» »

Nov TV - OLED + TV box?

Nov TV - OLED + TV box?

brett ::

Pozdravljeni,

Trenutno sem lastnik 8 let starega tv: Sony Bravia KDL-46W5500 46". Vsa leta dela BP. Uporablja se ga sledeče:
- 70% TV na T2 IPTV L shema (SD kvaliteta 90%),
- 20% BRrip na Xtreamer multi predvajalnik prve generacije (max. update) preko HDMI,
- 10% 1080p BR na Xtreamer prve generacije (max. update) preko HDMI.

Počasi se odločam, da bi si omislil nov tv. Glede na to, da gledam iz razdalje 2,3metra, se bolj nagibam na 55" in ne 65". Dolgo časa sem ciljal na 60", a OLED ni v tej velikosti... Bo 55" res dovolj?!

Gre pa (kot ste že razbrali) za OLED in sicer LG-jev. Prebral sem zadnjih 40 strani te diskusije in tiste o OLED TV, tuje teste, videe na YT...trenutno bi izbral LG OLED55B7V.

Imam pa vprašanja laika:
A) koliko se bi/bo na tem tv-ju poznala razlika napram trenutnemu glede kvalitete slike za gledanje zgoraj naštetih točk. Vem da 90% tv vsebin preko kabelske poteka v SD, nekaj malega v HD. Kje je še UHD oz.4K... Koliko zna tak tv "pretvoriti" sliko v 4k kvaliteto?
B) imam Xtreamer prve generacije..probal sem predvajati 4k film (prosim ne se smejati preveč...sem pač laik), pa ne gre...ne podpira formata. Potem sem dal film na usb ključek in ga priklopil na tastov tv, ki že podpira 4k. Slika je bila, ampak daleč od kake famoznosti...zelo zrnata za 4k...bi na oko rekel navaden bluray. V mislih sem imel nov multi predvajalnik: Minix Neo U1 tv box Je to ok kombinacija s tem tv-jem? Zasledil sem nekaj o različnih HDMI kablih...da niso vsi enako pretočni. Da bi lahko začel z vleko 4k vsebin.
C) razno: na kaj naj bom še pozoren?

Res bi prosil za mnenja, nasvete. Lahko tudi na ZS.

HVALA!

LP A

jb_j ::

a) razlika je kar precejšna (večina ima upscaling)
b) najbrž deluje večina tudi preko diska (usb ključa)
c) https://www.rtings.com/tv/reviews/best/...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater mrežni multimedijski 4K HDR predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
183603 (1936) rs1975

Več podobnih tem