» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
78 / 114
»»

Kawhi ::

;) ti si tudi ecb...jamči združenje bank v državi kjer ima sedež.

delavec44 ::

V osnovi je res ampak, če ta lokalna shema propade, je še vedno vse pod nadzorom EU.

If a given national deposit guarantee scheme cannot cover depositor losses in the event of a big bank failure, taxpayers might have to cover the shortfall, which could in turn harm that country’s public finances. The financial crisis showed that banking problems do not stop at national borders.

What does Europe do?
Europe’s response to the financial crisis was to move closer together to shield taxpayers and protect depositors. As part of the banking union, the large banks which together hold more than 80% of all bank assets in the euro area are now supervised in the same manner across the euro area through the Single Supervisory Mechanism, which consists of the ECB and national supervisors. The Single Resolution Mechanism manages their resolution, which is the process of an orderly restructuring when a bank is failing or likely to fail.

Patrik0 ::

A revolut lahko nadomesti mojo trejutno banko? Kaj mislite? Kak pa je z preusmeritvijo plac pa tega?

Pro ::

Odvisno od tvoje uporabe, želja, zahtev...
Načelom lahko nadomesti. Na Revolut je nakazilo plače mogoče, dvig na bankomatih je mogoč, tudi plačilo položnic ter SEPA direktne bremenitve (trajniki) delajo.
Če pa imaš željo po kreditu, limitu, Mastercard kreditni kartici... pa (še) žal ne.

Patrik0 ::

Pa kako je s tem bodo kdaj ponujali kredite/limite itd?

Kawhi ::

delavec44 je izjavil:

V osnovi je res ampak, če ta lokalna shema propade, je še vedno vse pod nadzorom EU.

If a given national deposit guarantee scheme cannot cover depositor losses in the event of a big bank failure, taxpayers might have to cover the shortfall, which could in turn harm that country’s public finances. The financial crisis showed that banking problems do not stop at national borders.

What does Europe do?
Europe’s response to the financial crisis was to move closer together to shield taxpayers and protect depositors. As part of the banking union, the large banks which together hold more than 80% of all bank assets in the euro area are now supervised in the same manner across the euro area through the Single Supervisory Mechanism, which consists of the ECB and national supervisors. The Single Resolution Mechanism manages their resolution, which is the process of an orderly restructuring when a bank is failing or likely to fail.

Zdaj pa še enkrat počasi preberi kar si citiral in boš (upam) ugotovil da ecb me krije vlog v primeru propada revoluta.

MrStein ::

GupeM je izjavil:

MrStein je izjavil:

GupeM je izjavil:

Sem pa zadevo namenoma vključil, da mi MrStein ne bo mogel pametovati, ko mu bom povedal, da se odlivi za donacije vidijo v izpiskih oz med transakcijami. Saj ne, da nisem prepričan, da se vidijo. Samo rabim nekaj za dokaz, da bo pametnjakovič lahko tiho.

Ko trol obljubi dokaz, ti pa optimistično čakaš. :P

26. junuja sem (mislil, da sem) vključil donacije. Včeraj sem preveril transakcije in nikjer ni bilo videti, da bi se karkoli doniralo. Sem že mislil, da imaš prav in se zadeve res ne vidi.

Ker mi je bilo vse skupaj sumljivo, sem ročno seštel vse transakcije od tistega datuma in mi skupen znesek na računu popolnoma štima. Ko sem preveril status v donations tabu, je kazalo, da sploh nimam vključenih spare change donacij. Očitno se je treba res kar fajn potrudit, da ti uspe vključit donacije in se kar same od sebe pač ne vključijo.

Zdaj sem zadevo še enkrat vključil. Tudi v donations tabu mi sedaj kaže, da naj bi doniral spare change eni od organizacij. Upam, da tokrat zares dela, pa da vidimo, kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh. Dobiš update.

Minila skoraj dva tedna (od začetka skoraj mesec), pa še kar ni teh "dokazov".
Ampak enkrat bo, so rekli slepi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

GupeM ::

Drži. Nisem razmišljal o tem. Lepo, da si me spomnil.

