» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
169 / 309
»»

Kumbaja ::

kot vedno, krivit treba žrtev. Sem prepričan, da tudi v tem, da se žrtev posilstva vpraša kako je bila oblečena tebi zdi čisto legitimno vprašanje, ki nima nič z valjenjem krivde na žrtve.

ampak važno, da si se spet lahko pohvalil, da seveda se tebi take stvari ne mroejo zgodit, ker si pač nezmotljiv.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kumbaja ()

UganiKdo ::

Ne boš našel prav veliko voznikov, ki bodo izven naselja, na glavni cesti (verjetno omejitev 90 ali 70) prav posebej pozorni na 6 letne otroke, ki sami tekajo čez cesto, pač nesrečen slučaj.
Ne ni, nesrečen slučaj. Če bi bil nesrečen slučaj ne bi policija podala kazenske ovadbe. Šlo je pač za prepotentnega solatarja, ki ga nikoli nič ne more presenetit in vedno vozi z prilagojeno hitrostjo. Razen ko pač ne, in je otrok mrtev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

donvito ::

solatko je izjavil:

donvito - Res je svašta, vendar, če dobro pogledaš, noben pešec, ki pogleda, če je frej in se ustavi, nima problema, ostali pa hodijo čez cesto, kot kure brez glave in srečanje dveh takih kur, ene v avtu in druge na cesti, je kažin.

Samo, če se boš ti pred prehodom ustavil, ti 80% ljudi ne bo počakalo, moraš prav stopiti na zebro, da idioti ustavijo, seveda z zavedanjem, da te bo pa kdo vseeno povozil. Najrajši stopim na prehod, ko se ustavim pred prehodom, pogledam desno, dobim kontakt z voznikom, on pa z nezmanjšano hitrostjo proti meni, takrat naredim korak na zebro, šele takrat pa on po bremzi, na obrazu pa jeza. Ne vem kaj mislijo, da imam jaz čas čakati, ker osebek se me bo usmilil in ustavil.

Se mi je že zgodilo, da čakam pred prehodom, gledam v smeri voznika/ov, oni pa se peljejo mimo kot, da te ni. In jaz naj potem v končnici, ko grejo iz službe, čakam pol ure na prehodu ali kaj?

TUKAJ se vidi, da je ženska lepo prečkala, prvi voznik je lepo počakal, drugi bi jo pa skoraj povozil. Tako, da tista, če dobro pogleda ne pije vode v tem primeru, se ti ne zdi?

mirator ::

donvito je izjavil:

Samo, če se boš ti pred prehodom ustavil, ti 80% ljudi ne bo počakalo, moraš prav stopiti na zebro, da idioti ustavijo, seveda z zavedanjem, da te bo pa kdo vseeno povozil. Najrajši stopim na prehod, ko se ustavim pred prehodom, pogledam desno, dobim kontakt z voznikom, on pa z nezmanjšano hitrostjo proti meni, takrat naredim korak na zebro, šele takrat pa on po bremzi, na obrazu pa jeza. Ne vem kaj mislijo, da imam jaz čas čakati, ker osebek se me bo usmilil in ustavil.

Se mi je že zgodilo, da čakam pred prehodom, gledam v smeri voznika/ov, oni pa se peljejo mimo kot, da te ni. In jaz naj potem v končnici, ko grejo iz službe, čakam pol ure na prehodu ali kaj?

https://zakonodaja.com/zakon/zprcp/83-c...
https://vsebovredu.triglav.si/na-poti/p...
https://vsebovredu.triglav.si/na-poti/p...

