Forum » Loža » Revolut
Revolut
Temo vidijo: vsi
Zulf ::
OK.d ::
Ja so kar hitro zrihtali, že pred 6-sto uro je prišel updejt in sedaj ponovno deluje.
LPOK.d
Katjaa23 ::
Eno vprasanje. Januarja sem si naredila revolut. Res nisem vedela da jd treba prijavit na furs zato me je danes ko sem videla v clanku zaskrbelo. Zbrisala sem si revolut racin vendar me se vseeno skrbi da bi me lahko izsledili. Imamo pa v druzini se 2 racuna odprta od marca. Kaj naj? Prijavim stare racune na furs ali jih zbrisem? Niso bili nic uporabljeni
Groot ::
Eno vprasanje. Januarja sem si naredila revolut. Res nisem vedela da jd treba prijavit na furs zato me je danes ko sem videla v clanku zaskrbelo. Zbrisala sem si revolut racin vendar me se vseeno skrbi da bi me lahko izsledili. Imamo pa v druzini se 2 racuna odprta od marca. Kaj naj? Prijavim stare racune na furs ali jih zbrisem? Niso bili nic uporabljeni
Narediš prijavo čimprej in je načeloma to to. Do sedaj FURS še ni delil kazni, so kvečjemu pisno pozivali ljudi da naj prijavijo, ker bodo drugače dobili kazen
Katjaa23 ::
Narediš prijavo čimprej in je načeloma to to. Do sedaj FURS še ni delil kazni, so kvečjemu pisno pozivali ljudi da naj prijavijo, ker bodo drugače dobili kazen
Pa naj pod datum prijave računa navedem pravega?
matobeli ::
seveda daš prave datume. Glede na to da se gre za samoprijavo so možnosti za kazen zelo nizke.
Apofis ::
ok, zdej izpolnjujem tale obrazec na edavkih za prijavo računa in mi pol k ni jasno. A dam datum odprtja pač kdaj sm odprl (kako leto nazaj) al datum k je šu iz gb na lt. Kaj je pol z zaprtjem?
Zapreš račun v GB z dnem ko se bo zapiral (v mailu) in na novo odpreš račun v LT z datumom ko so naredili prestop (v mailu)
A few weeks ago, we let you know that all our Central & Eastern European Revolut customers will be moving over to our European entity in Lithuania (called "Revolut Payments UAB"). Today, we have officially made the switch!
To make the transition easier, you can continue to use both your old and new IBAN to receive international transfers for two months, until 28/11/2020. After 28/11/2020, transfers to your old IBAN will fail to arrive and will automatically be returned to the sender.
Ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Kleemen ::
Aha vidim ja, nisem prebral maila do konca, samo začetek. Hvala. :)
Potem imamo očitno vsi isti datum zaprtja 28.11. in vpišemo kar to pod zaprtje. Sam bom počakal 28.11. in takrat zaprl GB in odprl LT (isti datum zaprtja in odprtja na eDavki).
Potem imamo očitno vsi isti datum zaprtja 28.11. in vpišemo kar to pod zaprtje. Sam bom počakal 28.11. in takrat zaprl GB in odprl LT (isti datum zaprtja in odprtja na eDavki).
eDavki dejansko normalno sprejmejo da se zapre račun v prihodnosti in pri meni je še vedno označen kot odprt račun. Komot nardiš vse prek telefona v 10min ;)
carlosk1966 ::
Sem napisal isti datum zaprtja starega in odprtja novega računa.
Starega računa ni več videti.
Starega računa ni več videti.
Kleemen ::
Potem najboljše počakat 28.11. in tisti dan zapret starega in odpret novega tehnično gledano. :D
krucymucy ::
bastadu ::
Tehnično moraš tako ali tako vnesti nov račun in hkrati označiš datum zaprtja starega. Težko je bol simpl.
