Forum » Problemi človeštva » Volitve 2018, drugič
Volitve 2018, drugič
Temo vidijo: vsi
harvey ::
meni pa se zdi da so levico volila območja kjer ne živi večinsko slovensko prebivalstvo in živi folk od sociale...
Aja, recimo Ljubljana center je večino folka na sociali Zanimiv pogled, očitno še nisi bil v centru, da bi se malo razledal po mestu...
Imaš še varianto LMŠ + SD + SMC + Levica + (SAB ali DeSUS) = 47 glasov
Dvomim, da bi kdo od LMŠ, SD, SMC bil za referendum za izstop iz NATA. Tako da bo kmalu po spoznavnem plesu postalo jasno, kako trd oreh bo tole sestavljanje. Sicer pa nekaj so predsedniki, drugo pa ostali člani, poslanici. A bi ti novi poslanci dali nazaj v boben dobitno srečko. Malo verjetno.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
kingsix ::
Meni je sosed povedal, da bodo ponovne volitve. Jaz sosedu verjamem. Komu pa boš, če ne sosedu.
jype ::
gruntfürmich ::
Medtem, ko ima država, v kateri so 25 let vladali levi, zelo obdavčene delavce in malo obdavčene kapitalske dobičke. Zanimivo.Levi so vladali? Nisem vedel - mene so učili, da se levi zavzemajo za pravice delavcev, te pa vztrajno kopnijo.
Mogoče pa ni šlo za leve?
narobe so te učili, + tega da ti večino stvari narobe dojemaš.
zares grozna kombinacija...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
gruntfürmich je izjavil:
zares grozna kombinacija...Meni se pa zdi, da imaš ti shizofrenijo, potem je pa za vse tvoje težave kriv Kučan.
leiito ::
gruntfürmich je izjavil:
meni pa se zdi da so levico volila območja kjer ne živi večinsko slovensko prebivalstvo in živi folk od sociale...Levico volijo najbogatejša območja v državi.:)
Temu se reče solidarnost.
Levico so volili predvsem v Celju, Lj Šiška, Lj Bežigrad... Težko reči, če gre za Neslovence, po mojih opažanjih so pogosto mlajši, nižje izobraženi poraženci tranzicije, taksisti, prodajalke v Mercatorju, demografska skupina, ki nima osebne izkušnje s socializmom in verjame parolam o izkoriščanju, nesramno bogatih ipd., ljudje ki edino pot do uspeha vidijo v prerazporejanju bogatstva s strani države. Druga skupina so pa ljudje z družboslovnih fakultet, kjer je skrajno levičarstvo dominantna ideologija.
Zaskrbljujoče je, da Delo odkrito navija za vlado z Levico, ki naj bi končno začela reševati problem te grozne neenakosti, ki smo ji baje priča.
kingsix ::
Kaj pa je narobe, če je kdo volil Levico?
Pomoje država rabi tako močno skrajno desnico, kot skrajno levico. Tako je vsaj bolj zanimivo.
Pomoje država rabi tako močno skrajno desnico, kot skrajno levico. Tako je vsaj bolj zanimivo.
Smrekar1 ::
Levico so volili predvsem v Celju, Lj Šiška, Lj Bežigrad... Težko reči, če gre za Neslovence, po mojih opažanjih so pogosto mlajši, nižje izobraženi poraženci tranzicije, taksisti, prodajalke v Mercatorju, demografska skupina, ki nima osebne izkušnje s socializmom in verjame parolam o izkoriščanju, nesramno bogatih ipd., ljudje ki edino pot do uspeha vidijo v prerazporejanju bogatstva s strani države. Druga skupina so pa ljudje z družboslovnih fakultet, kjer je skrajno levičarstvo dominantna ideologija.Absolutno.
V resnici gre za tisti del populacije, ki edini ustvarja visoko dodano vrednost in razume, da je visoka kvaliteta življenja mogoča le v zelo solidarni družbi, v kateri nihče nima razloga, da bi ti poizkušal nasilno odvzeti premoženje.
Desničarji tega ne boste nikoli razumeli, ker so vas vzgojili v razvajence, ki si domišljajo, da je vsak njihov uspeh izključno plod njihovih osebnih zaslug.
Pomoje država rabi tako močno skrajno desnico, kot skrajno levico. Tako je vsaj bolj zanimivo.Desnice nihče ne potrebuje, ker je sama sebi namen. Levico potrebujejo vsi, ki so družbeno zapostavljeni.
