Forum » Problemi človeštva » Moški šovinizem in njegove pritikline...
Moški šovinizem in njegove pritikline...
Temo vidijo: vsi
aokorn ::
Torej sedaj se vračam v debato, morda nekoliko pozno, ljudje gredo jutri v službo in zato danes v posteljo nekoliko prej.
Ko sem bral poste od mojega zadnjega (posta) sem, sem začutil neko negodovanje, češ zakaj se ne vključim v debato. V resnici je proti koncu debata zašla na neko ideološko raven. No, jaz pa sem šel ob cca 17.30 spat in se zato nisem vključeval. Ali je to kdo predpostavljal ali verjel? Podobno dogodka, ki sem ga opisal očitno nihče ni razlagal tako kot jaz, čeprav je dogodek vedno znova ponovljiv in ga je povsem legitimno razlagati tako, kot ga razlagam jaz. Vem, da nekoliko skačem iz vrste, ampak imam vzrok za to.
Tudi otroke omenjate nekateri. Tudi jaz sem jih. V prvem postu. Pa so pri vsej zgodbi oni edine žrtve, saj bodo, če moja teorija drži, oni po razlagi sami postali takšni, kot njihovi starši, ko bodo razumeli in štafeto si bomo podali naprej...
Da pa bi bil jaz seksist? Ali šovinist? Težko se, kolikor se lahko sam ocenim, smatram za takšnega. Ženske občudujem, da v vsem tem moškem svetu ostajajo same sebi zveste in ne postanejo še same možače. V preteklosti je bilo veliko poskusov, da bi jih žejne prepeljali preko vode in da bi možače postale. Delno se to še sedaj pozna. "Kultura biti ženska" je skorajda postala redek pojav. Tako, da če neka ženska s stisnjenimi zobmi in možgani zamenja sedež in (ponovno bom zapisal) ohranja družinski mir, samo ponovno gradi nekdaj podrto...
Ko sem bral poste od mojega zadnjega (posta) sem, sem začutil neko negodovanje, češ zakaj se ne vključim v debato. V resnici je proti koncu debata zašla na neko ideološko raven. No, jaz pa sem šel ob cca 17.30 spat in se zato nisem vključeval. Ali je to kdo predpostavljal ali verjel? Podobno dogodka, ki sem ga opisal očitno nihče ni razlagal tako kot jaz, čeprav je dogodek vedno znova ponovljiv in ga je povsem legitimno razlagati tako, kot ga razlagam jaz. Vem, da nekoliko skačem iz vrste, ampak imam vzrok za to.
Tudi otroke omenjate nekateri. Tudi jaz sem jih. V prvem postu. Pa so pri vsej zgodbi oni edine žrtve, saj bodo, če moja teorija drži, oni po razlagi sami postali takšni, kot njihovi starši, ko bodo razumeli in štafeto si bomo podali naprej...
Da pa bi bil jaz seksist? Ali šovinist? Težko se, kolikor se lahko sam ocenim, smatram za takšnega. Ženske občudujem, da v vsem tem moškem svetu ostajajo same sebi zveste in ne postanejo še same možače. V preteklosti je bilo veliko poskusov, da bi jih žejne prepeljali preko vode in da bi možače postale. Delno se to še sedaj pozna. "Kultura biti ženska" je skorajda postala redek pojav. Tako, da če neka ženska s stisnjenimi zobmi in možgani zamenja sedež in (ponovno bom zapisal) ohranja družinski mir, samo ponovno gradi nekdaj podrto...
WhiteAngel ::
@OP: Moški smo v povprečju boljši vozniki od žensk (poglej katero koli študijo ali zavarovalniška poročila - št. prevoženih kilometrov brez nesreče je pri moških nekje 20%-30% večje). Pri vožnji gre normalno tudi za hormone in ego - kot je nekdo prej že napisal - kar ropota in smrdi po bencinu, nas podzavestno privlači. Poleg tega smo moški lovci in vojaki, ki branimo svojo samico in potomce. Prvi v vrsti na sprehodu, prvi na kolesu, prvi za volanom. Ti je to čudno? Bo šla štafeta naprej? Zagotovo, tako kot že ene 50.000 let. Se sekiraš? Jaz se ne bi na tvojem mestu. Še v Savdski Arabiji lahko ženske po novem vozijo avto, kaj še češ?
nevone ::
Ko sem bral poste od mojega zadnjega (posta) sem, sem začutil neko negodovanje, češ zakaj se ne vključim v debato.