solatko ::

donvito - Celo življenje hodim čez cesto in vedno pogledam levo, desno in še enkrat levo, če je prosto, grem čez. Kadar je več prometa, nakažem namen z dvigom roke in še nikoli nisem ostal na eni strani ceste, ker mi nebi nihče ustavil. Prvo pravilo zdrave hoje čez cesto je, da se prepričaš o namenu voznika, da bo ustavil, oziroma, da te sploh vidi.
Prvo vozilo vidiš, ko pogledaš levo, nato desno in še enkrat levo, tako kot si napisal ti, bo voznik iz desne sicer ustavil, voznik iz leve, te bo pa snel. Tudi mi ni jasno, kakšne kontakte ti dobiš od voznika, ki se po omejitvi bliža prehodu ne vem, vidim pa, kako vozilo znižuje hitrost, če je ne, sta lahko dve stvari, voznik me ne vidi ali voznik nima namena ustavit, v obeh primerih, je zame zdravo, če počakam tistih par sekund, nikoli pa ne stopamm na cesto pred drveče avtomobile, se imam pač preveč rad.
Na več pasovnici, ni dovolj, da pogledaš samo prvi pas, prevečkrat na drugem vozila vozijo mimo zaustavljenega avtomobila, tudi pri nas ne samo v Rusiji.
Delo krepa človeka

IL_DIAVOLO ::

donvito je izjavil:

solatko je izjavil:

donvito - Res je svašta, vendar, če dobro pogledaš, noben pešec, ki pogleda, če je frej in se ustavi, nima problema, ostali pa hodijo čez cesto, kot kure brez glave in srečanje dveh takih kur, ene v avtu in druge na cesti, je kažin.

TUKAJ se vidi, da je ženska lepo prečkala, prvi voznik je lepo počakal, drugi bi jo pa skoraj povozil. Tako, da tista, če dobro pogleda ne pije vode v tem primeru, se ti ne zdi?

Solatko bi rekel vozniku ki je cakal pred zebrami...

Bedak, si mi zakril zorni kot, ko bi lahko se bolj pospešil in prehitel pesca! ;((

:))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

GupeM ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Solatko bi rekel vozniku ki je cakal pred zebrami...

Bedak, si mi zakril zorni kot, ko bi lahko se bolj pospešil in prehitel pesca! ;((

:))

Žebljico na glavico.

dice7 ::

Glede na FB komentarje se je nesreca po vsej verjetnosti zgodila tukaj ali tukaj. Težko reči, da je kdo koga presenetil.

Ce je skocila iz stranske ceste na drugi sliki, potem so to močne olajševalne okoliščine.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

m0LN4r ::

Kumbaja je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Iz člankov o nesreči ni nikjer omenjeno, da bi bil pešec kakorkoli kršil prometne predpise. Ampak ja, lahko si je izmišljat scenarije, da se opraviči neodgovorno razvnaje z vozilom.
Jaz sem samo postavil vprasanje, da ce bi ga pa vlak povozi, ker je skakal pri tirih, pa bi kazali s prstom na strojevodjo?

Ne gre se o tem, da si izmisljujem scenarije, ampak o tem kako pristransko se nekaj obsoja, v smislu, ker ga je povozil avto, je avtomaticno kriv sofer avta, ce pa vlak pa je kriv otrok oz. starsi. Tebi ta fenomen ni zanimiv? Skakanje po tirih ni kul, skakanje po cesti pa je kul.
Al je voznik obrnil volan proti njemu?

Nisem si izmislil nic, evo se je zgodilo:

A zdaj pa ne bos rekel, kaj je delala mularija? Ce pa bi jih povozil avto, pa bi seveda pihal veter v obratno smer ane.

Kako točno je zate enako skakanje po tirih, kar je dejansko prepovedano, s tem primerom? jasno zapisano: 65-letni voznik avtomobila ni vozil s tako hitrostjo, da bi lahko vozilo ustavil pred oviro, ki bi jo glede na potek ceste in tehnične lastnosti lahko pričakoval
Zakaj pa se vlak ne rabi peljati primerno hitro, da bi lahko ustavil pred oviro?
Jaz nic ne enacim z nic, samo kazem vam kako v enem primeru kazete s prstom na voznika, v drugem primeru pa kazete s prstom na otroke.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Če bi ga pa meteor zadel, bi pa na meteor pokazali. Al kaj točno bi rad povedal? Odgovornost se presoja v vsakem primeru posebej. In v danem primeru je glede na znane informacije odgovornost na vozniku avtomobila in ne vlaka. Za slednjega sem glede na dane informacije 100%, da ni imel nič z nesrečo.