Magic1 ::
Ali ni idelani model vladanja za levico Venezuela? A je že kater od teh levih šel tja?
Magic
Drži. Pod Chavezom se je življenski standard v Venezueli bistveno popravil. Potem ga niso zamenjali in standard je zopet začel pešati. Levičarstvo nikoli ni avtoritarno.
nekikr ::
Janša mora nekako sestaviti vlado....obvezno. V nasprotnem primeru parole, da je za vse kriva prva Janševa vlada, ne bodo več tako močne, ker bo preteklo že preveč časa od njih in bodo ljudje rekli: hej, kaj pa, če ste samo vi nesposobni? Torej Janšo za mandatarja, lahko samo za pol leta, samo toliko, da je lahko za naslednjih 15 let kriv za vse kar bo hudega, da smo nekako s tem Slovenci rešeni.
Drži. Pod Chavezom se je življenski standard v Venezueli bistveno popravil. Potem ga niso zamenjali in standard je zopet začel pešati. Levičarstvo nikoli ni avtoritarno.
Vmes se je zgodil še kvaliteten kolaps gospodarstva, ki ga je pripeljala Chavezova politika - ampak to tako ali tako veš.
Sumim, da je jype drugi nick Adijooo1 in gre zgolj za trola ki meni, da je njegovo življenje manj patetično, če ga porablja zato, da jezi druge.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Vmes se je zgodil še kvaliteten kolaps gospodarstva, ki ga je pripeljala Chavezova politika, ampak to tako ali tako veš.Jah, ko se ZDA odločijo, da je treba uvest embargo, ker so ljudje izvolili napačnega predsednika, je to običajno združeno z gospodarskimi težavami, ja.
Ampak to je problem mednarodnega ekonomskega terorizma. Prosti trg, ki ga nadzoruje država? Ne smeši se.
Jah, ko se ZDA odločijo, da je treba uvest embargo, ker so ljudje izvolili napačnega predsednika, je to običajno združeno z gospodarskimi težavami, ja.
ZDA imajo tako močne gospodarske sankcije (in ne embarge), da povzročijo gospodarski kolaps pet let pred prvo uvedeno sankcijo!
In potem se jaz smešim. Jao. Trol na nivoju Adijooo1. No, vsaj lepo pokažeš zakaj je Levica enako problematična stranka kot SDS. Delajo drugačne napake, niso isti, ampak je razlika še vseeno zanemarljivo majhna.
Machete ::
Volitve rabimo nasednjo nedeljo. Antimigranti so povedali svoje, sedaj pa je čas da še inteligentnejši del populacije sestavi vlad, kateri ne bo edini in edino zveličavni cilj sejanje razdora in negotovosti. Nimamo časa sedaj gledat jajota pol leta, kako se jajca okoli strank, ker haska ne bo. Če te si dihur, ni šans, da te varnostnik spusti v prodajalno parfumov. Svet je prehiter leta 2018 za vlačenje skrajne izsiljene ideologije sedaj v neko nedorečeno prihodnost. Ravno ko država malo spelje, si sami presekamo vse gume. Drugače pa je žalostno, da folk voli sovraštvo. Za kako malo prodajo svoje dostojanstvo. Za prgišče izsiljenega strahu in propagandno bombardiranje za lovlenje najnižjih čustev ljudi, ki rabijo čudežno odrešitev za svojo bedo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Volitve rabimo nasednjo nedeljo. Antimigranti so povedali svoje, sedaj pa je čas da še inteligentnejši del populacije sestavi vlad, kateri ne bo edini in edino zveličavni cilj sejanje razdora in negotovosti. Nimamo časa sedaj gledat jajota pol leta, kako se jajca okoli strank, ker haska ne bo. Če te si dihur, ni šans, da te varnostnik spusti v prodajalno parfumov. Svet je prehiter leta 2018 za vlačenje skrajne izsiljene ideologije sedaj v neko nedorečeno prihodnost. Ravno ko država malo spelje, si sami presekamo vse gume. Drugače pa je žalostno, da folk voli sovraštvo. Za kako malo prodajo svoje dostojanstvo. Za prgišče izsiljenega strahu in propagandno bombardiranje za lovlenje najnižjih čustev ljudi, ki rabijo čudežno odrešitev za svojo bedo.
