» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
76 / 114
»»

vinkop ::

vzemi fizično kartico tudi pri revolutu, ker nikoli ne veš kdaj tehnika v telefonu zataji.

delavec44 ::

Nikonja je izjavil:

Namesto joint accounuta ali nebi bilo lažje imet en račun/kartico na Revolutu in vsak si ga da na svoj telefon v Google wallet, če to Google pusti ker nisem še testiral!

Če bi bil pravi joint račun, bi lahko recimo 2 prejemala plačo na isti račun. Tako kot je implementirano je pa res brez veze.

vinkop je izjavil:

vzemi fizično kartico tudi pri revolutu, ker nikoli ne veš kdaj tehnika v telefonu zataji.

Ne rabiš plačevati 5€ za fizično kartico (razen če te je kdo povabil in dobi 50€). Če vas res tako skrbi tehnika, ima lahko brezplačni Curve.

Zgodovina sprememb…

buttcrack ::

Curve kartica stane isto kot revolutova

Nikonja ::

A je sploh možno prejmat plačo na Revolut, ker po zadnjih informacijh kaj sem dobil od svoje kadrovske (sicer lani) ne gre. Ker brezveze mi je nakazovat plačo vsak mesec iz enega na drug račun in plačevat slo banki in Revolutu - ja vem obstaja brezplačni revolut račun ampak bi rajš imel višji paket če bi to bil edini račun.

amacar ::

Na stotine ljudi prejema plačo na Revolut, to so zaradi zakonodaje dolžni upoštevati. Zastonj paket je čisto dovolj, če potrebuješ kaj več pa vzameš dražjega.

Ales ::

Nikonja je izjavil:

A je sploh možno prejmat plačo na Revolut, ker po zadnjih informacijh kaj sem dobil od svoje kadrovske (sicer lani) ne gre.

Seveda gre. Tudi lani je šlo.

GupeM ::

Nikonja je izjavil:

A je sploh možno prejmat plačo na Revolut, ker po zadnjih informacijh kaj sem dobil od svoje kadrovske (sicer lani) ne gre. Ker brezveze mi je nakazovat plačo vsak mesec iz enega na drug račun in plačevat slo banki in Revolutu - ja vem obstaja brezplačni revolut račun ampak bi rajš imel višji paket če bi to bil edini račun.

Že kar precej let morajo to omogočati vsi. Ja, tudi vaša kadrovska. Ni to od lani.

novascena ::

Danes sem v Šparu želel plačati z Revolutom in mi je zavrnilo - "napačna kartica".

Imam sicer virtualno kartico, ki sem jo dodal v Google Wallet.

Mislil sem, da lahko z Revolutom plačujem povsod, kjer se omogoča brezstično plačevanje. Torej praktično povsod.

Sem uporabnik UniCredit-a, ki pa nima aplikacije za brezstično plačevanje. Revolut, ki omogoča brezplačno kartico, bi bil moja alternativa. Ali obstaja še kaj, kjer ne potrebujem plačevanja mesečne naročnine in lahko plačujem povsod, kjer je omogočeno brezstično plačevanje?

Hvala.

Naceloma more delati vsepovsod, kjer je omogoceno brezsticno placevanje. Obstaja se Curve v katero lahko dodas unicredit kartico, ampak zadeva zadaj tako uporablja google wallet, tako da bo delalo enako.

novascena je izjavil:

Danes sem v Šparu želel plačati z Revolutom in mi je zavrnilo - "napačna kartica".

Mislil sem, da lahko z Revolutom plačujem povsod, kjer se omogoča brezstično plačevanje. Torej praktično povsod.

Sem uporabnik UniCredit-a, ki pa nima aplikacije za brezstično plačevanje. Revolut, ki omogoča brezplačno kartico, bi bil moja alternativa. Ali obstaja še kaj, kjer ne potrebujem plačevanja mesečne naročnine in lahko plačujem povsod, kjer je omogočeno brezstično plačevanje?

Hvala.

Imaš nastavljen Revolut oz Google Wallet kot privzeto plačilno sredstvo na telefonu? Da ni kakšna Mercator pika ali Urbana ali kaj podobnega.

Lahko pa pred plačilom ročno odpreš Google Wallet in izbereš Revolut kartico. Potem pa lahko plačaš, tudi če privzeto plačilno sredstvo ni Google Wallet.

