Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
Saj to je problem... ker imamo zakonodajo ki je prekomplicirana... Vse te davke na prihodke ukinit da bo folk imel plus in zapravljal več v SLO... to bi moral bit cilj davkov da se potem obrača denar v SLO... ker tu iz tujine črpamo denar bi moralo bit 0 davka...
Enako za dividende firm iz tujine... 0 davka... da čim več dobimo sem ljudje in zapravimo pol v trgovinah itd...
Enako za dividende firm iz tujine... 0 davka... da čim več dobimo sem ljudje in zapravimo pol v trgovinah itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
BlaY0 ::
Ja, moram reči, da je je v SLO kar se tega tiče za začetnika dokaj komplicirano. V DE je to dokaj enostavno... vse je praktično obdavčeno z 25% in olajšava za vse je 800 EUR. V napovedi za odmero dohodnine lepo navedeš samo "lump sum" vsega kar si zaslužil z odsvojitvami, dividendami, (vsemi) obrestmi... če je pa tega pod 800 EUR ti pa pač ni treba.
Mato989 ::
Ja, moram reči, da je je v SLO kar se tega tiče za začetnika dokaj komplicirano. V DE je to dokaj enostavno... vse je praktično obdavčeno z 25% in olajšava za vse je 800 EUR. V napovedi za odmero dohodnine lepo navedeš samo "lump sum" vsega kar si zaslužil z odsvojitvami, dividendami, (vsemi) obrestmi... če je pa tega pod 800 EUR ti pa pač ni treba.
Tako, zakaj nekaj takega ne moremo naredit tudi v SLO... da bi samo kone leta oz začetek naslednjega leta vpisal online številko koliko si dobil dividend, obresti itd... in vse do 1k na leto je neobdavčeno, vse nad pa z 25% pa konec...
Hkrati pa enako 0% davka na prodajo delnice in etfjev... naj folk dobi voljo vlagat da dobi dobiček v celoti pa porablja keš pol v SLO... to je point
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Groot ::
Črkobralsko imajo verjetno prav oni ki pravijo da je sklad, ampak v efektivi pa imajo prav vsi tisti ki pravijo da je to enako kot če bi dal denar na banko... to če banka tvoj keš posodi naprej ali pa vloži v obveznice ali sklad tebi pa pač nudi flat out obresti je SILA PODOBNO temu kar dela tu Revolut.
Dajmo še tole zablodo enkrat končno utišati. Dajanje denarja v sklad, ki ga organizira Revolut, NI NITI PRIBLIŽNO ENAKO kot depozit na klasično banko. Pri depozitih so banke močnooooo regulirane glede tega kaj lahko s tem denarjem počnejo. In ne niti približno ga ne morejo kar vsepovprek vlagati naprej v ravne tvegane sklade itd. Zato prosim nehajte že nabijati o tem, da je stvar praktično enaka, ker preprosto ni. Na eni strani imaš netvegan depozit z jamstvom do 100k kjer je tvoja izbrana institucija močno omejena pri nadaljnjem nalaganju denarja, na drugo strani pa tvegan sklad, jamstvo zgolj do 22k in z bistveno manj omejitvami pri nadlajnjih investicijah.
Tudi mene res naravnost šokira povprečna finančna zabitost večine sodelujočih. Ni čudno da razni Onecoin in Slovencev veselo vlečejo denar.
ViperR ::
V resnici oboji vlagajo v iste stvari tako da nehaj bluzit o nekih regulacijah bank roflmao, sej revolut je tud banka.
V resnici oboji vlagajo v iste stvari tako da nehaj bluzit o nekih regulacijah bank roflmao, sej revolut je tud banka.
Ja in, kaj ima veze dejstvo da je to banka? Sama ne ponuja določenih storitev ampak jih pač samo autsorsa.
Kako Revolut ponuja storitev pravega depozita:
Who is the company providing the Savings Vaults?
Three companies work together to provide you with any Savings Vaults. They are:
* us (we provide the function in our app);
* the trustee (they make the deposit on your behalf and operate the accounts in which deposits are held);
* and the bank (who holds the deposit and pays the interest).
