Forum » Izdelava spletišč » Timestamp v php in mysql
Timestamp v php in mysql
Baja ::
en (meni )nejasen problem.
v phpju generima cajt z time(); . ga izpisem na stran in v mysql bazo v polje vrste timestamp. Ko grem pogledat v bazo vidim da je stevilka v bazi skoraj enkrat vecja kot izpisana.
A mi lahko kdo prosim razlozi zakaj ?
v phpju generima cajt z time(); . ga izpisem na stran in v mysql bazo v polje vrste timestamp. Ko grem pogledat v bazo vidim da je stevilka v bazi skoraj enkrat vecja kot izpisana.
A mi lahko kdo prosim razlozi zakaj ?
darh ::
Format zapisa najbrž ni čisto tak kot pričakuješ. Če si pogledaš manual na tejle strani, lahko vidiš kako MySQL uporablja polje TIMESTAMP; npr: YYYYMMDDHHMMSS, ali YYYYMMDD.
PHPjeva funkcija time() ti vrne število sekund od "epoha" -- od 1. 1. 1970. Cifra je malo manjša...
Nasvet (IMHO): Za shranjevanje datumov in časa v MySQL uporabi tip polja DATETIME (ter DATE in TIME; vse je opisano tu).
Če bi rad dobil epoch ob selectu:
Če izpišeš vrednosti:
in vrednost PHPjeve funkcije time();
Boš najbrž dobil isti rezultat.
Drugič, ko ustvarjaš tabele, imej pri roki dokumentacijo. Tako si lahko 100% o tem, da delovalo tako kot hočeš.
PHPjeva funkcija time() ti vrne število sekund od "epoha" -- od 1. 1. 1970. Cifra je malo manjša...
Nasvet (IMHO): Za shranjevanje datumov in časa v MySQL uporabi tip polja DATETIME (ter DATE in TIME; vse je opisano tu).
Če bi rad dobil epoch ob selectu:
> SELECT UNIX_TIMESTAMP(ime_polja);
Če izpišeš vrednosti:
> SELECT UNIX_TIMESTAMP(NOW());
in vrednost PHPjeve funkcije time();
Boš najbrž dobil isti rezultat.
Drugič, ko ustvarjaš tabele, imej pri roki dokumentacijo. Tako si lahko 100% o tem, da delovalo tako kot hočeš.
Excuses are useless! Results are priceless!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optimizacija MySQL - query / tabelaOddelek: Programiranje | 3975 (2563) | MrStein |
» | Pomoč pri zapisu php scripteOddelek: Izdelava spletišč | 1236 (1078) | technolog |
» | [PHP]Timestamp in mysqlOddelek: Programiranje | 2382 (2047) | 680x0 |
» | [PHP + mysql] Kako vstaviti več vrstic naenkrat ?Oddelek: Programiranje | 1502 (1309) | Ziga Dolhar |
» | urejanje - mysql -Oddelek: Izdelava spletišč | 1233 (1149) | darh |