» »

Ločitev procesorja in hladilnika

Ločitev procesorja in hladilnika

SloSlayer ::

Pozdravljeni!

Svoj Ryzen procesor moram poslati na garancijsko popravilo, vendar imam problem, saj ne morem dobiti hladilnika iz procesorja. Gre za stock hladilnik in stock termalno pasto, ki sta bila zraven procesorja. A je kdo imel že tako težavo? Probal sem ju ločiti že z silo, vendar me je strah cukniti še bolj, saj imam občutek, da se bo prej vdala matična plošča. Kaj sedaj?

Unknown_001 ::

Pojdi najprej na matični urad in vloži zahtevek za ločitev... ne sj se hecam :)

Ne vleci narazen. Poskusi s "špohtlom spodrezat", še prej pa preveri, če si kak šrauf pozabil odtegnit ;)

hojnikb ::

preveri raje, ce je sploh proc fuc. Ker da procesor crkne je manjsa sansa kot zadet glavni dobitek :)
#brezpodpisa

S spohtlom ne pridem zraven, saj so vse okoli razlicne komponente matične plošče. Sedaj sem ga dobil dol, vendar se se vedno drzi heatsinka in ne gre narazen.

hojnikb je izjavil:

preveri raje, ce je sploh proc fuc. Ker da procesor crkne je manjsa sansa kot zadet glavni dobitek :)

Na garancijo ga posiljam zaradi Ryzen segfault buga na Linuxih.

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 ::

hojnikb je izjavil:

Hojnik sj ga lah peleva v kazino če se to zgodi. Ta ma grief za to ;) share 1/3 + 1/3 +1/3

Pa probaj nskalpel porinit vmes. Nato pa kajlo in s kladvom not zabit pa bo odstopilo. Še vsak konus sem s kajlami snel (sicer sem nabijal prečno) pa boš tud ti ta blentav procesor :)

Zgodovina sprememb…

velik srece s tem
#brezpodpisa

Unknown_001 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Hojnik sj ga lah peleva v kazino če se to zgodi. Ta ma grief za to ;) share 1/3 + 1/3 +1/3

Pa probaj nskalpel porinit vmes. Nato pa kajlo in s kladvom not zabit pa bo odstopilo. Še vsak konus sem s kajlami snel (sicer sem nabijal prečno) pa boš tud ti ta blentav procesor :)

Mi je uspelo :). Me je malo presenetilo, saj se nikoli nisem videl, da bi termalna pasta tako zelo prijela.

hojnikb je izjavil:

velik srece s tem

Ne vem zakaj bi rabil sreco za to, saj je AMD sam priznal napako in ponujajo RMA za prizadete procesorje. Sam razvijam programsko opremo na Linuxih in kljub temu, da je možnost, da bom naletel na to napako zelo majhna, ne vidim smisla, zakaj ne bi dal procesor v popravilo, dokler je le ta v garanciji.

Zgodovina sprememb…

filip007 ::

Primitivna zadeva ta AMD hladilnik. Probaj z lesom udariti po robu pokrova CPUja.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

V US mogoče že priznajo RMA, pri nas pa vprašanje. Afterall, čisto vsaka serija cpujov je še mela cel kup hardware bugov (google intel errata) pa ne vidiš za to masovnih RMAjov.
#brezpodpisa

opeter ::

Daj nazaj not v matično, zalaufaj vsaj BIOS, da se malo segreje, računalnik takoj izklopi iz lahko brez težav ločiš procesor od hladilnika.

v glavnem: PASTA SE MORA SEGRETI!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

D3m ::

Če ima možnost naj pošlje.

V vsakem primeru bo dobil nazaj (novega ali starega).

Lp.

P.S.

Pa si testiral, če imaš Ryzen segfault bug?

https://github.com/suaefar/ryzen-test
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

D3m je izjavil:

Če ima možnost naj pošlje.
Pa si testiral, če imaš Ryzen segfault bug?

https://github.com/suaefar/ryzen-test

Sem ravno s to skripto testiral in dobil segfault in pa tudi datum na procesorju kaže, da je bil izdelan v 14 tednu.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

No. Potlej si verjetno kontaktiral AMD support?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Han ::

Med hladilnik in procesor naneseš malo WD-40, ki raztopi pasto... počakaš minutko, malo zavrtiš procesor in že je ločen. ;)

blackbfm ::

opeter je izjavil:

Daj nazaj not v matično, zalaufaj vsaj BIOS, da se malo segreje, računalnik takoj izklopi iz lahko brez težav ločiš procesor od hladilnika.

v glavnem: PASTA SE MORA SEGRETI!

če ga bo nazaj tiščal je velika možnost da uniči pine

enostavno segreješ s fenom če ne drugače

Če koga zanima sem prejšnjo sredo poslal procesor na garancijsko popravilo na Mindfactory in danes po enem tednu sem že prejel nov procesor.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

loto / jackpot (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7022716 (2804) PersonaRuda
»

Po pol leta AMD-jevi procesorji še vedno s hroščem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5413534 (10666) MrStein
»

Intelovi procesorji Skylake (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Strojna oprema
736118668 (49824) D3m
»

AMD-jevi Threadripperji prihajajo avgusta

Oddelek: Novice / Procesorji
4016155 (11854) D3m

Več podobnih tem