Saj ga ne. Za sovraštvo je volilo ~15% volilnega telesa, večina SDS, nekateri tudi SNS, Požarja, Primca in druge. To je tudi običajen rezultat po Evropi, pri nas je samo ta šmorn, da zaradi vseobsegajočega cinizma in debilizmov tipa "če ne volim nisem kriv za stanje v državi" skoraj polovica volilnih upravičencev ne gre volit, kar omogoča dvig alt-rightu.
Stranke na levi bi morale delati na tem, da se voli za njih in ne samo proti nekomu. To je Mesec pogruntal in zaradi tega tudi uspel (na podoben način kot PTTM). Recimo, da se bodo ostali zbrihtali in ga posnemali.
ZDA imajo tako močne gospodarske sankcije (in ne embarge), da povzročijo gospodarski kolaps pet let pred prvo uvedeno sankcijo!Smešiš se.
Gospodarske sankcije se začnejo 4 leta za koncem grafa. Kot sem rekel, očitno so tako močne, da škodujejo državi še 5 let v preteklost!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
xmetallic ::
Živeti želijo v državi, kjer je solidarnost del kulture, zato volijo stranke, ki solidarnost zastopajo, enako kot nekateri drugi želijo živeti v državi, kjer je kršenje človekovih pravic del kulture in zato volijo stranke, ki tako početje zastopajo.
Če vzameš Janezu in daš Mateju si solidaren do koga? Do Janeza?
njyngs ::
Če vzameš Janezu in daš Mateju si solidaren do koga? Do Janeza?Ničesar ne "vzameš" Janezu, le pravično mu zaračunaš članarino za življenje v solidarni družbi.
Če pa noče živet v eni najbolj varnih držav v EU, gre pa lahko v kakšno drugo - to možnost ima vedno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
pero50 ::
jype, če si tako solidaren nam lahko razdeliš tvoje 4 miljone bitcoinov? aja to pa ne. bi zgolj mlatil z drugim tičem po koprivah, ko pa pride do tebe, potem pa ponikneš...
freezby ::
Eh meh izidi, sam stavim na ponovljene volitve. Pirati 2%.
SDS na srečo ne more sestaviti vlade, Šarec pa da bi vodil koalicijo 6 strank, od tega ena Levica? Japajade. Če že drugega ne, Šarec v Kamniku vlada v koaliciji z NSI in je itak bff s Toninom. Mene brezvladje ne moti, za gospodarstvo bo vred, kar pomeni več izbire na trgu delovne sile, bolje za delavce, pa še javna uprava bo v krču, previdna ter brez ekscesov, Štrukljevi svizci pa ne bodo mogli štrajkat do zime.
Levico voli ogromno mladih izobražencev, tako iz javnega sektorja kot iz zasebnega, ki vidijo, kako plenijo položaje in privilegije ljudje, ki še Excel tabele ne znajo sestaviti in uporabljati. Marsikoga žene še mladostni idealizem, izkušnje iz razvite tujine ... Nič dramatičnega, ker v LJ so bili odstotki izredno razpršeni, ker SDS več kot 15% ne more naklepati v Ljubljani. Bolj mi je uganka SNS in severovzhod Slovenije. Mi je kolega posredoval link do bloga od patra Cestnika. In sem pomislil - če bi v Avstriji obudili štajerski bund, bi prej kot v 10 letih lahko dobili eno nemškutarsko, odcepitveno stranko. (samo kakor poznam Avstrijce - imajo svoje Štajerske dovolj, Slovenijo vzamejo samo v kompletu s celotno Istro ;-) Mrbit, pa tržna niša, samo kaj ko nisem Štajerc.
Najbolj me moti neudeležba - čez vikend dal tri širše družabne stvari izven mojega običajnega kroga (tu je bila volilna udeležba vsaj 80%). Humanitarni piknik za ljudi iz vse Slovenije (nedonošenčki v Mostecu), večja lokalna veselica in družinsko slavje z ljudmi iz vsepovsod, tudi tujine. In večina sogovorcev pod 40 let se fučka. Čim imajo službo, partnerja ali pa resen hobi ... boli jih za širšo družbo, država je en odtujen monstrum. Če imajo še froce, potem je še en kup šolskih, zdravstvenih zamer. Pri nevolilcih ni bilo tudi zaslediti nobene velike solidarnosti.
