Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
Pegart ::
Živjo
rad bi opravil nakup preko amazon.de ampak preko visa kartice ne morem in sepa obremenitev preko banke mi amazon oz. banka zavrne. Sem gledal na revolut, da bi nakazal preko banke (nkbm), preko domačega UPN plačila mi napiše, da je napačen IBAN, preko plačila v tujino pa nimam vseh podatkov. Verjetno sem nekaj spregledal, a je mogoče kdo že imel kaj podobnega ? hvala.
Domače UPN plačilo je prava izbira, iban je tisti ki se začne z LT. Ni druge, kot da si se zatipakl. Plačilo v tujino je pojem za plačila izven sepa območja.
Visa pri amazonu bi morala prijet. Si morda uporabil virtualno visa? Meni je ni sprejel, ko sem jo hotel nastavit kot privzeto plačilno sredstvo. S tisto "pravo" viso, ki bo prišla po pošti (številko sicer že vidim v appju), pa nisem poskusil.
Visa bi definitivno morala delovati. Meni tudi z virtualno deluje.
kljuc ::
Kako je obdavčeno varčevanje pri Trade Republic? Obresti nad 1000€ ali tako, kot Revolut savings?
gansta ::
mtosev ::
Savings je depozit pri revolutu ane?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
AllStarc ::
Ja točno tako, odvisno koga vprašaš. Si pa ne morem predstavljat pravega postopka. Ob prodaji skladov, delnic.. moraš navesti vsak zaključen nakup v napoved. Teh vnosov je lahko ogromno.Kje pa bi naj sedaj dobil podatke, kako je to počel revolut, da so meni lahko zaslužili obresti. Seveda, tega ne bo možno narediti in kaj bo potem zahteval DURS? Samo pridobljen znesek obresti? Potem pa to ni trgovanje z vrednostnimi papirji. To pa ni več po protokolu. Za to kar sedaj nekateri na FURS-u želijo, bi moral biti napisan nov postopek, ki pa ga trenutno ni.
Me res zanima, kaj se bo na koncu izcimilo.
Meni je jasno, da na koncu aparat pobere denar. Kakšna je pot do tega, niti ni važna.
Me res zanima, kaj se bo na koncu izcimilo.
Meni je jasno, da na koncu aparat pobere denar. Kakšna je pot do tega, niti ni važna.
sometimes what you want and what you get,
are two very different things
BlaY0 ::
Ne, pri Revolutu je depozit "Savings Vault" (trenutno na voljo le v UK in na Poljskem se mi zdi), "Savings" je pa investicijski produkt.
EDIT: Zdaj pa kar naenkrat ne najdem več "Savings Vault" produkta, vse se imenuje samo še "Savings", med državami različen produkt, nekje depozit, drugje investcijski produkt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Ales ::
Ne, pri Revolutu je depozit "Savings Vault" (trenutno na voljo le v UK in na Poljskem se mi zdi), "Savings" je pa investicijski produkt.
EDIT: Zdaj pa kar naenkrat ne najdem več "Savings Vault" produkta, vse se imenuje samo še "Savings", med državami različen produkt, nekje depozit, drugje investcijski produkt.
Morda se jim enostavno zdi, da so ljudje na splošno prezabiti, da bi vedeli kaj je kaj in je lažje nekaj prodat, če kar rečeš "savings". Da to potem spravi ljudi v težave z davčnimi organi jih pa očitno ne zanima.
Zdaj, če bi jim kdo povedal, da lahko s transparentnim poimenovanjem finančnih storitev pridobijo stranke, namesto da zavajajo in odvračajo ljudi... kdo ve, morda ne bi hoteli slišat nič o tem, morda bi.
Tako kot je zdaj, so jim pač davčne vloge strank postranskega pomena, prioriteta je pa le marketing. In to zavajajoč marketing.
Thomxy ::
Osebno, bi odprl račun, naložil sredstva na varčevalni račun, pobral obresti in se jih veselil.
Če slučajno bi FURS potrkal na vrata, kar ne verjamem, bi se naredil neumnega in plačal, če bi bilo kaj za plačati.
Če slučajno bi FURS potrkal na vrata, kar ne verjamem, bi se naredil neumnega in plačal, če bi bilo kaj za plačati.
