» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
82 / 112
»»

vinkop ::

4. dan odkar sem kreiral in prenesel nekaj sredstev na flexible account, oziroma savings in še vedno nič.

leeon ::

potrpežljivost je božja mast. tudi jaz sem na začetku čakal par dni

mrgapo ::

Obresti so se takoj začele prilivati naslednji dan.

energetik ::

Revolut uvaja "Travel Rule" za kripto. To pomeni baje obvezen naslov in ime naslovnika, če pošiljaš kripto ven iz svojega računa. Pač ne bomo kupovali pri njih kriptota.
vires in numeris

hahhha, 1 cent se je pojavil plusa danes po štirih dneh. Sej ne vem ali je to smešno ali kaj ? :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vinkop ()

Pat_MaGroin ::

Ker si dal 100 eur gor :).

Route66 ::

Da ne odpiram novo temo si bom izposodil tole:

Lahko kdo pove kaj pomeni tole:

The PayPal SEPA Direct Debit mandate is a legal document that allows PayPal to collect money from your bank account using the Single Euro Payments Area (SEPA) Direct Debit scheme. This means that PayPal can debit your bank account directly, without the need for you to manually authorize each transaction.To use the PayPal SEPA Direct Debit mandate, you will need to provide your bank account details and sign the mandate. You can do this by logging into your PayPal account and going to the "Money" section. There, you will find the option to "Add a bank account" and follow the prompts to provide your bank details and sign the mandate.Once you have completed the process, you will be able to use PayPal to make payments and authorize direct debits from your bank account. Please note, however, that you will also be liable for any unauthorized transactions made from your bank account.Also, please keep in mind that the SEPA Direct Debit is only available for bank accounts located in the European Union.

Ali to pomeni da bi lahko brskajo po mojem bančnem računu? Ali gre zgolj zato da se transakcije brez problems opravljajo? Kaj ostali izberete ko želite svoj bančni račun vezati na Paypal ali izberete debetno kartico ali IBAN?

MrStein ::

Gre za (SEPA) direktno bremenitev.

Tako kot ima večina prebivalstva za plačilo elektrike, telefona, vode in podobnih mesečnih stroškov.
Tam pač ne bo mesečno, ampak od primera do primera.

(če prvič slišiš za to: upnika pooblastiš, da ti s TRR trga dolgove "avtomatsko")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

Gre za (SEPA) direktno bremenitev.

Tako kot ima večina prebivalstva za plačilo elektrike, telefona, vode in podobnih mesečnih stroškov.
Tam pač ne bo mesečno, ampak od primera do primera.

Ali to pomeni da mi bodo trgali iz računa? Ali gre samo za transakcije? Ne razumem ravno najbolje. Se pravi če jaz prodam nek izdelek in mi stranka plača preko Paypala, kaj to pomeni? Ali mi bo Paypal vzel iz računa kakšen denar ali kaj? Oprosti ampak mi ni čisto jasno ali bom moral plačevati Paypalu ali kako?

Imam 2 opciji in sicer 1 je kartica (Debit) druga pa banka (kjer zahtevajo IBAN in me sprašuje za ta SEPA). Pri Debit me ne sprašujejo o tem, v čemu je sploh razlika? Saj če izberem Debit mi nakažejo na Kartico in potem lahko iz Debit kartice dvignem denar na banki. Ne razumem kje je razlika.

Mislim da zdaj razumem, se pravi SEPA je v bistvu sistem ki omogoča Evropskih državam nemotene transakcije medtem ko je Paypal zgolj posrednik in Paypal potrebuje tvojo potrditev SEPA da lahko kot posrednik potem transakcije opravljajo nemoteno.

