Forum » Kaj kupiti » Razlike med conovnimi razredi prenosnikov za igre
Razlike med conovnimi razredi prenosnikov za igre
TheBlueOne ::
Pozdravljen,
zanima me mnenje uporabnikov, ki imajo izkusnje z razlicnimi prenosniki za igre. Sam delam prakticno konstantno na stacionarnem racunalniku, kjer tudi imam vse pogoje za delo. Pocasi se pojavlja potreba po prenosni postaji, kjer pa ne znam razbrati razlik v cenovnih razredih. Za postajo, ki ima kaksne quadro kartice nimam potrebe. Moj stacinarec je v bistvu gaming kista in sem z njim vec kot zadovoljen. Zadeva je seveda za hobi in igre in ni za sluzbene rabo.
Torej moje prioritete so uravnotezenost med zmogljivosti in kvaliteto zaslona, kvaliteta izdelave pa mora biti samo robustna. Tu mi je vseeno ali je aluminij ali plastika, kako je s prtnimi odtisi ali praskamo. Kar mi je se vazno je kvaliteta tipkovnice.
Ko gledam ponudbe za te vrste prenosnikov opazim, da je razlika med zmogljivostmi za prenosnik za 1000€ ali 1500€ relativno majhna (ca 15%), torej morajo biti razlike v cem drugem. Ali mi lahko kdo na hitro opise razlike med cenovnimi razredi, ki niso v stevilkah kakor vec RAMa, ker to je nekako jasno.
Ali morda kdo pozna kaksno hudo noveletno ponudbo?
Hvala vam za informacije.
zanima me mnenje uporabnikov, ki imajo izkusnje z razlicnimi prenosniki za igre. Sam delam prakticno konstantno na stacionarnem racunalniku, kjer tudi imam vse pogoje za delo. Pocasi se pojavlja potreba po prenosni postaji, kjer pa ne znam razbrati razlik v cenovnih razredih. Za postajo, ki ima kaksne quadro kartice nimam potrebe. Moj stacinarec je v bistvu gaming kista in sem z njim vec kot zadovoljen. Zadeva je seveda za hobi in igre in ni za sluzbene rabo.
Torej moje prioritete so uravnotezenost med zmogljivosti in kvaliteto zaslona, kvaliteta izdelave pa mora biti samo robustna. Tu mi je vseeno ali je aluminij ali plastika, kako je s prtnimi odtisi ali praskamo. Kar mi je se vazno je kvaliteta tipkovnice.
Ko gledam ponudbe za te vrste prenosnikov opazim, da je razlika med zmogljivostmi za prenosnik za 1000€ ali 1500€ relativno majhna (ca 15%), torej morajo biti razlike v cem drugem. Ali mi lahko kdo na hitro opise razlike med cenovnimi razredi, ki niso v stevilkah kakor vec RAMa, ker to je nekako jasno.
Ali morda kdo pozna kaksno hudo noveletno ponudbo?
Hvala vam za informacije.
Gejspodar ::
Med 1000 in 1500€ je razlika ponavadi samo v grafični karti, se pravi prehod iz 1050 na 1060, kar je skoraj 100% povečanje performansa (vsaj v igrah).
Morda ves, kako je s kakovostjo zaslonov v primerjavi s klasicnimi IPS zasloni? Ko berem teste, jih primerjajo med sabo, sam pa ne vem, kje se nahajajo. Skoraj vsak je videl kaksen Applov zaslon ali dell XPS. Ali se da primerjati?
c00L3r ::
Ne kupuj procesorjev, kateri imajo na koncu oznako U, ker so drek. HQ procesorji so najboljši za prenosnike, zelo blizu namiznim verzijam. Grafično vzemi vsaj GTX1060. Ta ASUS ROG je verjetno best deal za tak denar. Imam starejšega ROG 751JY in mi še vedno odlično služi.
Jaz bi edino dokupil še 8gb ram-a.
Jaz bi edino dokupil še 8gb ram-a.
Se strinjam glede rama, ampak niti ni nuja. Kako je z displayem? Ali so na teh laptopih med boljsimi ali so bolj kompromis zavoljo boljsih komponent.
TehDucky ::
https://geizhals.eu/?cat=nb&xf=525_ASUS...
Mogoče še ena izmed idej, Ryzen 7 1700, RX 580, 17,3'' IPS 1080p zaslon. - Review: https://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-...
Baje slab SSD in pa pri 16gb modelu je 1x 16gb palčka notri, proc je pa enak kot pri desktop varjanti, zato slabša avtonomija baterije.
Drugače se pa na geizhals.eu poigraš z modeli kaj želiš pa ti bo našlo primerne laptope.
Mogoče še ena izmed idej, Ryzen 7 1700, RX 580, 17,3'' IPS 1080p zaslon. - Review: https://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-...
Baje slab SSD in pa pri 16gb modelu je 1x 16gb palčka notri, proc je pa enak kot pri desktop varjanti, zato slabša avtonomija baterije.
Drugače se pa na geizhals.eu poigraš z modeli kaj želiš pa ti bo našlo primerne laptope.
To sem ze vse pregledal. Geizals je pri meni vedno drugi korak. :) Dejansko me bolj ko ne zanima le se display, ker pred casom sem uporabljal laptop s super specifikacijami, in katastrofalnim displayem. Torej display in pa kakovost tipkovnice, ce lahko kdo doda kaksno primerjavo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Sem pogledal. Vgrajen ima tale panel: LG Philips LP156WF6-SPB6. Problem je, da se mnogi pritozujejo, da ni ne vem kako dober. Ne vem pa s cim bi ga lahko primerjal. Ker realnost je praviloma taksna, da ce je med Ferarijem in Porschejem Ferrari slabsi se ne pomeni, da je slab avto, ce ga primerjas s cim drugim. Mi pa ni uspelo najti, kjer drugje bi bil panel ugrajen, da bi lahko ocenil ce je OK.
hojnikb ::
stestiraja ga v živo v kakšni trgovini. Tvoje oči bodo najbol vedle, kaj je ok :)
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zmogljiva delovna postaja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7315 (4781) | špela113 |
» | prenosnik za oblikovanje fotografij - cpuOddelek: Strojna oprema | 4387 (3805) | opeter |
» | Prenosnik za faks in igre (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8698 (7766) | krin |