* We provide the function for you to make deposits in Savings Vaults using the Revolut app. We do so according to this Agreement.
The deposits are placed by the trustee with banks on your behalf. These banks are shown in the Revolut app. You do not have any contractual relationship with the bank. You do have a contractual relationship with the trustee under the Trustee Terms and the trust deed.
The bank which the deposit is placed with and the trustee will be shown to you in the app. You can ask for a copy of the trust deed or the Trustee Terms through chat in the Revolut app. The Deposit Information is also shown in the Revolut app.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
kokica2000 ::
Da ne bo nesporazuma. To ne velja za nas, ampak za produkt Savings Vaults, ki je na voljo v UK.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kokica2000 ()
deco16 ::
Ko sam povečaš vidiš da si povečal. Mislim pa (vsaj tako piše), da ti 1x na mesec oziroma prvi poslovni dan v naslednjem mesecu (v kolikor jih nisi pobral ven) natečene obresti sami reinvestirajo.
Ravno v tem je point, tega ni videt edino na začetk meseca pokažejo kolk obresti si vložil noter.
Sem označil cel tax year vklučno z zaprtjem enega in je podatek samo kolk je totalno denarja in seveda obresti dnevne.
Ampak recimo da sem na začetku mel neko vsoto in pol drugo večjo pa ne vidim.
Sem 2x generiral.
Kanban ::
Ko sam povečaš vidiš da si povečal. Mislim pa (vsaj tako piše), da ti 1x na mesec oziroma prvi poslovni dan v naslednjem mesecu (v kolikor jih nisi pobral ven) natečene obresti sami reinvestirajo.
Ravno v tem je point, tega ni videt edino na začetk meseca pokažejo kolk obresti si vložil noter.
Sem označil cel tax year vklučno z zaprtjem enega in je podatek samo kolk je totalno denarja in seveda obresti dnevne.
Ampak recimo da sem na začetku mel neko vsoto in pol drugo večjo pa ne vidim.
Sem 2x generiral.
Spodaj sta označena prodaja 1000eur (oziroma 955.93eur, razliko do 1000eur so izplačali iz še neinvestiranih obresti tekočega meseca, nekaj vrstic nižje). Spodaj je označeno avtomatično reinvestiranje obresti, ki so se nabrale v septembru (150.40eur).
Sej ti verjamem samo pri meni ni tega samo investiranje na začetku meseca oktober 5 in pač obresti vsak dan.
Neki so zajebal kot zgleda, s takom poročilom si ne morem dosti pomagat.
Lepe obresti, kolk več kot 22k maš ?
Neki so zajebal kot zgleda, s takom poročilom si ne morem dosti pomagat.
Lepe obresti, kolk več kot 22k maš ?
Nikonja ::
Zanimivo je tudi da vsi veliki finančni strokovnjaki imate tolk časa da tipkanje na forumu!
Ali pa vsi dejansko živite od obresti, dividend, prodaje vred.papirjev... in zaradi viška časa, ker itak nič ne delate, želite pomaga drugim ovčkam na forumu, kako pohvalno.
Fak sam dans je vsak strokovnjak v čisto vsem, tri članka na wikipediji, 2 YT filmčka i 20 postov na fejsu pa so vsi imunologi, vojni analitiki, finančniki... brezveze sploh imamo še visoke šole, fakultete... če se več in boljše naučiš na spletu.
Ali pa vsi dejansko živite od obresti, dividend, prodaje vred.papirjev... in zaradi viška časa, ker itak nič ne delate, želite pomaga drugim ovčkam na forumu, kako pohvalno.
Fak sam dans je vsak strokovnjak v čisto vsem, tri članka na wikipediji, 2 YT filmčka i 20 postov na fejsu pa so vsi imunologi, vojni analitiki, finančniki... brezveze sploh imamo še visoke šole, fakultete... če se več in boljše naučiš na spletu.
No evo, davčni strokovnjaki, FURS in Finance sta končno razjasnila zmedo, ki sta jo zakuhala:
https://www.finance.si/po-dveh-mesecih-...
