» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
74 / 114
»»

LapD ::

Koliko je strošek (fee), če prejmeš nakazilo na Revolut v USD, je to taprava postavka? "$10.00 fee for each U.S. Domestic Wire transfer to or from each account". V tem primeru je Wise bolj ugoden "If you hold a Wise USD Balance and need to receive a wire payment, you'll pay a low fee of 4.14 USD per incoming wire" ali sem kaj zgrešil?
web&motion designer

amacar ::

Na Wise lahko dobiš $ preko ACH brez feeja.

LapD ::

Aha, to je še boljše, ker je za tudi za stranke verjetno še bolj ugodno nakazilo preko ACH. V tem primeru je torej Wise zmagovalec, če ni kakšnih drugih fint.
web&motion designer

devdems ::

Ali kdo uporablja Revolut za prejemanje dohodka v drugi valuti? Kot vidim je exchange fee iz tuje valute v EUR kar ubijalski razen če obstaja kakšen drug način, ki mi ni poznan? Pri naših bankah pri konverziji iz tuje valute ni provizije.

kunguruj ::

Nastavil sem si prve trajnike na Revolut. Nekaj dni pred plačilom, ne vidim v Revolut app nobenega sporočila o višini zneska in kdaj bo izvršen trajnik. Pri domači banki sem vajen, da to lahko vidim nekaj časa pred samo transakcijo. Kaj Revolut to tudi omogoča ali ti samo dol cuknejo, ko pride dan transakcije?

Ce si nastavil trajnik je itak vedno viden. Ce pa mislis direktno obremenitev, pa se prvic pojavi par dni preden trgajo, v prihodnje pa avtomatsko predvideva enak datum in znesek trganja, ki se posodobi par dni preden dejansko trgajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

sonar1 ::

nov uporabnik revoluta tukaj. Včeraj dobil nakazilo , nakažem na banko. INSTANT, sej nism mogu verjet ! Revolut totalno noro huda zadeva!!!
Sem pa prijavil račun seveda.

devdems je izjavil:

Ali kdo uporablja Revolut za prejemanje dohodka v drugi valuti? Kot vidim je exchange fee iz tuje valute v EUR kar ubijalski razen če obstaja kakšen drug način, ki mi ni poznan? Pri naših bankah pri konverziji iz tuje valute ni provizije.

ja, jaz dobivam GBP, exchange fee sploh ni ubijalski. proti payoneer al paypal je kr dober.
da bi videl payoneer exchange rate bi se šele prijel za glavo. Tisto so lopovi totalni, naprimer dolar je 0.95, oni ti zamenjano na 0.92 ... Tolko sem spušil na tem payoneerju da sm jih komplet skenslal. Šel na wise (in revolut)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sonar1 ()

kunguruj ::

amacar je izjavil:

Ce si nastavil trajnik je itak vedno viden. Ce pa mislis direktno obremenitev, pa se prvic pojavi par dni preden trgajo, v prihodnje pa avtomatsko predvideva enak datum in znesek trganja, ki se posodobi par dni preden dejansko trgajo.

Hvala, res je, v mislih imam direktno obremenitev in ne trajnik

mtosev ::

Jaz sem pri revolutu skoraj 2 leta in jih rabim pohvaliti, ker nimam pripomb glede njihovega app in kartic.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

vinkop ::

rad bi nakazal osebi nek denar preko telefonske številke, ampak ta oseba nima revolut računa. Kako bo ta oseba dobila denar na račun, če v revoltu sploh ne zahteva vpis bančnega računa?

Če nima računa bo dobila sms s povezavo, kjer si lahko ustvari račun.

OrkAA ::

vinkop je izjavil:

rad bi nakazal osebi nek denar preko telefonske številke, ampak ta oseba nima revolut računa. Kako bo ta oseba dobila denar na račun, če v revoltu sploh ne zahteva vpis bančnega računa?

Če prek revoluta hočeš nakazat na drug bančni račun, potem moraš it pod: Transfers > New > Bank recipient

amacar je izjavil:

Če nima računa bo dobila sms s povezavo, kjer si lahko ustvari račun.

da si ustvari revolut račun, da bi potem lahko dobil denar? to ni preveč dobra ideja. Potem je bolje, da mi da obstoječ slovenski iban račun in nakažem.

je še kdo dobil danes mail za aktivacijo brezplačnega koriščenja enomesečnega premium računa? Kako je s tem?