Torej, kjub temu, da sem 10. julija zadevo vključil, mi od takrat niso trgali nič, pa bi mi morali nekaj več kot 5 eur. Tako žal ne morem niti potrditi, niti ovreči trditve, da se zadeva vidi/ne vidi med transakcijami.

Transakcije od takrat sem ročno preveril in seštevek vseh transakcij odštet od prejšnjega stanja štima do centa točno.

andy2k13 ::

Tale NLB je ena bizarka. Privzeto oni ocitno blokirajo vse transakcije s kartico na Revolut in N26 in domnevam, da se kje. Na podpori sem mogu veckrat izrecno zahtevat, da odstranjo vse blokade in se potem so me gaslightal, da bom sam kriv za zlorabe.

Top-up na Revolut se vedno ne gre cez.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

OK koncno dela. Mogu odstrant NLBjevo kartico iz revolut topup in jo ponovno dodat.

anketar ::

upam, da si jim javil da si zabeležijo rešitev za druge uporabnike z istim problemom

anketar je izjavil:

upam, da si jim javil da si zabeležijo rešitev za druge uporabnike z istim problemom

Zanimiv je, da pri prvem top-upu z NLB kartico ni blo problemov. Blokiral so jo pri naslednjih. Se bolj zanimiva je bla razlaga supporta, da smatrajo Revolut in N26 za tvegane 'spletne strani' in so posledicno na shit listi.

Vsa konkurenca je tvegana :D

Samo1122 ::

Pozdravljeni,
Potujem v Egipt in sklepam potovalno zavarovanje. Videl sem da Revolut Metal plan ponuja veliko večjo vsoto zavarovanja, kot pa naše zavarovalnice za manjšo ceno. Zanima me, če kdo uporablja to in je že kdaj prejel kakšen zahtevek, saj vem da je na papirju vedno lepo potem ko je pa treba izplačat pa problemi, zato bi pa rad iz prve roke izvedel to od nekoga, ki je to že koristil.

LP,
Samo

baltso ::

Revolut premium, izkoristili že ca za cca 1000eur.
Nikoli (na srečo) zdravstvenih storitev, zgolj zamude letov, prtljaga ipd nevšečnosti.

miko22 ::

Kje v aplikaciji so vidni limiti kartice? Ne vem kolikšen znesek lahko plačam v enkratnem znesku. Nekje ste pisali, pa ne najdem...

gaoZjQP ::

Zakaj nimate Revolut kot glavnega računa, ki je brezplačen in ima že zajete omenjene ugodnosti od kartic, trgovanj, varčevanj pa funkcionalen prikaz transakcij in vse to, da omenjate težave s topupom in menda tudi višje vpogledno obrestuje kot vse slovenske banke?

Nikjer vpogledno ne obrestuje, še manj pa za Slovence. Moraš kar lepo prestaviti denar drugemu ponudniku in imeti plačljiv paket. V slo bankah se da dobiti višji %.

Glavni pa ni, ker ti ga lahko zaprejo iz danes na jutri. Backup je vedno potreben. Prav tako ne omogoča poslovanja z gotovino, nima kreditov, kreditnih kartic...

Zgodovina sprememb…

A tako, res škoda za kredite in vpogledno obrestovanje... Koliko pa imate skupaj naloženo na Revolut, mislim vse skupaj - od vpoglednega do trgovanja, sefov itn.? Raje v % vsega skupaj, da nas z našo revščino ne spravite v zadrego pri branju...

Trenutno samo za sproti, ker dobim na slo bankah višje obresti. Ko so bile v slo ležarine, vse skupaj do 100k€ kolikor je jamstva. Več si pa ne bi upal imeti gor dolgoročno.

Priznam, da ne razumem... Kaj pomeni sproti v tem kontekstu? Za spletne nakupe? Za plačila z mobilcem? Za UPNe brez provizije? Eh, ko pišeš, da nisi želel več kot 100k€ imeti naloženo naenkrat, si čisto nek drug rang uporabnika, če je bila tako visoka ležarina, da te ni bilo strah za zaprtje iz danes na jutri?