Žal ne, je pa točno tako, kot s(m)o že zgoraj razjasnili:
- prodaje se prijavi kot kapitalski dobiček (ki bo načeloma 0, če si vložil v eurih) - pozoren je treba biti na reinvestirane obresti, ker to se seveda tudi šteje kot nakupi delnic sklada
- pri obresti ni popusta na prvih 1000eur, se pa lahko vse letne obresti v poročilu sešteje in zapiše v eno vrstico, da ne rabiš pisat za vsak dan posebaj (+ priloži se pdf statement ob oddaji napovedi dohodka od obresti)
- prodaje se prijavi kot kapitalski dobiček (ki bo načeloma 0, če si vložil v eurih) - pozoren je treba biti na reinvestirane obresti, ker to se seveda tudi šteje kot nakupi delnic sklada
- pri obresti ni popusta na prvih 1000eur, se pa lahko vse letne obresti v poročilu sešteje in zapiše v eno vrstico, da ne rabiš pisat za vsak dan posebaj (+ priloži se pdf statement ob oddaji napovedi dohodka od obresti)
LeQuack ::
kokica2000 je izjavil:
Ob prebiranju te teme sem naravnost šokiran nad:
- nizko povprečno finančno pismenostjo (vsa čast izjemam),
- nagnjenostjo k goljufanju in izogibanju plačevanja davkov za vsako ceno (res smo Balkanci!).
Dajte si že enkrat dopovedat: V Sloveniji imamo pristojne institucije, ki izvajajo zakonodajo s področja bančništva in davkov. In ne boste vi, posamezniki na tem forumu tisti, katerih interpretacija bo obveljala!
Moraš vedeti da tudi te intitucije vodijo isti tip ljudi, nad katerimi si tako šokiran. Zakaj misliš da bi bili tam kaj bolj spodobni, jaz bi rekel kvečjemu manj, ker sicer bi bili že bogati in ne bi rabili delati.
Quack !
No evo, davčni strokovnjaki, FURS in Finance sta končno razjasnila zmedo, ki sta jo zakuhala:
Ja, sem jo opozoril in je rekla da bo šla še enkrat buzerirat FURS naj se izjasnijo.
To da je tehnični forum ne pomeni, da mora bit vse zastojn :D
Tudi sam bi si z veseljem prebral ampak jbg.
Tudi sam bi si z veseljem prebral ampak jbg.
kokica2000 ::
Case closed!
Po dveh mesecih varčevanja: dodatne razlage o Revolut Savings
Petra Sovdat, 17. 10. 2023
Od konca avgusta je v Sloveniji v aplikaciji neobanke Revolut dostopna varčevalna storitev Revolut Savings, ki jo nekateri še zamenjujejo s klasičnim bančnim depozitom. Po dobrem mesecu varčevanja smo preverili, kako to poteka: obrestna mera se je v tem času zvišala.
Opozorili smo že, da omenjeni finančni produkt ni depozit, temveč gre za strukturirani produkt, naložba v podsklade denarnega trga, katerih gibanje je odvisno od razmer na trgu. Razlika h klasičnim varčevanjem v skladu – tega upravlja ena večjih globalnih upravljavskih družb Fidelity International prek krovnega sklada Fidelity Institutional Liquidty Fund – je, da si lahko varčevalec vsak mesec izplača obresti.
Zaslužek pred davki dobrih 10 evrov v dveh mesecih
Poglejmo, kaj se je zgodilo v dveh mesecih varčevanja. Na torek, 17. oktobra, znaša obrestna mera v finančnem produktu Revolut Savings za standardni, torej brezplačni račun neobanke 3,05 odstotka. Konec avgusta, ko je postal dostopen pri nas, je bila obrestna mera 2,88 odstotka. Obrestna mera se prilagaja, najvišja doslej opažena je znašala 3,07 odstotka.
Konec avgusta smo v produkt vložili tisoč evrov, sredi septembra – ko je obrestna mera občutno presegala tiste za vezane vloge – smo vložili še dva tisoč evrov. V tem času so banke sicer nekoliko dvignile obrestne mere za vezane depozite, obrestne mere za vpogledne vloge pa so še vedno tako rekoč nič.
Kakšna je dosedanja bilanca varčevanja v Revolutovem fleksibilnem računu?