Ni šlo za negodovanje, le za željo, da se še kaj vključiš in pojasniš, oziroma, da komentiraš kar je bilo zapisanega.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Jaz sem čutil to kot negodovanje. Sicer pa je od zadnjega mojega javljanja se nabralo precej postov, nabitih z energijo in testosteronom. Težko je odgovoriti vsem. Vendar menim, da me ljudje razumejo in vedo, kaj me moti. Dovolj je bilo poskusov, ki to potrjujejo.
Vendar menim, da me ljudje razumejo in vedo, kaj me moti. Dovolj je bilo poskusov, ki to potrjujejo.
Nekateri te prav, drugi narobe, nekateri te delno prav.
o+ nevone
Vsi so govorili le o odnosu moški ženska, nihče, mislim, ni omenil otrok, ki pa so v postu tudi omenjeni. Ali so otroci toliko neopomembni? Zares se vzorec obnašanja staršev kopira in otroci niso neumni. Zato v dobri veri, da imajo starši prav, ravnajo na isti način. Pa, ali je to edino pravi način? Razslojevanje po spolu?
Zares se vzorec obnašanja staršev kopira in otroci niso neumni.
Otroci se ne obremenjuje s tem, če jih ne obremenjujejo starši. Otroci povsem normalno sprejmejo, tudi če večino časa vozi očka, če se v družini razumejo.
Tukaj nekateri pravijo, da več vozijo zato, ker partnerica pač raje vidi, če vozijo oni. Če je primer tak, potem tudi, če otroci prenesejo ta vzorec naprej, ni nič narobe s tem. Očka in mamica sta tako dogovorjena. Nihče ni pri tem pod pritiskom.
Lahko pa tudi ni tako.
o+ nevone
Veliko, bi rekel več kot pol vzokov in razlogov, zakaj vozijo oni in ne ženske, je za lase privlečenih. Po moje tudi kažejo zadevo po neškodljivi plati, češ saj ni (tako) hudo. Jaz sem samo primer, k je napisal, da morda pa je hudo. In seveda vsi v en kup, da nimam prav. Razumem.
Kar se tiče otrok, moram zapisati, da niso neumni, vendar to postajajo, če se neumno obnašajo starši...
Kar se tiče otrok, moram zapisati, da niso neumni, vendar to postajajo, če se neumno obnašajo starši...
Vazelin ::
Dosti žensk zelo radi vozi avto. Ena v familiji magari prevozi par 10k km letno z veseljem. Ampak ko gre kam z možem pa vedno vozi on - tudi če gresta kam z njenim avtom vozi on(!). Če sta dogovorjena ne vem. Morda gre bolj za pritisk družbe in splošne norme - moški vozi, ženska sopotnica.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Ampak ko gre kam z možem pa vedno vozi on - tudi če gresta kam z njenim avtom vozi on(!). Če sta dogovorjena ne vem.
Ma če se ne prepirata glede tega, potem sta. Lahko pa žena to tudi povsem brez težav tolerira. Ne vem, to zares vesta samo onadva, pa še kakšen, ki ju malo bolje pozna.