Jaz namreč že nekaj časa redno plačujem z Revolutom prek Google Walleta vsepovsod, pa še nikjer nisem imel težav. Pred tem sem včasih plačal z Garmin pay, kjer sem tudi imel dodano Revolut kartico, pa je tudi povsod normalno delovalo, razen na enem bankomatu (BKS ali SKB) nisem mogel dvignit. 100 metrov stran na bankomatu NLB pa brez problema.

WaterBoy ::

TheHijacker je izjavil:

amacar je izjavil:

Glede na to, da te nič ne stane bi sam osebno pustil N26 odprt, za vsak slučaj.

Sem prijavil še Revolut na Furs. Šlo lepo elektronsko. Pustim N26 še aktiven kakšen mesec dva, potem ugasnem. Oz. morda pustim, ker če prav vidim je Revolut Visa, N26 pa Mastercard. Morda kdaj prav pride oboje. Preklical bom tudi Mastercard kartico izdano iz strani banke. Brez veze plačujem letno naročnino. Še za tole bi prosil, če lahko nekdo pomaga:

o NFC plačevanje preko telefona. S čim? Google Wallet ali gre tudi direktno preko Appa? Ne najdem te možnosti.
    o Maestro nakazila delujejo? Sem probal ravnokar UPN ampak iz N26 izkušenj bo morda danes, če ne šele jutri. Čakam še odgovor banke ali lahko mojo bančno Maestro omogočijo za spletna nakazila. Če prav razumem bi bilo Maestro nakazilo instantno.
    o Fizična kartica. Da ali ne?

Priporočam da pustiš N26. Sam imam obojno in sem na zadnje potovanje nesel samo revolut kartico in nisem mogel dvigovati na bankomatih, n 26 sem pozabil doma. Punca je imela s seboj n26 in ni bilo problemov.

#000000 ::

Ve kdo kako dobit izpisek iz revolut app-a za zadnje leto, ampak ne tako kot sedaj napiše, na vrhu damtum ko je bilo poročilo generirano in nobenega datuma od kdaj do kdaj je zajet promet. Hec je da se meni stanje že eno leto in še kaj več ni spremenilo, zato ni postavk kdaj sem kaj plačal ali nakazal kam, in smo poše cifra in datum generiranja.

Pred časom oz lani vem da se je to izpisalo v obliki od-do, sedaj tega ni več kot vidim.

Kaka ideja ?

#000000 ::

#000000 je izjavil:

Ve kdo kako dobit izpisek iz revolut app-a za zadnje leto, ampak ne tako kot sedaj napiše, na vrhu datum ko je bilo poročilo generirano in nobenega datuma od kdaj do kdaj je zajet promet. Hec je da se meni stanje že eno leto in še kaj več ni spremenilo, zato ni postavk kdaj sem kaj plačal ali nakazal kam, in smo piše cifra in datum generiranja.

Pred časom oz lani vem da se je to izpisalo v obliki od-do, sedaj tega ni več kot vidim.

Kaka ideja ?

energetik ::

novascena je izjavil:

Hvala.
To maš kake nastavitve sfaljene. Imam prav tako Revolut virtualno kartico v Walletu, pa je še vedno in povsod delalo brez napake, v trenutku.
vires in numeris

Se je tudi meni to ze kdaj zgodilo, da je na terminalu napisalo ali "napacna kartica" ali pa "izberite eno kartico" (nekaj v tem stilu). Ponavadi zaklenem in odklenem telefon pa potem dela, ampak se zgodi res zelo redko. Nastavitve seveda skos enake.

bastadu ::

Tudi meni res zelo zelo redko napiše nekaj v stilu "Izberi samo eno kratico", ampak potem ob naslednjem poskusu gre čez bp... Imam pa kartico naloženo na Garmin uri za brezstično plačevanje ...

GupeM je izjavil:

novascena je izjavil:

Hvala.

Imaš nastavljen Revolut oz Google Wallet kot privzeto plačilno sredstvo na telefonu? Da ni kakšna Mercator pika ali Urbana ali kaj podobnega.