Smo navajeni da je treba komplicirat pri birokraciji, če je preveč simpel je zih kej narobe.
marjan36 ::
Pozdravljeni
Mene samo zanima ali je sploh potrebno prijaviti na furs kartico,račun če na njo ne dobivam nobenih tujih dohodkov,plače, tujihh nakazil...ubistvu kartico uporablam samo kot trgovsko kartico za v štacuno ... in si sam iz nlbja gor nakažem denar ala tedenski buđet za štacjono..;)
Mene samo zanima ali je sploh potrebno prijaviti na furs kartico,račun če na njo ne dobivam nobenih tujih dohodkov,plače, tujihh nakazil...ubistvu kartico uporablam samo kot trgovsko kartico za v štacuno ... in si sam iz nlbja gor nakažem denar ala tedenski buđet za štacjono..;)
bastadu ::
Seveda, potrebno je prijaviti vsak banćni račun, na katerega ti lahko 'morebiti' nekdo nakaže denar.
black ice ::
Ne, ni potrebe. Samo zate bodo naredili izjemo, ker kupuješ zgolj pri najboljšem sosedu. /s
Od kod vam take ideje?
Od kod vam take ideje?
Najlepša hvala na odgovoru.
Bom uredil in prijavil.
Sedaj me pa samo še zanima ko odprem Lt račun in zaprem Gb račun ali napišem isti datum( 28.11 sem dobil navedeno v emailu) ?
Bom uredil in prijavil.
Sedaj me pa samo še zanima ko odprem Lt račun in zaprem Gb račun ali napišem isti datum( 28.11 sem dobil navedeno v emailu) ?
Lepo pozdravljeni,
Slabo leto nazaj sem kot popolnoma čisti laik odpru Revolut račun
in nisem vedel da morem račun prijaviti fursu!
Na račun ne dobivam nobenih tujih dohodkov,plače, tujihh nakazil...ubistvu kartico uporablam samo kot trgovsko kartico za v štacuno ... in si sam iz nlbja gor nakažem denar ala tedenski buđet za štacjono..;) ----STe mi že odgovorlili na forumu da je potrebno,hvala!
Sedaj pa pride problem ,ki mi je najbol nejasen in bi potreboval vašo pomoč/ odgovore na ta uprašanja !
Sedaj ko se račun spreminja oz se je že spremenil iz GB v LT moram oba računa prijaviti na Furs in me zanimajo datumsko kako naj to naredim...
Se pravi moram : 1vič - GB 1vi račun prijaviti z dnem odprtja računa ?
2gič- GB račun zapreti z dnem kot je navedeno v mailu 28.11 ?
3jič- z katerim dnem odpreti Lt račun? v Revolutappu v Account information je naveden dokument z določenim datumom da imam
2 računa GB in LT odprta se pravi ta naveden datum uporabim pri prijavi LT računa ?
4ič- v Revolutappu sem naredu izvoz pdfja dokumente z katerim dnem
sm ustaru račun in z katerim dnem imam 2 računa ..bo to dovolj za dokazilo ali je še kaj potrebno dodati?
5ič- ali je potrebno obklukati na koncu kvadratek ko je opcija za kliknit za račun se bo uporabljal
za opravljanje dejavnosti glede na to da ne dobivam nobenih dohodkov od nobenenga ampak tko kot sem že na začeku
je kartica dejansko samo za štacuno na katero si sam nakažem iz nlb.
Lepo prosim za vaše odgovore in pomoč!
Najlepša hvala
Na račun ne dobivam nobenih tujih dohodkov,plače, tujihh nakazil...ubistvu kartico uporablam samo kot trgovsko kartico za v štacuno ... in si sam iz nlbja gor nakažem denar ala tedenski buđet za štacjono..;) ----STe mi že odgovorlili na forumu da je potrebno,hvala!
Sedaj pa pride problem ,ki mi je najbol nejasen in bi potreboval vašo pomoč/ odgovore na ta uprašanja !
