» »

Internship - pripravništvo

Internship - pripravništvo

dwarfSeven ::

Pozdravljen slo-tech forum. Upam, da sem izbral pravilno kategorijo na forumu glede na moje vprašanje.

Torej, pred enim mesecem sem dobil odlično priložnost za pridobitev izkušenj na področju programiranja. Ravnokar zaključujem srednjo šolo (:))) in nimam izkušenj glede zaposlovanja in pravnih stvari.

Naj skočim na bistvo. Ponuja se mi pripravništvo ("internship") v enem izmed svežih start-up podjetij v tujini. Direktor podjetja mi je ponudil zaposlitev (freelance varianta), vendar sem se zaradi pravnih stvari in prijavi raznim ustanovam (zdravstveno zavarovanje, davki, itd...) temu odrekel in sem podal željo, da bi se rajši prijavil kot pripravnik, brez plačila. V pogodbi je poudarjeno, da je to neplačana izkušnja namenjena učenju in ni obravnavana kot zaposlitev, ter da ne zagotavlja delovnega mesta po opravljenem pripravništvu v podjetju.

Zdaj me pa zanima, če je vseeno treba tole kam prijaviti? Ali sem lahko brez skrbi glede naših zakonov v Sloveniji?

Hvala vnaprej za odgovore!!! :)

Invictus ::

Glede na to, da gre za podjetje v tujini, FURS ne bo tega nikoli ugotovil :). Razen, če misliš plačilo kako drugače "dobivati"...

Drugače pa raje odpri normiran s.p.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

dwarfSeven ::

Invictus je izjavil:

Glede na to, da gre za podjetje v tujini, FURS ne bo tega nikoli ugotovil :). Razen, če misliš plačilo kako drugače "dobivati"...

Drugače pa raje odpri normiran s.p.

Hvala za odgovor! :) Izkušnje cenim veliko bolj, kot pa placilo, ceprav se ga ne bi branil. Vendar ravno zaradi vsega tega urejanja dokumentacije in postopkov prijave na furs, itd. sem se odlocil za taksen nacin.
Placilo bomo uredili kasneje. Torej se to ne tretira kot delo na crno? In ali je mogoce mozno, da bi delal preko studentskega servisa za njih? Lp :)

Invictus ::

Delo preko študentskega servisa je najdražja oblike. Poleg prispevkov državi, boš moral dati še provizijo servisu.

Ti dam kar primer kolega...

Zaposlil študentko preko servisa. Njegov stroške 2200 EUR. Ona je ven dobila cirka 800-900. Potem se je zaposlila. Zdaj dobi ven 1300.

Raje odpri normiran s.p.

Sicer pa nisi povedal katera država in kakšne cifre...

Ker moto ti mora biti, zastonj se ne dela, izkušnje gor ali dol...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

111111111111 ::

Invictus je izjavil:

Ker moto ti mora biti, zastonj se ne dela

Podpis pod tole.

OP spravi se uredit birokracijo. Slej kot prej jo boš moral. Ne bodi len.

matobeli ::

Nekje na tem forumu sem enkrat bral da so bili problemi z FURSom ker je delodajalec ki ponuja pripravništvo plačeval stroške bivanja v tujini pripravniku.

Ne da karkoli vem o tem, se pa splača preverit če bo šel kakršnkoli denar iz delodajalčevega žepa zate.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odprtje normiranega spja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16443577 (18452) Recordman
»

Delo od doma za tuje podjetje, davki?

124458 (4030) lexy23_
»

Prihodki iz tujine in dohodnina (kot fizična oseba)

4315257 (13944) Vikking

Več podobnih tem