» »

Težave s plato Gigabyte 8INXP

Težave s plato Gigabyte 8INXP

mihelca ::

Upam, da mi bo kdo lahko pomagal, ker počasi postajam že plešast:'( . Odkar sem kupil nov računalnik, imam težave z vklapljanjem. Ko pritisnem tipko On/Off se mi računalnik ne zbudi vedno. Slišim, da so se disk, CD, DVD in vsi ventilatorji prižgal, plata pa se kar noče zbudit. Piska (post beep), ko se plata zbudi, ni slišat.
Zanimivo je to, da se mi računalnik včasih tudi večkrat zapored brez težav prižge, včasih pa se kar večkrat zaporedoma sploh noče zbudit.
Od tedaj sem poskusil že skoraj vse: poizkusil sem z drugo grafično, drugmu diskam, drugmu RAM-am, izklopu sm CD, DVD, zvočno in modem.
Zamenjal nisem le procesorja in napajalnika, ki pa ne bi smela biti vzrok tej težavi.
Ves jezen sem šel na servis zamenjat plato za novo, ampak težava je še vedno tu. Aja, pa tut nov BIOS sm že naložu, a ni nič boljše...

Moj računalnik je nasleden:
Gigabyte 8INXP
Pentium 4 2.4GHz
ATI Radeon 9700 Pro
2x DDR 512MB RAM
Creative SB Live! 5.1
Toshiba DVD, Plextor CDRW 48/24/48
napajalnik Chieftec 360W
WD 80 GB

Vsaka pomoč bi bila dobrodošla.

Duhec ::

mihelca ::

je isto ja, sam mi tam nihče ni znal pomagat... s kladivom nad plato mi nekak ne diši:)
kar se pa nekompativilnosti tiče z grafično kartico, sm težavo odpravu... izklopit sm mogu ali AGP8x ali fastwriting in se odloči za preklop na AGP4x...
ampak težave z BOOTanjam so pa ostale:(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pc se ne zbudi iz spanja

Oddelek: Pomoč in nasveti
201775 (1281) BorutK-73
»

nove komponente

Oddelek: Kaj kupiti
181673 (1317) T0RN4D0