Forum » Omrežja in internet » Kvaliteta mrežnega adapterja vpliva na hitrost prenosa podatkov?
Kvaliteta mrežnega adapterja vpliva na hitrost prenosa podatkov?
pirx ::
Pozdravljeni,
zanima me, če kvaliteta mrežnega adapterja (power line) vpliva na hitrost prenosa podatkov? Moja mrežna adapterja sta neka generična od Amisa, verjetno ne najboljše kvalitete. Sedaj sem pri Telekomu (paket Modri, VDSL2, 30 Mbps download / 5 Mbps upload) in Amisova adapterja uporabljam za povezavo modema in TV-ja v spodnji dnevni.
Adapter 1 v moji delovni sobi je priklopljen direktno v vtičnico, spodaj pa je adapter 2 priklopljen na električni razdelilec (oba sta na isti fazi). Indikator za prenos podatkov je vedno rdeč, kar pomeni, da je prenos podatkov na minimum in spodaj ni možno gledati programov v HD kvaliteti.
Če bi kupil nek boljši adapter (npr. https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte..., bi to lahko kaj pomagalo za boljši prenos podatkov?
Hvala.
zanima me, če kvaliteta mrežnega adapterja (power line) vpliva na hitrost prenosa podatkov? Moja mrežna adapterja sta neka generična od Amisa, verjetno ne najboljše kvalitete. Sedaj sem pri Telekomu (paket Modri, VDSL2, 30 Mbps download / 5 Mbps upload) in Amisova adapterja uporabljam za povezavo modema in TV-ja v spodnji dnevni.
Adapter 1 v moji delovni sobi je priklopljen direktno v vtičnico, spodaj pa je adapter 2 priklopljen na električni razdelilec (oba sta na isti fazi). Indikator za prenos podatkov je vedno rdeč, kar pomeni, da je prenos podatkov na minimum in spodaj ni možno gledati programov v HD kvaliteti.
Če bi kupil nek boljši adapter (npr. https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte..., bi to lahko kaj pomagalo za boljši prenos podatkov?
Hvala.
- spremenil: pirx ()
jb_j ::
kakšne izgube imaš sedaj, načeloma po mojem ne bi smelo biti velikih izgub z obstoječim adapterjem pri tej povezavi.
poizkusi brez razdelilca za začetek.
poizkusi brez razdelilca za začetek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jb_j ()
solatko ::
Vsi adapterji priporočajo direktni priklop v vtičnico, sploh pa se hitrost zniža na varnostnih razdelilcih.
Delo krepa človeka
pirx ::
@jb_j
Nisem meril hitrosti, ampak deluje ja najnižji. Se spomnim iz navodil, da je zelena OK, oranžna tako-tako, rdeča pa za osnovno brskanje po netu.
Sem pa že tudi poskusil brez razdelilca, vendar žal ni nič pomagalo.
@solatko
Adapter 2 sem že pred časom testno priklopil direktno v vtičnico, vendar je bila situacija ista. Baje pa če daš adapter v razdelilc na "prvi" priklop, bi moralo biti skoraj enako, kot v vtičnici.
65 EUR za nek boljši adapter mi ni problem dati, bi pa bolelo, če bi situacija ostala ista. :)
Nisem meril hitrosti, ampak deluje ja najnižji. Se spomnim iz navodil, da je zelena OK, oranžna tako-tako, rdeča pa za osnovno brskanje po netu.
Sem pa že tudi poskusil brez razdelilca, vendar žal ni nič pomagalo.
@solatko
Adapter 2 sem že pred časom testno priklopil direktno v vtičnico, vendar je bila situacija ista. Baje pa če daš adapter v razdelilc na "prvi" priklop, bi moralo biti skoraj enako, kot v vtičnici.
65 EUR za nek boljši adapter mi ni problem dati, bi pa bolelo, če bi situacija ostala ista. :)
Sheteentz ::
poskusi s tem powerline adapterjem. je najboljši glede na ceno, podpira MIMO, pa še motnje naprav, ki jih priključiš nanj, bo pobral.
https://www.enaa.com/search.asp?q=tp-li...
če ne bo bolje pa lahko itak vrneš izdelek.
https://www.enaa.com/search.asp?q=tp-li...
če ne bo bolje pa lahko itak vrneš izdelek.
Mavrik ::
311 Mbit je sicer teoretična hitrost, a si dejansko zmeril prenos? :)
The truth is rarely pure and never simple.
to je izmerjena hitrost s aplikacijo. teoretična je mnogo višja, ampak ker je teoretična, nedosegljiva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 34807 (4646) | 135063 |
» | Ojačevalnik WIFI signalaOddelek: Kaj kupiti | 6422 (5169) | MTB |
» | Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9595 (6397) | next3steps |
» | Ethernet over PowerLineOddelek: Kaj kupiti | 2531 (2073) | Company |
» | Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18915 (16298) | Furbo |