Lahko pa pred plačilom ročno odpreš Google Wallet in izbereš Revolut kartico. Potem pa lahko plačaš, tudi če privzeto plačilno sredstvo ni Google Wallet.

Jaz namreč že nekaj časa redno plačujem z Revolutom prek Google Walleta vsepovsod, pa še nikjer nisem imel težav. Pred tem sem včasih plačal z Garmin pay, kjer sem tudi imel dodano Revolut kartico, pa je tudi povsod normalno delovalo, razen na enem bankomatu (BKS ali SKB) nisem mogel dvignit. 100 metrov stran na bankomatu NLB pa brez problema.

Telefon v nastavitvah kot privzeto plačilo preko NFC ponudi samo Flik Pay, Google Pay in MOJ M. Prej nisem imel nič in sem pač odprl aplikacijo. Sedaj sem nastavil Google Pay. Sicer pa sem prej, ko sem imel NKBM in njihovo mDenarnico tudi uspešno plačeval.
V Revolutu (nedavno posodobljen) in Google Wallet nimam prav veliko možnih nastavitev. Recimo tole, kar je na temle videu na 0:39 nimam nikjer.

Ali bi moral še kaj dodatno nastaviti?

Če imam nastavljen privzet NFC način plačevanja (npr. Google Pay), potem samo odklenem telefon, vklopim NFC ter približam telefon POS terminalu? Ni potrebe po odpiranju aplikacije, tudi če sem jo odstranil iz "nedavno odprtih" oz. kako se to imenuje?

novascena je izjavil:

Če imam nastavljen privzet NFC način plačevanja (npr. Google Pay), potem samo odklenem telefon, vklopim NFC ter približam telefon POS terminalu? Ni potrebe po odpiranju aplikacije, tudi če sem jo odstranil iz "nedavno odprtih" oz. kako se to imenuje?

Ja, aplikacije (Google Wallet - Denarnica) ne rabiš imeti niti nameščene na telefonu. Samo odkleneš in prisloniš (seveda moreš imeti prižgan NFC).

bastadu je izjavil:

Tudi meni res zelo zelo redko napiše nekaj v stilu "Izberi samo eno kratico", ampak potem ob naslednjem poskusu gre čez bp... Imam pa kartico naloženo na Garmin uri za brezstično plačevanje ...

Čist tko, katero Garmin uro pa imaš? To se je tudi meni na Vivoactive 3 music dogajalo, ampak samo na enem starejšem POS terminalu, ki sem ga redno uporabljal, ko smo šli na malico. Ko sem posodobil na Fenixa, pa mi je vedno delalo. Je pa res, da tistega POS terminala od takrat še nisem uporabljal (in ga tudi ne bom), tako da ne vem, ali bi menjava ure pomagala ali ne.

Sem pa takrat malo brskal po spletu in za Fenixe nisem našel zapisov s tem problemom, medtem ko na Vivoactive 3 music pa so bili občasno na nekaterih (starejših) POS terminalih. Vivoactive 4 pa takrat mislim da tudi še ni bil zunaj, tako da ne vem kako je z novejšo verzijo Vivoactive.

novascena je izjavil:

NFC imaš itak vedno prižgan (upam). Tako da ja, če imaš izbrano privzeto aplikacijo za plačevanje, je dovolj le odklep telefona in prisloniš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

TheHijacker ::

WaterBoy je izjavil:

Priporočam da pustiš N26. Sam imam obojno in sem na zadnje potovanje nesel samo revolut kartico in nisem mogel dvigovati na bankomatih, n 26 sem pozabil doma. Punca je imela s seboj n26 in ni bilo problemov.

Kaj pa je drugače glede dviga gotovine iz bankomatov med Revolut in N26?

Sem uredil tudi ostale stvari. Prej sem torej imel Maestro iz banke, dodatno Mastercard kartico (cca. 14 € letno) in N26 (nanj nakazoval preko UPN). Zaenkrat imam še N26 ampak sem ves denar iz N26 prenesel na Revolut, tako da je stanje 0 €. Hkrati pa sem šel še na banko, kjer sem preklical Mastercard (dobim povrnjen sorazmerni delež naročnine).

