» »

Nov monitor - Dell ali Lenovo?

Nov monitor - Dell ali Lenovo?

Raindancer ::

Zdravo,

Premišljam o nabavi novega monitorja ker precej delam na prenosniku (15,6", Win7 integrirana grafična), kar pa ni najbolj zdravo za moje oči. Rešitev torej monitor za povečavo slike.

Trenutno gledam dva:

https://www.mimovrste.com/led-monitorji...
in
https://www.mimovrste.com/led-monitorji...

Trenutno vodi Dell, že zaradi tega ker ima več pozitivnih ocen, vendar pa ne vem, če bi bil zame, ker ima manjšo maksimalno ločljivost. Želim da bi bila stvar future-proof vsaj 7 let (zelo optimistično gledano), drugo polovico 2018 nameravam nabaviti tudi nov prenosnik. Tako da rabim predloge, katerega od teh monitorjev naj nabavim, da bo slika A-OK.

Monitor se bo rabil za običajno rabo, veliko bo pisanja, branja, deloma tudi urejanja slik, uporabljan bo tudi za gledanje filmov, raba bo okoli 6 ur na dan in več. In če ima kdo kakšne izkušnje z USB vhodi na teh dveh, me zanima, če se lahko gor priklopijo zunanji diski, in če potem delajo brez problema.

Hvala za informacije in lep pozdrav,

Raindancer

shintaro ::

uzam 34'' ultrawide namest 27'' navadn.. in to dva rabiš. z enim samim monitorjem je delo mučenje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shintaro ()

FTad ::

Jaz z Dell monitorji nisem navdusen. V sluzbi imam Dell laptop Latitude E5550 in mi je povsem dober, imam pa seveda potem se dva Dell monitorja (isti model) - 24 incni zaslon.

Kar se vcasih zgodi je, da mi zacne eden izmed monitorjev vsake toliko casa kar utripat, ko prebudim laptop iz spanja in moram potem laptop spet zakleniti, da s tem preidejo monitorji v spanje in ga potem ponovno zbuditi, da se potem resi ta problem. Seveda pa je to tecno poceti veckrat tedensko.

Raindancer ::

Pozdravljena,

Hvala obema za odgovore.

@shintaro - Ultrawide ne bo šlo, ker ni toliko prostora, zato je največja možna različica 27". Omenjena imata tudi funkcijo pivot, kar bi mi zelo pomagalo pri tekstih, tega pa ultrawide monitorji zaradi svoje širine ne rabijo podpirat.

Ampak vseeno vprašanje: kaj je z IPS bleed-outom, ali je pri teh IPS monitorjih zelo opazen?

Dodatno: V igri je bil tudi en monitor z ukrivljenim zaslonom, vendar ni šel skozi, ker ne vem, kako se obnaša pri urejanju teksta, fotografij, ipd (če so tiste običajno ravne linije ukrivljene, je jao potem ko gre stvar na raven ekran. (Bi bil pa namesto ultrawide, če ta lepotna napake ne obstaja ali je vsaj zelo, zelo zanemarljiva...)

@FTad - So tisti monitorji starejši ali že novejši? Gledam pod IPS, torej relativno novi. Kakšne izkušnje z IPS?

Hvala in LP,

Raindancer

FTad ::

Bi moral pogledat, kater model je, vendar je eden novejsih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG 34WK95U

Oddelek: Zvok in slika
5630 (427) LeQuack
»

Starejša grafična z 2k monitorjem

Oddelek: Zvok in slika
6793 (639) IceBoX
»

kupujem monitor 24", nastavljiva višina

Oddelek: Pomoč in nasveti
172283 (1985) frudi
»

največji ultrawide monitor na tržišču (oz. v slo.)

Oddelek: Kaj kupiti
153538 (2569) smacker

Več podobnih tem