Kanban ::
Morda se jim enostavno zdi, da so ljudje na splošno prezabiti, da bi vedeli kaj je kaj in je lažje nekaj prodat, če kar rečeš "savings". Da to potem spravi ljudi v težave z davčnimi organi jih pa očitno ne zanima.
Zdaj, če bi jim kdo povedal, da lahko s transparentnim poimenovanjem finančnih storitev pridobijo stranke, namesto da zavajajo in odvračajo ljudi... kdo ve, morda ne bi hoteli slišat nič o tem, morda bi.
Tako kot je zdaj, so jim pač davčne vloge strank postranskega pomena, prioriteta je pa le marketing. In to zavajajoč marketing.
Si zgrešil cel kup opozoril, "strinjam se", "prebral sem" kjer ti razlagajo da gre denar v sklad od Fidelity itd? Še tik pred tem, da vplačaš denar ti piše, da gre v sklad in ne v depozit. Težko bi bolj jasno to izpostavili, razen če meniš, da bi mogli ta zavihek poimenovat "THIS IS NOT A BANK DEPOSIT". Da se pa ne zavedaš davčnih posledic investicij je pa predvsem tvoj problem.
Ales ::
Osebno, bi odprl račun, naložil sredstva na varčevalni račun, pobral obresti in se jih veselil.
S kaznijo vred?
Si zgrešil cel kup opozoril, "strinjam se", "prebral sem" kjer ti razlagajo da gre denar v sklad od Fidelity itd? Še tik pred tem, da vplačaš denar ti piše, da gre v sklad in ne v depozit. Težko bi bolj jasno to izpostavili, razen če meniš, da bi mogli ta zavihek poimenovat "THIS IS NOT A BANK DEPOSIT". Da se pa ne zavedaš davčnih posledic investicij je pa predvsem tvoj problem.
Če bi bral temo namesto da zdaj pametuješ, bi vedel, da sem jaz tisti, ki je ljudi od začetka opozarjal na to.
Kar pa ne pomeni, da so mi zahrbtni marketinški prijemi OK.
Nekatere firme očitno mislijo, da lahko v promocijskem materialu pišeš kar ti duša da, potem pa si v drobnem tisku rešuješ rit. Fak off pa tak marketing.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
Vseh 87 strani pa tudi ne rabim brati, da lahko rečem, da je vsak, ki je pismen in je vsaj približno prebral s čim se strinja, razumel, da to ni depozit. Zato pa je bilo že od začetka toliko opozoril, da tole morda ne bo obdavčeno kot bančni depozit s 1000eur popusta. Kateri promocijski material si bral, da iz njega sklepaš, da je to depozit ali pa je zavajajoč?
Tole je iz mojega inboxa:
Enjoy hands-free savings growth
Once deposited, your savings will be invested in money market funds, providing you with attractive daily interest*. Smooth your path to a healthier financial future today
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kanban ()
Pri skladih so v e-davkih transakcije že predizpolnjene. :)
Mogoče slovenskih, ne pa če kupujem v tujini.
Vseh 87 strani pa tudi ne rabim brati, da lahko rečem, da je vsak, ki je pismen in je vsaj približno prebral s čim se strinja, razumel, da to ni depozit. Zato pa je bilo že od začetka toliko opozoril, da tole morda ne bo obdavčeno kot bančni depozit s 1000eur popusta. Kateri promocijski material si bral, da iz njega sklepaš, da je to depozit ali pa je zavajajoč?
Once deposited, your savings will be invested in money market funds, providing you with attractive daily interest*. Smooth your path to a healthier financial future today
Seveda je depozit. Daš denar in dobiš fiksne obresti. Jaz temu rečem obresti od depozita. Tudi banke, ki imajo nas tekoč denar, vlagajo v sklade za svojo korist ali to pomeni da bi vsi komitenti npr. unicredita morali plačevati davek na obresti tudi pod 1000eur? Ko daš denar v revolut savings nita denar tisti ki prinese profit od skladov. Kaj dobi revolut pri poslovanju s skladi je relativno, mogoče ima celo izgubo. Nam pa daje fiksne obresti. Ker so se oni tako odločili. To pa je solski inštrument obresti na depozit.
Durs je komunistični ostanek, kot carina in bo seveda trdil po svoje, ker ima pozicijo moci(represivni organ). Ni pa v tem početju nobene logike
Seveda je depozit. Daš denar in dobiš fiksne obresti. Jaz temu rečem obresti od depozita.