Dober dan ::

gaoZjQP je izjavil:

A tako, res škoda za kredite in vpogledno obrestovanje... Koliko pa imate skupaj naloženo na Revolut, mislim vse skupaj - od vpoglednega do trgovanja, sefov itn.? Raje v % vsega skupaj, da nas z našo revščino ne spravite v zadrego pri branju...

Daj nam ti tule svojo bilanco pokaži, pa bomo potem kakšno rekli o denarju. Glede na tvoj odnos predvidevam, da si odlično "podkovan", aka odličen poslovnež.
Še nisem posloval s pravno osebo, ki bi mi nakazala, ali izstavila račun z Revolut računom. Niti N26. Je pa res, da sem že nakazoval na avstrijske račune. Faq us all, ker nismo trendiš ane? Mislim, s čim se imate eni čas ukvarjat. Pojdi raje nekaj produktivnega nardit, namesto da se cenkaš za teh par everčkov.

user4683 ::

Jaz uporabljam revolut za primarni racun ze nekaj let brez kakrsnih koli tezav. Povprecno imam stanje cca 3-5k, ostalo pa na trgovalnih racunih. Se je pa tudi ze zgodilo da je bil nekaj tednov na revolutu tudi skoraj 100-kratnik povprecja :D

Dober dan je izjavil:

Pojdi raje nekaj produktivnega nardit, namesto da se cenkaš za teh par everčkov.

Vzeto na znanje, še kaj?

user4683 je izjavil:

Jaz uporabljam revolut za primarni racun ze nekaj let brez kakrsnih koli tezav. Povprecno imam stanje cca 3-5k, ostalo pa na trgovalnih racunih. Se je pa tudi ze zgodilo da je bil nekaj tednov na revolutu tudi skoraj 100-kratnik povprecja :D

Kakšnega backup računa nimaš? Če se ne hecaš in si nek v Ameriki delujoč strokovnjak, ti vse nakazujejo na Revolut ali kako? Kdo me zdaj vse heca? Ti, Dober dan ali delavec44 ali katerakoli kombinacija? Kje pa pridobiš kredite in kreditne kartice? Počasnega obrestovanja pa verjetno ne rabiš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gaoZjQP ()

Nikonja ::

Če se nimaš kje kurčit z denarjem zmeraj lahko napišeš na SLotech kje komi čakamo take in smo vsi noro fouš....NOT

Jaz imam nek drobiž, kot pravilno ugotavlja velespoštovani Dober dan, zato me pač zanima, kako imate urejeni drugi in če dovolj zaupate Revolutu glede na ugodnosti, ki jih nudi, ker moram gledati prav na vsak everček v teh časih (hiper)inflacije na pragu velike recesije. Srečni ostali, ki takšnih skrbi nimate.

gaoZjQP je izjavil:

Dober dan je izjavil:

Pojdi raje nekaj produktivnega nardit, namesto da se cenkaš za teh par everčkov.

Vzeto na znanje, še kaj?

user4683 je izjavil:

Kakšnega backup računa nimaš? Če se ne hecaš in si nek v Ameriki delujoč strokovnjak, ti vse nakazujejo na Revolut ali kako? Kdo me zdaj vse heca? Ti, Dober dan ali delavec44 ali katerakoli kombinacija? Kje pa pridobiš kredite in kreditne kartice? Počasnega obrestovanja pa verjetno ne rabiš?

Poslovne racune imam drugje, ker dolocenih stvari, ki mi pri dooju pridejo prav Revolut nima. Kreditnih nimam.

gaoZjQP je izjavil:

Jaz imam nek drobiž, kot pravilno ugotavlja velespoštovani Dober dan, zato me pač zanima, kako imate urejeni drugi in če dovolj zaupate Revolutu glede na ugodnosti, ki jih nudi, ker moram gledati prav na vsak everček v teh časih (hiper)inflacije na pragu velike recesije. Srečni ostali, ki takšnih skrbi nimate.

Čakam bilanco. Demokracija namreč ni ravno tvoja vrlina.

user4683 je izjavil:

Poslovne racune imam drugje, ker dolocenih stvari, ki mi pri dooju pridejo prav Revolut nima. Kreditnih
nimam.

