» »

S.P. in zdravstveno zavarovanje

S.P. in zdravstveno zavarovanje

Falconnn123 ::

Kot brezposeln sem si do zdaj sam plačeval osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Sedaj odpiram s.p. in me zanim ali ju moram še vedno plačevati ali se to pokrije preko prispevkov za s.p.? Zanima me še ali še vedno velja, da novoodprti s.p. plačujemo polovične prispevke (mislim, da prvo leto)?

celada ::

osnovno se pokrije iz prispevkov, dodatno plačuješ posebej. subvencija kolikor vem še vedno velja.

NikolormousB ::

Osnovno zavarovanje se plačuje s "prispevki". Dodatno (Vzajemna itd) še vedno posebej.

Glede polovičnih prispevkov poglej na spletno stran od zavoda za zaposlovanje. Polovični prispevki niso avtomatični, treba je napisati vlogo za subvencijo, če ta še vedno velja.

CoreySteel ::

Falconnn123 je izjavil:

Zanima me še ali še vedno velja, da novoodprti s.p. plačujemo polovične prispevke (mislim, da prvo leto)?

Še vedno velja. Torej če je to tvoj prvi vpis v poslovni register, imaš prvih 12 mesecev 50-odstotno oprostitev plačil prispevkov in nato 30% še naslednjih 12 mesecev.

NikolormousB je izjavil:

Glede polovičnih prispevkov poglej na spletno stran od zavoda za zaposlovanje. Polovični prispevki niso avtomatični, treba je napisati vlogo za subvencijo, če ta še vedno velja.

To si pomoje malo zamešal, to ni isto kar on sprašuje. Za oprostitev dela prispevkov ne rabiš nobenih vlog, ni subvencija in nima veze z zavodom za zaposlovanjem. Lahko pa mogoče res uveljavlja še kako dodatno subvencijo.
Twitter: @CoreySteel_

Zgodovina sprememb…

black ice ::

NikolormousB je izjavil:

Osnovno zavarovanje se plačuje s "prispevki". Dodatno (Vzajemna itd) še vedno posebej.

Za plačilo polovičnih prispekov kolikor vem ni potrebno pisati nobene vloge. Subvencija (tistih nekaj tisoč evrov zaradi katerih se obvezeš k najmanj x letnemu obratovanju) je druga stvar.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Rubež premičnih stvari (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9611302 (9425) jb_j
»

Zavod za zaposlovanje

112488 (1962) MadMicka
»

slovenec dela v tujini, s.p. ali drugo?

156950 (6332) Matic1
»

Ali se mi splača ustanovit s.p.? (strani: 1 2 )

6113605 (11560) IceIceBaby

Več podobnih tem