Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
amacar ::
Bloki na btc so v povprecju vsakih 10min, lahko pa traja tudi dlje. Potem pa tudi ni nujno, da je tvoja tx takoj v naslednjem bloku (odvisno od uporabljenega feeja), tako da lahko traja dlje casa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Nikonja ::
Ni te opcije, ampak moraš sami aplikaciji vzet "permissione" in za tega mislim da moraš disejblat "SMS" in mogoče "call logs" in "phone" ampak nism ziher za ta dva.
kje pa se odvzame ta "avtomatika" v aplikaciji ??
Če imaš Androida, greš v settings, apps, poiščeš aplikacijo in potem pogledaš katere permissions ima in jih lahko vzameš ali dodeliš, po želji.
vinkop ::
Ni te opcije, ampak moraš sami aplikaciji vzet "permissione" in za tega mislim da moraš disejblat "SMS" in mogoče "call logs" in "phone" ampak nism ziher za ta dva.
kje pa se odvzame ta "avtomatika" v aplikaciji ??
Če imaš Androida, greš v settings, apps, poiščeš aplikacijo in potem pogledaš katere permissions ima in jih lahko vzameš ali dodeliš, po želji.
jaz imam samo tole pod dovoljenja pri revolutu in kolikor sem pregledal nobena od teh stvari ni prava ?
ideep ::
Zdravo,
Od danes zjutraj ne morem v app. Pokaže se mi front bel screen z logom Revolut in spodaj hidden eye 'This screen is hidden to protect your personal information'.
Probala sem zbrisat app in ponovno naložit, zbrisat cache, nič. Še v log in front page ne morem me avtomatsko preusmeri v ta front page. Poskušam kontaktirat Revolut support brez uspeha. Komi pridem v browser dashboard, piše limited access. Click here to full access, kliknem, ne dobim notification push-upa, kliknem other options to access, dobim QR kodo, spet bel screen.
Kličem apple support, pravijo, da je v appu problem, da so jih že kontaktirali uporabniki, in da je rešitev, da obrnem telefon dol proti tlem. Mislim kaj? Ne vem, mene so našli telefon k tlem porivat. Halo?
Valjda, gledam če me kdo snema, če je kje skrita kamera.. kva je zdej to zdej bom v tla tišala telefon, da pridem do osebnega bančništva.. ja pa kam smo prišli.
No v glavnem ne dela, bel screen.
Telefon Iphone 6s plus. Čist komot dela, mal sicer neki šteka vidim zadnje cajte, ampak znosno, zamenjana baterija na ifixitu, ne vem kje je problem.
Pod settingsi je toggle option v revolut appu, da daš toggle off za sensitive data al neki.. ja fajn, ne morem not. Izklopte si to, da ne boste mel težav.
Zdej me pa zanima, a je imel kdo podobno težavo, in kako ste to rešil? Hvala. Complaint na Revolut je oddan.
Od danes zjutraj ne morem v app. Pokaže se mi front bel screen z logom Revolut in spodaj hidden eye 'This screen is hidden to protect your personal information'.
Probala sem zbrisat app in ponovno naložit, zbrisat cache, nič. Še v log in front page ne morem me avtomatsko preusmeri v ta front page. Poskušam kontaktirat Revolut support brez uspeha. Komi pridem v browser dashboard, piše limited access. Click here to full access, kliknem, ne dobim notification push-upa, kliknem other options to access, dobim QR kodo, spet bel screen.
Kličem apple support, pravijo, da je v appu problem, da so jih že kontaktirali uporabniki, in da je rešitev, da obrnem telefon dol proti tlem. Mislim kaj? Ne vem, mene so našli telefon k tlem porivat. Halo?
Valjda, gledam če me kdo snema, če je kje skrita kamera.. kva je zdej to zdej bom v tla tišala telefon, da pridem do osebnega bančništva.. ja pa kam smo prišli.
Telefon Iphone 6s plus. Čist komot dela, mal sicer neki šteka vidim zadnje cajte, ampak znosno, zamenjana baterija na ifixitu, ne vem kje je problem.
Pod settingsi je toggle option v revolut appu, da daš toggle off za sensitive data al neki.. ja fajn, ne morem not. Izklopte si to, da ne boste mel težav.
Zdej me pa zanima, a je imel kdo podobno težavo, in kako ste to rešil? Hvala. Complaint na Revolut je oddan.
miko22 ::
Zdravo,
Podnapise, prosim!
eEdbM ::
Se opravičujem za motenje nepozornosti v petek popoldan.
Do sedaj smo plačevali upn preko direktnih bremenitev, e-računov, slikanja qr in preverjeno dela. Zdaj bi se posodobili in še bi prihranili pri provizijah za kak nakupec na letni ravni - pa recimo no.
