» »

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Temo vidijo: vsi
««
77 / 94
»»

blink ::

Zanimivo, ze lani je imel obcasno zgolj en zobnik:
https://www.cyclingnews.com/news/jonas-...

val46 ::

Ma to ima sam en zobnik, da ne rabi tolk razmišljat v kateri brzini vozit, da mu Pogi ne uide :) Malo šale... :))

Ne se bat, Visma je dobro poznala etapo in sem prepričan, da so preračunali s kakšnim kolesom, s kakšnimi prestavnimi razmerji je najhitrejši, tako da...Če bi vedli da bo na spustu zaradi tega počasnejši, tega sigurno ne bi uporabili. Je pa Visma kar ena ekipa, ki to dokaj pogosto prakticira. Enojni sprednji zobnik. Tudi pri kronometer kolesu dostikrat v zadnjem času. Tako da, predvidevam da ravno precej počasnejši na ravnini/v dolino zaradi tega ni.

sm1x ::

Pozabljamo, da ima Vinko letos precej precej slabšo ekipo kot prejšnji 2 leti. Če si Pogi nabere pred zadnjim tednom recimo 3 minute prednosti .. Kdo bo pri Vismi navijal tempo? Pogijevi pomočniki lahko vsi pokrivajo in ga vlečejo v hrib, saj Pogi zadnji teden ne rabi napadat, ampak se lahko lepo samo nalima Vinkotu na zadnje kolo.
Jaz sem po videnem (Pogi v formi, UAE super ekipa, Visma slabša ekipa) precej optimističen.

oo7 ::

Rolga ravnokar začel kronometer. Pogi pa bo tudi kmalu na progi :)

kixs ::

Prvo mesto je bilo oddano v naprej. Drugi Tadej. Tretji Primoz. Dobra etapa.

LeQuack ::

Nekdo je oropal slovenske navijače tam v Franciji, ukradli bicikle

https://x.com/dPadalc/status/1809334819...
Quack !

blink ::

kixs je izjavil:

Prvo mesto je bilo oddano v naprej. Drugi Tadej. Tretji Primoz. Dobra etapa.


Ni tako samoumevno. Lahko bi spet Jonas vse nascal za 1 minuto, nobenemu ne bi bilo nic jasno, nato pa v cilju rekel "Ne vem, izgleda sem imel dobre noge! Tudi sam sem presenecen nad okrevanjem."

Ampak ja, dobro se je izteklo za Tadeja in Primoza. Presenecata me tudi Ayuso (UAE) in Almeida (UAE) ki sta sedaj v GC na 5. in 6. mestu.

skumpl ::

Biniam Girmay je spet zmagal:)

IL_DIAVOLO ::

Dober entry da se zacne gledat to etapo. Pogacar je poizkušal z zgodnjim pobegom.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

skumpl ::

Remco je zdaj silovito napadel

Samael ::

Toliko, kakor so se pa danes prahu najedli ... nič jim ne zavidam.
Samael != Samuel

IL_DIAVOLO ::

Da je mera polna, se pred njimi pelje motor ki jih ves pesek in prah zmece v fris.

Čudno da niso helikopterja spustili nizje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

kow ::

Skoda k Jonas ve, da je ostala konkurenca nepomembna in dirka striktno proti Pogacarju. Racionalno, ampak unicil je etapo.

val46 ::

Ma že zaradi tega mu privoščim, da bi bil na koncu za vsemi...da niti odra ne bi videl. Že razumem, da nočeš sodelovat s Pogačarjem, ker veš da te bo na koncu v šprintu pošolal, ampak vseeno bi lahko dal kako menjavo. Že zaradi tega, da bi naredila kako razliko do Remcota in Primoža. Sam ne, on se misli na tak način šlepat do zadnje etape, tam pa pričakuje da bo dal na kronometru vsem po 2 min. Upam da mu ne uspe, ker s takim dirkanjem, izgublja kolesarstvo. Vsi mi raje gledamo te napade in skoke Pogija in Remcota, kot pa neko vožnjo v zavetrju in sam čakanje, da mine etapa.