Nekaj upanja dajejo mulci, ki so ali za pirate ali levico (poglejte izide volitev na Poljanski gimnaziji), a se vprašam, če ne bodo čez 10 let kot očitno polovica moje generacije med 25 in 40 let.
SDS na srečo ne more sestaviti vlade, Šarec pa da bi vodil koalicijo 6 strank, od tega ena Levica? Japajade. Če že drugega ne, Šarec v Kamniku vlada v koaliciji z NSI in je itak bff s Toninom. Mene brezvladje ne moti, za gospodarstvo bo vred, kar pomeni več izbire na trgu delovne sile, bolje za delavce, pa še javna uprava bo v krču, previdna ter brez ekscesov, Štrukljevi svizci pa ne bodo mogli štrajkat do zime.
Levico voli ogromno mladih izobražencev, tako iz javnega sektorja kot iz zasebnega, ki vidijo, kako plenijo položaje in privilegije ljudje, ki še Excel tabele ne znajo sestaviti in uporabljati. Marsikoga žene še mladostni idealizem, izkušnje iz razvite tujine ... Nič dramatičnega, ker v LJ so bili odstotki izredno razpršeni, ker SDS več kot 15% ne more naklepati v Ljubljani. Bolj mi je uganka SNS in severovzhod Slovenije. Mi je kolega posredoval link do bloga od patra Cestnika. In sem pomislil - če bi v Avstriji obudili štajerski bund, bi prej kot v 10 letih lahko dobili eno nemškutarsko, odcepitveno stranko. (samo kakor poznam Avstrijce - imajo svoje Štajerske dovolj, Slovenijo vzamejo samo v kompletu s celotno Istro ;-) Mrbit, pa tržna niša, samo kaj ko nisem Štajerc.
Najbolj me moti neudeležba - čez vikend dal tri širše družabne stvari izven mojega običajnega kroga (tu je bila volilna udeležba vsaj 80%). Humanitarni piknik za ljudi iz vse Slovenije (nedonošenčki v Mostecu), večja lokalna veselica in družinsko slavje z ljudmi iz vsepovsod, tudi tujine. In večina sogovorcev pod 40 let se fučka. Čim imajo službo, partnerja ali pa resen hobi ... boli jih za širšo družbo, država je en odtujen monstrum. Če imajo še froce, potem je še en kup šolskih, zdravstvenih zamer. Pri nevolilcih ni bilo tudi zaslediti nobene velike solidarnosti.
Nekaj upanja dajejo mulci, ki so ali za pirate ali levico (poglejte izide volitev na Poljanski gimnaziji), a se vprašam, če ne bodo čez 10 let kot očitno polovica moje generacije med 25 in 40 let.
V resnici gre za tisti del populacije, ki edini ustvarja visoko dodano vrednost in razume, da je visoka kvaliteta življenja mogoča le v zelo solidarni družbi, v kateri nihče nima razloga, da bi ti poizkušal nasilno odvzeti premoženje.
FDV in dodana vrednost
Desničarji tega ne boste nikoli razumeli, ker so vas vzgojili v razvajence, ki si domišljajo, da je vsak njihov uspeh izključno plod njihovih osebnih zaslug.
Vsak posameznikov neuspeh je plod izključno njegovih osebnih razlogov. Taki potem iščejo krivca v vseh drugih, v sebi pa ne vidijo nobenega problema.
Če vzameš Janezu in daš Mateju si solidaren do koga? Do Janeza?Ničesar ne "vzameš" Janezu, le pravično mu zaračunaš članarino za življenje v solidarni družbi.
Če pa noče živet v eni najbolj varnih držav v EU, gre pa lahko v kakšno drugo - to možnost ima vedno.
Če mora Janez plačat 50% članarino, Matej pa 30% članarino to ni pravično. Pravično bi bilo, da oba plačata 50%. Najbolj pravično bi bilo, da oba plačata fiksen znesek. Zakaj bi bil Janez kaznovan za svoj uspeh, Matej pa nagrajen za svojo nesposobnost znajo razložit samo na levem bregu. V normalnih okoliščinah si za uspeh nagrajen, ne kaznovan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xmetallic ()
jype, če si tako solidaren nam lahko razdeliš tvoje 4 miljone bitcoinov?Sem jih že.
aja to pa ne.Prvemu desničarju jih seveda ne bi porinil v žep, da bo potem z njimi kupoval luksuz.
bi zgolj mlatil z drugim tičem po koprivah, ko pa pride do tebe, potem pa ponikneš...Vem, radi sodite druge po sebi, ampak jaz nisem tak.