"Daš denar in dobiš obresti". Zanimiva definicija depozita. Jaz pa dam denar Janezu, da mi ga čez eno leto vrne s 5% obresti. Pa ga to še ne naredi za depozit. V postopku odpiranja tega savings produkta lepo piše, da gre za sklad.
no comment ::
Moe_Lester ::
Kako točno je to jasno?
- Ime produkta je Savings.
- Ko dodajam denar nikjer ne piše, da kupujem deleže v skladu, ampak samo napiše, da sem prenesel denar v Savings vault. Enako obnašanje kot pri drugih Vaultih torej. V Stocks in Crypto zavihku je obnašanje povsem drugačno, opozorila "Your capital is at risk" obvestila pa to.
- Ponujajo fiksne obrestne mere, terminologija in način ustrezata depozitu.
Na izpisku sicer jasno piše, da gre za Fidelity Institutional Liquidity Fund. Praktično v drobnem tisku. Oglašujejo pa tole kot savings.
Master_Yoda ::
Malo offtopic ampak vseeno: Kaj pa obresti na Interactive Brokers? Se tisto lahko steje kot depozit ? Ni noben poseben produkt, samo vec kot 10000 moras imeti gor (lahko tudi v delnicah), in prvih 10000 eur nima obresti ostalo pa ima.
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
BuDi79 ::
Moe_Lester je izjavil:
Ker očitno ni dovolj jasno, da je v pogojih, ki jih sprejemaš (ročno potrdiš) za aktivacijo Savings računa - V SLOVENŠČINI - napisano za vlaganje v kateri sklad gre, z oznako sklada in vsem.
Kako točno je to jasno?
- Ko dodajam denar nikjer ne piše, da kupujem deleže v skladu
- Na izpisku sicer jasno piše, da gre za Fidelity Institutional Liquidity Fund. Praktično v drobnem tisku. Oglašujejo pa tole kot savings.
"Nije žvaka za seljaka"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Kaj pri tem, da ti ob aktivaciji jasno povedo da gre za SKLAD ni očitno? Ni čudno, da imamo slovenci tako radi cegle in pleh, ker to dvoje edino razumemo.
Master_Yoda je izjavil:
Malo offtopic ampak vseeno: Kaj pa obresti na Interactive Brokers? Se tisto lahko steje kot depozit ? Ni noben poseben produkt, samo vec kot 10000 moras imeti gor (lahko tudi v delnicah), in prvih 10000 eur nima obresti ostalo pa ima.
S stališča davka, oziroma 1000eur neobdavčenih obresti je bolj relevantno vprašanje - ali gre za "depozit pri hranilnici ali banki v EU". Odgovor je ne, ker IBKR ni banka. Tako da so obresti obdavčene v celoti.
deco16 ::
Kaj pa je bančni depozit, kam gre ta dnar? Kako banka z njim razpolaga?
Pač pri revolutu so transparentni in ti povedo kam ta denar gre in od kje pridejo obresti :D
Ali NLB tega denarja ne sme naložiti v sklade? Vsega verjetno ne ampak nekaj pa da.
Ali ko preneseš denar v savings piše buy xy fidelity tokens ali move to savings? :)
Pač pri revolutu so transparentni in ti povedo kam ta denar gre in od kje pridejo obresti :D
Ali NLB tega denarja ne sme naložiti v sklade? Vsega verjetno ne ampak nekaj pa da.
Ali ko preneseš denar v savings piše buy xy fidelity tokens ali move to savings? :)
Spura ::
Kako ti temu reces je nepomembno, ker realnosti ne determinira tvoja financna nespismenost. Bancni depoziti niso edina oblika obrestnih dohodkov. In ze v svoji lastni izjavi nimas prav, ker obresti niso fiksne, jasno pise da so spremenljive.Vseh 87 strani pa tudi ne rabim brati, da lahko rečem, da je vsak, ki je pismen in je vsaj približno prebral s čim se strinja, razumel, da to ni depozit. Zato pa je bilo že od začetka toliko opozoril, da tole morda ne bo obdavčeno kot bančni depozit s 1000eur popusta. Kateri promocijski material si bral, da iz njega sklepaš, da je to depozit ali pa je zavajajoč?
Seveda je depozit. Daš denar in dobiš fiksne obresti. Jaz temu rečem obresti od depozita.
