Forum » Loža » Ventilacijska pečica dela slabo
Ventilacijska pečica dela slabo
CleanPower ::
Imam novejšo ventilacijsko pečico miele. Ravno včeraj sem pekel piščanca 45 minut na 200, pa se mi je na koncu zdelo da je še vedno na pol surov. Enkrat se spomnim da sem pekel krompir 40minut, pa so bili vmes še vedno taki ki so bili trdi, napol surovi. Zakaj se to dogaja? Pečico imam nastavljeno na normalno obojestransko gretje. Pečica je dokaj nova in malo uporabljana, tako da nebi smelo biti nobenih problemov z grelcem. Sploh pa če termostat pokaže 200 stopinj, bi moralo notri biti 200 stopinj in krompir bi se moral speči. Ali ima to kakšno vezo z ventilatorjem in kroženjem zraka? Piščanca sem anmreč pokril z alu folijo.
matobeli ::
A si sploh imel ventilator prižgan?
Sicer nimam izkušenj za alufolijo, ampak bi rekel da lahko malo podaljša pečenje.
Sicer nimam izkušenj za alufolijo, ampak bi rekel da lahko malo podaljša pečenje.
NikolormousB ::
Ravno včeraj sem pekel piščanca 45 minut na 200, pa se mi je na koncu zdelo da je še vedno na pol surov. Enkrat se spomnim da sem pekel krompir 40minut, pa so bili vmes še vedno taki ki so bili trdi, napol surovi. Zakaj se to dogaja?
Premalo časa pečeš.
Ganon ::
Daj nam zaupaj, kdo te je nahecal, da se piščanec peče tričetrt ure. Če ne znaš pripravljati hrane, ni kriva pečica.
FrRoSt ::
CleanPower je izjavil:
Imam novejšo ventilacijsko pečico miele...
Vsaka pečica malo po svoje peče. Se jo boš že navadil.
Med peko se kdaj pečica odpre, malo polije po krompirju olje, malo premeša,... očitno imaš težave z nezapečenostjo na sredini, ... pečeš malo dlje na nižji temperaturi, na koncu, npr. zadnje pol ure pa še dvigneš temperaturo in zapečeš od "zunaj"
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Scorpia ::
Iste tezave imel s pecico zanussi, ko sem jo kupil, je skoraj takoj zacela delat probleme. Pisalo je 180-200 stopinj v resnici najbrz segrelo tja do 120-140 stopinj. Nisem klical serviserja sem pa na tujih forumih bral, da je treba kontakte navlaziti na plosci s kontaktnim sprejem. Pri meni je pomagalo, zdaj po 5 letih bo treba spet...
////
Dtrader ::
Preveri tudi voltažo na fazah (morda je švoh elektrika). Pri pečenju celega krompirja... Najprej ga na pol skuhaj nato pa ga daj peči. S piščancem je tudi problem, najbolj se ziher speče če je v kosih.
Načeloma je pri vent pečicah potrebna nižja temp kot pri navadnih.
Načeloma je pri vent pečicah potrebna nižja temp kot pri navadnih.
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)
matobeli ::
Ah, cel piščanc bi se pa res moral spečt, 45min je mal malo, če se ne motim ga jaz kakšno uro, ampak nikoli ni bilo nekih težav z nepečenostjo.
Dtrader ::
Ja, sej je, verjetno ga je potrebno peči dalj časa pri nižji temperaturi. Veš mogoče za parametre?
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)
FrRoSt ::
5. Čas peke
Za približno 1 kg težkega piščanca bomo potrebovali 45 minut. Pri računanju potrebnega časa peke si lahko pomagamo s preverjeno formulo: za vsakih 500 gramov računamo 15 minut in na koncu prištejemo še 15 minut za celega piščanca.
