» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
79 / 114
»»

user4683 ::

Poroča se prodaje, ne nakupov.

benchh ::

Eno vprašanje glede revoluta.

Z ženo bi joint account za skupna plačevanja v trgovinah itd. Bral sem, da Revolut omogoča to opcijo, da je nekdo nosilec (holder) drug pa uporabnik računa.

Zanima me iz prve roke, če ima kdo to in kakšni so stroški dodatne kartice in same uporabe računa? Poslovala bi nekje z do 1000€ mesečno max. Je to brezplačno?

delavec44 ::

Joint sta oba enakopravna uporabnika. Je brezplačen, morata pa oba imeti najprej svoj individualni Revolut račun.

Prav tako dobi joint svoj iban, tako da ga morata (oba?) prijaviti na furs.

energetik ::

user4683 je izjavil:

Poroča se prodaje, ne nakupov.
Moraš pa ob prvem nakupu vpisati EMŠO, če se ne motim davčno že itak imajo, pa par T&C poklikat.
vires in numeris

kgtjera ::

Kolk ma pa FURS sploh kaj vpogleda v te račune (ala revolut, n26...)? Domnevam, da nič.

Groot ::

kgtjera je izjavil:

Kolk ma pa FURS sploh kaj vpogleda v te račune (ala revolut, n26...)? Domnevam, da nič.

Zelo zelo narobe domnevaš ;) FURS na redni osnovi dobiva podatke o vseh računih na Revolut in N26.

kgtjera ::

Podatke o računih že mogoče, domnevam pa, da nimajo vpogleda v same transakcije ali stanje, kot npr. pri domačih bankah?

dussan ::

kgtjera je izjavil:

Podatke o računih že mogoče, domnevam pa, da nimajo vpogleda v same transakcije ali stanje, kot npr. pri domačih bankah?

Vpogleda v transakcije, tudi za SLO banke, FURS nima, vsaj avtomatičnega ne. Je pa res, da lahko zelo hitro omogočiš CSD, da pogleda tvoje stanje (npr. ko želiš znižano plačilo za vrtec).

Stanje seveda dobijo v avtomatični izmenjavi. Transakcije pa na zahtevo.

buttcrack ::

Jaz sem za doklade spet moral za n26, revolut pošiljat izpiske za celoten mesec.

Ker FURS dobi podatke enkrat letno in so torej dokaj neuporabni za ta namen.

buttcrack ::

štekam sedaj ja. se ne pritožujem. kdro želi doklade, znižano plačilo vrtca, bo pač pošiljal.

peckajb93 ::

mtosev je izjavil:

Če kupim delnice prek revoluta, a rabim to prijaviti? Revolut račun imam že prijavljen v Sloveniji.

Nakup delnic se ne prijavla, samo prodaja

mtosev ::

Hvala za odgovor.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Kripto mesi ::

Toše a ti s socialko vlagaš v delnice ali z denarjem od mamice?

rs1975 ::

Groot je izjavil:

kgtjera je izjavil:

Zelo zelo narobe domnevaš ;) FURS na redni osnovi dobiva podatke o vseh računih na Revolut in N26.

Ne vem, če to drži. Sem nekaj mesecev nazaj v edavke dodal Revolut račun in so me klicali iz CSD zaradi otroškega dodatka. Moral sem jim poslat printscreeen iz Revolut app, da se vidi stanje na računu.

Groot ::

rs1975 je izjavil:

Groot je izjavil:

kgtjera je izjavil:

Ne vem, če to drži. Sem nekaj mesecev nazaj v edavke dodal Revolut račun in so me klicali iz CSD zaradi otroškega dodatka. Moral sem jim poslat printscreeen iz Revolut app, da se vidi stanje na računu.