Torej everčke 'za sproti', če nadaljujem s trenutno terminologijo? Mislim, da so nekateri forumaši svojčas omenjali, da uporabljajo nekak Revolut Business, zate ne pride v poštev? Saj ni moja stvar ampak kaj je bila največja težava? Kreditne kartice nasploh sploh nimaš in vse plačuješ z debetno revolutko? Kreditov nimaš? Ja fino enim, to je že vredno favšije, ni?

Dober dan je izjavil:

Čakam bilanco. Demokracija namreč ni ravno tvoja vrlina.

Vzemi si čas, ker moram sploh najprej preveriti, kaj me sprašuješ, ko uporabljaš tako komplicirane izraze. Ne, demokracija ni moja vrlina, sploh ne vem, kaj bi naj to pomenilo in v katerem kontekstu. Če smo zaključili, pa-pa.

Zgodovina sprememb…

Razlaga prekopirana iz vikipedije!
Bilanca stanja:

Bilanca Stanja, znana tudi kot "izkaz finančnega stanja", prikazuje mnogo vrednih informacij o podjetju, predvsem ko imamo dane bilance stanj za obdobja nekaj let in te pravilno ovrednotimo v odnosu do ostalih finančnih izkazkov (izkaz poslovnega uspeha, izkaz denarnih tokov).

Bilanca stanja izkazuje finančno stanje podjetja na določen dan v letu. V bilanci stanja so prikazana sredstva (kar ima podjetje v lasti) in viri teh sredstev (kar podjetje dolguje). Viri sredstev se nadaljnje delijo na zunanje vire (npr. obveznosti do dobaviteljev) in na notranje obveznosti (obveznosti do lastnikov, lastniški kapital). Bilanca stanja ima dve strani, aktivo in pasivo, vsota vseh sredstev (aktiva) mora biti enaka vsoti vseh obveznostih do dobaviteljev in lastniškega kapitala (pasiva).

Sredstva = Obveznosti + Lastniški Kapital

Zgodovina sprememb…

In takšno stvar ti pričakuješ od mene, bilanco? In to na javnem forumu? No ja, temo si zelo lepo zasvinjal in pregnal koristne sogovornike, morda moderatorji uredijo čez nekaj časa. Se beremo naslednjič.

Zgodovina sprememb…

Dober dan je izjavil:

Še nisem posloval s pravno osebo, ki bi mi nakazala, ali izstavila račun z Revolut računom.

Če se ne motim, ima Založba Jazbina Revolut račun.

gaoZjQP je izjavil:

Torej everčke 'za sproti', če nadaljujem s trenutno terminologijo? Mislim, da so nekateri forumaši svojčas omenjali, da uporabljajo nekak Revolut Business, zate ne pride v poštev? Saj ni moja stvar ampak kaj je bila največja težava? Kreditne kartice nasploh sploh nimaš in vse plačuješ z debetno revolutko? Kreditov nimaš? Ja fino enim, to je že vredno favšije, ni?

Za sproti, seveda. Pametnih razlogov zakaj bi imel na banki kaj vec kot za sproti je zelo malo. Morda sele sedaj, ko so obresti na depozite nekatere koncno dvignile na neko bolj spodobno raven. Poslovnega ne mores odpreti ko ustanavljas podjetje (za vplacilo osnovnega kapitala), bulk payments ima vecina racunovodskih servisov prilagojen nasim bankam, pa se kaj bi se naslo. Drugace pa ni bilo neke blazne razlike, samo ko sem imel biznis enkrat odprt pri klasicni banki ni bilo pametnega razloga, da bi zapiral in sel na Revolut.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

sirotka ::

zdravo,
danes sem želel na revolut nakazat 1000€ in sem dobil zavrnjeno ter od nlb sporočilo, da so zaznali sumljivo transakcijo in da če sem to storitev opravil sam, naj pošljem sms SPROSTI xx. To sem poslal ter dobil nazaj sms, da naj ponovno opravim plačilo. Zdaj pa mi revolut takoj zavrne top up (this transaction failed because your bank is not allowing you to do an online funds transfer transaction). Je že kdo imel tak problem? Je težaa zdaj na NLB ali Revolutu?