Pa če nekako Jonasa še razumem, da ni hotel menjati tam z Pogijem in Remcotom, ne morem pa razumet, zakaj vsaj Jorgensonn ni pomagal Pogiju pri tistem zadnjem napadu. Uni K.pa naj se šlepa zadej. Bi vsaj tam pridobili morda kako sekundo proti Primožu in Remcotu. Zanimivo da pa bolj na začetku, ko je šel Pogi na malo potrebo, pa takrat ko je Primož zaostal menda na drugem makadamskem odseku, tam je pa Visma znala navijat tempo. Vedno bolj mi gre na K. ta visma.

globoko grlo ::

Men grejo ti narkoti na organ ze od scanja na giru!!!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

IL_DIAVOLO ::

Ce je taktika Visme, spraviti Pogacarja ob živce, jim nedvomno uspeva. Pogacar je celo svetoval Vismi kako bi se mogli lotit etape. Priceless.

Kolesarstvo s takimi nesoglasji samo pridobiva na gledanosti. Tak da more of this.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mikhaair ::

Meni se zdi, da počasi Jonas leže pod Tadejevo kožo.

globoko grlo ::

A da je Pogi navrh si mislu? Al da leZe pod kožo?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Zgodovina sprememb…

val46 ::

Sej komu pa ne bi? Tip se martra, napada na vsakem klančku, iz vsakega ovinka, uni meter čevap se mu pa sam v zavetrje da in mu pije živce. Pa še to srečo ima, da ga rešujejo slovenci. Takrat z družnimi napadi z Roglo, tokrat s posojenim kolesom od Tratnika. Ampak to ni bistvo, ker pač vsak dirka za svojo ekipo, tako da me to ne moti. Moti me to, da nima tolk jajc, da bi reku evo, sem tle kot ti, zdej pa greva skupaj naprej. S tem sam ubija dirko, sam to sem hotel povedat. Razumem pa, da je to njihova taktika, sam s tako taktiko dvomim da mu bodo ljudje ploskali in navijali zanj. Sploh francozi znajo bit kar "nesramni" do takih tekmovalcev. Spomnite se sam polivanja Frooma s scanino in pljuvanjem na etapah. Pa da ne bo kdo mislil da podpiram take ideje, sam pravim da se ne bi čudil, če bi se mu nekoč v prihodnosti kaj takega primerilo na kakšni etapi.

Utk ::

Sej pravim, Pogačar bo veljal za carja še 50 let, tudi če nikoli več ne premaga Jonasa, Jonas pa bo pozabljen takoj ko bo nehal zmagovat toure.

blink ::

Dolgocasni Jonas pametno varcuje za tretji teden ko bo Pogacar utrujen od vseh napadov. Zaveda se svojih in njegovih pomanjkljivosti. Tudi psiha in pocasno utrujanje je strategija.
Mene bolj skrbi neusklajenost ekipe UAE, Pogacar je v kljucnih trenutkih sam spredaj, Jonas vedno obkrozen s pomocniki. Pa recimo soliranje Ayusa na Galibier ko ni hotel vleci na vzponu in se je Almeida kregal z njim, ocitno prevec egotov na kupu. Tratnik je pravi pomocnik, vlece na klanec, danes dal kolo Jonasu...itd.

dunda ::

To se pa kar strinjam. UAE je pripravil res močno ekipo, ampak na takih etapah se pa tudi meni zdi, da je Pogi večino časa sam. Pri Vismi so imeli letos veliko težav, ampak na takih etapah so stalno v veliko pomoč Jonasu. Prav vsak trenutek sta en ali dva zraven.
Sicer so zadnjič na klanec (razen nekih čudnih prebliskov Ayusa) res dobro vozili, ampak v splošnem jih pa ni toliko ob Pogiju. No, tudi Remco je večinoma sam.
Tale Visma ima sedaj tudi v tujini kar nekaj nasprotnikov zaradi teh svojih taktiziranj in nevšečnih potez. Prav ne moreš verjet, kako se Jonas skriva zadaj. Kdaj se ga sploh ne vidi :-)
https://www.kacnje.eu