WaterBoy ::

vinkop je izjavil:

Uporabi flik. Imajo ga vse slo banke

MrStein ::

Ja, nimajo pa ga vsi uporabniki.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matevz96 ::

vinkop je izjavil:

je še kdo dobil danes mail za aktivacijo brezplačnega koriščenja enomesečnega premium računa? Kako je s tem?

če pravilno razumem je 1 letna vezava s prvim mesecom brezplačno
#hooldthedoor

p0ki ::

Pravkar sem dobil obvestilo, da mi bojo zaprli račun, ko sem vprašal zakaj mi odgovorijo, da niso dolžni pojasniti...
Ima še kdo podobno zgodbo?
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

p0ki je izjavil:

Pravkar sem dobil obvestilo, da mi bojo zaprli račun, ko sem vprašal zakaj mi odgovorijo, da niso dolžni pojasniti...
Ima še kdo podobno zgodbo?

Kaj pa si počel? To se pri normalni uporabi verjetno ne bi zgodilo?

Nikonja ::

To je pa res čudn ampak ti morajo pojasniti zakaj, ker su EU banka in ne gre skozi "nismo dolžni pojasnit" - tko da kar napiši da si odvetnik in se potem lahko srečate na sodišču če ne bodo razložili zakaj ti zapirajo račun. Mogoče blef uspe, zgubit pa nimaš kaj.... ampak zdaj tudi mene zanima zakaj ti ga zapirajo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

delavec44 ::

Zakaj ti morajo pojasniti? Internih kontrol ti nobena banka ne bo šla razkrivati.

Groot ::

Nikonja je izjavil:

To je pa res čudn ampak ti morajo pojasniti zakaj, ker su EU banka in ne gre skozi "nismo dolžni pojasnit" - tko da kar napiši da si odvetnik in se potem lahko srečate na sodišču če ne bodo razložili zakaj ti zapirajo račun. Mogoče blef uspe, zgubit pa nimaš kaj.... ampak zdaj tudi mene zanima zakaj ti ga zapirajo :)

Haha ti pa še nisi bral bančne regulacije ne? Ne niso ti prav nič dolžni pojasnjevat, morajo pa ti omogočit nemoten prenos sredstev v določenem času, razen če so kakšni drugi razlogi za prepoved (npr. zaseg denarja, itd.).

Nikonja je izjavil:

Ja, lagati jim bo ful šlo v tvojo korist.
Motiti se je človeško.

kokica2000 ::

Kleemen ::

Na Revolut kartico je možno položiti gotovino na slo bankomatu npr. od Nove kbm? Ali je kakšna dodatna provizija?

Pro ::

Ni možno položiti preko bankomata. Lahko samo nakažeš/plačaš UPN na svoj trr revolt račun.

Kleemen ::

Aha, nisem vedel, hvala za info. Bom naložil na Novo kbm kartico in iz tam na Revolut ja.

DenisPokora ::

Je potrebno prijaviti uporabo Revolut racuna na furs? Ce ja, bi vas lepo prosu za kaksno koristno povezavo ? Lp vsem skupaj :)

GupeM ::

Seveda je treba.

https://gprivate.com/64bmv

Aleksandra0 ::

Spoštovani uporabniki neobanke Revolut in drugih neobank,

želeli bi vas vljudno povabiti k raziskavi neobančnega trga v Sloveniji, ki trenutno poteka na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Prosili bi vas za izpolnitev kratkega anketnega vprašalnika, ki se nahaja na sledeči povezavi: https://www.1ka.si/a/402782af
Vaši odgovori so popolnoma anonimni, vzamejo vam le nekaj minut in pomembno prispevajo k razumevanju neobančnega fenomena in razvoju znanosti na tem področju.
V upanju na sodelovanje se vam najlepše zahvaljujem za vaš čas. Zelo bomo veseli tudi vsake delitve ankete.

Lep pozdrav,
asist. Aleksandra Amon, mag. ekon. in posl. ved

Kebo ::

Izpolnil, pa en metodološki nasvet, demografijo se da na konec ankete.

scorpio5 ::

devdems je izjavil:

a ni ravno revolut dober za konverzijo ? ali se je kaj spremenilo

Revolut je pred kratkim povišal fee za menjavo iz 0.5% na 1% (nad mejo, ki jo ima tier, v free tieru je to 1000$ na mesec). Wise je pri tem boljši.