Sedaj ko se račun spreminja oz se je že spremenil iz GB v LT moram oba računa prijaviti na Furs in me zanimajo datumsko kako naj to naredim...
3jič- z katerim dnem odpreti Lt račun? v Revolutappu v Account information je naveden dokument z določenim datumom da imam
2 računa GB in LT odprta se pravi ta naveden datum uporabim pri prijavi LT računa ?
sm ustaru račun in z katerim dnem imam 2 računa ..bo to dovolj za dokazilo ali je še kaj potrebno dodati?
5ič- ali je potrebno obklukati na koncu kvadratek ko je opcija za kliknit za račun se bo uporabljal
za opravljanje dejavnosti glede na to da ne dobivam nobenih dohodkov od nobenenga ampak tko kot sem že na začeku
Najlepša hvala
Valvoline ::
Je sploh kaka razlika med n26 ter revolutom? Mam n26 kartico uporabljam zgolj za placevanje klumpa iz alix in podobno. Sm pa 1x hotu si na n26 nakazat vracilo zavarovanja, niso mogl nakazat, ne vem zakaj. Kdo uporablja revolut za primarni racun? (nakazilo place itn)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
miko22 ::
Lepo pozdravljeni,
Najlepša hvala
Prijavi novi račun, starega pa niti ne omenjaj, saj bo/je zaprt. Brezveze si kompliciraš življenje.
najbolj pravilno bi blo:
prijaviš GB revo z dnem odprtja, odjaviš z dnem zaprtja, prijaviš LT revo z dnem odprtja (ko so dobil mail da menjajo)
V appu si lahko dolpotegneš da si lastnik, jaz sem jim priložil še screenahot mejla kjer piše kdaj zapirajo.
Nič ne komplicirajo in so zrihtal v enem dnevu. Sploh ker se gre za t.i. samoprijavo ni realno da bi ble kakšne težave.
Primary račun:
Jaz mam n26 kot primary ker je za naše razmere bolj primeren kot Revolut, predvsem zaradi dviga gotovine brez provizije v neomejenem znesku z omejitvijo 5(3) dvigov/mesec. (In app mi je boljši od N26)
Revolut imam pa za po tujini ker je brez provizije do 200eur/mesec, za sumljivejše nakupe, za dodatni mesec free servicev...
prijaviš GB revo z dnem odprtja, odjaviš z dnem zaprtja, prijaviš LT revo z dnem odprtja (ko so dobil mail da menjajo)
V appu si lahko dolpotegneš da si lastnik, jaz sem jim priložil še screenahot mejla kjer piše kdaj zapirajo.
Nič ne komplicirajo in so zrihtal v enem dnevu. Sploh ker se gre za t.i. samoprijavo ni realno da bi ble kakšne težave.
Primary račun:
Jaz mam n26 kot primary ker je za naše razmere bolj primeren kot Revolut, predvsem zaradi dviga gotovine brez provizije v neomejenem znesku z omejitvijo 5(3) dvigov/mesec. (In app mi je boljši od N26)
Revolut imam pa za po tujini ker je brez provizije do 200eur/mesec, za sumljivejše nakupe, za dodatni mesec free servicev...
Nemmo ::
ali poslovni revolut račun pozna "prilivno provizijo?" (provizija vsakič ko ti kdo nakaže na TRR)
Neke sorte pozna:
Imaš jih 5 free.
Payments in and out of your accounts through local routes. Send and receive payments via BACS, CHAPS and Faster Payments for GBP payments in the United Kingdom, and SEPA for EUR payments in the European Economic Area. The allowance is the combined number of inbound and outbound transfers. Payments between your Revolut accounts or from other Revolut accounts do not count towards the total. Upgrade your plan for a bigger allowance or pay a €0.2 fee per additional payment.