Zdaj je šlo, sem dal 2x500 in je potegnilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sirotka ()

BuDi79 ::

sirotka je izjavil:

zdravo,
danes sem želel na revolut nakazat 1000€ in sem dobil zavrnjeno ter od nlb sporočilo, da so zaznali sumljivo transakcijo in da če sem to storitev opravil sam, naj pošljem sms SPROSTI xx. To sem poslal ter dobil nazaj sms, da naj ponovno opravim plačilo. Zdaj pa mi revolut takoj zavrne top up (this transaction failed because your bank is not allowing you to do an online funds transfer transaction). Je že kdo imel tak problem?

Zdaj je šlo, sem dal 2x500 in je potegnilo.
Vsi iz NLB smo imeli tak problem. Če spremeniš znesek samo za 1 cent je že ok. Če bi prebral temo v celoti bi videl da je težava NLB, ki pravi da je Revolut tveganje.

peckajb93 ::

gaoZjQP je izjavil:

Zakaj nimate Revolut kot glavnega računa, ki je brezplačen in ima že zajete omenjene ugodnosti od kartic, trgovanj, varčevanj pa funkcionalen prikaz transakcij in vse to, da omenjate težave s topupom in menda tudi višje vpogledno obrestuje kot vse slovenske banke?

Jaz ga imam, na njega dobivam plačo in prek njega varčujev v ETF, drugega varčevanja nimam ker obresti niti inflacije ne pokrijejo…
Za backup imam pa n26.
Je pa res da kreditov in limitov ne potrebujem niti nočem, prav tako ne kreditne kartice…

energetik ::

gaoZjQP je izjavil:

- vse direktne bremenitve bi moral sam urediti pri vsaki firmi posebej. Se mi ne da za mojih ~11 bremenitev. Vsaj nekatere SLO banke prenos naredijo same
- vseeno imam malce boljši občutek, če mi za sredstva jamči SLO kot Litva, čeprav je to morda nesmisel. Sploh ker imam gor fiata le za sprotne potrebe par jurčkov

Morda vseeno le preklopim in zaprem SLO račun.
vires in numeris

Direktne bremenitve ne moreš urejati na banki (več), vedno pri ponudniku.

E-račune pa lahko.

Nekatere banke ponujajo pri prestopu, da oni spremenijo tudi bremenitve, s tvojim soglasjem. Ne vem kako to v praksi deluje.
vires in numeris

Vidim ja, nek postopek zamenjave transakcijskega računa kjer stara banka sporoči podatke novi banke in samo spremenijo TRR brez novega soglasja za DO. Podobno kot prenos mobilne številke k novemu operaterju, samo da v tem primeru dobiš novo številko TRR. Nisem še nikoli sprobal v praksi.

Naj bi pa delalo med vsemi slo bankami, teoretično.

Moj komentar se je nanašal na to, da obstoječ komitent pa ne more odpreti nove direktne bremenitve na banki.

miko22 ::

Wow, revolut je končno naredil, da lahko crypto pošlješ kam češ.

Pa res... Pa BTC lahko tudi prejemaš, če prav vidim.

deco16 ::

Sem že kak teden dva opazil to opcijo, sam zdej so jo začel reklamirat. Načeloma ni slabo da to ponujajo, naj pove kdo bo prvi sprobal če gre lepo čez in kolk časa traja ;)

amacar ::

To dela ze nekaj mesecev (za btc). Npr. Polkadot sem ze pred parimi tedni nakazal iz revoluta na svoj wallet.

miko22 je izjavil:

Wow, revolut je končno naredil, da lahko crypto pošlješ kam češ.

Kakšen je fee za trade in za withdrawal?
vires in numeris

Tole sem danes opazil v svojem Revolutu. 3.57% za eur, 5% za usd.

Dzhimen ::

To imaš plačljiv paket?

Jaz te opcije nimam, ker sem na zastonjskem. Čeprav glede na spodnjo tabelo bi moral tudi zastonjski imeti malo več kot 2% obresti...

vinkop ::

jaz tega v mojem osnovnem revolut računu nimam.

Mogoce sem bil prehiter in je to samo za rezidente Hrvatske.

mtosev ::

Če kupim delnice prek revoluta, a rabim to prijaviti? Revolut račun imam že prijavljen v Sloveniji.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
««
78 / 114
»»