Če mora Janez plačat 50% članarino, Matej pa 30% članarino to ni pravično.To ne drži. Oba plačata članarino glede na svoje potrebe in sposobnosti. Ker je državljanstvo prostovoljno (dokler desničarji zopet ne zgradite ograj na mejah, da ljudje slučajno ne bi pobegnili ven), je govoriti o kakršnikoli prisili nesmiselno.
link_up ::
ki še Excel tabele ne znajo sestaviti in uporabljati
jaz imam resne tezave z excelom...in to je zate merilo? :)
jaz imam resne tezave z excelom...in to je zate merilo? :)
In and Out
Zakaj bi bil Janez kaznovan za svoj uspeh,Saj ni - Janez ima to čast, da s svojim delom lahko bolj oplemeniti družbo, ki jo tvori. Če noče biti del te družbe pa tudi ni nič strašno narobe.
FDV in dodana vrednost :))Študentje na FDV pridejo predvsem s Ptuja, ki večinsko voli SDS. To ni presenetljivo, glede na to da je njihov idol diplomant FSPN.
Vsak posameznikov neuspeh je plod izključno njegovih osebnih razlogov. Taki potem iščejo krivca v vseh drugih, v sebi pa ne vidijo nobenega problema.Najbolj mi je všeč, ko desničarji težite s tem, potem pa ugotovimo, da vlečete državne subvencije. Hinavci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Saj ni - Janez ima to čast, da s svojim delom lahko bolj oplemeniti družbo, ki jo tvori. Če noče biti del te družbe pa tudi ni nič strašno narobe.
Janeza (tako kot večino ljudi) boli k za čast, saj si z njo ne more kupiti nič. Kot da bi delavcu rekel da mu ne boš plačal nadur, in naj mu bo v čast, da je lahko služil podjetju.
ADIJOOO1 ::
Edina možnost za vlado je
LMŠ + SD + SMC + Alenka + Desus + NSI = 50
Ostane v opoziciji SDS + Levica + SNS + manjšina 40
Imaš še varianto LMŠ + SD + SMC + Levica + (SAB ali DeSUS) = 47 glasov
Tole niso neke trdne ali naravne vlade, skoraj zagotovo nas čakajo predčasne volitve. Upam samo to, da vlada zdrži vsaj leto ali dve. Do takrat se lahko stvari premaknejo že precej na bolje, tudi zdravje PTTM postane vprašljivo. Umaknil se je bržkone v svojo rezidenco na naslovu Studenec 48, 1260 Ljubljana-Polje, saj si mora malo odpočiti
Ne verjamem, da bo Levica v vladi. Včeraj so govrili, da bodo ustrajali pri svojih stališčih tudi glede vojske in tiste 1,2 miljarde na to ne bo nihče pristal.
Eh meh izidi, sam stavim na ponovljene volitve. Pirati 2%.
SDS na srečo ne more sestaviti vlade, Šarec pa da bi vodil koalicijo 6 strank, od tega ena Levica? Japajade. Če že drugega ne, Šarec v Kamniku vlada v koaliciji z NSI in je itak bff s Toninom.
LMŠ + SD + SMC + NSi + SAB + DeSUS = 50
Za eno leto recimo še gre, potem predčasne volitve. Tonin mora misliti resno in se v dobro države odpovedati 90% programa.
So pa vse možne koalicije zelo za lase privlečene. Če ne bo kak Cerar streljal kozlov, šel v koalicijo s PTTM in s tem zapečatil svoje politične usode ponovne volitve res niso izključene.
Jeba je, ker se zna zgoditi isto.
Ne verjamem, da bo Levica v vladi. Včeraj so govrili, da bodo ustrajali pri svojih stališčih tudi glede vojske in tiste 1,2 miljarde na to ne bo nihče pristal.
Tretja varianta je manjšinska vlada, zopet za kakšno leto, da se strasti malo umirijo (in morda PTTM izda zdravje).
Tudi možno.
Machete ::
Najbolj mi je všeč, ko desničarji težite s tem, potem pa ugotovimo, da vlečete državne subvencije. Hinavci.