Seveda drži, le malo bralnega razumevanja je potrebnega saj so ti vse že lepo obrazložili zgoraj. FURS ima vpogled v številke račun, njihove imetnike in stanje na dan ko delajo izmenjavo podatkov. Nimajo pa vpogleda v tekoče transakcije na računu, saj bi za to potrebovali sodno odredbo. Smiselno enako nimajo ostali državni organi (kot je CSD) tekoči dostop do stanja in moraš posledično slednje izkazati sam. No pri slovenskih računih lahko CSD pooblastiš da sami pridobijo podatke, ampak s tujimi bankami pa tak sistem ni vzpostavljen.

feryz ::

delavec44 je izjavil:

Na Furs prijavljaš, če to uporabljaš kot banko.
Če račun uporabljaš zgolj kot denarnico, ni za to nobene potrebe.

feryz je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Na Furs prijavljaš, če to uporabljaš kot banko.
Če račun uporabljaš zgolj kot denarnico, ni za to nobene potrebe.

Me prav zanima od kje si to interpretacijo potegnil.

energetik ::

Groot je izjavil:

rs1975 je izjavil:

Groot je izjavil:

kgtjera je izjavil:

Seveda drži, le malo bralnega razumevanja je potrebnega saj so ti vse že lepo obrazložili zgoraj. FURS ima vpogled v številke račun, njihove imetnike in stanje na dan ko delajo izmenjavo podatkov. Nimajo pa vpogleda v tekoče transakcije na računu, saj bi za to potrebovali sodno odredbo. Smiselno enako nimajo ostali državni organi (kot je CSD) tekoči dostop do stanja in moraš posledično slednje izkazati sam. No pri slovenskih računih lahko CSD pooblastiš da sami pridobijo podatke, ampak s tujimi bankami pa tak sistem ni vzpostavljen.
Ne vem, jaz sem jeseni prijavil FURS, da imam račun tudi na Revolut. Na odločbi CSD (vrtec, otroški dodatek), ki sem jo ravno dobil, ni sledu o sredstvih na Revolutu.
vires in numeris

delavec44 je izjavil:

Iz svoje riti.
Revolut imam že par let. Na Fursu ni vpisan, prijavil ga nisem in tudi nihče me nič ne vpraša.
Zakaj bi me, če vsake kvatre naložim svoj denar gor, iz svojega računa in ga zagonim?
Kaj ima to kakršnekoli zveze z bančnim poslovanjem?
A paypal imate tudi prijavljen na Furs-u?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Trosiš bedarije. Revolut je banka, paypal ni niti ti ne da IBANa. Kaj ti delaš je tvoja stvar, ne pa to svetovati na forumu in zavajati.

Ok, torej prijavljajte. Saj vam ne branim.

Dejstvo je, da je v Revolut aplikaciji dolgo pisalo "Revolut Wallet - switch to Revolut bank".
Zdaj mislim da so to vrgli ven.

Kripto mesi ::

feryz je izjavil:

Dejstvo je, da je v Revolut aplikaciji dolgo pisalo "Revolut Wallet - switch to Revolut bank".

Braniš ne, pišeš pa debilizme, kot ponavadi na forumu. Kar je bilo je bilo, že par let imaš na Revolutu IBAN, ki ga je potrebno prijaviti in to je edino dejstvo.

Ales ::

feryz je izjavil:

Pri Revolutu so vsi že zdavnaj dobili bančne račune, s tabo vred, če še uporabljaš njihove storitve.

Če ga nisi prijavil v osmih dneh od kar so ti ga odprli, si trenutno v prekršku, za katerega je za fizične osebe zagrožena kazen v višini od 200 do 1.200 EUR (za fizično osebo, ki opravlja dejavnost, od 800 do 10.000 EUR, za pravno osebo pa od 1.200 do 30.000 EUR). Če so med tem nastale še druge nepravilnosti (neprijavljen dohodek, obresti, itd.), boš fasal dodatno.

Kazni se lahko izogneš tako, da račun prijaviš preden opazijo, da ga nisi. Če ne pa sam sebi pripiši morebitne posledice.

Je pa skrajno neumno, da k prekrškom napeljuješ še druge. Vsaj tiho bodi, če že sam delaš bedarije za prazen nič.