Pekač s piščancem potisnemo v ogreto pečico najprej za 25 minut. Nato vzamemo pekač iz pečice, piščanca obrnemo tako, da so prsi obrnjene navzgor in izdatno prelijemo s sokom, ki se je nabral na dnu pekača. V pekač po potrebi prilijemo malo vode ali jušne osnove in s tem preprečimo, da bi se maščoba in sokovi na dnu pekača med peko zažgali. Tekočine naj bo samo toliko, da pokrije dno pekača. Pekač s piščancem potisnemo v ogreto pečico še za 20 minut. Med nadaljevanjem peke piščanca s sokom prelijemo vsakih 10 minut. Če se nam zdi, da postaja koža piščanca preveč zapečena, meso pa se še ni dovolj speklo, pokrijemo piščanca s kosom alu folije.
6. Kdaj je piščanec pečen?
Zaradi različno zmogljivih pečic je natančen čas peke težko določiti. Najboljši in tudi najbolj zanesljiv način je, da piščanca pečemo s pomočjo kuhinjskega termometra, ki ga zapičimo v najdebelejši del noge. Piščanec je pečen, ko temperatura mesa doseže 74 stopinj Celzija. Pečenost pa lahko preverimo tudi tako, da zarežemo v meso med stegnom in trupom. Če meso in mesni sok nista več rožnate barve, je piščanec pečen.
http://okusno.je/clanek/kuhinje-sveta/k...
Za približno 1 kg težkega piščanca bomo potrebovali 45 minut. Pri računanju potrebnega časa peke si lahko pomagamo s preverjeno formulo: za vsakih 500 gramov računamo 15 minut in na koncu prištejemo še 15 minut za celega piščanca.
Pekač s piščancem potisnemo v ogreto pečico najprej za 25 minut. Nato vzamemo pekač iz pečice, piščanca obrnemo tako, da so prsi obrnjene navzgor in izdatno prelijemo s sokom, ki se je nabral na dnu pekača. V pekač po potrebi prilijemo malo vode ali jušne osnove in s tem preprečimo, da bi se maščoba in sokovi na dnu pekača med peko zažgali. Tekočine naj bo samo toliko, da pokrije dno pekača. Pekač s piščancem potisnemo v ogreto pečico še za 20 minut. Med nadaljevanjem peke piščanca s sokom prelijemo vsakih 10 minut. Če se nam zdi, da postaja koža piščanca preveč zapečena, meso pa se še ni dovolj speklo, pokrijemo piščanca s kosom alu folije.
6. Kdaj je piščanec pečen?
Zaradi različno zmogljivih pečic je natančen čas peke težko določiti. Najboljši in tudi najbolj zanesljiv način je, da piščanca pečemo s pomočjo kuhinjskega termometra, ki ga zapičimo v najdebelejši del noge. Piščanec je pečen, ko temperatura mesa doseže 74 stopinj Celzija. Pečenost pa lahko preverimo tudi tako, da zarežemo v meso med stegnom in trupom. Če meso in mesni sok nista več rožnate barve, je piščanec pečen.
http://okusno.je/clanek/kuhinje-sveta/k...
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
fosil ::
Verjetno je OP informacijo dobil iz istega vira.
Okusno.je = 24ur = ne ravno kredibilen vir
Raje malo pobrskaj po forumih, kjer debatirajo gospodinje ne pa se zanašat spletne strani, ki jih z google translate prevajajo študentje od bog ve kje.
Cel piščanec pač ni pečen v 45 minutah.
Okusno.je = 24ur = ne ravno kredibilen vir
Raje malo pobrskaj po forumih, kjer debatirajo gospodinje ne pa se zanašat spletne strani, ki jih z google translate prevajajo študentje od bog ve kje.
Cel piščanec pač ni pečen v 45 minutah.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
radmannsdorf ::
Piščanec v 45 minutah ne bo pečen.
1 kg = 1 ura
1,2 kg = 1,2 ure
1,5kg = 1,5 ure
Peče se ga pa na 180-200°C.
Pa mal občutka je tudi treba imet, ko je fertik, ga daš na dilo, razkosaš kot pravi moški, če slučajno zgleda še malo surov, ga deneš nazaj v ror in počakaš še malo. ;)
1 kg = 1 ura
1,2 kg = 1,2 ure
1,5kg = 1,5 ure
Peče se ga pa na 180-200°C.