Aplikacija danes izkazuje 10,1 evra več: dnevne obresti znašajo približno 33 centov, vsak dan aplikacija »odtrga« sedem centov stroška storitve, skupaj smo plačali 2,53 evra. Stroški niso nizki, presegajo četrtino trenutnega skupnega donosa. Dodajmo, da je dnevni strošek fiksen in se oblikuje glede na višino sredstev v podskladu: pri treh tisočakih vložka je 0,002 odstotka.
Ker natečenih obresti ta čas nismo dvignili, se je peti dan vsak mesec (torej septembra in oktobra, ker smo začeli varčevati konec avgusta) znesek natečenih obresti avtomatično reinvestiral v delež sklada. Varčevalec na prvi pogled v aplikaciji tega ne opazi, saj ta izkazuje le skupno stanje naložbe.
Lahko pa to vidi v »izpisku« oziroma poročilu naložbe, ki je dostopno v aplikaciji. Izpisek bo za varčevalca pomemben tudi, ko bo poročal Fursu. Izpisek dobite tako, da v aplikaciji kliknete na ikono Statement in izberete obdobje, za katero ga želite.
Da bi se izognili napakam pri napovedi davkov: Furs bo sam razbral donose
S finančno upravo smo razrešili tudi dileme o obdavčitvi: davek se plačuje tudi od obresti – ne kot pri klasičnem depozitu, kjer so obresti do tisoč evrov pri bankah v EU na leto neobdavčene. Davek na vse druge obresti je 25 odstotkov, obresti je treba napovedati vsako leto, tudi če jih ne dvignemo in jih Revolut avtomatično reinvestira v delež podsklada. Obresti je treba Fursu napovedati do 28. februarja za prejšnje leto.
Glede na to, da Revolut obresti pripisuje dnevno – obrestna mera pa se tudi spreminja –, smo na Furs vprašali, ali bodo zavezanci morali to ročno vnašati v obrazec. »Upoštevaje navodila za izpolnjevanje obrazca napovedi za odmero dohodnine od (drugih) obresti mora praviloma davčni zavezanec napovedati ločeno obresti, dosežene po posameznih dnevih. Če bi konkretna situacija od zavezanca zahtevala, da bi v tem primeru moral v vsako vrstico vnesti vsakodnevne obresti posebej, naj v takšnem primeru v obrazec navede seštevek istovrstnih doseženih obresti pri določenem izplačevalcu v preteklem letu, k obrazcu pa naj priloži bančni izpis vsakodnevnih obresti,« odgovarjajo na Fursu. Gre za izpisek, ki ga pridobi na ikoni Statement, za celotno davčno leto. Pozor, pri zahtevi za izpis smo opazili, da v poročilu manjka zadnjih pet dni, zato pazljivost ni odveč.
Pri obrestih se Furs še ne bo ustavil. Ko boste izstopili iz naložbe, torej odsvojili delež podsklada, boste morali Fursu napovedati še davek na kapitalski dobiček. Tudi tu je stopnja davka 25 odstotkov (šele po petih letih imetništva bi se znižala na 20 odstotkov, po 10 letih na 15 odstotkov, po 15 letih znaša stopnja nič odstotkov). Po tem, ko boste odsvojili naložbo, morate Fursu o tem poročati do 28. februarja za prejšnje leto.
Kaj je v tem primeru kapitalski dobiček? »Davčna osnova od dobička iz kapitala je razlika med vrednostjo kapitala ob odsvojitvi in vrednostjo kapitala ob pridobitvi. Če se imetniku fleksibilnega računa natečene obresti reinvestirajo, se tako imetniku poveča število delnic oziroma število investicijskih kuponov v investicijskem skladu. Do povsem enake situacije se pride tudi, če si zavezanec izplača dosežene obresti, ki jih vnovič vloži v nakup delnice ali investicijskih kuponov investicijskega sklada. Natečene obresti so vedno predmet (ločene) davčne obravnave,« pravijo na Fursu.
energetik ::
Torej če prav razumem, imaš tule dvojno delo? Napoved za obresti (čeprav so se reinvestirale), in nato še napoved za dobiček, če prodaš?