Revolut hoče, da vpišem tax residence. Hoče, da vpišem nek TIN number. Kaj je to točno? Kaj rabim.

Si tax number

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Davčna številka, po naše.
Motiti se je človeško.

Hvala sem že uredil zadevo.

Boobiz ::

Kako z revolutom sploh plačaš navadno položnico?

Jebo mast, da sem očitno že prevelik boomer za tale app pri svojih 30ih.
I'm drunk, what's your excuse?

miko22 ::

Boobiz je izjavil:

Kako z revolutom sploh plačaš navadno položnico?

Jebo mast, da sem očitno že prevelik boomer za tale app pri svojih 30ih.

ah, 30 letnik ne zna plačat položnice, če ni za skenirat. Kam gre ta svet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miko22 ()

Vesel bom če mi poveš, kam oz. kako lahko ročno nakucam.

Da se ne bova na QR sken zanašala.

esel ::

Boobiz je izjavil:

Tranfer>new>bank recipient>business> vnesi ime prejemnika, iban, sklic v okence reference.
To je to.

jaz sem zaenkrat z revolutom zelo zadovoljen za tisto kar jaz potrebujem. Dvig gotovine do 200€ brez provizije, z N26 in Vivid ni bilo šans na bankomatih NLB-ja dobiti denar brez par evrov provizije. Drugi velik plus je tudi brezplačen top-up iz moje mastercard matične banke na revolut. Če bi še sken QR kode za avtomatsko plačevanje delovalo bi bilo že kičasto.

esel je izjavil:

Boobiz je izjavil:

Tranfer>new>bank recipient>business> vnesi ime prejemnika, iban, sklic v okence reference.
To je to.

hvala ti.

tistega new zgleda sploh videla nisva, ne jaz ne boljša polovica. 8-O

a se vam app zdi intuitiven?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boobiz ()

Ales ::

App je dizaster.

Kot pri mnogo teh novih bebavih apov, za pol stvari ne veš ali je samo tekst ali gumb.

Funkcije kot take so OK, ampak UI je "oblikovala" zblojena pijana kamela.

si me rahlo potolažil. :D

mRhcPf ::

Kaj je narobe z revolutom, lepo uporabljam nekaj let, redno topupam in NFC placujem... Najprej dajo transfer sicer malenkost nadpovprecen znesek (dalec od ekstremnega) za <18 pending 5 DNI!! Rabi pa se jutri, ker tujina - brez navedenega vzroka... Potem se malo razgledam po appu, uploadam svoje nove dokumente gor, zelo lepo vidno (kolikor pac lahko Shrek lepo izgleda) in znotraj robov in to in pravijo, da ne morejo potrditi dokumentov. Na live agenta se caka 20 minut!? WTF!?

GupeM ::

Glede na (ne)razumljivost napisanega, si upam stavit, da ni pri njih problem.

Izgubil bi vse in še veliko več, zato previdno, kaj, kdaj in proti komu staviš...
>:D

Za razliko od tebe je revolut prevzel vso odgovornost in v opravičilo ponudil premium račun brezplačno, nepojmljivo zate, saj vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mRhcPf ()

delavec44 ::

Ne spuščam se v vsebinske debate ampak premium za 1 ali 3 mesece ponudijo vsakemu, ki jih za karkoli kontaktira na chat. Ne vem če večkrat zapored ampak prvič ga pa zagotovo dobiš.

Aja, to ne vem, jih ne kontaktiram pogosto, ker ni potrebno. Do sedaj niso ničesar ponudili, kar mogoče sem kdaj v zadnjih N letih, odkar sem uporabnik. Sem pa zavrnil, normalno. Mogoče bi bilo boljše, če bi prilepil korespondenco, da nehamo ugibati?

Ales ::

mRhcPf je izjavil:

Aja, to ne vem, jih ne kontaktiram pogosto, ker ni potrebno. Do sedaj niso ničesar ponudili, kar mogoče sem kdaj v zadnjih N letih, odkar sem uporabnik. Sem pa zavrnil, normalno. Mogoče bi bilo boljše, če bi prilepil korespondenco, da nehamo ugibati?

Če boš uploadal sliko Šreka kako klofa po Revolut appu, potem daj, sicer pa, verjemi, nikogar dejansko ne zanima. :D
««
74 / 114
»»