GupeM ::

Ales je izjavil:

Če ga nisi prijavil v osmih dneh od kar so ti ga odprli, si trenutno v prekršku, za katerega je za fizične osebe zagrožena kazen v višini od 200 do 1.200 EUR (za fizično osebo, ki opravlja dejavnost, od 800 do 10.000 EUR, za pravno osebo pa od 1.200 do 30.000 EUR). Če so med tem nastale še druge nepravilnosti (neprijavljen dohodek, obresti, itd.), boš fasal dodatno.

Ah, kaj pa je to za feryza. Raje odkarte nekaj jurjev, kot da si vzame 30 sekund in prijavi račun. Kdo pa ma 30 sekund časa?

tonttu ::

feryz je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Iz svoje riti.
Revolut imam že par let. Na Fursu ni vpisan, prijavil ga nisem in tudi nihče me nič ne vpraša.
Zakaj bi me, če vsake kvatre naložim svoj denar gor, iz svojega računa in ga zagonim?
Kaj ima to kakršnekoli zveze z bančnim poslovanjem?
A paypal imate tudi prijavljen na Furs-u?

No to je toliko res kot vse ostale tvoje blodnje... nic.
FURS te ce nic na zacetku naslednjega konec leta lepo spomni, da imas pri X banki doticen racun in da ga prijavi, ce ne zelis posledic. Se vse je in bi tebe tudi, ce bi ga imel neprijavljenega. Ampak ja seveda ti si poseben in se tebe te stvari ne ticejo. Ne ticejo se te pa zato, ker racuna pri Revolutu nimas ampak zgolj, kot vedno, bluzis o necem, o cemer nimas pojma. To lepo pokazes s tem, da primerjas Paypal in Revolut... ampak saj to smo pri tebi ze vajeni.

mtosev ::

Jaz npr imam prijavljen račun pri Fursu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mato989 ::

Ali torej lahko imaš Revolut IBAN za svoj popoldanski sp?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

amacar ::

Ja, lahko uporabiš osebni račun pa vklopiš Revolut Pro opcijo.

amacar je izjavil:

Ja, lahko uporabiš osebni račun pa vklopiš Revolut Pro opcijo.

Pa moram pro opcijo vključit? Pač če bi lahko imel free IBAN tam?

amacar ::

Za par prilivov verjetno ne bodo komblicirali, da si pa bolj na varni strani pa izbereš Revolut Pro, ki je brezplačen. Ali N26 Business.

https://www.revolut.com/revolut-pro/
https://www.revolut.com/legal/pro/
2. What is Revolut Pro?
Revolut Pro is a service that allows you to quickly and easily set up an account to manage your business or side-hustle, all from within the Revolut retail app.

Revolut Pro is similar to our "Revolut Business" product. The difference is that Revolut Pro is accessed through your existing Revolut Personal account via the retail app, where our Revolut Business product is a separate account that you access through our Revolut Business app and platform (we call this the "Dashboard").

Your Revolut Pro account is the same type of account as your existing Revolut Personal account. All the descriptions we provide of your account, how our services work, and your and our rights, in our Personal Terms also apply when you use Revolut Pro. These Pro Terms do not set out everything you need to know when you use Revolut Pro - they just explain the additional things you need to know on top of our Personal Terms.

Aha, je dejansko free to sem pa spregledal :D

trunto ::

Sme preiskal celo temo, ampak odgovora nisem našel.
Niti N26, niti Revoluta ne morem topup-at z NLB MasterCard debetno.
Preko NLB Pay-a sem jo dodal v Google Wallet.
Imam dovoljena spletna plačila, sem tudi opravil nek testni spletni nakup, tako da to dela.

Am I missing something?

andy2k13 ::

trunto je izjavil:

Sme preiskal celo temo, ampak odgovora nisem našel.
Niti N26, niti Revoluta ne morem topup-at z NLB MasterCard debetno.
Preko NLB Pay-a sem jo dodal v Google Wallet.
Imam dovoljena spletna plačila, sem tudi opravil nek testni spletni nakup, tako da to dela.