Nihče nikjer ni trdil, da ne more bit otrok ali v bistvu kdorkoli odgovoren za nesrečo. ampak govorimo o konkretnem primeru, ne nekih namišljenih pravljicah. Je pa pomilovanja vredno kako se nekateri, kjub drugačnim dejstvom spravite iskat fiktivne scenarije, da opravičujete nepravilno ravnanje voznika v konkretnem primeru.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ce je skocila iz stranske ceste na drugi sliki, potem so to močne olajševalne okoliščine.

Po informacijah, ki so znane je do nesreče prišlo v preglednem križišču.

Zgodovina sprememb…

mirator ::

Če se pogovarjamo o prehodu čez cesto na prehodu za pešce, potem ima absolutno prednost pešec ne glede na starost. Seveda mora biti prehod za pešce tudi pravilno označen (samo zebra ni dovolj). V takem primeru potem kot voznik avtomobila prilagodiš hitrost, pri kateri lahko opaziš približevanje pešca k prehodu za pešce. Prav tako ni nobene potrebe ustavljati, če si od prehoda oddaljen ca 5-10 m in je pešec še na pločniku. Voziš pač s posebno previdnostjo, da ti pešec vseeno nenadejano zakorači na prehod in lahko v zadnjem trenutku zavreš.

Torej ti pravis, da brezglavo skakanje na cesto je opravicljivo, odvisno od okoliscin oz. vrste vozila/kometa. Ok.

Po informacijah, ki so znane je do nesreče prišlo v preglednem križišču.
Ce je pregledno, bi se jaz vprasal, zakaj je skocila pred pregleden avto in the first place.
Tut pr 20kmh se ne bos ustavil, ce se ti nekdo fukne 3 metre pred avto.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Če se pogovarjamo o prehodu čez cesto na prehodu za pešce, potem ima absolutno prednost pešec ne glede na starost.
Sem imel sosolca, ki je s poznavanjem tega dejstva, dokler je zivel v MB, skakal pred avte. Nic levo, nic desno, samo hitra hoja cez cesto. Ce so trobili al cvilile gume ga sploh ni zanimalo.
Trade Republic 38MVDVXM

Ce je pregledno, bi se jaz vprasal, zakaj je skocila pred pregleden avto in the first place.

Očitno je Slo-tevh ratal zatočišče za vse reveže, ki uživajo v valjenju krivde na žrtve. Ja, krivi so starši, pa 6 letni otrok, pa država, pa janša, da o covidu ne govorimo... Seveda pa ne more bit krivda v prepotentnem vsemogočnem vozniku, ki vedno vozi super varno in lahko kakršnokoli oviro varno ustavi. No razen, če je ta ovira 6 letni otrok na preglednem križišču.

Očitno je Slo-tevh ratal zatočišče za vse reveže, ki uživajo v valjenju krivde na žrtve.
Nene, slo-tech je zatocisce ljudi, ki vlecejo exstremno pristranske zakljucke na podlagi napisanega. Open discussion is dead.
Trade Republic 38MVDVXM

ja, res je težko debatirat, če si vsak nariše svojo realnost in lahko pri tem mirno ignorira znane informacije.

Kje pa si ti nasel to informacijo, da je voznik bil vsemogocni in prepotenten? Meni je iz letala jasno, da ni bil vsemogocen. Ali kje to dejansko pise v novici?
Trade Republic 38MVDVXM

Samo v vsakem postu solatka, kjer zagovarja "varno" kršenje prometnih predpisov na podlagi percepcije voznika o njegovi lastni superiornosti. Smo imeli v tej debati že navedene številke, kjer se kakšni 3/4 voznikov ocenjuje kot nadpovprečno dobre, čeprav je vsakemu jasno, da to ne gre skupaj z realnim stanjem.

Realnost je ravno obratna, vsi vozniki so zmotljivi, nihče vedno ne vozi 100% skoncentriran in kršenje prometnih predpisov predstavlja anomalijo, ki negativno vpliva na varnost v prometu.