Oddal sem tudi zahtevek za predčasno izdajo nove bančne kartice (5,8 €). Moja banka ne izdaja več Maestro kartic in tako dobim debetno Mastercard, na kateri bo vedno na voljo stanje, kot je na osebnem računu. Ta kartica omogoča tudi plačevanje preko spleta in seveda direktno nakazilo na Revolut. Zaradi varnosti torej bo v uporabi le in zgolj za nakazila na Revolut. Vsa plačila preko splet pa bodo šla potem preko Revoluta.

In Google Wallet s Revolut kartico dela super in zaenkrat brez zgoraj omenjenih težav.
http://www.google.si

bastadu ::

GupeM je izjavil:

bastadu je izjavil:

Čist tko, katero Garmin uro pa imaš? To se je tudi meni na Vivoactive 3 music dogajalo, ampak samo na enem starejšem POS terminalu, ki sem ga redno uporabljal, ko smo šli na malico. Ko sem posodobil na Fenixa, pa mi je vedno delalo. Je pa res, da tistega POS terminala od takrat še nisem uporabljal (in ga tudi ne bom), tako da ne vem, ali bi menjava ure pomagala ali ne.

Sem pa takrat malo brskal po spletu in za Fenixe nisem našel zapisov s tem problemom, medtem ko na Vivoactive 3 music pa so bili občasno na nekaterih (starejših) POS terminalih. Vivoactive 4 pa takrat mislim da tudi še ni bil zunaj, tako da ne vem kako je z novejšo verzijo Vivoactive.

novascena je izjavil:

NFC imaš itak vedno prižgan (upam). Tako da ja, če imaš izbrano privzeto aplikacijo za plačevanje, je dovolj le odklep telefona in prisloniš.

Uporabljam Garmin F6X

WaterBoy ::

TheHijacker je izjavil:

WaterBoy je izjavil:

Kaj pa je drugače glede dviga gotovine iz bankomatov med Revolut in N26?

Sem uredil tudi ostale stvari. Prej sem torej imel Maestro iz banke, dodatno Mastercard kartico (cca. 14 € letno) in N26 (nanj nakazoval preko UPN). Zaenkrat imam še N26 ampak sem ves denar iz N26 prenesel na Revolut, tako da je stanje 0 €. Hkrati pa sem šel še na banko, kjer sem preklical Mastercard (dobim povrnjen sorazmerni delež naročnine).

Oddal sem tudi zahtevek za predčasno izdajo nove bančne kartice (5,8 €). Moja banka ne izdaja več Maestro kartic in tako dobim debetno Mastercard, na kateri bo vedno na voljo stanje, kot je na osebnem računu. Ta kartica omogoča tudi plačevanje preko spleta in seveda direktno nakazilo na Revolut. Zaradi varnosti torej bo v uporabi le in zgolj za nakazila na Revolut. Vsa plačila preko splet pa bodo šla potem preko Revoluta.

In Google Wallet s Revolut kartico dela super in zaenkrat brez zgoraj omenjenih težav.

Ni razlike. Pač doma mi oba dva delala, tam mi pa revolut ni deloval, zato pa pravim, da ker obojno ne stane nič, se ne splača zapirati enega računa in imaš rezervo.

cero ::

A ve mogoče kdo kako je z varčevanjem in izplačilom obresti pri revolutu.
Brskam po spletu, pa piše, da se v savings, obresti pripisujejo dnevno.
V mojem računu imam odprt savings account ampak ni nobenih obresti?

Ali je varno dodati "slovensko" kartico v Revolut, kjer imam kar nekaj denarja (nekaj tako, nekaj vezanega)? Ali je bolje pošiljati preko upn-ja na Revolut virtualno kartico?

Google Wallet ne zahteva avtorizacije, vendar je dovolj že odklep telefona, kjer pa imam nastavljeno ali prstni odtis ali koda ali prepoznava obraza. Ali bi tu lahko nekdo s pomočjo moje slike iz npr. Facebooka odklenil moj telefon? Še pravi sprašujem za primer, če telefon izgubim.

Se za Google Wallet da nastaviti prstni odtis?
Če bi imel gor par stotakov, potem me bk.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: novascena ()

jaz imam vezano mojo mastercard od DBS in imam nastavljeno, da avtomatsko nafila 1000€ na Revolut, kadar pade znesek na revolutu pod 500€....ne rabiš se sekirat glede tega.

cortez ::

Zakaj na revolutu za dodati IBAN ponudi samo Unicredit banko kot opcijo, ko želiš dodati sredstva ?