Se plačuje vse preko Revoluta ali imate spodnjo kakšno mejo za znesek?
Upn sklic na račun pretipkate ročno iz upn vsakič ali imate kakšno (brezplačno) coprnijo?
Do sedaj smo plačevali upn preko direktnih bremenitev, e-računov, slikanja qr in preverjeno dela. Zdaj bi se posodobili in še bi prihranili pri provizijah za kak nakupec na letni ravni - pa recimo no.
Se plačuje vse preko Revoluta ali imate spodnjo kakšno mejo za znesek?
Upn sklic na račun pretipkate ročno iz upn vsakič ali imate kakšno (brezplačno) coprnijo?
delavec44 ::
Preden kupim, se da na Revolutu premakniti ETF (recimo VWCE) na drugega traderja in kolikšen je fee?
Če prav razumem na brezplačnem računu je 1 trade na mesec zastonj.
velikBrokoli ::
Preden kupim, se da na Revolutu premakniti ETF (recimo VWCE) na drugega traderja in kolikšen je fee?
Can I transfer my securities to another broker?
In some cases, we may be able to facilitate a transfer of your stock positions to an alternative broker. Reach out to us in-app for more info. Transfer fees apply.
Zakaj bi to počel? A ne bi raje odprl račun pri proper brokerju, recimo na IBKR in se ne hecaš s temi amaterskimi fintech bankami?
Ker bi raje imel vse na enem mestu. Drugače imam tudi Trade Republic. Tam je 1EUR po transakciji. Je IBKR kaj boljši od TR?
Kako prideš do svojih delnic, če proper broker propade?
Kako prideš do svojih delnic, če proper broker propade?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Samo to ste pa pravi coprniki, da ste ugotovili, vsa čast, vsak prihranek šteje na letni ravni. Daš si naročit e-račun, ki je samo predloga za upn s provizijo, v e-banko, skopiraš in prilepiš polno referenco SI##### v referenco Revolut nakazila in gre takoj naprej ali na datum, če je potrebno, in e-račun daš v stanje Zaključeno. Hvala vam 100x (ali koliko že prejmete različnih e-računov letno)!
BlaY0 ::
gansta ::
Samo to ste pa pravi coprniki, da ste ugotovili, vsa čast, vsak prihranek šteje na letni ravni. Daš si naročit e-račun, ki je samo predloga za upn s provizijo, v e-banko, skopiraš in prilepiš polno referenco SI##### v referenco Revolut nakazila in gre takoj naprej ali na datum, če je potrebno, in e-račun daš v stanje Zaključeno. Hvala vam 100x (ali koliko že prejmete različnih e-računov letno)!
Za katero stvar?
Vsa upn plačila, na katera se prijaviš preko e-računa, navadno pač mesečni stroški.
Sicer pa lahko tudi upn qr poskeniraš (in ne plačaš!), samo copy/paste referenco in je.
Prvič/enkrat vneseš prejemnika, če res v zgodovini ni že kdo prej.
Meni je bz plačevati provizije za res nizke zneske, zdaj pa bom vse prenesel.
Jebiga, kriza :D
Sicer pa lahko tudi upn qr poskeniraš (in ne plačaš!), samo copy/paste referenco in je.
Prvič/enkrat vneseš prejemnika, če res v zgodovini ni že kdo prej.
Meni je bz plačevati provizije za res nizke zneske, zdaj pa bom vse prenesel.
Jebiga, kriza :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Samo za kopirat sklic ne rabiš e-računa v banko, je dovolj samo na mail in nisi odvisen (vezan) še od enega ponudnika.
Samo za kopirat sklic ne rabiš e-računa v banko, je dovolj samo na mail in nisi odvisen (vezan) še od enega ponudnika.
Aja, ja, res. Sicer že imam neko "udobno pozitivno reč", če se bo dobro izkazalo, bomo pa še osebni trr zaprli :D Ampak za upn qr pa moraš imeti? Sam kolikor vidim, ene 5 e-računov pride na email, voda, komunala in furs pa izgleda ne... Huh?
Tudi QR pride na mail. Enak pdf je kot v banki, tam ti samo UPN predizpolni (enako kot če bi QR slikal). Meni vsi ponudniki pridejo na mail (tudi kar imam na direktni bremenitvi), furs si pa izpišeš UPN iz konto kartice na e-davkih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Tudi QR pride na mail. Enak pdf je kot v banki, tam ti samo UPN predizpolni (enako kot če bi QR slikal). Meni vsi ponudniki pridejo na mail (tudi kar imam na direktni bremenitvi), furs si pa izpišeš UPN iz konto kartice na e-davkih.