Ko bi vsaj. Pa država to možnost omogoča zgolj brezposelnim luftarjem.
UTD pa je. Če vsi, ki nemorejo in oni, ki nočejo, dobivajo transferje, bi jih morali vsi zaposleni isto, ali še več. Jaz bi tudi free 380EUR, pa sem diskriminiran, ker vstajam ob 6:00 6 dni na teden in grem na delo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
T-h-o-r ::
Saj ni - Janez ima to čast, da s svojim delom lahko bolj oplemeniti družbo, ki jo tvori. Če noče biti del te družbe pa tudi ni nič strašno narobe.
Janeza (tako kot večino ljudi) boli k za čast, saj si z njo ne more kupiti nič. Kot da bi delavcu rekel da mu ne boš plačal nadur, in naj mu bo v čast, da je lahko služil podjetju.
če janez ne želi opravljati dela v najbolj varni državi na svetu, uporabljati cest, prostora in druge infrastrukture te države, potem lahko kamot neha prispevati v proračun.
Da seveda sploh ne omenim, da večina uspešnih Janezev vleče profite tako, da posluje z državo in njenimi javnimi institucijami, ne pa na "prostem trgu" lol.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Obeta se nam politična kriza.
Ali bodo sestavili koalicijo z 5-6 strank
Ali bo kdo pjedel besedo in šel v koalicijo z SDS ampak ne v prvem poiskusu potem ko npr LMŠ ne bi uspelo sestaviti vlade
Ali bo manjšinska vlada
Ali bodo nove volitve, ki pa ne bodo prinesle bistvenih razlik
Ali bodo sestavili koalicijo z 5-6 strank
Ali bo kdo pjedel besedo in šel v koalicijo z SDS ampak ne v prvem poiskusu potem ko npr LMŠ ne bi uspelo sestaviti vlade
Ali bo manjšinska vlada
Ali bodo nove volitve, ki pa ne bodo prinesle bistvenih razlik
Gogyto ::
Močno upam, da bo Levica v določenih segmentih vseeno popustila in s tem dokazala, da znajo tudi sodelovat. Nenazadnje programi levih strank niso tako zelo različni in vsak sebi, da se ne bi dalo kako stvar tudi pogoltnit.
Pomoje se vseeno zavedajo, da bi jih nesestava vlade usekala bolj kot SDS. Vsi lapajo o sodelovanju in ne upam si zamislit scenarija, ko se med sabo ne bi mogle zmenit leve stranke... Kazen bi sledila instantno na ponovljenih volitvah...
Navijam za vlado LMŠ - SD - SMC - Levica - SAB. Perfect
Pomoje se vseeno zavedajo, da bi jih nesestava vlade usekala bolj kot SDS. Vsi lapajo o sodelovanju in ne upam si zamislit scenarija, ko se med sabo ne bi mogle zmenit leve stranke... Kazen bi sledila instantno na ponovljenih volitvah...
FrRoSt ::
mojsterleo je izjavil:
scipascapa je izjavil:
MojsterLeo: stranka iz 36 na 10 res hud uspeh.....Cerar bi moral takoj odstopiti.
Pričakovan rezultat. Smc je pač izgubila delež sredinskih volilcev, ki so pretežno prešaltali na listo marjana šarca, pač zato ker je nov, pa v upanju da bo kaj pametnega postoril. Še vedno pa so dovolj močni da brez njih ne bo šlo. Za razliko od recimo pretekle LDS ki je praktično čez noč izginila. Cerar trenutno ne more odstopiti. Je prevelik garant volilcem.
Žal je tako da če moram izbirati mi je cerar še vedno boljša izbira. Šarec je čisti lokalc. Tako kot Janković. Če bo šarec mandatar lahko definitivno pričakujemo kakšne kvantne neumnosti. Sicer manj kvantne kot če bi bil mandatar janša, pa vseeno.
ODLIČNA IZBIRA.
In vlada se bo še vedno sestajala naa izrednih sejah zaradi nekega begunca, ne pa zaradi hrvaškega rubeža NLB.
In ministrca za zdravstvo bo: Kolarjeva.
NE! Alenka Bratušek bo. Ona se je zavzemala za zdravstvo in upokojence. Bo naredila RED! Tako kakor pri sanaciji BANČNEGA sistema! Kar dbe Muhi na en mah!