o+ nevone
slotechar ::
Moja mama ni imela barbike. Pravzaprav verjetno niti ni imela igrac iz trgovine. Igrala se je z otroci vzunaj. Starsi ji niso vsiljevali s cim naj se igra. Oce tudi ni imel avtomobilcke za igrat. Igral se je vzunaj. Vseeno je mama bolj zenstvena kot oce. Oce je pa bolj mozat od mame. Mamo ne zanima tehnologija in avtomobili v meri kot oceta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slotechar ()
Voziti avtomobil. Torej vi pricakujete da bo zenska peljala moza v avtomobilu. Zakaj? Bi zenska mogla skrbet za sibkejsega moskega. Ga pripeljat varno iz tocke A do tocke B? Ga cuvati in varovati, da se mu kej ne zgodi medtem ko nese v svojem telesu bodocega otroka? Je zenska toliko bolj sposobna od moskih voziti avto? Kaj je razlog? Ali zenska zahteva od moza umakni se bom jaz vozila, ko ma nosecniske popadke? Sej vidis da ma petke obute. Bo lazje z spicami pritisnla na plin. Mozje. Dajte zenskam volan v roke. Da malo poskrbijo za vas. Na ulicah vidim sami protesti zensk o tem kako jim mozje ne pustijo da bi jih peljale
Zgodovina sprememb…
Torej kdo je na slabsem. Sofer ali sopotnik, ki je razbremenjen vsega. Zakaj je biti voznik boljse kot biti sopotnik? Zenske ponavad zelijo da jih moski vozijo. Tudi moski vcasih prosijo zeno naj prevzame volan, recimo ko dolgo potujejo v tujino. Mislite da zenske z veseljem to prevzamejo? Ne! V velikih vecinah ne. To je norost kaj vse preberes danes. Moski ki zahtevajo naj drugi moski ne peljejo svojih zensk ampak naj to pocnejo zenske.
Zgodovina sprememb…
Voziti avtomobil. Torej vi pricakujete da bo zenska peljala moza v avtomobilu. Zakaj? Bi zenska mogla skrbet za sibkejsega moskega.
Ne bodi sarkastičen. Gre za theater, ki ga zakonski ali siceršnji par uprizarja. V resnici sem to zelo dostikrat opazoval. Gre za enakopravnost med spoloma, oz spoštovanje ženske.
Po moje je ta theater že posledica nečesa globjega...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aokorn ()
Spostovanje zenske je da jo razbremenis. Da ti vozis in da zenski ni potrebno pocet nicesar. Ko bodo zenske protestirale, da bi rade prevzele ta napor pa naj prevzamejo volan. Tolk butastih stvari od nevednih tretjih oseb, ki sodijo o nekomu o katerem nimajo pojma za kaj se gre. Samo vsiljujejo nek priucen politicen sistem, mesajo "enakopravnost" v vsako neumnost. Mislijo da zenskam delajo "enakopravnost" s tem da jo se bolj obremenijo
Zgodovina sprememb…
mackilla ::
jype ::
Guzzy ::
Voziti avtomobil. Torej vi pricakujete da bo zenska peljala moza v avtomobilu. Zakaj? Bi zenska mogla skrbet za sibkejsega moskega.
Ne bodi sarkastičen. Gre za theater, ki ga zakonski ali siceršnji par uprizarja. V resnici sem to zelo dostikrat opazoval. Gre za enakopravnost med spoloma, oz spoštovanje ženske.
Po moje je ta theater že posledica nečesa globjega...
Kako pa si ti tako prepričan, da je to teater? Veš, na kaj namiguješ s to besedo?
"Žena, zamenjajva mesta v avtomobilu, kot sva se zmenila, da bodo tisti, ki naju opazujejo na parkirišču videli, da jaz nisem copata in da jaz nosim hlače v družini. In da nismo enakovredni."
Dvomim da tako potekajo vsakdanje interakcije ...
Uff, seveda ni teater. Imaš prav. Onadva se požvižgata na mene, ki sem morda v bližini. Imata pomembneše poslanstvo...
mackilla ::
Ne smeš soditi vseh moških po sebi to je zelo krivično.Ti pa ne vseh žensk po sebi, tovariš.
Vedno se trudim, da bi bila moja punca enakopravna. Ko cepim drva,menjavam gume ali pa kosim po strmem bregu jo vedno povabim,da bi mi pomagal ampak noče. Delam kaj narobe?
Vedno se trudim, da bi bila moja punca enakopravna. Ko cepim drva,menjavam gume ali pa kosim po strmem bregu jo vedno povabim,da bi mi pomagal ampak noče. Delam kaj narobe?