Če mi zdaj poveš, da je iz Revolut Pro 0,4% cashback pri strašnih plačilih fursu, bom že s tem v plusu glede vseh ostalih provizij in se mi najbrž ne bo dalo telovaditi, bom raje smrdel od lenobe in ničesar spreminjal :D
Stari, najlepša ti dala, bom preveril čez nekaj dni, če bomo ostali v enem kosu :D
Tisto kopiranje/lepljenje reference sicer ni poseben in drag napor ampak lenoba je huda bolezen, za nekaj nizkih plačil se uporablja sicer preplačilo za 6 - 12 mesecev.
Pri Revolut mesečnih trajnikih je referenca kakšen problem, ker se vsakič spreminja s številko računa?
Tisto kopiranje/lepljenje reference sicer ni poseben in drag napor ampak lenoba je huda bolezen, za nekaj nizkih plačil se uporablja sicer preplačilo za 6 - 12 mesecev.
Pri Revolut mesečnih trajnikih je referenca kakšen problem, ker se vsakič spreminja s številko računa?
Revolut ti na osebnem računu enako podpira sepa direktne bremenitve kot slo banke. Torej v pending vidiš vsak mesec prej znesek in sklic, 18. se pa izvrši plačilo. Itak pa to urediš z obrazcem pri prejemniku plačila in ne na banki.
energetik ::
Revolut ti na osebnem računu enako podpira sepa direktne bremenitve kot slo banke. Torej v pending vidiš vsak mesec prej znesek in sklic, 18. se pa izvrši plačilo. Itak pa to urediš z obrazcem pri prejemniku plačila in ne na banki.Ampak kje je sklic, kot ga poznamo na naših UPN? Jaz v Revolutu tega ne vidim, položnice pa imajo ponavadi vse po vrsti nek sklic, torej npr. SI12 xxxxxxxxx
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Če me sprašuješ kje je sklic pri direktni bremenitvi o čemer govorim, si lahko po izvedbi snameš confirmation (pdf) in je sklic v polju End to End Reference. Sepa direct debit je standard sepa območja.
Za navaden UPN je pa že jasno, da pri tujih bankah dajemo sklic v namen.
in to deluje?
vires in numeris
Že dolgo ja (v nasprotnem primeru ne bi mogli plačati nobene položnice iz tuje banke). Večini ponudnikov avtomatsko, kjer ne pa ročno poknjižijo. Konsenz je, da ga vpišeš kot pride v xml, torej SI12XXXXXXXXXXXX brez presledka.
Revolut pro cashback nivoje ste že naštudirali in polno uporabljate? izgleda, da je davkarija ipd. med MCC, kjer ne priznajo:
Izplača pa se vsaj pri nakupu osnovnih sredstev, sw licenc, materiala, storitev?
Cenik načeloma predragih nadgradenj in vsakomesečno 'prevaganje' samo iz cashbacka - Plus: 0,4% ~ 4€/mo pri 1000€/mo, Premium: 0,6% ~ 9€/mo pri 1500€/mo, Metal: 0,8% ~ 16€/mo pri 2000€/mo, Ultra: 1,2% ~ 55€/mo pri 4600€/mo
You will NOT EARN cashback on excluded merchants. The excluded MCCs are:
Money transfers (including MCC 4829).
Utilities, such as electricity and gas (including MCC 4900).
Cash and quasi transactions (including MCCs 6010, 6011 and 6050).
Securities (including MCC 6211).
Funding transactions (including MCC 6540).
Tax payments (including MCC 9311).
Government services, including postal services (MCCs 9399 and 9402).
Izplača pa se vsaj pri nakupu osnovnih sredstev, sw licenc, materiala, storitev?
Cenik načeloma predragih nadgradenj in vsakomesečno 'prevaganje' samo iz cashbacka - Plus: 0,4% ~ 4€/mo pri 1000€/mo, Premium: 0,6% ~ 9€/mo pri 1500€/mo, Metal: 0,8% ~ 16€/mo pri 2000€/mo, Ultra: 1,2% ~ 55€/mo pri 4600€/mo
DePalmo ::
Jaz jih nisem naštudiral in sem sklepal da bo to storitev katere ne bom koristil. Pro račun rabim samo za eno stvar: poslovno poslovanje. Torej prejem denarja, plačilo prispevkov ter plačilo tisti par naročnin na leto. Nekako sem sklepal da cashbacka ne bo na prispevke, za tiste naročnine ga bo pa tako malo da skozi celo leto ne bom nabral za eno liziko za otroke.
Kar me izredno moti je še vedno to da ne morem narediti trajnikov iz Pro računa. Niti ne morem avtomatizirat prenosa denarja med Pro in Personal, tako da moram enkrat mesečno posredovat. In tole bo slej ko prej deal breaker in bom iskal alternativo. Trenutno še vedno čakam N26 da se zmigajo in ponudijo kombiniran račun, takoj menjam.