Povsem jasna logika je. Kot je pokazal tip, ki ga citiras, jasno pise, da ti investirajo denar v money market fund. Banka ti ne daje depozita in ti ne razlagajo kam oni vlagajo denar v svojem imenu (kje si ti videl banko, ki v oglasih za depozite pisejo kam oni to naprej nalagajo?). Oni investirajo denar V TVOJEM IMENU v MM fund. Ce zgubi denar MMF, kar je malo verjetno ampak se zgodi kakemu vsakih 10 let, ga bos ti zgubil, ne Revolut. In dodatni namigi so v applikaciji:
Tudi banke, ki imajo nas tekoč denar, vlagajo v sklade za svojo korist ali to pomeni da bi vsi komitenti npr. unicredita morali plačevati davek na obresti tudi pod 1000eur? Ko daš denar v revolut savings nita denar tisti ki prinese profit od skladov. Kaj dobi revolut pri poslovanju s skladi je relativno, mogoče ima celo izgubo. Nam pa daje fiksne obresti. Ker so se oni tako odločili. To pa je solski inštrument obresti na depozit.
Durs je komunistični ostanek, kot carina in bo seveda trdil po svoje, ker ima pozicijo moci(represivni organ). Ni pa v tem početju nobene logike
Annual interest is variable and may change. Capital at risk.
Jasno, MMF se spreminja donos z obrestnimi merami in MMF lahko zgubi denar. Ampak ti mislis da tole reprezentira bancni depozit lol in da ti oni razlagajo kam naprej oni tvoj denar nalagajo. Lol model.
Kaj pa je bančni depozit, kam gre ta dnar? Kako banka z njim razpolaga?Komedijant.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
Floxi ::
No pa še jaz malo napišem o izkušnji z Revolutom. Jaz ga sedaj uporabljam že več kot 5 let. Do sedaj same pozitivne izkušnje. Dejansko ga uporabljam več kot slovenski račun. Slovenski račun imam samo za plačevanje položnic s QR kodo in pa razne trajnike. Tudi plačo nakazujem na revolut.
Prednosti:
dvigi v tujini v primerjavi s kakšno slovensko banko so nekje zastonj
izguba kartice je samo poštnina za novo kartico brez drugih problem (pri unicreditu je bilo to okoli 70€)
imaš lahko več kartic za isti račun
pri večjem planu imaš možnost kartice za otroka in jo upravljaš s svojo aplikacijo
brezstično plačevanje z google wallet (nekatere slovenske banke nočjo slišat nič o tem)
nakazila se zgodijo v trenutku
hitro nakazilo in split opcija za kolege na revolutu
brez skritih in brezveznih stroškov
odličen costumer support
virtualna kartica
možnost nastavitev koliko gre pri vsakem plačilu v vault
če se ti usedejo na slovenske račune, se ti bodo veliko težje na tujega
Slabosti:
ni plačevanja položnic s QR kodo
uteženo filanje računa z gotovino
nimaš fizične poslovalnice (to je kdaj tudi plus, da ti ne zatežijo za vsako stvar, da moraš pridt kej podpisat)
V firmi imamo tudi en račun odprt na Revolutu (po nasvetu od naše banke). Do sedaj same pozitivne stvari. Cena stroškov za celo leto je manj, kot pri slovenski banki za 1 mesec.
Vrjetno sem kaj pozabil, ampak stvar je top, sploh če se ne bodo fejst podražil zna to zelo mešat štrene našim bankam.
Prednosti:
izguba kartice je samo poštnina za novo kartico brez drugih problem (pri unicreditu je bilo to okoli 70€)
pri večjem planu imaš možnost kartice za otroka in jo upravljaš s svojo aplikacijo
brezstično plačevanje z google wallet (nekatere slovenske banke nočjo slišat nič o tem)
odličen costumer support
virtualna kartica
Slabosti:
nimaš fizične poslovalnice (to je kdaj tudi plus, da ti ne zatežijo za vsako stvar, da moraš pridt kej podpisat)
V firmi imamo tudi en račun odprt na Revolutu (po nasvetu od naše banke). Do sedaj same pozitivne stvari. Cena stroškov za celo leto je manj, kot pri slovenski banki za 1 mesec.
