Forum » Izdelava spletišč » html + php + MS Excel???
html + php + MS Excel???
Jebiveter ::
Torej, postavljen sem pred zid!
Problem:
V Excelu je nareje datoteka, v kateri sta dva sheeta. Na prvem listu je obrazec (ki v php-ju ne predstavlje problema sploh) na drugem pa je nekaksna "dependency mreza"(nima veze z obrazcem sploh).
V tej mrezi gre za nekaksne povezave med elementi (kako je narejeno, ne vem), ki so odvisni od vrednosti enega do drugega. (nekaj dropdown menijev, nekaj checkboxov, itd.)
Cilj:
Pretvoriti celotno "aplikacijo" v php obliko. Cilj je, da se izpolnjen obrazec in mreza shranta v nek html falj. Samo shranjevanje in te stvari mi ne delajo problema.
Problem se pojavi, ko je potrebno se tisto mrezo pretvoriti v "web-berljivo-obliko". Se pravi funkcionalnost mora ostati enaka.
Ne vem, ce me je kdo razumel sploh, ampak resitev si nekako predstavljam tako:
-"mrezo" vkljucim v html pejđ
-ko se stvar shrani se shrani recimo kot slika
Odprt sm za predloge, ker se mi niti ne sanja, kako bi vse skupaj izpeljal...
Problem:
V Excelu je nareje datoteka, v kateri sta dva sheeta. Na prvem listu je obrazec (ki v php-ju ne predstavlje problema sploh) na drugem pa je nekaksna "dependency mreza"(nima veze z obrazcem sploh).
V tej mrezi gre za nekaksne povezave med elementi (kako je narejeno, ne vem), ki so odvisni od vrednosti enega do drugega. (nekaj dropdown menijev, nekaj checkboxov, itd.)
Cilj:
Pretvoriti celotno "aplikacijo" v php obliko. Cilj je, da se izpolnjen obrazec in mreza shranta v nek html falj. Samo shranjevanje in te stvari mi ne delajo problema.
Problem se pojavi, ko je potrebno se tisto mrezo pretvoriti v "web-berljivo-obliko". Se pravi funkcionalnost mora ostati enaka.
Ne vem, ce me je kdo razumel sploh, ampak resitev si nekako predstavljam tako:
-"mrezo" vkljucim v html pejđ
-ko se stvar shrani se shrani recimo kot slika
Odprt sm za predloge, ker se mi niti ne sanja, kako bi vse skupaj izpeljal...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
ToniT ::
Poglej kodo v VBA, ki je skrita za tisto drugo mrežo. Potem pa boš videl, kako je zadeva rešljiva v PHP-ju... (če je).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] pošiljanje parametrovOddelek: Programiranje | 762 (634) | Ahim |
» | html in PHPOddelek: Izdelava spletišč | 1064 (674) | matvoz |
» | Preprosta PHP aplikacijaOddelek: Izdelava spletišč | 4724 (4128) | Jerry000 |
» | programiranjeOddelek: Programiranje | 3546 (2106) | Pegaz |
» | Kako nardit, da se vpisani avtomatsko pojavijo na listi ?Oddelek: Izdelava spletišč | 958 (893) | tec |