Gambino ::

Vinko se ne bo izpostavljah na etapah, ki mu niso pisana na kožo, zato je bolje, da se vozi za Pogačarjem. Ko bo na svojem terenu, takrat bo napadel in takrat se bodo štele razlike v minutah!
To kar dela Pogačar je neumno, brezglavo, retardirano za nekoga, ki hoče postati zmagovalec TdF, tako se pač ne vozi na skupno zmago.
Tako, da Vinko vozi z glavo, pametjo, Pogačar pa nespametno, neumno, čeprav za nas gledalce super gledljivo!

karafeka ::

Ja, nekaj takega sem tudi sam pomsislil. Pogi ima več kot minuto prednosti pred bledim. Če kaj, bi se moral Pogi vozit v zavetrju in varčevat z energijo.

Utk ::

Če bi se šparal in bila izenačena do zadnjega dne, kar bi načeloma Pogi lahko najbrž dosegel, then what? Vse stavit na kronometer, da ne bo zaostal več kot 10-20-30 sekund za Jonasom?

feryz ::

Ma dajte no mir.
Vsi se vozijo v koloni, lagano, na izlet, 95 procent tura.
Od kje vam ideja, da se Pogačar troši, Vingegard pa počiva, če prideta v cilj s sekundo razmika?

karafeka ::

Nisi gledal včerajšne etape?
Pogačar je večkrat pospeševal, v čelni veter, medtem ko se je bledi vozil v zavetrju svojih kolegov, potem pa še za Pogačarjem. Kdo misliš, da je potrošil več energije?

nokken ::

Gambino je izjavil:

To kar dela Pogačar je neumno, brezglavo, retardirano za nekoga, ki hoče postati zmagovalec TdF, tako se pač ne vozi na skupno zmago.

Si kdaj pomislil, da bi poslal kaksno ponudbo na UAE da te vzamejo za sportnega direktorja? Saj ne recem da so med kolesarji in sportnimi direktorji (bivsi kolesarji) ravno geniji, ampak verjetno nekaj malega o dirkanju taktiki in sposobnostih lastnega tekmovalca vseeno vedo. Precej verjetno vec kot ti na kavcu, ampak ja... neumno, retardirano in brezglavo dirkanje, ne vem zakaj ne poslusajo strokovnjaka na ST.

wcpapir ::

karafeka je izjavil:

Nisi gledal včerajšne etape?
Pogačar je večkrat pospeševal, v čelni veter, medtem ko se je bledi vozil v zavetrju svojih kolegov, potem pa še za Pogačarjem. Kdo misliš, da je potrošil več energije?

Konec dneva je par kalorij razlike, isto kot če z avtom pelješ šparovno ali normalno, bo pojedel 3 žlice špagetov več.

kow ::

Vceraj je Pogacar enkrat pobegnil Jonasu. Z malo srece bi bil zraven kaksen tekmovalec, ki bi pomagal in danes bi govorili o "genijalni" Pogacarjevi voznji. V dirkah je tudi veliko nakljucnih elementov.

val46 ::

Ja,škoda da nista bila tam sama z Remcotom, ali da bi bil z njima namesto Jonasa Primož recimo. Nekaj takega bi rad videl en dan v prihodnjih etapah. Pa naj se pole Jonas skriva za tistimi svojimi velikani od Van Aerta in Jorgensona. Me zanima kolk daleč ga lahko pripeljejo, ob takem napadu une trojice.
Tisto, ko nekdo pravi, da je na koncu etape par kalorij razlike, med Pogijem, k stalno napada in reže zrak v kontra veter in pa Jonasom, ki se s svojimi 160cm skrije za vsak hrbet tekmovalca pred sabo v zavetrje, pa najbrž še nikdar ni vozil kolesa, vsaj ne v gruči oziroma skupini par kolesarjev.

buttcrack ::

mate pa zelo slab spomin... ko se je pogi za prvi tour vozil celi vismi v zavetrju in napadel zgolj zadnji krono, je bila pa vse super taktika :)

IL_DIAVOLO ::

feryz je izjavil:

Ma dajte no mir.
Vsi se vozijo v koloni, lagano, na izlet, 95 procent tura.
Od kje vam ideja, da se Pogačar troši, Vingegard pa počiva, če prideta v cilj s sekundo razmika?