Btw ... ali je pri Revolutu omejeno kolikokrat lahko plačaš brez vnaprej da česar koli? Se pravi, kot imajo kartice do 50 € oz. seštevek do te vsote.

Za Revolut sem sicer nastavil zgolj 6-mestni PIN in to je to.

Ali so pri brezstičnem plačevanju preko aplikacije sploh kakšne omejitve, če izvzamemo seveda limit?

Revolut mora upoštevati pravila ECB. To torej pomeni, da je omejitev 50 eur v enkratnem znesku enaka kot pri ostalih bankah v EU.

Glede skupnega zneska je pa odvisno od banke. Revolut ima mejo na 150 eur.

Brezstično plačevanje z Google Wallet pa PIN-a na POS-u ne potrebuje, ker se avtentikacija izvede na telefonu s tem, ko ga odkleneš.

Kako se lahko zavarujemo pred tem, da imam recimo prižgan telefon in v ozadju teče Revolut, ki sem ga morda 2min prej odprl, pri tem pa mi nekdo prisloni POS terminal za tisti 2 sekundi s kar enim zneskom?

Če pa imam privzeto plačevanje Google Wallet pa je dovolj samo prižgan telefon. Pride do mize fejk natakar in odloži terminal na mizo z zneskom npr. 800 €. Ali to res dela na par cm? Kako se zavarujem?

Imam samo ATM withdrawals na 200 € in Currency Exchange na 1000 €. Nič ne morem spreminjati. Rad bi dal na manj.

Revolut sicer po kakšni minuti ali dveh, ko aplikacijo zaprem in uporabljam katero drugo, spet želi avtentikacijo za odpiranje.

Ajde morda malo kompliciran, pa vseeno ... :D

PARTyZAN ::

Precej kompliciraš.

Za Google Pay oz. Google Wallet moraš imeti odklenjen telefon, ne samo prižgan. Proti temu se zavaruješ tako, da odklenjenega pač ne puščaš brez nadzora.
V tem smislu je to mnogo boljše od gotovine v denarnici, ali pa kartice v denarnici.

Res kompliciraš. Saj folk ne hodi kar naokrog s POS terminali.

Sicer pa se najenostavneje zavaruješ tako, da imaš telefon zaklenjen, sploh pa ne vem, zakaj bi ga imel v restavraciji na mizi.

Da boš še bolj ziher, lahko onemogočiš privzeto aplikacijo. Tako bo fejk natakar moral še počakat, da odpreš Google Wallet.

delavec44 ::

GupeM je izjavil:

bastadu je izjavil:

novascena je izjavil:

Čemu bi imel, zaradi varnosti in baterije, NFC prižgan cel čas? Vklopi se ga z dvemi potezami in nikoli nisem imel težav s tem pred plačilom.

Več baterije ti telefon porabi v tem času, ko vklapljaš/izklapljaš NFC, kot pa če imaš NFC cel dan prižgan.

Tega z varnostjo pa sploh ne razumem. Saj menda nimaš stalno odklenjenega telefona v žepu.

jopar ::

Koliko časa traja, da je pri nakazilu z druge banke denar viden na Revolut? Gre za navadno SEPA nakazilo z NBanke. Upam da niso še vedno blokirani ;((

energetik ::

Kdo je blokiran?
Hitrost je odvisna od tega, kaj daš na svoji banki, ali redno ali instant. Pri rednem je v roku max kake 2h. Pri instant je pa skoraj takoj.
vires in numeris

MrStein ::

Redno ne dela izven delovnih ur.
Verjetno odvisno tudi od banke.

Pa skoraj nobena banka ne ponuja izbire med počasnim in Instant nakazilom.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

miko22 ::

https://www.zurnal24.si/slovenija/bralk...

Kje so te nastavitve za tole donacije?

miko22 je izjavil:

https://www.zurnal24.si/slovenija/bralk...

Kje so te nastavitve za tole donacije?

to je nemogoče, da se je ta donatorski proces sam od sebe vklopil. To je sama nekaj potrdila.