Mogoče to, da če te ona povabi kuhati kosilo, pomivati posodo, likati perilo, pospravljati, previjati dojenčka ti tudi nočeš.
o+ nevone
no comment ::
OP, ko boš enkrat imel avto in ti bo fijakanje v teh piksnah dojadilo, boš znal to situacijo razumeti tudi drugače.
Ko boš pa imel žensko, boš razumel, da je velika večina "šovinizma", pravzaprav služba za katero se nikdar nisi prijavil. Ampak jo opraviš, ker je vseeno vredno truda.
Ko boš pa imel žensko, boš razumel, da je velika večina "šovinizma", pravzaprav služba za katero se nikdar nisi prijavil. Ampak jo opraviš, ker je vseeno vredno truda.
Magic1 ::
Čudno, jaz tudi kuham še več kot moja (mi je v veselje), pospravljam tudi in za otroka tudi skrbim zelo primerljivo. Pa moji vseeno ne diši delat "moških" del...
Magic
Čudno, jaz tudi kuham še več kot moja (mi je v veselje), pospravljam tudi in za otroka tudi skrbim zelo primerljivo. Pa moji vseeno ne diši delat "moških" del...Ker jo je vzgojil patriarhat (in so ji, ko je prijela v roko sekiro, hitro ponudili barbiko, ker cepljenje drv pa ni za punčke).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Čudno, jaz tudi kuham še več kot moja (mi je v veselje), pospravljam tudi in za otroka tudi skrbim zelo primerljivo. Pa moji vseeno ne diši delat "moških" del...
Ja, poznam tudi ta aspekt. Ampak to je pač posledica tega, da ženske se je od moških del večino časa zgodovine držalo precej stran. Pa ni to niti mišljeno toliko kot obtožba, ampak pač tako je bilo in čas je naredil svoje.
o+ nevone
Nekatere stvari so se v kulture "vgradile" ker "enostavno delujejo" druge pa tudi zaradi zganjanja "terorja" nad (pod)skupinami. "Just works" ni potrebno demonizirati.
O ne, v njeni familiji je bla mat zajebana. Ni bilo nobenih punčk...Motiš se.
no comment je izjavil:
Nekatere stvari so se v kulture "vgradile" ker "enostavno delujejo" druge pa tudi zaradi zganjanja "terorja" nad (pod)skupinami. "Just works" ni potrebno demonizirati."Just works" for you, but not for everyone else? Then it's broken.
Zgodovina sprememb…
Tudi meni ni noben vbijal kuhanja, pospravljanja in skrb za otroka v glavo. Ravno nasprotno. Treba je pri sebi začet in se lotit vseh stvari. Ni pa to enostavno. Samo eni nimajo kaj pametnega za počet in se gredo eno gonjo in vsiljevat moškim in ženskam nekaj, kar v bistvu večina noče. V današnjem svetu imaš vse možnosti, spoh pri nas. Tudi partnerja ti nihče ne vsiljuje.
Magic
no comment je izjavil:
Ne, nekatere stvari delujejo za vse.Ni videt.
no comment je izjavil:
Vsakemu otroku posebej ni potrebno na lastni koži ugotoviti, da ljudje ne jemo rdečih mušnic.To, da ženska vozi avto, ni primerljivo z rdečo mušnico.
no comment je izjavil:
Ni potreben totalni rewrite, da popraviš nekaj bugov.Dokler se upiraš temu, da se bug popravi, bug ostaja.
Samo eni nimajo kaj pametnega za počet in se gredo eno gonjo in vsiljevat moškim in ženskam nekaj, kar v bistvu večina noče.Nonsense. Gonjo se grejo tisti, ki pravijo, da ženska nima mesta v delavnici. Ni vas malo.
V današnjem svetu imaš vse možnosti, spoh pri nas. Tudi partnerja ti nihče ne vsiljuje.Reče nekdo, ki je imel vse možnosti in sploh ne vidi, da jih tisti, ki stoji zraven njega, nima.
Zgodovina sprememb…
Enega buga ne odpraviš tako, da narediš rewrite. Sploh, če nimaš pojma kaj popravljaš.