Am I missing something?

Zgleda si zelo povrsno preiskal temo. Klici na NLB karticno podporo in zahtevaj, da trajno odstranijo vse blokade 'sumljivih trgovcev oz. internetnih strani', ker je zelo verjetno, da so dal N26 in Revolut na shitlisto.

EDIT: mozno je, da bos moral kartico po odpravi blokade zbrisat in ponovno dodat v top-up.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

trunto ::

Klical NLB, baje da je tezava s potrjevanjem pri teh aplikacijah (beri ni dovolj varno), ceprav ne zastopim cisto tega, problem je potem NLB Pay, saj naj bi tam potrjeval... ampak whatever...
Na njihov predlog sem instaliral Rekono in tja dodal NLB kartico, nakar sta N26 in Revolut topup sla skozi (potrjevanje gre sedaj preko Rekono aplikacije).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trunto ()

Pat_MaGroin ::

Revolut tudi v SLO ponuja obresti.

Trenutno 3.47% APY

spade93 ::

Živjo, svoj račun na Revolutu sem zaprl, vendar nisem dobil nobenega potrdila, katerega bi poslal na FURS. Tam mi še vedno kaže, da je račun odprt. Iz Revolut supporta ni nobenega glasu. Kakšna ideja?

Vaseer ::

@PIC, če prav berem je to samo na plačljivih računih? Free račun nima obresti?

Ne vem, jaz imam Premium in imam po novem Flexible account opcijo.

Je pa samo do 22k zavarovano očitno, tako da ne dat gor milijonov :).

Steinkauz ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Revolut tudi v SLO ponuja obresti.

Trenutno 3.47% APY

Od kdaj? Nazadnje, ko sem probal, mi ni nč štelo.

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Ah malo je pa treba tvegat, da ne bo samo za eno kavo obresti dnevno :D

Pro ::

Tudi free account ima to, samo je 2,87 % APY.

user4683 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Ah malo je pa treba tvegat, da ne bo samo za eno kavo obresti dnevno :D

Zanimivo, da samo 22k zavarovanja, a? Pa fidelity stoji za tem.

Jap, dokaj nizko, taksna je ocitno zakonodaja glede investicij v Litvi. Kes na racunu pa do 100k.

Ja, proper bančnih obresti tudi Revolut še ne daje.

Steinkauz ::

No če daš par 10k gor, se že splača (začasno) vzet dražji račun.

Da bi revolut zdej propadu, ni glih preveč verjetno.

metalc ::

Zelo na hitro preletel zadevo, kolikor razumem, je to v bistvu open end vzajemni sklad denarnega trga, tiste tam navedene "obresti" so letni donos na nek julijski datum, zmanjšan za Revolutove stroške in "davke" (odvisno od paketa), enote se kupijo in prodajo prek RSEUAB (Revolutov podračun za trgovanje z vrednostnimi papirji; ex Revolut Trading). Glede naše obdavčitve je najbolj zoprno, da je to distribucijski sklad, ki enkrat mesečno izplača distribucije, dividende ali kakorkoli se že reče (v vsakem primeru pa FURS po trenutni zakonodaji hoče 25% od bruto izplačila zase), možno pa je nastaviti, da Revolut to reinvestira v nakup dodatnih enot.

Vse skupaj pomeni, da je treba lepo voditi evidenco nakupov in prodaj, to ustrezno vnašati v davčne napovedi za kapitalske dobičke od odsvojitve VP, dodatno pa še prijavljati in plačati davek na dividende (ali morda kakšne obresti???)

Med regulatornimi dokumenti mi za evre mdr. da tale KID v slovenščini.

vinkop ::

a to je ta "Savings" folder ??? Danes sem dobil mail iz revoluta in nisem še raziskoval nič o tem.
««
79 / 114
»»