Vrjetno sem kaj pozabil, ampak stvar je top, sploh če se ne bodo fejst podražil zna to zelo mešat štrene našim bankam.
Kaj pri tem, da ti ob aktivaciji jasno povedo da gre za SKLAD ni očitno? Ni čudno, da imamo slovenci tako radi cegle in pleh, ker to dvoje edino razumemo.
Kje pri aktivaciji ti to povedo? Imaš screenshote aktivacije, ker jaz se ne spomnim, da bi mi kje na veliko pisalo, da gre za sklad? Vem pa, da so na veliko oglaševali "savings", APR in podobne pojme.
Sploh veš kakšna je bila aktivacija 1 mesec nazaj VS danes, glede na to, da na veliko delajo AB teste vmesnika?
amacar ::
Imas spodaj pod details vse pogoje, lepo pise, da gre za sklad. Pogoje lahko pregledas tudi preden prestavis denar v strategijo.
Še za kekce, ki se jim ne da klikniti na "Key information document", screenshot dokumenta, celo v slovenscini.
Še za kekce, ki se jim ne da klikniti na "Key information document", screenshot dokumenta, celo v slovenscini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
No pa še jaz malo napišem o izkušnji z Revolutom. Jaz ga sedaj uporabljam že več kot 5 let. Do sedaj same pozitivne izkušnje. Dejansko ga uporabljam več kot slovenski račun. Slovenski račun imam samo za plačevanje položnic s QR kodo in pa razne trajnike. Tudi plačo nakazujem na revolut.
Prednosti:
odličen costumer support
virtualna kartica
Slabosti:
Podpišem. Že leta imam jaz poslovni in osebni račun, enako žena. Uporabljava za čisto vse, firmi in osebno. Vsi računi so brez stroškov.
delavec44 ::
Kaj pa je bančni depozit, kam gre ta dnar? Kako banka z njim razpolaga?
Poglej še izpisek iz aplikacije, ki je relevanten, ko bo furs kaj hotel od tebe. Gor sta stolpca Price per share in Quantity of shares. Torej ja, piše buy xy fidelity tokens.
Še več, pod povzetkom izpiska piše:
Trustee:
Fidelity Fidelity Institutional
Fund name:
Liquidity Fund plc
Share class:
EUR Class R
Accum. shares
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Imas spodaj pod details vse pogoje, lepo pise, da gre za sklad. Pogoje lahko pregledas tudi preden prestavis denar v strategijo.
Ne se jezit. Jaz savingsopcije ne uporabljam ampak berem kar ste tule v zadnjem mesecu napisali.
To kar si pokazal piše da skld upravlja firma Fidelity.
Kateri skled/sklade. Kakšen delež je komitent kupil? Od koga kupil in komu kaj prodal? Da pride do profita od sklad ga moraš kupiti v neki količini in potem prodati. Jaz razumem da me hočeš prepricati da grae za podobno naložbo kot da sem prišel v Generali naložbene sklade kupit. Tudi pri skladih pa gre za drugačno obliko obracuna davkov.
Tule gre za obresti in to obresti od depozita. Kaj revolut s tem denarjem počne, ni pomembno. Pomembno je da izplača končne obresti za denar ki ga je nekdo dal v savings, ne za sklade. Če bi komitent kupil sklade, bi dobil pogodbo z natančnimi podatki o kupljenih skladih. Nato pa bi jih moral prodati, da bi sploh prišlo do morebitga profita in bi sploh imel razlog da plača davek od profita.
delavec44 ::
Gor sem napisal kateri sklad in katere deleže. Vrednost je pač vedno 1€. In ne, nimaš profita samo ko prodaš. Tako kot imaš lahko klasične dividende, imaš lahko tudi obresti.
Moe_Lester je izjavil:
Kje pri aktivaciji ti to povedo? Imaš screenshote aktivacije, ker jaz se ne spomnim, da bi mi kje na veliko pisalo, da gre za sklad? Vem pa, da so na veliko oglaševali "savings", APR in podobne pojme.
Sploh veš kakšna je bila aktivacija 1 mesec nazaj VS danes, glede na to, da na veliko delajo AB teste vmesnika?
Kaj naj zaradi ljudi, ki ne znajo brati, preventivno delam screenshote vsega kar v življenju kliknem? Ne, nimam jih, se pa spomnim, da je bilo že na UIju jasno napisano, da gre za investicijo v sklad (spomnim se, ker sem šel oznako sklada tudi pogooglati) in da si zavarovan do 22k, precej manj kot so v EU zavarovani bančni depoziti.