Imaš jih 5 free.
perci ::
Ali SWIFT mednarodna nakazila na REVOLUT potekajo normalno? Kolega namreč prodaja avto v Čilu in ga zanima, če je varno, da mu kupnino nakažejo na Revolut račun.
metalc ::
Načelno bi moralo delovati.
Glede na to Čile ni na seznamu "osi zla", "pralnih strojev" ali "sh1thole countries" (ravno obratno, v resnici je še med najbolj normalnimi državami v regiji), torej naj nakazil od čilskih bank ne bi zavračali.
Zato pa naj bo nakazilo denominirano v eni od podprtih valut, med katerimi pa ni čilske. Dodatno si naj kolega aktivira še podračun v tej valuti. Sicer utegnejo zavrniti nakazilo.
Seveda pa bo še najbolje, da poskuša dobiti koga iz mesa in krvi na podpori, ki bo potrdil, koliko so zgornje informacije še up to date.
Glede na to Čile ni na seznamu "osi zla", "pralnih strojev" ali "sh1thole countries" (ravno obratno, v resnici je še med najbolj normalnimi državami v regiji), torej naj nakazil od čilskih bank ne bi zavračali.
Zato pa naj bo nakazilo denominirano v eni od podprtih valut, med katerimi pa ni čilske. Dodatno si naj kolega aktivira še podračun v tej valuti. Sicer utegnejo zavrniti nakazilo.
Seveda pa bo še najbolje, da poskuša dobiti koga iz mesa in krvi na podpori, ki bo potrdil, koliko so zgornje informacije še up to date.
metalc, hvala
Je pa to od kolega, ki še ni stranka Revolut, tako da bo to čisto frišn account...to bi verjetno znal biti problem?
Gre za 8k, ki bo iz nule priletelo gor. A nimajo nekega aktivnega verificationa, kjer lahko vnaprej pojasniš izvor nakazila?
Je pa to od kolega, ki še ni stranka Revolut, tako da bo to čisto frišn account...to bi verjetno znal biti problem?
Gre za 8k, ki bo iz nule priletelo gor. A nimajo nekega aktivnega verificationa, kjer lahko vnaprej pojasniš izvor nakazila?
Ales ::
Če bosta oba na Revolutu, potem to ne bo SWIFT nakazilo, temveč interno?
Edit: ne, sori, narobe razumel. On bo odprl Revolut, nakazujejo pa mu lokalci v Čilu.
Edit: ne, sori, narobe razumel. On bo odprl Revolut, nakazujejo pa mu lokalci v Čilu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
OrkAA ::
perci, naceloma deluje, sem ze veckrat preveril, ampak po prvem nakazilu ti zacnejo zaracunavat fee, ki je relativno visok, oz. visji kot pri Transferwise. Tako da svetujem, da si kolega naredi Transferwise in bodo stroski za oba vpletena nizji.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: perci ()
Ja, lokalc v čilu nakazuje...v glavnem...kao, da ni mogel nakazat. Da swift REVOLT21 ne prime....vprašanje, kakšen problem ima s svoji spletni banki, verjetno v swiftovem šifrantu bank nimajo revoluta, ker ni banka.
itak bo to samo eno nakazilo, ker gre za prodajo avta...tudi s tem namenom je odprl račun
perci, naceloma deluje, sem ze veckrat preveril, ampak po prvem nakazilu ti zacnejo zaracunavat fee, ki je relativno visok, oz. visji kot pri Transferwise. Tako da svetujem, da si kolega naredi Transferwise in bodo stroski za oba vpletena nizji.
itak bo to samo eno nakazilo, ker gre za prodajo avta...tudi s tem namenom je odprl račun
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Hja, sem šel gledat v swift database in REVOLT21 je notri. Morda čilska banka iz katere se nakazuje, nima updejtanega šifranta, ker gre za precej nov BIC.
Hmmm, a prav razumem, da je Revolut sedaj, ko se je iz UK preselil v Litvo (kjer imajo bančno licenco), dejansko postal banka?