Ja, tako kot je nemogoče da bankomat požre denar.
Kot je nemogoče, da se naroči na plačljive SMS-e brez udeležbe naročnika.
Kot je nemogoče, da dobiš SMS iz ponarejene številke.
Ali klic.
Kot je nemogoče, da se... milijon primerov.

PS: glede onih plačljivih SMS je bil kaki epilog?
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

BuDi79 ::

Obenem se nam je vsem v redakciji, ki smo o primeru razpravljali, zdelo sporno tudi to, da zneski donacije ob vsakršnem plačilu nikjer niso bili specificirani oz. ustrezno označeni. Tako bi bralka nemudoma lahko ugotovila, da gre del njenega plačila v donacijo in ukrepala.
Škoda ker so spare-change zadeve dejansko zelo lepo označene. Če nisi ravno "mamica opremlja/med-over-net" material.

Ales ::

MrStein je izjavil:

Ali klic.

Mogoče je tudi, da v tem trenutku pade meteor nate.

A to pomeni, da je med temi dogodki, vključno z meteorjem, korelacija?

Ker je vse "mogoče", potem to že kar pomeni, da se je prav to zgodilo?

MrStein je izjavil:

Ali klic.

Ah daj... Baba je to sama vključila, izpiskov pa tudi ne zna pogledat, verjetno. Sem precej prepričan, da so spare change donacije nekje zavedene. Ne morejo kar tako na pamet nekaj...

Verjetno... Sem prepričan...

A sploh aplikacije ni videl.

Argumenti po slotekovsko.
Motiti se je človeško.

Aplikacijo sem seveda videl. Ne le to. Celo dokaj redno jo uporabljam. Tudi nekaj za crypto in delnice. Spare change donacij pa red ne uporabljam. Mogoče zato, ker jih nisem nikoli vključil, Revolut mi jih pa tudi ni kar sam od sebe.

Pa še to... Med "sem prepričan" in "sem precej prepričan" je precej velika razlika. Ampak nekateri pač znate podtikati besede. Precej dobro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Točno tak. Tega ne uporabljaš in NE VEŠ KAKO DELUJE.

Preberi to večkrat.

Mogoče dela tako. Mogoče ne.

Lahko preveriš in potem boš vedel. Do takrat si na nivoju "čutim na vodi".
Motiti se je človeško.

Kripto mesi ::

Samo se ni vklopilo, baba je pac nesposobna in si je vklopila po pomoti. Vse donacije so lepo predstavljene v podzavihku donacije, xe jih ne najde je ocitno slepa. Najlazje se je seveda izgovarjati, da so krivi drugi, in da se je vklopilo samodejno.

MrStein je izjavil:

Točno tak. Tega ne uporabljaš in NE VEŠ KAKO DELUJE.

Preberi to večkrat.

Mogoče dela tako. Mogoče ne.

Lahko preveriš in potem boš vedel. Do takrat si na nivoju "čutim na vodi".

Točno tako. Tega ne uporabljam, zato mi tudi ne trgajo. Tako kot njej ne bi, če si ne bi vklopila.

kokica2000 ::

"... ob tem ji je Revolut - tako bralka - brez njene vednosti vključil t. i. "spare change donations."

Se opravičujem za grobost, ampak gospa bi dejansko morala razmislit o svoji sposobnosti uporabe sodobnih fintech storitev. Trditi, da ji je Revolut samovoljno vklopil donacije, je čista neumnost. Edino, kar drži v njeni trditvi, je besedna zveza "brez njene vednosti". Krivda je v tem primeru popolnoma in izključno na njeni strani.

Gospa očitno svojih financ tudi na splošno nima pod nadzorom, če je šele po dveh letih ugotovila, da nekaj ne štima. Očitno nikoli ne preveri svojih transakcij "za nazaj", kaj šele kakšnih izpiskov. Pa tako malo je potrebno. Vsaj enkrat bi morala v aplikaciji klikniti vsaj eno izmed svojih transakcij, pa bi verjetno opazila doniran znesek.

Novinarji Žurnala so pa tudi svojega denarja vredni. Brez kakršnekoli kritične presoje, samo za klike in večjo branost.

Zgodovina sprememb…

Smo našli rešitev za sodne zaostanke. Instant slotek sodniki.

Kje ste, da vas ne ukradejo...
Motiti se je človeško.
««
76 / 114
»»