A ni potem bolje vložiti v nek obvezniški ACC ETF, pa ti ni treba oddajat nič, dokler ne prodaš?
A ni potem bolje vložiti v nek obvezniški ACC ETF, pa ti ni treba oddajat nič, dokler ne prodaš?
vires in numeris
Jest mislim da bodo slej ko prej postopek poenostavili, pojavil se bo kak nov oziroma spremenjen podzakonski akt (pravilnik o davčnem obračunu...) ki bo definiral nov obrazec etc. Če tega ne bodo naredili, bodo imeli s časom enostavno preveč dela. Zdaj vse te "papirje" spravljat samo na kup pa tudi nima nobenega smisla.
Zgodovina sprememb…
Nee no saj so veleumni S-T finančni strokovnjaki ala Mato že razložili da je tole čisto navaden depozitek na banki. Ne vem kaj sedaj FURS bluzi tukaj /sarc off
Aha tako kot so ga za presojo crypto prodaj ali pa za primere ETF-ov ki niso akumulacijski.
Pa da ne bo kdo res mislil da so karkoli naredili, ker pač niso in sem prepričan da tudi tukaj ne bodo.
Jest mislim da bodo slej ko prej postopek poenostavili, pojavil se bo kak nov oziroma spremenjen podzakonski akt (pravilnik o davčnem obračunu...) ki bo definiral nov obrazec etc. Če tega ne bodo naredili, bodo imeli enostavno preveč dela. Zdaj vse te "papirje" spravljat samo na kup pa tudi nima nobenega smisla.
Aha tako kot so ga za presojo crypto prodaj ali pa za primere ETF-ov ki niso akumulacijski.
Pa da ne bo kdo res mislil da so karkoli naredili, ker pač niso in sem prepričan da tudi tukaj ne bodo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Groot ()
Nee no saj so veleumni S-T finančni strokovnjaki ala Mato že razložili da je tole čisto navaden depozitek na banki. Ne vem kaj sedaj FURS bluzi tukaj /sarc off
Jest mislim da bodo slej ko prej postopek poenostavili, pojavil se bo kak nov oziroma spremenjen podzakonski akt (pravilnik o davčnem obračunu...) ki bo definiral nov obrazec etc. Če tega ne bodo naredili, bodo imeli enostavno preveč dela. Zdaj vse te "papirje" spravljat samo na kup pa tudi nima nobenega smisla.
Odvisno koliko bo tega. Če bodo imeli preveč dela s tem bodo pač morali nekaj naredit.
dejanslo ::
Torej, najprej plačamo 25% na "obresti", nato pa še 25% (ali manj, če držiš 5+ let) na dobiček. Ali to pomeni, da če po recimo enem letu vzameš vse skupaj ven, je davka za skoraj 50% "obresti"? Torej se "obrestna mera" skoraj prepolovi? Konkretno za 100 enot po 3,93% po davkih po enem letu ostane 2,2 enote? Ali se, upam, motim?
There`s More Than One Way To Do It
Motiš se. Ven dobiš točno toliko kot si dal notri (ob predpostavki da je fleks račun v Evrih).
No, tudi to ne bi bilo ravno najbolje, ker cilj je, da dobim ven več.
Morda nisem bil dovolj jasen, torej, ven bi dobil po enem letu in davkih 102,2 enote, torej efektivno 2,2% obrestno mero? Pol je bolje dati v depozit na banko, ali ne? Ene so že proti 3% obrestim za vezane vloge (pravi ECB).
Bom hvaležen, če mi podaš primer, koliko bo ostalo po davkih, da vidim, kje ga biksam v moji logiki.
Morda nisem bil dovolj jasen, torej, ven bi dobil po enem letu in davkih 102,2 enote, torej efektivno 2,2% obrestno mero? Pol je bolje dati v depozit na banko, ali ne? Ene so že proti 3% obrestim za vezane vloge (pravi ECB).