Ne razumem pa še eno stvar in sicer zakaj mi ponudi 2 opciji med Debit Računom (16 mestna cifra) in Bančnim računom (Iban). Če prav razumem je IBAN SI56 namenjen samo za Slovenijo in če bi kdo recimo nakazuje iz ZDA me ne bo spraševal po mojem IBANU ampak po številki kartice ki je na sprednji strani, je tako? Se pravi je bolje da izberem "debit card" kot pa "Bank"?

kokica2000 ::

Mislim, da si pomešal odlive (pošiljanje denarja oz. plačevanje računov) in prilive (prejemanje denarja). Če ti bo nekdo nakazal na PayPal, seveda ne potrebuje tvojega IBANa, niti tvoje številke kartice.

kokica2000 je izjavil:

Mislim, da si pomešal odlive (pošiljanje denarja oz. plačevanje računov) in prilive (prejemanje denarja). Če ti bo nekdo nakazal na PayPal, seveda ne potrebuje tvojega IBANa, niti tvoje številke kartice.

To razumem, vse kar potrebuje (tisti ki mi pošilja) je moj email naslov. Ampak če jaz želim iz Paypala potem naložiti denar na svoj bančni račun moram dati Debetno kartico drugače mi ne morejo naložiti denarja na račun. Je tako? Tudi kar se tiče limita moral dati podatke drugače mi ne bodo dvignili limita.

Zanimivo, prejle sem jim pisal na njihov customer service, in me je prejle klicala številka iz Irske vendar se nisem javil ker nisem bil prepričan, sem šel potem brati v google in kot kaže je cifra legit čeprav so mnenja različna:

https://www.unknownphone.com/phone/3531...
https://who-called.co.uk/Number/3531523...

Je kdo že govoril z njimi preko te številke?

Pat_MaGroin je izjavil:

res je, ampak 10.000€ si pa ne upam dat, da bi bil potem dnevni iznos 1€....tale savings bom jaz kar zaprl, ne vidim koristi, da čakam tiste 3€ leto dni...hahhhhaaa

Pro ::

vinkop je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

res je, ampak 10.000EUR si pa ne upam dat, da bi bil potem dnevni iznos 1EUR....tale savings bom jaz kar zaprl, ne vidim koristi, da čakam tiste 3EUR leto dni...hahhhhaaa

Sicer niso tako nizke obrestne mere, mal poglej slovenske banke pa primerjaj.
Pri 100 evrih pa res ne moreš pričakovat par EUR na mesec. hahhhhaaa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pro ()

Mato989 ::

vinkop je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

res je, ampak 10.000€ si pa ne upam dat, da bi bil potem dnevni iznos 1€....tale savings bom jaz kar zaprl, ne vidim koristi, da čakam tiste 3€ leto dni...hahhhhaaa

Kaj si pa pričakoval če daš gor 100EUR? 5EUR na dan?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ales ::

Route66 je izjavil:

Mislim da zdaj razumem, se pravi SEPA je v bistvu sistem ki omogoča Evropskih državam nemotene transakcije medtem ko je Paypal zgolj posrednik in Paypal potrebuje tvojo potrditev SEPA da lahko kot posrednik potem transakcije opravljajo nemoteno.

Ne razumem pa še eno stvar in sicer zakaj mi ponudi 2 opciji med Debit Računom (16 mestna cifra) in Bančnim računom (Iban). Če prav razumem je IBAN SI56 namenjen samo za Slovenijo in če bi kdo recimo nakazuje iz ZDA me ne bo spraševal po mojem IBANU ampak po številki kartice ki je na sprednji strani, je tako? Se pravi je bolje da izberem "debit card" kot pa "Bank"?

Ni tako. Praktično nič ni tako, kot si napisal.

In tole nima blage veze z Revolutom, no.

Tu imaš namensko temo za PayPal, če že.

Mato989 je izjavil:

vinkop je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

ne, 1€ na mesec pa sem računal....

OrkAA ::

Uf, 12% donosa lahko pričakuješ na zelo tveganih delnicah, ne pa na bančnem depozitu. :)

LeQuack ::

Če kupiš shitcoine lahko zaslužiš 100% v enem dnevu.
Quack !