Ocitno sploh ne ves kaj gledas in kaj je vloga pomocnikov.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Invictus ::

buttcrack je izjavil:

mate pa zelo slab spomin... ko se je pogi za prvi tour vozil celi vismi v zavetrju in napadel zgolj zadnji krono, je bila pa vse super taktika :)

Tisto je bil še najbolj zajeb Rogliča, saj je dejal, da Slovencu ne bo nagajal...

Vinko bo letos delal isto. In ima prav. Zakaj pa ne? Če bo uspel slediti UAE, je lahko na precej dobri poti do naslednje TdF zmage. En dober pobeg v hribih, pa je hitro minuta, dve prednosti.

Pogačar se bo moral kar potruditi, zjebati najprej Visma pomagače Vinkotu, potem pa še njega. Če bodo njegovi zdržali...

Vinko ni slab v hribih, pa še kaka kriza se lahko pojavi. Komurkoli...

Roglič bo moral biti pa bolj aktiven, če bo hotel osvojiti TdF. Sam z vožnjo zraven pač ne moreš zmagati... Sam se mi zdi, da mu pač malo zmanjka...

Sicer pa, bili živi pa videli... Je vsaj zanimivo. Idealno bi bilo, da sta 2 Slovenca na vrhu..
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Realist ::

Fora je, da če bi šli sami naprej, bi se lahko zgodilo, da bi enemu od njih počila guma in če bi imeli 3min prednosti pred glavnino (remko je rekel da bi lahko 4-5 min nabili) npr. bi tisti, kateremu je počila guma izgubil te tri minute. In tega tveganja jonas ni hotel prevzeti.

Roglič je pa občutno bolj suh kot ponavadi in menim, daje izgubil malo absolutne watt-e, je pa pridobil mogoče na watt/kg razmerju kar pride prav na dolgih strmih klancih. Na makedamu pa je to manjko, zato tudi ni tako dober bil na kronometru, ki je bil bolj ravninski. Glede na situacijo ni slabo odpelaj se mi zdi. Rogla je smotrno odpeljal, se šparal kjer se je dalo, ni izgubljal časa in bil na vetru le tam ko ni šlo drugače.

Pogačar pa remko sta pa izvajala pospeševanja, in to ti pije energijo. To ti precej bolj nabije TSS kot pa vozakanje v grupi. in od tega moraš narest recovery... 3 tedni niso hec.

val46 je izjavil:

Ja,škoda da nista bila tam sama z Remcotom, ali da bi bil z njima namesto Jonasa Primož recimo. Nekaj takega bi rad videl en dan v prihodnjih etapah. Pa naj se pole Jonas skriva za tistimi svojimi velikani od Van Aerta in Jorgensona. Me zanima kolk daleč ga lahko pripeljejo, ob takem napadu une trojice.
Tisto, ko nekdo pravi, da je na koncu etape par kalorij razlike, med Pogijem, k stalno napada in reže zrak v kontra veter in pa Jonasom, ki se s svojimi 160cm skrije za vsak hrbet tekmovalca pred sabo v zavetrje, pa najbrž še nikdar ni vozil kolesa, vsaj ne v gruči oziroma skupini par kolesarjev.

GupeM ::

Jaz upam, da Roglič letos izvaja Pogačarja 2020. Cca minuto zadaj cel TDF, na zadnjem kronotu bo pa nabil vse, vključno s Pogijem za 2 minuti in oblekel rumeno majico :D

Saj ne, da Pogiju ne bi privoščil. Ampak Rogli privoščim bolj. Je pa res, da zaenkrat nič ne kaže, da je konkurenčen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

skumpl ::

Vsi lahko le upamo, da Roglič zaenkrat blefira.