Jaz mislim, da v imenu enakopravnosti ni potrebno siliti žensk, da jedo rdeče mušnice. Niti, da jih proti njihovi volji silimo voziti avtomobile.
Jaz mislim, da v imenu enakopravnosti ni potrebno siliti žensk, da jedo rdeče mušnice. Niti, da jih proti njihovi volji silimo voziti avtomobile.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
Kdo nima vseh možnosti? Do doktorata te lahko živi država, če le hočeš/zmoreš. Prav tako do kateregakoli poklica. Samo za roko te pa ne bo vodila država celo življenje. Večino mora kar vsak posameznik sam naredit. Opcije pa ima!
Magic
Aquafriend ::
Pa kaj vam ni jasn. Zakaj zenskam ponavad ne disi trdo fizicno delo. Mati narava jih je manj obdarila z fizicno mocjo kot moske. Zato povprecna zenska rabi vec napora za sekanje drv ali kako se tezje delo. Moski ji skoci v pomoc. Kaj je tu narobe. Nic. Moski in zenska sta ze zdavnaj pogruntala simbiozo, kako razporediti njun cas in delo da se jima najbolj izide. Casi se spreminjajo. V mestih ni vec toliko fizicnih del ampak vseen npari niso neumni. Se vedno pogruntajo kako porazdeliti najbolj optimalno opravila med sabo.
no comment je izjavil:
Jaz mislim, da v imenu enakopravnosti ni potrebno siliti žensk, da jedo rdeče mušnice. Niti, da jih proti njihovi volji silimo voziti avtomobile.A ti ješ rdeče mušnice? Ne?
Ni ti jasno, kaj sploh pravimo. Najbrž zaradi bioloških lastnosti, ker si moški. Moški so v povprečju precej butasti.
Kdo nima vseh možnosti?Veliko ljudi, ki so sposobni možnosti izkoristiti.
Zgodovina sprememb…
AmokRun ::
Nonsense. Gonjo se grejo tisti, ki pravijo, da ženska nima mesta v delavnici. Ni vas malo.
Danes je takih precej malo.
Precej več je regresivnih levičarjev, ki iz dejstva, da na nekem področju prevladujejo moški sklepajo, da ženske tam nimajo mesta.
Danes je takih precej malo.Ja, vedno manj jih je, kar je super - jih je pa vseeno še vedno veliko preveč.
Precej več je regresivnih levičarjev, ki iz dejstva, da na nekem področju prevladujejo moški sklepajo, da ženske tam nimajo mesta.Tisti, ki se jim to zdi problematično, so idioti.
Tr0n ::
Na prvi pogled vse ok. Ampak po mojem mnenju ni ok. To, da se je mož pripeljal v službo kot voznik pomeni samo to, da ne zaupa ženi, da bi ga ona pripeljala varno v službo. Ali kaj?
Heh, tole si ti malo po svoje interpretiras, kajne? :) Odvisno od konteksta. Brez tega je nadaljna debata zgolj filozofiranje.
To je nekako problem danasnjega casa, kjer se berejo zgolj "naslovi", casa za nek bolj globok, resen premislek pa ni vec.
Tisti, ki se jim to zdi problematično, so idioti.
Tisti, ki v logičnih napakah ne vidijo problema, so idioti. Zgoraj gre za is/ought napako.
no comment je izjavil:
Jaz mislim, da v imenu enakopravnosti ni potrebno siliti žensk, da jedo rdeče mušnice. Niti, da jih proti njihovi volji silimo voziti avtomobile.A ti ješ rdeče mušnice? Ne?
No, vidiš. Zdaj razumeš, zakaj žensk ne silim jesti mušnic, niti vozit avtomobila, čeprav prve stvar ne počnem niti sam.
Tisti, ki v logičnih napakah ne vidijo problema, so idioti. Zgoraj gre za is/ought napako.Ne.
no comment je izjavil:
No, vidiš. Zdaj razumeš, zakaj žensk ne silim jesti mušnic, niti vozit avtomobila, čeprav prve stvar ne počnem niti sam.Pokazal si že, da ne razumeš niti vzroka za debato, ker vidiš zgolj sebe.