V bistvu mi je čudno, da znamo slovenci sploh kupiti avto ali cegle. Verjetno zato, ker nas za rokice čez postopek pelje diler ali agent. Pogodb itak ne beremo.
Zgodovina sprememb…
Zanimivo, da je zadeva tako očitna, pa vseeno imamo različne interpretacije FURSa, članek v Financah in več strani debate na forumih.
V bistvu imamo eno mnenje FURSa in neko zlepljenko iz Financ, kjer prav tako piše, da gre za sklad, ki izplačuje obresti, vendar je novinarka potegnila nek svoj zaključek glede neobdavčenih prvih 1000eur obresti. Toliko strani pa je zato, ker ne znate brati. Ne samo stvari, ki jih podpisujete, še celo mnenj fursa in člankov v Financah.
Edit: No očitno so tudi v Financah ugotovili svojo zmoto in pobrisali "Spomnimo še, da obresti do tisoč evrov na leto niso obdavčene".
Edit: No očitno so tudi v Financah ugotovili svojo zmoto in pobrisali "Spomnimo še, da obresti do tisoč evrov na leto niso obdavčene".
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Problem pri revolutu in tej debati je LOGIČNE narave.
Črkobralsko imajo verjetno prav oni ki pravijo da je sklad, ampak v efektivi pa imajo prav vsi tisti ki pravijo da je to enako kot če bi dal denar na banko... to če banka tvoj keš posodi naprej ali pa vloži v obveznice ali sklad tebi pa pač nudi flat out obresti je SILA PODOBNO temu kar dela tu Revolut.
Črkobralsko imajo verjetno prav oni ki pravijo da je sklad, ampak v efektivi pa imajo prav vsi tisti ki pravijo da je to enako kot če bi dal denar na banko... to če banka tvoj keš posodi naprej ali pa vloži v obveznice ali sklad tebi pa pač nudi flat out obresti je SILA PODOBNO temu kar dela tu Revolut.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Samo za tiste, ki ne znate brati kaj klikate in podpisujete. Ali si zmeden tudi če greš na NLB in od njih zahtevaš, da denar iz TRRja prestavijo v nek varčevalni produkt. Uslužbenec ti pove, da boš naložil v sklad, ti pa se en mesec kasneje sprenevedaš, da si bil prepričan, da je depozit.
Sej nakoncu bo zmagala logika neumnosti, jaz se zanalašč delam neumnega in vsak ki varčuje naj se. Tolk bolj kot se delaš neumen, lažje prideš skozi.
Da oni napišejo kam dajo denar je super, ampak princip je enak kot depozit na vpogled. Denar je na voljo kadarkoli in pač razlika je v tem da obresti pridejo vsak dan.
Sam nisem nič vložil, ampak dal denar v varčevanje.
Ko kupim delnico na revoluti, jo kupim, izberem količino, naložim denar in dam buy, razlika je očitna. Če je borza zaprta se posel odvije ko je odprta, in cena skozi varira. Direkt sem predstavljen pod dejstvo kaj sem naredil.
Tukaj pač z strani zanalašč zavajanja ali pa ne stvari niso tolk direktne. Na koncu vam pravim da bo FURS popustil.
Kašni sklad, kdo je prodal jaz sem mel samo nekaj v varčevanju bo reku Janez.
Pa še to, kako pol si obračunaš fee od revoluta, vsak dan si poberejo svoje procence in to odvisno od paketa, kako bomo zdej to FURSu predstavili.
Ja lej jaz sem dal v sklade samo brooker vsak dan skledo pristane.
Da oni napišejo kam dajo denar je super, ampak princip je enak kot depozit na vpogled. Denar je na voljo kadarkoli in pač razlika je v tem da obresti pridejo vsak dan.
Ko kupim delnico na revoluti, jo kupim, izberem količino, naložim denar in dam buy, razlika je očitna. Če je borza zaprta se posel odvije ko je odprta, in cena skozi varira. Direkt sem predstavljen pod dejstvo kaj sem naredil.
Tukaj pač z strani zanalašč zavajanja ali pa ne stvari niso tolk direktne. Na koncu vam pravim da bo FURS popustil.
