Forum » Loža » Cena strehe za hišo
Cena strehe za hišo
Joe123 ::
Zanima me koliko kaj stane streha? Potrebno bo narediti dve večje frčade v dolžini 6,5 na obeh straneh, za ta del bo potrebno menjati ostrešje drugje to ni potrebno, tako da bo drugje potrebno le nabaviti primeren opečen cegel in okrog dati pleh.
Na hiši bo okrog 170m2 klasične strehe z opečno kritino in okrog 50m2 ravne strehe z plehnato kritino, kakšne mislite da bi bile cene kaj za komplet kritino + pleh in obrobe + delo+ žlebovi in nekaj malega lesa kjer bo potrebno menjati ostrešje. Bo dovolj okrog 7000€ kakršna je moja ocena?
Na hiši bo okrog 170m2 klasične strehe z opečno kritino in okrog 50m2 ravne strehe z plehnato kritino, kakšne mislite da bi bile cene kaj za komplet kritino + pleh in obrobe + delo+ žlebovi in nekaj malega lesa kjer bo potrebno menjati ostrešje. Bo dovolj okrog 7000€ kakršna je moja ocena?
koyotee ::
7-8k brez računa samo za eno "navadno" ravno streho. Itak menjaš tudi prečne lajšte, če že menjaš streho + zračni kanal, če ga še ni.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
eric_cartman ::
Joe123
Ni čisto tako enostavno.. Mi smo sedaj za te frčade prišli že na ceno 20 000 EUR. Imamo problem z dolgo streho in legami.
Naslednja stvar. Vsaka kritina ne prenese premajhnega nagiba. Recimo naša Bramac mora imeti najmanj 18° nagib, pri nas pa bi to pomenilo, da bi bila na koncu višina le 1,60m. Kar pa bistveno zmanjša okna. Torej smo se odločili za alu streho. Spet to te pride še dodatnih par tisoč EUR stroška.
+ potem, ker dvigujete dobršen del strehe na obeh straneh bo za to potrebno gradbeno dovoljenje. Oz. vam bo arhitekt skoraj sigurno tako rekel. Trenutno nas je dokumentacija + načrt stalo cca. 3500 EUR.
Mi moramo zaradi zahtevne gradbe poleg vključiti tudi statika.
Skratka 1 frčada te dolžine te lahko pride 4000 EUR, lahko pa tudi 8000. Če me razumeš je veliko stvari, ki lahko spremenijo samo zahtevnost gradnje in seveda s tem tudi ceno.
Torej dokler k sebi ne pokličeš vsaj enega strokovnjaka, ti o ceni ne more noben pametovat tukaj gor.
Ni čisto tako enostavno.. Mi smo sedaj za te frčade prišli že na ceno 20 000 EUR. Imamo problem z dolgo streho in legami.
Naslednja stvar. Vsaka kritina ne prenese premajhnega nagiba. Recimo naša Bramac mora imeti najmanj 18° nagib, pri nas pa bi to pomenilo, da bi bila na koncu višina le 1,60m. Kar pa bistveno zmanjša okna. Torej smo se odločili za alu streho. Spet to te pride še dodatnih par tisoč EUR stroška.
+ potem, ker dvigujete dobršen del strehe na obeh straneh bo za to potrebno gradbeno dovoljenje. Oz. vam bo arhitekt skoraj sigurno tako rekel. Trenutno nas je dokumentacija + načrt stalo cca. 3500 EUR.
Mi moramo zaradi zahtevne gradbe poleg vključiti tudi statika.
Skratka 1 frčada te dolžine te lahko pride 4000 EUR, lahko pa tudi 8000. Če me razumeš je veliko stvari, ki lahko spremenijo samo zahtevnost gradnje in seveda s tem tudi ceno.
Torej dokler k sebi ne pokličeš vsaj enega strokovnjaka, ti o ceni ne more noben pametovat tukaj gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
slovencl ::
Evo ti mojo ceno, sem menjal eno leto nazaj: 144 m2, demontaža in deponiranje salonitke, novi strešniki creaton rapido e1, s kleparskimi drobnarijami okoli dimnikov in žlebov: 7150Eur.
Nismo menjali lesenega dela in izolacije. Preveri za razpise, če si delal več/tri stvari (izolacija, okna, ogrevanje) si lahko dobil subvencijo.
Nismo menjali lesenega dela in izolacije. Preveri za razpise, če si delal več/tri stvari (izolacija, okna, ogrevanje) si lahko dobil subvencijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stresna kritina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 35786 (7956) | postar_si |
» | Poznavalec za mansarde na GoriškemOddelek: Loža | 1785 (1173) | #000000 |
» | Mansarda cena???Oddelek: Loža | 10822 (4844) | #000000 |
» | dvig strehe?Oddelek: Loža | 7471 (6956) | Baltazar-x |
» | Obnova streheOddelek: Loža | 12082 (11458) | PaJo |