Delitev dela je čisto ok. Ni pa ok, da se potem ljudi na tej osnovi zaničuje. Zdej tukaj smo vsi kooperativni, ampak če pogledaš širše, se že najdejo pozamezniki, ki so pripravljeni nekoga potlačit, da bi se sebi zdeli "konkurenčni".
Širši aspekt je jeba. Ko se zapičiš v eno podrobnost, vse lahko štima, ko pa pogledaš širše je pa slika lahko povsem drugačna.
Zato pravim, da je družba kot celota šizofrena.
o+ nevone
Širši aspekt je jeba. Ko se zapičiš v eno podrobnost, vse lahko štima, ko pa pogledaš širše je pa slika lahko povsem drugačna.
Zato pravim, da je družba kot celota šizofrena.
o+ nevone
Pokazal si že, da ne razumeš niti vzroka za debato, ker vidiš zgolj sebe.
Če bi pri sebi vsako implicirano pričakovanje/željo drugih videl kot da mi je nekdo prislonil pištolo na sence, potem bi tako videl tudi druge (če privzamemo, da sem razmeroma normalno izoblikovana osebnost brez posebnih motenj (ne pozabi sedaj omeniti, da to zagotovo nisem)).
Tebi je pa težko narediti karkoli za drugega in potem tako dojemaš tudi ostale. Nikoli še nisi občutil, da je zadovoljstvo v dajanju lahko enako ali večje kot v prejemanju. V edino veselje ti je, da bi zato še druge oropal nekaterih obojestranskih užitkov.
crniangeo ::
@aokorn, glede na to, da v tem primeru približno vem za koga se gre, ti lahko povem, da je tej ženski zjutraj zoprno voziti po obvoznici zaradi idiotov na cesti(izsiljevanje, vrivanje). Pri tem pa celo izkoristi čas, da se našminka in uredi za službo.
Drugače pa, nazaj domov v večini primerov ona vozi. Ni pa vedno, odvisno od razpoloženja :)
Drugače pa, nazaj domov v večini primerov ona vozi. Ni pa vedno, odvisno od razpoloženja :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Jarno ::
Če pogledamo drugače, je lahko moški partner, ki partnerko stimulira k aktivnem opravljanju gospodinjskih in drugih opravil boljši od takšnega, ob katerem postane pasivna.
Seveda velja tudi obratno.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
@aokorn, glede na to, da v tem primeru približno vem za koga se gre, ti lahko povem, da je tej ženski zjutraj zoprno voziti po obvoznici zaradi idiotov na cesti(izsiljevanje, vrivanje). Pri tem pa celo izkoristi čas, da se našminka in uredi za službo.
Šovinizem!
(ne šminkanje, ampak to, da misliš, da se je našminkala za službo in ne za sebe)
Na koncu je feminizem tisti, ki ženskam uničuje dobro plačana delovna mesta. Zadnji primer tega so grid girls. Ženske ne smejo biti modeli na F1 dirkah, čeprav to počnejo prostovoljno in v tem uživajo. Naj gredo raje v delavnico šrafat avtomobile.
Če je kaj, kar feministke sovražijo bolj od belih moških, so to lepe sposobne ženske, ki uživajo v tem, da so ženske. :D
Če je kaj, kar feministke sovražijo bolj od belih moških, so to lepe sposobne ženske, ki uživajo v tem, da so ženske. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AmokRun ()
Hehe, težko je bit za "politično korekten" in hkrati ne trosit izjav, ki pokažejo kako iluzorno je to, da ne morš ničesar izjavit brez da bi kakšno nekorektnost izjavil.
Magic
Če pogledamo drugače, je lahko moški partner, ki partnerko stimulira k aktivnem opravljanju gospodinjskih in drugih opravil boljši od takšnega, ob katerem postane pasivna.
Ne vem, ne vem... Ker jype še ni slišal, da bi ženske umetnice tudi imele svoje "moške muze", je kakršnakoli inspiracija, ki ne vodi v totalne (tudi parcialne) egale, nedopustna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ženske so boljše voznice kot moški (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 39748 (34557) | D3m |