Forum » Elektrotehnika in elektronika » HiĹĄni zvonec ne dela pravilno
HiĹĄni zvonec ne dela pravilno
pijavka ::
V stanovanju sem imel do sedaj nek brenčeči zvonec, ki. Če si držal tipko za zvonjenje, je ves čas zvonil. Zlomila se je plastika in ni se ga več dalo privijačiti v steno.
Zamenjal sem ga za novega. Kupil sem tega, ki dela ding-dong.
Stari je imel 2 žici, ki sem ju sedaj povezal na novega. Problem je, da zvonec naredi samo dong. In ko držim tipko, se ne zgodi nič (sliši se neko tiho brnenje), vzmet je napeta. Ko jo spustim, udari v desno "dong", nič v levo "ding". Problem je tudi, da je zelo tih.
Video za lažjo predstavo:
https://www.dropbox.com/s/yjlcpgmpm4v1x...
Kaj je narobe? Premala napetost? Naj raje kupim spet brenčač? Zakaj, ko držim tipko ostane vzmet stisnjena?
Zamenjal sem ga za novega. Kupil sem tega, ki dela ding-dong.
Stari je imel 2 žici, ki sem ju sedaj povezal na novega. Problem je, da zvonec naredi samo dong. In ko držim tipko, se ne zgodi nič (sliši se neko tiho brnenje), vzmet je napeta. Ko jo spustim, udari v desno "dong", nič v levo "ding". Problem je tudi, da je zelo tih.
Video za lažjo predstavo:
https://www.dropbox.com/s/yjlcpgmpm4v1x...
Kaj je narobe? Premala napetost? Naj raje kupim spet brenčač? Zakaj, ko držim tipko ostane vzmet stisnjena?
mirator ::
Gongi niso narejeni, da držiš tipko. Ko pritisneš skoči kotva zardi elektromagnetne sile v eno smer in naredi ding, ko pa tipko spustiš, vzmet potisne kotvo v drugo smer in slišiš dong.Potem vajo ponmoviš. Če pa tipko držiš se pa zgodi, kar si opisal.
pijavka ::
To sem ugotovil, da bi delovalo samo s pritiskom. Samo zakaj gre kotva samo v desno? Če držim tipko, je vzmet napeta. V levo smer pa ne gre nikoli.
Zakaj je tako tih? Zvonca ni mogoče slišati, če si v dnevni sobi.
Zakaj je tako tih? Zvonca ni mogoče slišati, če si v dnevni sobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pijavka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPADOddelek: Loža | 5754 (4839) | Zheegec |
» | Problem s tipkami na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 625 (547) | Mesar |
» | Nič ne morem narediti na novem prenosniku!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1542 (1057) | Gwanaroth |
» | High-tech elektro magnet vrata moje sobe 8)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2109 (1862) | T0RN4D0 |