Ampak kot sme že prej napisal, osebno (pustimo zakaj) me pač najbolj pogreje, ko se odgovornost poskuša zvalit na žrtev in se začne debatirat o tem kako bi otrok moral videt avto ali kje so bili starši.

Zgodovina sprememb…

Cak mal, ti se ne pogovarjas o novici z mano in s prstom kazanje, da so vedno vozniki krivi? Kaj ma tu zdaj solatko stem?
Jaz vem za dovolj primerov, da v nekaterih situacijah ti ne pomaga, ce se peljes 55 ali 45, ni razlike, niti ce bi peljal 20kmh, ne bi bilo razlike.
O tem govorim, ampak ne, dajmo vse takoj v isti kos.
Trade Republic 38MVDVXM

Lahko prosim pojasniš od kje ti zmotno prepričanje, da se sem kadarkoli trdil, da so vedno krivi vozniki avtomobila?

Jaz vem za dovolj primerov, da v nekaterih situacijah ti ne pomaga, ce se peljes 55 ali 45, ni razlike, niti ce bi peljal 20kmh, ne bi bilo razlike.

V bistvu bi bila ogromna razlika, ker trčenje pri 55, 45 ali 20 km/h pusti drastično različne posledice. Ni vse samo v tem ali se prepreči nesreča.

Zgodovina sprememb…

Ker dajes vtis, kot da si preprican v dejstvo, da ce bi voznik sel 50% pocasneje, mu otrok nebi skocil pod avto in ga nebi povozil. Pa kako ves, kak je blo v resnici?

V bistvu bi bila ogromna razlika, ker trčenje pri 55, 45 ali 20 km/h pusti drastično različne posledice. Ni vse samo v tem ali se prepreči nesreča.
Je razlika, saj nisem rekel, da ni. Ampak si spet pretrdi, da bi razumel, da so situacije, kjer razlike enostavno ni!
Jaz nevem po kaksnih cestah se ti vozis.
Dej mi prosim povej kaksne imas tablice, da ti dokazem, da ni razlike ob priliki.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Ker dajes vtis, kot da si preprican v dejstvo, da ce bi voznik sel 50% pocasneje, mu otrok nebi skocil pod avto in ga nebi povozil.

o tem ali bi ga povozil ali ne težko sodim. Verjamem, da bi bila verjetnost nesreče bistveno manjša. Ker bi imel voznik več časa da odreagira, otrok pa tudi.

Sem pa 99% da tudi če bi do nesreče prišlo se ne bi pogovarjali o mrtvih, če bi bila hitrost 50% nižja.

Ampak si spet pretrdi, da bi razumel, da so situacije, kjer razlike enostavno ni!

situacije kjer bi trčenje z 55 km/h in 20 km/h pustilo enake posledice se imo merijo v tisočinkah promilov.

PS: Tudi stati pri miru je lahko usodno in se resis samo s tem, da se hitro premaknes, ampak eeeeh to je ze science fiction.
Trade Republic 38MVDVXM

predvsem pa nima nič z konkretnim primerom o katerem govorimo.

Kumbaja je izjavil:

Ker dajes vtis, kot da si preprican v dejstvo, da ce bi voznik sel 50% pocasneje, mu otrok nebi skocil pod avto in ga nebi povozil.

o tem ali bi ga povozil ali ne težko sodim. Verjamem, da bi bila verjetnost nesreče bistveno manjša. Ker bi imel voznik več časa da odreagira, otrok pa tudi.

Sem pa 99% da tudi če bi do nesreče prišlo se ne bi pogovarjali o mrtvih, če bi bila hitrost 50% nižja.

Ampak si spet pretrdi, da bi razumel, da so situacije, kjer razlike enostavno ni!

situacije kjer bi trčenje z 55 km/h in 20 km/h pustilo enake posledice se imo merijo v tisočinkah promilov.
Jaz poznam osebno pac primer en izmed taknih je, pri 20km/h se je pijanc zvrnil 2 metra pred avto, pod avto in umrl, ko je voznica stopila na bremzo, je ctro z gumo potegnila za truplom.
Zenska, ki ga je povozila se danes ne upa vec za volan. Pa ni bla nic kriva, so rekli tudi policaji, da v takem primeru pac ne mores nic.
Vem tudi za primer, ko se je skantal kolesar pred avto, ker je pogledal nazaj bulil v avto, zapeljal s plocnika in padel direkt nerodno pod sprednje kolo.