Sem preveril, ni banka, samo Electronic money institution licence imajo.
Hmmm, a prav razumem, da je Revolut sedaj, ko se je iz UK preselil v Litvo (kjer imajo bančno licenco), dejansko postal banka?
Sem preveril, ni banka, samo Electronic money institution licence imajo.
Zgodovina sprememb…
BuDi79 ::
Sem preveril, ni banka, samo Electronic money institution licence imajo.Slabo si preveril.
Revolut launches licenced bank in Lithuania
Revolut has formally launched as a licenced bank in Lithuania.
Revolut received its European banking license in late 2018 from the Bank of Lithuania and the European Central Bank (ECB).
Je tudi na spisku (pravih) bank na strani https://www.bankingsupervision.europa.eu .
Sem kar v redu preveril. Imajo bančno licenco, ampak ne ta entiteta, ki ti nudi storitve prek aplikacije, ki se smatra za electronic money. V nasprotnem bi morali imeti tudi jamstvo za vloge do 100k, ki ga nimajo.
Smo že imeli to debato.
Smo že imeli to debato.
Groot ::
Sem kar v redu preveril. Imajo bančno licenco, ampak ne ta entiteta, ki ti nudi storitve prek aplikacije, ki se smatra za electronic money. V nasprotnem bi morali imeti tudi jamstvo za vloge do 100k, ki ga nimajo.
Smo že imeli to debato.
No še malo bolje poglej drugič. Ko odpreš račun pri Revolut gre tvoj denar na Revolut Bank UAB, tj. licencirana banka pod nadzoro litvanske centralne banke. Hkrati pa moraš pristati na uporabo Revolut Payments UAB, ki pa zagotavlja transakcije elektronskega denarja (ne drži pa dejansko tvojega denarja). Vendar tvoj primarni račun je še vedno na Revolut Bank in posledično je user tudi zavarovan v ovkiru EU bančne sheme.
Tole potem ne drži več?
What entity will I be transferred to?
You will be transferred to Revolut Payments UAB, which is an e-money institution licensed and regulated by the Bank of Lithuania.
Am I being transferred to Revolut's Lithuanian banking licence?
No, you are being transferred to our Lithuanian entity which is a licensed e-money institution (the same type of company as our UK entity).
Zgodovina sprememb…
TheMarlin ::
Pozdravljeni!
Imamo eno vprašanje glede trgovanja z delnicami. Dobil sem mail od Revoluta da se 31. decembra Revolut odmika iz Brexita in se prepiše na Litvansko banko. Napisali so sledeče glede trading accounta.
You have until 31 December 2020 to decide what to do next. We will continue to update you via the Revolut App, email and our Help centre page with relevant information.
You have two choices:
Choice 1: To continue Trading with RTL, from early November you can download the latest version of the Revolut App and confirm via the Revolut App that from 1 January 2021:
- You are trading with RTL at your own initiative
- You are trading with RTL on the basis of an ongoing relationship
- You have been made aware that the trading service is not provided by an investment entity authorised in the EU
- You are aware that you do not have the benefit of any EU regulatory protections or investor compensation schemes by Trading with RTL
OR
Choice 2: You can sell down your positions, transfer your cash from your investment wallet into your payments wallet and then close your trading account by 31 December 2020, should you no longer wish to continue trading with RTL after this date. Normal fees and charges will apply.
There may be tax implications for you if you have to sell down your positions before closing your account, so you should seek independent tax advice regarding this.
Torej bom po 1 januarju še vedno imel denar v delnicah in bom lahko naprej trgoval ali moraš ves denar prepisati iz trading accounta na osebni wallet? Če se bo dalo še vedno naprej trgovati ali bodo drugačni fee-ji ali podobno?
Hvala vam za odgovor in pojasnila.
Imamo eno vprašanje glede trgovanja z delnicami. Dobil sem mail od Revoluta da se 31. decembra Revolut odmika iz Brexita in se prepiše na Litvansko banko. Napisali so sledeče glede trading accounta.