Kašni sklad, kdo je prodal jaz sem mel samo nekaj v varčevanju bo reku Janez.
Pa še to, kako pol si obračunaš fee od revoluta, vsak dan si poberejo svoje procence in to odvisno od paketa, kako bomo zdej to FURSu predstavili.
Ja lej jaz sem dal v sklade samo brooker vsak dan skledo pristane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: deco16 ()
Spura ::
Termini varcevanje in vlozil nimajo nobenega pravnega pomena in tudi ce bi ga imeli bi imel striktno definicijo, in ne bi bilo pomembno kaj si TI predstavljas pod varcevanje in kaj si TI predstavljas pod nalozba.
Zakaj bi obracunaval fee, FURSa to ne zanima? A si ze kdaj v zivljenju porocal kaj FURSu? Si prebral kaj zakonodaje iz tega podrocja? Jst bi rekel da ne. Ampak z veseljem tukaj pises, kako bi moral davcni postopek zgledat.
Moe_Lester je izjavil:
Zanimivo, da je zadeva tako očitna, pa vseeno imamo različne interpretacije FURSa, članek v Financah in več strani debate na forumih.
Ker imamo neskoncen supply ljudi, ki jim pamet ne seze dlje od njihovega depozita pri NLB, ampak z veseljem pametujejo, in potem so seveda "debate", kjer financno nepismeni objavljajo dezinformacije in pa "jst mislim, da bi moralo bit takole".
kokica2000 ::
Mato989 ::
Samo za tiste, ki ne znate brati kaj klikate in podpisujete. Ali si zmeden tudi če greš na NLB in od njih zahtevaš, da denar iz TRRja prestavijo v nek varčevalni produkt. Uslužbenec ti pove, da boš naložil v sklad, ti pa se en mesec kasneje sprenevedaš, da si bil prepričan, da je depozit.
Glej, koliko točk sklada pa dobiš na Revolutu? Ker treba je napisat koliko si delnic in tega kupil a veš? Tega ti Revolut ne pove...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Piše kolk maš tega sklada spodaj, ampak ne piše kdaj si povečal. Samo polno stanje ko delaš report, tudi za tax year.
Glej, koliko točk sklada pa dobiš na Revolutu? Ker treba je napisat koliko si delnic in tega kupil a veš? Tega ti Revolut ne pove...
Seveda ti, na dve decimalki natančno imaš v poročilu vse nakupe, prodaje, feeje, obresti, izplačila. Na še bolj pregleden način, kot nekateri dinozavri med brokerji. Za prvo silo pa lahko število delnic oceniš tudi z nekaj osnovnošolske matematike - "Kupil sem za 2000eur sklada, ki ima delnice fiksirane na 1eur. Koliko delnic sem kupil?"
BlaY0 ::
Moe_Lester je izjavil:
- Ponujajo fiksne obrestne mere, terminologija in način ustrezata depozitu.
Ni fiksna, spreminja se iz dneva v dan. Lahko gre tudi v minus.
Piše kolk maš tega sklada spodaj, ampak ne piše kdaj si povečal. Samo polno stanje ko delaš report, tudi za tax year.
Ko sam povečaš vidiš da si povečal. Mislim pa (vsaj tako piše), da ti 1x na mesec oziroma prvi poslovni dan v naslednjem mesecu (v kolikor jih nisi pobral ven) natečene obresti sami reinvestirajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
kokica2000 ::
Ob prebiranju te teme sem naravnost šokiran nad:
- nizko povprečno finančno pismenostjo (vsa čast izjemam),
- nagnjenostjo k goljufanju in izogibanju plačevanja davkov za vsako ceno (res smo Balkanci!).
Dajte si že enkrat dopovedat: V Sloveniji imamo pristojne institucije, ki izvajajo zakonodajo s področja bančništva in davkov. In ne boste vi, posamezniki na tem forumu tisti, katerih interpretacija bo obveljala!
- nizko povprečno finančno pismenostjo (vsa čast izjemam),
- nagnjenostjo k goljufanju in izogibanju plačevanja davkov za vsako ceno (res smo Balkanci!).
Dajte si že enkrat dopovedat: V Sloveniji imamo pristojne institucije, ki izvajajo zakonodajo s področja bančništva in davkov. In ne boste vi, posamezniki na tem forumu tisti, katerih interpretacija bo obveljala!