Ales je izjavil:

Route66 je izjavil:

Ni tako. Praktično nič ni tako, kot si napisal.

In tole nima blage veze z Revolutom, no.

Tu imaš namensko temo za PayPal, če že.

Potem pa razloži kako je, tam v Paypal temi...

gansta ::

vinkop je izjavil:

Mato989 je izjavil:

vinkop je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

ne, 1€ na mesec pa sem računal....

Umetnik, kje živiš?

cero ::

Toliko pisanja pa še vedno se ne ve točno kako je z davki, oziroma ali se to šteje kot depozit ali je treba prijavit fursu...

Moe_Lester ::

Kako si računal 1€ na mesec, če ti piše točno koliko so obresti. Na Metal računu imaš cca. 3.6% letno. Na tistih 22k kolikor je zavarovanje to znese cca. 2,18€ na dan oz. malo manj kot 800€ letno.

Moe_Lester je izjavil:

Kako si računal 1€ na mesec, če ti piše točno koliko so obresti. Na Metal računu imaš cca. 3.6% letno. Na tistih 22k kolikor je zavarovanje to znese cca. 2,18€ na dan oz. malo manj kot 800€ letno.

vse drži, ampak jaz pač ne bom nakazoval 22.000€ na flexible account....prevelik riziko...

Contactless limit se je včaaih sam od sebe resetiral na nulo, ko se je začel nov mesec. Danes pa vidim, da se še ni. A po novem mora zdaj vsak sam uporabnik resetirat limit ???

fulgur ::

Živijo,

včasih, ko sem imel v revolutu vnešeno SKB-jevo bančno kartico, se mi je pokazala opcija avtomatičnega prenosa denarja na revolutov račun, ko je znesek na njem padel recimo pod 100 EUR. Odkar sem pri Intesa sanpaolo, te opcije (avtomatično dodajanje denarja) ni več na voljo. Se komu sanja, kako to rešiti, ker je bedno ves čas preverjati, ali je treba spet dodati denar na račun.

Hvala.

fulgur je izjavil:

Živijo,

včasih, ko sem imel v revolutu vnešeno SKB-jevo bančno kartico, se mi je pokazala opcija avtomatičnega prenosa denarja na revolutov račun, ko je znesek na njem padel recimo pod 100 EUR. Odkar sem pri Intesa sanpaolo, te opcije (avtomatično dodajanje denarja) ni več na voljo. Se komu sanja, kako to rešiti, ker je bedno ves čas preverjati, ali je treba spet dodati denar na račun.

Hvala.

3D secure je verjetno problem. Tudi sam sem imel enak problem pri DBS mastercard in a vtomatsko ni hotelo potegniti denarja zaradi varnosti. Potem sem mislim da v rekono aplikaciji uspel aktivirat to kartico in jo dodati v revolut. Trenutno mi lepo nalaga sredstva iz DBS, ko mi pade limit pod 200€ na revolutu.

leeon ::

ste dobili obresti za včerajšnji dan? jaz sem jih dobil za petek in za danes, ne pa za včeraj

Tudi pri meni enako.

Moe_Lester ::

Enako

fulgur ::

vinkop je izjavil:

fulgur je izjavil:

Živijo,

Hvala.

3D secure je verjetno problem. Tudi sam sem imel enak problem pri DBS mastercard in a vtomatsko ni hotelo potegniti denarja zaradi varnosti. Potem sem mislim da v rekono aplikaciji uspel aktivirat to kartico in jo dodati v revolut. Trenutno mi lepo nalaga sredstva iz DBS, ko mi pade limit pod 200€ na revolutu.

Hvala, samo mi je malo bedno v nek rekono vnašati podatke svoje bančne kartice. Je to možno kakšna stvar, ki bi jo lahko na strani banke rešili in bi se mi torej splačalo banki zatežiti? Ker roćno mi kartica omogoča "top up" revolut računa, samo samodejno nalaganje denarja gor, ko pade znesek pod določen nivo, ni možno.