Pa mal občutka je tudi treba imet, ko je fertik, ga daš na dilo, razkosaš kot pravi moški, če slučajno zgleda še malo surov, ga deneš nazaj v ror in počakaš še malo. ;)
cekr ::
Temperaturo dvigni za 10C pa bo. Ne kompliciraj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
billy ::
Za pečenje v navadni ventilacijski pečici je najboljši recept piksna pišek. Lepo zapečen zunaj, not pa sočno, brez rezanja na kose.
CleanPower ::
Torej lahko da sem piščanca premalo časa pekel. Ne gledam receptov, imam že nekaj izkušenj, in se mi je zdelo da v 45 minutah na 200, z prej ogreto pečico, bi moralo zadostovati. Verjetno tista folija malo anulira učinek kroženja zraka. Naslednjič dam definitivno na 220. In pa kakšen oven termometer bom nabavil, da vidim če je original točen.
PS: bi ga pekel 1 uro, pa se mi je malo mudilo.. oh ta hiter ritem življenja
PS: bi ga pekel 1 uro, pa se mi je malo mudilo.. oh ta hiter ritem življenja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CleanPower ()
billy ::
Optimalen je slow cook, vsakega mesa, tam na 90 in pa 7-9 ur. Kakšne rebre lahko še več kot 12. Ampak to je bolj food porn, outside te teme
CleanPower ::
Btw, zakaj pa folija? Izsušitev?
Ne, zato da ne šprica po pečici. To pa je naslednji problem ki ga imam. Kako očistiti pečico po stropu, nad grelcem. Al se tega ne čisti?
koyotee ::
CleanPower je izjavil:
Imam novejšo ventilacijsko pečico miele. Ravno včeraj sem pekel piščanca 45 minut na 200, pa se mi je na koncu zdelo da je še vedno na pol surov. Enkrat se spomnim da sem pekel krompir 40minut, pa so bili vmes še vedno taki ki so bili trdi, napol surovi. Zakaj se to dogaja? Pečico imam nastavljeno na normalno obojestransko gretje. Pečica je dokaj nova in malo uporabljana, tako da nebi smelo biti nobenih problemov z grelcem. Sploh pa če termostat pokaže 200 stopinj, bi moralo notri biti 200 stopinj in krompir bi se moral speči. Ali ima to kakšno vezo z ventilatorjem in kroženjem zraka? Piščanca sem anmreč pokril z alu folijo.
No, termostate delamo mi in za Miele so vsi 100% pregledani oz testirani v peči glede temperature vklopa in izklopa, tako, da moraš razlog verjetno iskati drugje.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Ganon ::
CleanPower je izjavil:
Btw, zakaj pa folija? Izsušitev?
Ne, zato da ne šprica po pečici. To pa je naslednji problem ki ga imam. Kako očistiti pečico po stropu, nad grelcem. Al se tega ne čisti?
Obstajajo tudi vrečke za peko.
NikolormousB ::
PS: bi ga pekel 1 uro, pa se mi je malo mudilo.. oh ta hiter ritem življenja
Če se ti mudi, ne greš v pečici pečt celega piščanca, ampak ga spečeš v ponvi, pa je gotov v 15 minutah.
billy ::
CleanPower je izjavil:
Btw, zakaj pa folija? Izsušitev?
Ne, zato da ne šprica po pečici. To pa je naslednji problem ki ga imam. Kako očistiti pečico po stropu, nad grelcem. Al se tega ne čisti?
Piroliza
CleanPower ::
Pa kaj ti bojo te vrečke pa ta plastika? Vem, imam to doma.. samo kaj ko raj čez fliknem alu folijo pa je..zakaj ne?