Realist ::

Da. :)
Pa, da je optimum formo tempiral proti koncu tour-a. in da je vključil začetek kot to da se aktivira v polovici/zadnji tretjini.
Zdaj bo počasi se moral nehat skrivat, bo že,potrebno kej pokazat.

skumpl je izjavil:

Vsi lahko le upamo, da Roglič zaenkrat blefira.

juroz ::

žal nič ne kaže na to pa bi rad videl še to zgodbo kot vse ostale do sedaj (cav, franconske zmage, bini...).
razen v primeru da pogi skuri jonasa od tega pa je tudi sam pogi preveč utrujen.
se pa pametno vozi, lepo v ozadju in ne vleče na sebe preveč pozornosti kot tier1 favorit a sedaj je že večkrat zaostal/ni sledil kjer je včasih bil njegov teren.
mislim da bo remco v zadnjem tednu v gorah precej zaostal, še vedno dovolj za top10 in v boju z ayusom in carlosom za belo.

buttcrack ::

Invictus je izjavil:

buttcrack je izjavil:

mate pa zelo slab spomin... ko se je pogi za prvi tour vozil celi vismi v zavetrju in napadel zgolj zadnji krono, je bila pa vse super taktika :)

Tisto je bil še najbolj zajeb Rogliča, saj je dejal, da Slovencu ne bo nagajal...


Nima veze koga je nabil, vezo ima kako je prišel do zmage in natanko tako sedaj počenja Jonas, ker ima slab(š)o ekipo. Takrat se ni noben pizdakal nad švercarjam, danes je pa švercanje najhujši kriminal :)

Večina vas gleda skozi BMR očala in ne skozi kolesarska, pa gor dol za koga dejansko stiskaš pesti.

Utk ::

Jonas ima očitno še zmeraj boljšo ekipo, je kao (KAO) poškodovan in ima prednost v zadnjem kronometru, pa tudi že dvakrat zapored je zmagal v zadnjem tednu in potem normalno, da se zaenkrat še v glavnem brani.
Pogačar pa normalno, da si skuša nabrat prednost, ker ni rečeno, da mu zadnji teden Jonas vseeno ne spizdi, morda celo šele na zadnjem kronometru.
Je pa tudi Remco malo skurcal Jonasa, ampak ok, menda ima vsak pravico do svoje taktike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

val46 ::

buttcrack je izjavil:

Invictus je izjavil:

buttcrack je izjavil:

mate pa zelo slab spomin... ko se je pogi za prvi tour vozil celi vismi v zavetrju in napadel zgolj zadnji krono, je bila pa vse super taktika :)

Tisto je bil še najbolj zajeb Rogliča, saj je dejal, da Slovencu ne bo nagajal...


Nima veze koga je nabil, vezo ima kako je prišel do zmage in natanko tako sedaj počenja Jonas, ker ima slab(š)o ekipo. Takrat se ni noben pizdakal nad švercarjam, danes je pa švercanje najhujši kriminal :)

Večina vas gleda skozi BMR očala in ne skozi kolesarska, pa gor dol za koga dejansko stiskaš pesti.


Vseeno je bil tisti tour proti temu malo drugačen. Kot prvo, Primož je pustil Pogija da napada sam(mu ni sledil), kar že v štartu pomeni, da je Pogi takrat napadal, Jonas tokrat ni še niti pogledal izza zavetrja. Kot drugo, ko sta takrat oba napadala, tako Primož kot Tadej, sta oba sodelovala do konca. Spomite se sam tiste etape, kjer bi na vrhu klanca skoraj da en druzga vrgla iz kolesa. Primožu recimo ne bi rabilo, pa je vseeno pomagal pri napadu. Ravno kontra kot dela Jonas. In ja, zaradi tega je najbrž takrat zgubil tour, ampak to zdej nima veze. In kot tretje, je Jonas v zaostanku, ne sam za Tadejem, tudi za Remcotom. In bi že po tej plati "moral" sodeloval pri narekovanju tempa ob napadu. Vsaj takrat v drugem napadu, kjer sta pustila Remcota zadaj. Isto v tisti drugi etapi, kjer sta se odpeljala vsem na San Luco nad Bologno. Pač tip je pragmatičen in igra to svojo nadležno, negledljivo igro. Skoraj kot EURO v nemčiji, kjer znajo na koncu zmagat Angleži, kateri niso pokazali še nič. In tudi dvomim da bodo. Ampak ok, druga debata...ne bomo mešali kolesarstva s fuzbalom, sam povedat sem hotel to primerjavo.