Če ti ročno dela, banka torej omogoča top up iz tvoje kartice. Ne vem kaj bi jim težil?

Ko ti pa ljudje na forumu ponudijo rešitev ti pa ni všeč. Zanimivo.

andy2k13 ::

fulgur je izjavil:

vinkop je izjavil:

fulgur je izjavil:

Živijo,

Hvala.

Hvala, samo mi je malo bedno v nek rekono vnašati podatke svoje bančne kartice. Je to možno kakšna stvar, ki bi jo lahko na strani banke rešili in bi se mi torej splačalo banki zatežiti? Ker roćno mi kartica omogoča "top up" revolut računa, samo samodejno nalaganje denarja gor, ko pade znesek pod določen nivo, ni možno.

Opcija za avtomatski top-up se pojavi sele po dolocenem casu. Vsaj pri meni je blo tako.

ducy ::

vinkop je izjavil:

Moe_Lester je izjavil:

Kako si računal 1EUR na mesec, če ti piše točno koliko so obresti. Na Metal računu imaš cca. 3.6% letno. Na tistih 22k kolikor je zavarovanje to znese cca. 2,18EUR na dan oz. malo manj kot 800EUR letno.

vse drži, ampak jaz pač ne bom nakazoval 22.000EUR na flexible account....prevelik riziko...

Si pa res pacient, da bi s 100EUR rad služil "bajne vsote" ... 2,8% obresti ne dobiš skor na nobeni naki (kaj šele več)... Poleg tega, da imaš tukaj sredstva na voljo kadarkoli. (na bankah imaš fix vezavo!!)

Kakšen riziko ... ??

Tudi mene zanima kako je z davčno? Ali se tretira kot obresti in jih je potrebno (seveda če/ v primeru presega 1000EUR) prijaviti? Ali DURS sploh dobi podatke od Revoluta ??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ducy ()

Ales ::

ducy je izjavil:

Tudi mene zanima kako je z davčno? Ali se tretira kot obresti in jih je potrebno (seveda če/ v primeru presega 1000EUR) prijaviti? Ali DURS sploh dobi podatke od Revoluta ??

Vprašanje je, ali se to tretira kot naložbo v sklad.

FURS seveda dobi podatke od Revoluta.

Torej a se tretira ali ne?
Quack !

gansta ::

LeQuack je izjavil:

Torej a se tretira ali ne?

Še vedno ni jasno, vsak pravi drugače, tisti ki je dal "vezat" pravi da to ni kot sklad in bolj depozit in obratno. Važen bo FURS, kar boš videl za nazaj in morda tudi kazen.

FURS pa noče povedati al kaj? Saj nekako je pričakovano da se jim jebe, to je pač javna služba in ne bodo služili prebivalstvu ampak samemu sebi.
Quack !

LapD ::

Oni rečejo da niso "informativni" organ ali nekaj v tem smislu, torej moraš ugotoviti kaj je prav in kaj ni na lastno pest oziroma iz podatkov, ki so na voljo, poleg tega pa je še vsak primer v subjektivni presoji posameznega inšpektorja. Dokler te zadeve ne bodo nekje jasno definirane je to siva cona, nekdo bo šel skozi brez davka, drug pa z davkom in kaznijo.
web&motion designer

delavec44 ::

Tretji bo šel pa skozi brez da sploh kaj prijavi. Dokler bo šlo seveda.

deco16 ::

Kaj pa hočeš prijavit, obresti je manj kot jurja, banka je v EU. Naj se same zmenijo. Ti sam nisi v sklad dal, ampak si dal denar ležat da od tega dobiš obresti.

Lahko pa začnete prijavljat karkoli ampak potem moraš vedet kaj si kupil, koliko si kupil itd, kar pa trenutno nimaš podatka.

