» »

Katera znanja rabim, da dobim delo preko študenta - programiranje spletnih aplikacij (PHP, JavaScript)

Katera znanja rabim, da dobim delo preko študenta - programiranje spletnih aplikacij (PHP, JavaScript)

SharkTale ::

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kaj moram znat, če želim dobiti delo preko študenta na področju razvijanja spletnih aplikacij/strani. Recimo pa, da znam basic OOP PHP in Javascript. Nevem pa, kaj naj se še učim oziroma od kod (ne hodim na računalniški faks ampak na enga drugga).

(Kot projekte sem ustvaril spletno trgovino, social network, z OOP PHP-jem.)

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

geforcegtx ::

Pozdravljen,

Najprej moram povedati, da osebno še nisem nikoli programiral za denar oz. preko študentskega servisa, ampak lahko pa ti povem, da je odvisno od vsakega ponudnika v katerem programu/jeziku se spletna stran izdeluje.

Osebno imam srednjo računalniško šolo in študiram 1. letnik ITK računalniška visokošolski program in ti lahko povem, da je za izdelovanje spletnih strani najbolj iskano programiranje v Javi. Če imaš osnovno znanje javascript/php/css se ti nebo težko naučiti izdelovati v kateremkoli programu, saj so osnove podobne, ti pa priporočam, da si poiščeš takšno delo, ki so ti najprej pripravljeni pojasniti in te naučiti kako in kaj pa tudi, če te za to ne plačajo, saj navsezadnje se zastonj naučiš, kar je več kot super, ampak potem moraš poiskati delo za več časa (med faksom ali pa med poletnimi počitnicami).

Kakorkoli se odločiš ti želim vso srečo, osebno pa bom tudi v prihodnosti si probal poiskati kakšno delo v programiranju, saj te veliko naučijo ter pošteno plačajo, priporočam pa ti takšno delo, ki te plačajo na uro in ne na končni izdelek, ker si na koncu vedno zmišljujejo kaj vse še spremeni in dodaj in te lahko traja tudi do en krat več, kot si potreboval, da si izdelal prvo verzijo.

Lep pozdrav,
Vid

A110 ::

plačilo na uro da je boljše kot plačilo na projekt? če si sposoben in projekt končaš hitreje oz je nujno in je zato cena višja je veliko bolje ce si placan po projektih

smacker ::

Ne iskat projektov, če si začetnik. Najverjetneje boš porabil več časa, kot je predvideno. Poleg tega ne boš imel nikogar, da ga povprašaš za pomoč. Išči firme, kjer boš delal skupaj z ostalimi programerji. Tam se boš lahko učil od drugih. Ne pričakovat, da ti bo nekdo stal 8h za hrbtom, ampak vsaj na koncu bo nekdo tvojo kodo pregledal in ti povedal kaj si naredil narobe.
Če si projekte (spletna trgovina in social network) ustvaril brez kakih frameworkov, potem lahko samostojno delaš skoraj karkoli. Če si samo namestil obstoječo rešitev na strežnik in popravil barve, potem ti manjka še veliko. Kaj boš delal pa je odvisno od bodočega delodajalca. Več ko znaš, večjo izbiro imaš.

SharkTale ::

Hvala za super odgovora; geforcegtx in smacker :)

Zanimivo glede spletnega programiranja v Javi, ne bi nikoli pričakoval, da se uporablja za splet...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plača Junior Full Stacked Web Developerja + UI/UX Design (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5513959 (11543) secops
»

Zaposlitev programerja brez dokončane fakultete?

Oddelek: Izdelava spletišč
449490 (2970) shadeX
»

V 3 mesecih izobrazevanja do zaposljivega programerja ?

Oddelek: Programiranje
294794 (2961) Looooooka
»

Za programerje, ki so zaposleni v podjetju

Oddelek: Programiranje
185781 (4312) WarpedGone

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10139978 (27941) Primoz

Več podobnih tem