V glavnem, zastopim taktiko Visme, najbrž če bi bil na njihovem mestu bi počel podobno, če ne celo enako, sam kot pravim, s tem sam ubijajo zanimivost dirk. Končno smo se znebili Sky-jevega in Ineosovega vlaka, dobili en kup teh mladcev, ki vozijo vsako etapo kot da je zadnja v njihovem življenju, pol pa pride en ribič, k se ma namen 20 etap vozit v zavetrju svojih(in drugih), v 21 etapi na kronotu pa jim dat vsem 2 minuti +. Kar me resnično ne bi presenetilo, že zato, ker bodo drugi skurjeni od 20 etap na polno.

Resnično ne vem kako samozavesten je Tadej glede tistega kronometra in se nanj res ne bi zanašal, ampak, če je prepričan da ga lahko tam drži na distanci do pol minute, naj se od jutri postavi za njega pa naj ga zdej on malo živcira. Sam sej vemo kak je tamal...ne bo dal miru in edino pravilno. Raje gledam njega kako skozi napada, pa četudi ne osvoji toura nikdar več v življenju, kot pa tisto skrivanje Jonasa v zavetrju.

Samael ::

Zdaj se jezimo kot makaronarji z Nibalijem na čelu na Primoža.:)
Kdo bo vedel, bo vedel.
Samael != Samuel

no comment ::

val46 je izjavil:

Raje gledam njega kako skozi napada, pa četudi ne osvoji toura nikdar več v življenju, kot pa tisto skrivanje Jonasa v zavetrju.

Live the dream then! Vse to imaš na letošnjem Touru.

Vingegaard je pač prišel na Tour, da ga zmaga in ne po nagrado občinstva.

Sc0ut ::

Če gledaš zadnji teden je jasno da se jonas špara. Sami klanci in krono. Pogačar pa šprinta in skače kot nor.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

redtech ::

buttcrack ::

Prvi teden je bil bolj kot ne sprehod (za GC favorite), zadnji bo pa pravi boj. Glede na zgodovino, remko ni resna konkurenca, jonas pa al se šlepa, ker varčuje ali pa še ni čist 100%, bomo pa še videli. Itak pa držim pesti, da bo na koncu tretji imel dobiček, ampak so verjetno bolj mokre sanje kot realnost.

Samael ::

Ajej. Vlasov zapušča Tour. To pa je udarec za Boro.

"Unfortunately, Aleks Vlasov will leave the Tour de France due to an ankle fracture. Heal up soon, Aleks," writes an official post by the Red Bull - BORA - hansgrohe team.
Samael != Samuel

Gambino ::

Jonas je lepo izjavil, da to kar on počne je pametno dirkanje, to je odgovoril Evenepulu in Pogačarju, ker sta se nekaj pritoževala nad Jonasovo vožnjo.

Samael ::

Gambino je izjavil:

Jonas je lepo izjavil, da to kar on počne je pametno dirkanje, to je odgovoril Evenepulu in Pogačarju, ker sta se nekaj pritoževala nad Jonasovo vožnjo.


Jaz si ga počasi že začenjam predstavljati, kako nekako po osemnajsti etapi razlaga, kako je mislil, da bo dve uri zadaj, je pa samo pol ... in da je vse del velikega plana :)
Samael != Samuel
««
77 / 94
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Olimpijske igre Francija 2024 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21910279 (3116) Hypathia
»

Doping v vrhunskem športu

Oddelek: Loža
434084 (1776) nokken
»

Tour de France 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5411337 (9039) harvey
»

tour de france

Oddelek: Loža
333572 (2863) IČA

Več podobnih tem