BuDi79 ::

V resnici ko daš vezat denar na običajno "domačo" banko ta tudi ne pospravi denarja v "sef" in čao ampak ga med drugim tudi obračajo v skladih (poleg tega da ga direktno posojajo naprej). Samo ti tega ne veš.

mtosev ::

Da vprašam kaj točno pomeni staking pri crypto?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

velikBrokoli ::

mtosev je izjavil:

Da vprašam kaj točno pomeni staking pri crypto?

Ponavadi depositaš nek collateral, torej nek token, nazaj pa dobivaš nek yield v obliki tokenov ali nagrad. Ne vem pa kako točno je to pri revolutu, najbrž samo depositneš nekaj, pa dobivaš yield, preveri kakšen APY je.

GupeM ::

Mnenje o varčevanju v GBP ali USD? Obresti so namreč precej višje. Ali raje ne, ker se lahko zgodi nekaj podobnega kot s krediti v CHF? Samo v obratno smer.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

energetik ::

Gledaš pač graf EUR/USD ali GBP/USD in trejdaš glede na indikatorje. Boš več dobil ven kot če daš samo v depozit.
vires in numeris

ViperR ::

Kdo ve zakaj 2. In 6. Septembra nismo dobili nakazanih obresti?

jabe ::

Za 2.9. Sem jaz postfesrum dobila in to ravno 7.9., ko jih potem ni bilo in jih se ni

CallMeAl ::

mrgapo ::

Glede prijave obresti na FURS ja ravno danes članek v financah.
https://www.finance.si/testirali-smo-re...

Navajamo odgovor Fursa na vprašanje v zvezi z obdavčitvijo. Po tem sklepamo, da gre za naložbo v investicijske sklade denarnega trga. Po zakonu o dohodnini (ZDoh-2) so različni dohodki, ki jih fizične osebe lahko dosegajo iz naložb v investicijske sklade, vključno iz naložb v sklade denarnega trga, obdavčeni različno, in sicer:

delitev prihodkov investicijskega sklada v obliki obresti se obdavči kot obresti (prvi odstavek 81. člena);
delitev dobička, čistega dobička ali prihodkov investicijskega sklada, ki niso zajeti z 81. členom zakona, se obdavči kot dividende (3. točka četrtega odstavka 90. člena ZDoh-2);
kapitalski dobiček, dosežen z odsvojitvijo delnice oziroma deleža v investicijskem skladu (to je investicijski kuponi iz 3. točke 93. člena ZDoh-2), se obdavči v skladu s poglavjem III.6.3. zakona (Dobiček iz kapitala).
Torej: »V mesecu natečene obresti, ki se izplačajo imetniku fleksibilnega računa, se torej obdavčijo kot obresti, dobički, doseženi z odsvojitvijo delnice oziroma deleža v skladu, pa se obdavčijo kot dobiček iz kapitala.«

Spomnimo še, da obresti do tisoč evrov na leto niso obdavčene, davek na kapitalski dobiček pa znaša 25 odstotkov.

Kaj je treba, torej, povedati Fursu?
Fursu torej ne bo treba napovedati prejema obresti, če bodo te nižje od tisoč evrov v davčnem letu. Ker pa se tudi vrednost vložka ne bo spremenila, kapitalskega dobička pri tem ne bo. Boste pa morali Fursu vseeno poročati, če boste iz naložbe izstopili, saj gre za odsvojitev vrednostnega papirja. Ne bo pa davka.

Še posebno opozorilo: pozor pri obračunavanju dnevnih obresti
Med testiranjem produkta smo opazili, da Revolut enkrat ni obračunal dnevnih obresti. To je treba posebej reklamirati ter posebej poudariti, da ne gre za zamik pri obračunu po pologu. Obresti se namreč po pologu začnejo obračunavati dva dni kasneje.
««
82 / 112
»»