Kar me izredno moti je še vedno to da ne morem narediti trajnikov iz Pro računa. Niti ne morem avtomatizirat prenosa denarja med Pro in Personal, tako da moram enkrat mesečno posredovat. In tole bo slej ko prej deal breaker in bom iskal alternativo. Trenutno še vedno čakam N26 da se zmigajo in ponudijo kombiniran račun, takoj menjam.
Je, če plačaš s poslovno kartico na e-davkih.
Bi bilo res lepo, če bi bilo res, sem moral it preverit - glede na navedbe o MCC ni :-( Se pa dam podučiti sicer.
Govoril sem splošno, nisem šel brati drobnega tiska. Uporabljam Plutus in tam ga dobim, če plačam karkoli na edavkih. Na Revolutu je tako mizerno nizek, da se mi ni splačalo.
Če kaj pomaga:
- plačilo s kartico fizično na UJP je MCC 9399
- plačilo na e-davkih je MCC 9311
Vidim, da naj bi Revolut oba izvzel.
Sploh ni problema, hvala za razjasnitve do sedaj in še prihodnje - in ja, Revolut je mizerno.
BlaY0 ::
A je že kdo probal tankat na samopostrežni pumpi... a dobiš cashback od prvotnega "rezerviranega" zneska (tako kot na TR) ali od končnega?
dev ::
Rezerviranega, zaenkrat še niso spremenili.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
dev ::
Ops pravkar opazil, da sem prehitro prebral in sem mislil, da je bilo vprašanje za cashback na TR. Za Revolut ne vem, se opravičujem.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
velikBrokoli ::
Ne več, imam sedaj na N26, ker te pri Revolutu preveč oberejo z davki, prav tako je poročanje zelo tečno.
aborko ::
trade republic ne zaupam.
Je kak pameten razlog za to? Toliko da vem, da dam prav čas denar dol...
Mah, včasih pozabim kliknit na profil. Bi bilo fino, da bi datum kreiranja računa pisal kar zraven avatarja :D
scorpio5 ::
pozdravljeni!
kdo ve oz je imel podobno izkušnjo - torej selitev v tujino (is slo na islandijo) - ali je potrebno zapret račun in ponovno odpreti pri revolutu ?
ali samo spremeniš "tax residences" in naslov bivanja?
kdo ve oz je imel podobno izkušnjo - torej selitev v tujino (is slo na islandijo) - ali je potrebno zapret račun in ponovno odpreti pri revolutu ?
kokica2000 ::
@scorpio5: Sporoči, če si dobil odgovor na svoje vprašanje. Moje mnenje je sicer, da bo treba zapret in odpret novega, saj gre za drugo jurezdikcijo. Tudi osnovna valuta (base currency) je druga.
pozdravljeni!Kar bi jaz naredil je, da bi najprej pobral dol vsa sredstva do nule in potem poskusil z uveljavljanjem sprememb. Tako ti bo dol viselo, če se bo kaj zataknilo.
vires in numeris
miko22 ::
Moj mali ima < 18 račun preko mene. Ker imava z ženo free varijanto, ne morem dodat malega v ženin račun. Žena pa bi rada kaj nakazala malemu.
Glede na to da je Revolut naredil, da lahko nakažeš na kartico sva poskusila nakazat na kartico malega. Ni šlo ker Revolut javi, da svojim uporabnikom nakazuješ preko emaila ali telefonske. Mali pa nima telefonske vnešene in nikjer ne najdem vnosa. Mogoče kdo ve kako to rešit?
Glede na to da je Revolut naredil, da lahko nakažeš na kartico sva poskusila nakazat na kartico malega. Ni šlo ker Revolut javi, da svojim uporabnikom nakazuješ preko emaila ali telefonske. Mali pa nima telefonske vnešene in nikjer ne najdem vnosa. Mogoče kdo ve kako to rešit?
Interna nakazila grejo preko 10 mestne @ revolut kode (ali maila ali telefonske). S to kodo ga ne najdeš?
Lahko on zaprosi mamo za denar preko request opcije z njeno kodo. Ko izvršiš prvo transakcijo, je potem med znanimi stiki pri obeh.
Lahko on zaprosi mamo za denar preko request opcije z njeno kodo. Ko izvršiš prvo transakcijo, je potem med znanimi stiki pri obeh.
scorpio5 ::
družinski član je tam :D skupaj sva naredila račun revolut (pred časom) v slo
kar sem uspel prebrat na redditu - v teoriji, če je znotraj EEA cone, ni težav, tudi če ne spreminjaš
(bomo pa poskusili s spremembo podatkov, pa da vidimo če bo šlo čez)
kar sem uspel prebrat na redditu - v teoriji, če je znotraj EEA cone, ni težav, tudi če ne spreminjaš
(bomo pa poskusili s spremembo podatkov, pa da vidimo če bo šlo čez)