pozabljamo/te...kolesarstvo je od vedno vzdržljivostni šport...zato pa ima največjo težo in največ pomeni zmaga na 3 tedenskih dirkah. Ker tam se resnično pokaže kdo je dober kolesar, to, da nekdo zmaga enodnevno dirko, se lahko "zgodi"...zmagat tour recimo, je pa nek dokaz resnične vrednosti enega kolesarja. Tako da, če nekdo reče, da je Remco boljši kolesar kot Tadej, ta gleda kolesarstvo dva, tri dni na leto in kar tam vidi, potem podaja oceno. Ostali, ko spremljamo kolesarstvo leta in leta in to vsakič ko se kaj pomembnega dogaja, vemo kaj je res. Pa še ena stvar...če bi OI res toliko pomenile, potem bi tam nastopali vsi najboljši. To je verjetno problem še iz preteklosti, ko profesinalni kolesarji niti niso smeli nastopat na OI in potem je tudi tem mladim kolesarjem sedaj to kar nekako odveč. Pa zavedat se je treba, da so kolesarji plačani iz strani moštev, moštva pa od enih OI nimajo kaj dosti in normalno potem, da kolesarje probajo raje v druge cilje usmerit. Ampak to je druga debata...za kdaj drugič.
««
94 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Olimpijske igre Francija 2024 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21911654 (4491) Hypathia
»

Doping v vrhunskem športu

Oddelek: Loža
434253 (1945) nokken
»

Tour de France 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5411577 (9279) harvey
»

tour de france