AJA! Zdaj hoče biti Finančna ministrica.
ODLIČNO!
To mi delite!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Močno upam, da bo Levica v določenih segmentih vseeno popustila in s tem dokazala, da znajo tudi sodelovat. Nenazadnje programi levih strank niso tako zelo različni in vsak sebi, da se ne bi dalo kako stvar tudi pogoltnit.
Levica bo popustila z lahkoto, vse kar bodo želeli v koalicijski pogodbi je: 0 znižanja dohodninskih stopenj ali davka na profit podjetij; minimalc na 750 neto, nobenega dodatnega vlaganja v vojsko, pripravljen denar pa v raziskave/znanost in gradnjo javnih stanovanj, 0 privatizacije.
nekikr ::
če janez ne želi opravljati dela v najbolj varni državi na svetu, uporabljati cest, prostora in druge infrastrukture te države, potem lahko kamot neha prispevati v proračun.
Da seveda sploh ne omenim, da večina uspešnih Janezev vleče profite tako, da posluje z državo in njenimi javnimi institucijami, ne pa na "prostem trgu" lol.
Zakaj pa takoj obrnete na "če ne želi"? Drugače ne gre? Janez namreč želi plačevati prispevke, želi uporabljati ceste. Samo malce nepravično se mu zdi, da mu nadur nihče ne plača. No, dajo mu nek ponos, ampak nobena banka, še državna ne, tega ne sprejme kot plačilno sredstvo.
Utk ::
Sej tega se vsi bojimo, da se SMC, LMŠ in SD plus levica dogovorijo.
Kaj se bojo pa dogovorili pametnega? Levice in Desusa ne sme bit v vladi, idealno tudi SD-ja ne. Če že, je veliko bolje, da je namesto levice NSi v vladi. Pa SAB in morda Jelinčič. Jelinčič naj bo minister za kulturo in se v drugo ne bo vtikal, AB bo (šele) zadnje leto pred volitvami začela rovarit, da se bo razločila od ostalih, SD bo skušal pojesti levico in bo tudi malo rovaril, ampak to bo to.
Če Mesečnik ne bo zahteval preveč za udeležbo je lahko sprejemljivo, najbrž najbolj benigna vlada kar se iz tega močvirja da potegniti. Perfektno težko, LMŠ in SMC sta precej bolj desnosredinski kot levi stranki, imajo tudi samo enega poslanca fore. No, za kako leto ali dve bi najbrž res šlo.
Wrop ::
NSi ne bo v vladi, kjer bo njihov program samo mrtva črka na papirju. Težko verjamem, da bodo samo glasovalni stroj, na koncu pa bodo postali strelovod, ker bi bili primorani izstopiti iz take koalicije.
vstop NSI v levo vlado je za njih smrt in pristali bodo kot SLS
vstop LMŠ, ZAAB, SMC v fašistično vlado je smrt za njih
vstop LMŠ, ZAAB, SMC v fašistično vlado je smrt za njih
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Levica bo popustila z lahkoto, vse kar bodo želeli v koalicijski pogodbi je: 0 znižanja dohodninskih stopenj ali davka na profit podjetij; minimalc na 750 neto, nobenega dodatnega vlaganja v vojsko, pripravljen denar pa v raziskave/znanost in gradnjo javnih stanovanj, 0 privatizacije.
Ja to so malenkosti, ki jih bo levica spregledala. Posebej tiste 1,2 miljarde za vojsko + ven z NATA
Gogyto ::
Sej tega se vsi bojimo, da se SMC, LMŠ in SD plus levica dogovorijo.
Kaj se bojo pa dogovorili pametnega? Levice in Desusa ne sme bit v vladi, idealno tudi SD-ja ne. Če že, je veliko bolje, da je namesto levice NSi v vladi. Pa SAB in morda Jelinčič. Jelinčič naj bo minister za kulturo in se v drugo ne bo vtikal, AB bo (šele) zadnje leto pred volitvami začela rovarit, da se bo razločila od ostalih, SD bo skušal pojesti levico in bo tudi malo rovaril, ampak to bo to.
SNS-a si nobena normalna vlada ne želi zraven. Še Janša ima toliko soli, da ga ne računa. NSi je za malenkost prešvoh, da bi se dalo računat na njihov prispevek. Oz. bi moral zraven spet dodat še kako manjšo opcijo in s tem dodatno oslabit vlado...