Bom hvaležen, če mi podaš primer, koliko bo ostalo po davkih, da vidim, kje ga biksam v moji logiki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()
Je bilo razloženo, v drugi temi, od tega komentarja naprej: https://slo-tech.com/forum/t396117/p805...
tl;dr: pri 3.93% obrestih kot jih omenjaš (sklepam, da je to že z odštetim feejem), ti po davkih ostane cca 2.94%
tl;dr: pri 3.93% obrestih kot jih omenjaš (sklepam, da je to že z odštetim feejem), ti po davkih ostane cca 2.94%
No, tudi to ne bi bilo ravno najbolje, ker cilj je, da dobim ven več.
Govora je bilo o denarju, ki si ga investiral, ne o samih obrestih. Dve ločeni zadevi. Od obresti plačaš 25% davka. To je to. Investiranega denarja, ko ga pobereš ven je enako kot si ga dal notri.
Zgodovina sprememb…
Aha, hvala obema! Vidim, da je bila moja logika enaka Brokolijevi.
gansta ::
A je kdo nakazoval iz Revolut na Traderepublic?
Sem bil prepreičan da bo denar takoj na računu od Traderepublic, pa po dnevu še kar ni, hkrati edini način pošiljanja je preko "bank recipient"?
Sem bil prepreičan da bo denar takoj na računu od Traderepublic, pa po dnevu še kar ni, hkrati edini način pošiljanja je preko "bank recipient"?
gansta ::
ducy ::
Bega me "samo" še ena navedba iz strani FURS-a, kjer pravijo:
Davčni zavezanec napoved za odmero dohodnine od dobička iz odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov vloži v elektronski obliki, če je v zvezi s tem kapitalom opravil več kot deset transakcij - pridobitev v preteklih letih in obdavčljivih odsvojitev v preteklem letu. Za eno transakcijo se šteje; ena pridobitev ali ena odsvojitev.
Kaj se smatra za to eno transakcijo?
Če sem dal gor neko vsoto ion jo pustil X časa in nato po X času odsvojil. A se to šteje za eno, oz. max. dve transakciji?
Ali je ena transakcija "vsakodnevni" priliv obresti?
Davčni zavezanec napoved za odmero dohodnine od dobička iz odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov vloži v elektronski obliki, če je v zvezi s tem kapitalom opravil več kot deset transakcij - pridobitev v preteklih letih in obdavčljivih odsvojitev v preteklem letu. Za eno transakcijo se šteje; ena pridobitev ali ena odsvojitev.
Kaj se smatra za to eno transakcijo?
Če sem dal gor neko vsoto ion jo pustil X časa in nato po X času odsvojil. A se to šteje za eno, oz. max. dve transakciji?
Ali je ena transakcija "vsakodnevni" priliv obresti?
Saj piše - pridobitev in obdavčljivih odsvojitev. Torej po domače - nakupov ("dodaš denar na savings") in prodaj (vzameš denar iz savings) delnic sklada, pozoren je treba biti samo na to, da tudi mesečno reinvestiranje nabranih obresti, se šteje kot nakup sklada.
ducy ::
@ Kanban
Torej, če bi investiral sredstva za npr. 3 mesece in jih nato odsvojil, ti ni potrebno oddati napovedi. (kier je bilo manj kot 10 transakcij) ??
Torej, če bi investiral sredstva za npr. 3 mesece in jih nato odsvojil, ti ni potrebno oddati napovedi. (kier je bilo manj kot 10 transakcij) ??
uvodV?? ::
GupeM ::
mtosev ::
Prenovili so app. Kje sedaj najdem flexible account?
A res noben ne ve kje je flexible account sedaj?
A res noben ne ve kje je flexible account sedaj?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
matobeli ::
Glihkar dobil obvestilo o novih fee-jih. Sam spet napisan tko da se pol ne razume, ampak, men zgleda kot da bo sepa zdej po 20c in ne več zastonj?
vinkop ::
Glihkar dobil obvestilo o novih fee-jih. Sam spet napisan tko da se pol ne razume, ampak, men zgleda kot da bo sepa zdej po 20c in ne več zastonj?
Zakaj ??? Card transfer v drugo državo bo fee 0.20EUR kolikor jaz razumem...card transfer itak nikoli nisem uporabljal, ker je bank transfer zastonj....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vinkop ()
mtosev ::
Na mail je prišlo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,