Glede pečenja v ponvi je pa tako... celega piščanca ne spečeš v 15 min niti podrazno.. a ni lažje ga vržt u pečico za eno uro, vmes greš in narediš vse stvari ki jih moraš, prideš nazaj in je pečen.. ne pa da eno uro stojiš za štedilnikom
Glede pečenja v ponvi je pa tako... celega piščanca ne spečeš v 15 min niti podrazno.. a ni lažje ga vržt u pečico za eno uro, vmes greš in narediš vse stvari ki jih moraš, prideš nazaj in je pečen.. ne pa da eno uro stojiš za štedilnikom
matobeli ::
Če je pa ni so pa na voljo kemikalije. Najprej vodo na spodnji plato da izhlapi in mal pokuhati da se razmehča, potem pa mr. Musculo in podobno sranje
fosil ::
CleanPower je izjavil:
Torej lahko da sem piščanca premalo časa pekel. Ne gledam receptov, imam že nekaj izkušenj, in se mi je zdelo da v 45 minutah na 200, z prej ogreto pečico, bi moralo zadostovati. Verjetno tista folija malo anulira učinek kroženja zraka. Naslednjič dam definitivno na 220. In pa kakšen oven termometer bom nabavil, da vidim če je original točen.
PS: bi ga pekel 1 uro, pa se mi je malo mudilo.. oh ta hiter ritem življenja
Če misliš, da se v kuhinji problemi rešujejo z višjo temperaturo potem prav dosti izkušenj nimaš.
No, še par uničenih piščancev pa se boš počasi naučil, ker nasvetov itak ne upoštevaš
Tako je!
marvin42 ::
Odkar je moderno imeti "varčne" kuhinjske aparate (beri: A, A+, A++, A+++,....), so tudi kuhinjske pečice vedno bolj v kurcu. Ponavadi sploh ne dosegajo tako visokih temperatur kot njihovi predhodniki izpred 10, 20 in več let, temperatura je neenakomerno razdeljena. Tašča je imela težave pri menjavi kuhinje - prej je imela 30 let staro pečico, zdaj je pa nova. Po vseh mogočih servisih in reklamacijah smo prišli do tega, da so v novi pečici pač prešvoh grelci. To informacijo je dal pooblaščen serviser.
Mostly Harmless
Machete ::
Pri krompirju je pa zelo veliko odvisno od sorte. Imaš sorte, ne vem z glave katere, ki se pečejo v nedogled. Drugače pa jaz velike živali kot je piščanec ali kura še malo zaštiham preden gre v pečico. Vem da ni pro, samo malo prej se pa vseeno speče.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
NikolormousB ::
Glede pečenja v ponvi je pa tako... celega piščanca ne spečeš v 15 min niti podrazno..
Celega ne, razkosanega pa.
Sicer je bil samo predlog kaj narediti, če nimaš 1 ure časa.
Kar se krompirja tiče. Jaz ga najprej vržem v vrelo vodo za 5 do 10 minut (odvisno od velikosti kosov) pa potem dam v pečico za cca. pol ure.
solatko ::
Fantje en fantastičen recept za piščanca - poizkusite in ne bo vam žal -
V pekač streseš 1kg grobe morske soli, dodaš željene začimbe (jaz dam malo rožmarina), piščanca lepo očistiš, ga s papirnatimi brisačami popolnoma osušiš (nič soli in začimb), položiš na sol in pečeš na 200 stopinj, glede na težo - 1kg 1ura.
Poizkusite in dober tek.
V pekač streseš 1kg grobe morske soli, dodaš željene začimbe (jaz dam malo rožmarina), piščanca lepo očistiš, ga s papirnatimi brisačami popolnoma osušiš (nič soli in začimb), položiš na sol in pečeš na 200 stopinj, glede na težo - 1kg 1ura.
Poizkusite in dober tek.
Delo krepa človeka
Invictus ::
Če ti ne speče, potem je najbrž zanič senzor za temperaturo. To se je meni zgodilo. Prišel serviser, zamenjal senzor in od takrat se vse speče kot je treba...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka ribOddelek: Loža | 8644 (7088) | Aquafriend |
» | Katero pečico kupiti?Oddelek: Loža | 12431 (4964) | Mare2 |
⊘ | Dobil črve v hrani, kupljeni v mesnici! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8937 (7978) | bluefish |
» | Jamie Oliver grafičnih kartic :POddelek: Strojna oprema | 2809 (2425) | Steinkauz |
» | Kako se speče piščanca? [NUJNO]Oddelek: Loža | 4288 (3858) | c0dehunter |