You have until 31 December 2020 to decide what to do next. We will continue to update you via the Revolut App, email and our Help centre page with relevant information.
You have two choices:
Choice 1: To continue Trading with RTL, from early November you can download the latest version of the Revolut App and confirm via the Revolut App that from 1 January 2021:
- You are trading with RTL at your own initiative
- You are trading with RTL on the basis of an ongoing relationship
- You have been made aware that the trading service is not provided by an investment entity authorised in the EU
- You are aware that you do not have the benefit of any EU regulatory protections or investor compensation schemes by Trading with RTL
OR
Choice 2: You can sell down your positions, transfer your cash from your investment wallet into your payments wallet and then close your trading account by 31 December 2020, should you no longer wish to continue trading with RTL after this date. Normal fees and charges will apply.
There may be tax implications for you if you have to sell down your positions before closing your account, so you should seek independent tax advice regarding this.
Torej bom po 1 januarju še vedno imel denar v delnicah in bom lahko naprej trgoval ali moraš ves denar prepisati iz trading accounta na osebni wallet? Če se bo dalo še vedno naprej trgovati ali bodo drugačni fee-ji ali podobno?
Hvala vam za odgovor in pojasnila.
JN ::
ZANIMIVOST: Včeraj sem kupoval v Mercatorju in doma (v Revolut aplikaciji) opazil, da so mi zaračunali v Čeških kronah! Najprej sem se pizdil nad čudaki v M, potem sem pa ugotovil, da na EUR računu nisem imel dovolj sredstev in Revoulut namesto, da bi zavrnil plačilo, avtomatsko potegne z računa, kjer imaš. V mojem primeru je bilo to Kč. Meni se zdi to ful dobra funkcija!
NoFear85 ::
Imam eno vprasanje. Kaksen mesec nazaj sem preko Revolut racuna placal po predracunu na CH (Svica) racun, tudi vsoto sem vnesel v CHF. Nakar dobim mail, da je bilo placano 10CHF premalo (cca 10% racuna). Predvidevam da je bila to neka provizija na strani prejemnika. Ker imam v kratkem ponovno za nakazat/placat racune v CH me zanima kako se resit teh nevsecnosti. Imam navaden revolut racun, in pa navaden N26 ce je tam kaj lazje.
kokica2000 ::
Ni čisto res. Švica je del skupnega plačilnega območja (SEPA), vendar so ta plačila mogoča samo v evrih.
Single Euro Payments Area @ Wikipedia
@NoFear85 vprašaj prejemnika, ali mu lahko pošlješ evre. Potem ne bo provizije.
SEPA does not cover payments in currencies other than the euro.
Single Euro Payments Area @ Wikipedia
@NoFear85 vprašaj prejemnika, ali mu lahko pošlješ evre. Potem ne bo provizije.
ideep ::
Kaj mi hako prosim nekdo sporoči bank address prosim in pravilen naziv za naše slovence, ker se iz te njihove aplikacije nič ne znajdem
7 Westferry Circus, Canary Wharf, London, England, E14 4HD. I .. to je legit? ali je kaka nova adresa od kar je zdaj LT odspredaj
in če ima kdo junior account zraven na standard personal računu-- na začetku piše da je free.. inštaliraš app,pol pa hočejo imet premium račun?
7 Westferry Circus, Canary Wharf, London, England, E14 4HD. I .. to je legit? ali je kaka nova adresa od kar je zdaj LT odspredaj
in če ima kdo junior account zraven na standard personal računu-- na začetku piše da je free.. inštaliraš app,pol pa hočejo imet premium račun?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ideep ()
ideep ::
Pod katero državo zdaj spada ta banka? GBR ali Litva ? Pravkar izpolnjujem DR obrazec na Fursu, če mi lahko nekdo prosim javi. Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ideep ()