Torej po tvojem, ce moramo res zaradi vsakega dreka znizevati hitrost, se moras cez mesto peljat kolko? 10km/h? Saj pa nikol neves ane, ziher je ziher.
Trade Republic 38MVDVXM

Torej po tvojem, ce moramo res zaradi vsakega dreka znizevati hitrost, se moras cez mesto peljat kolko?

toliko, da lahko varno ustaviš pred predvidljivo oviro. To kar ti omenjaš, po objavljenih informacija policije, pač ni enako primeru o katerem govorimo.

Kumbaja je izjavil:

predvsem pa nima nič z konkretnim primerom o katerem govorimo.
A se ti cez naselje, kjer na vsakih 50 metrov vidis pesca, dvorisce, vozis 50% manj kot 50km/h?
Samo vprasam, ves za vsak slucaj, nikol neves iz katerega dvorisca ti pribezi otrok pred avto. Recimo se peljes skozi naselje 500his, potem 500x znizas hitrost na 20 al kolko? Ali se vozis virtualno?

Kumbaja je izjavil:

Torej po tvojem, ce moramo res zaradi vsakega dreka znizevati hitrost, se moras cez mesto peljat kolko?

toliko, da lahko varno ustaviš pred predvidljivo oviro. To kar ti omenjaš, po objavljenih informacija policije, pač ni enako primeru o katerem govorimo.

Ti pravim, torej pred vsakim dvoriscem, pescem, ki ga vidis znizas hitrost na 20km/h ali manj, da se lahko ustavis, ce za cipreso al ograjo pribezi ven otrok. Saj pa neves, ce je tam ali ni in kako hitro bo pribezal ven.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Kaj imaš od tega, da si izmišljaš fiktivne scenarije, ki nimajo nič s konkretnim primerom? Otrok se dotičnemu ni vrgel pod avto iza ciprese dvorišča in še ne vem česa. Iz podatkov policije jasno izja, da je do trčenja prišlo v preglednem križišču, kjer bi voznik moral pravočasno opazit oviro in ustrezno prilagodit hitrost pa tega ni storil.

In ja, tudi manj kot 20 km/h sem že peljal v naselju (pa tudi izven) mimo kakšnega dvorišča, kjer so se igrali otroci. Ali pa skozi križišče, kjer mi je pogled zakrivalo narobe parkirano vozilo (primer pred kakim tednom).

Zgodovina sprememb…

In ja, tudi manj kot 20 km/h sem že peljal v naselju (pa tudi izven) mimo kakšnega dvorišča, kjer so se igrali otroci. Ali pa skozi križišče, kjer mi je pogled zakrivalo narobe parkirano vozilo (primer pred kakim tednom).
Upocasniti bi moral pred vsakim dvoriscem!!!! Ker nikoli ne ves.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r - Od 6 let stare deklice ne moreš pričakovati nobene poteze, glede varnosti, saj se tak otrok tega še ne zaveda, zato moje vprašanje, kje je skrbnik ali starš. Tak otrok sam NIMA NA TAKI CESTI KAJ ISKAT, vsem tistim, ki pljuvate čez moja vprašanja in pripombe. Niti hiše ni v bližini, torej je šel otrok brez spremstva na popotovanje.

Kumbaja - Kje je kdorkoli napisal, da je kriv otrok, si slep ali ne znaš čitat? Jaz za to, da je do dogodka sploh prišlo, krivim starše ali skrbnika, kar bi storili vi enako, če bi se to zgodilo, ko bi bil otrok v vrtcu (spomnite se primera iz Ribnice, nekaj let nazaj).
Ravno zato, ker komentiramo po znanih informacijah in ni nikjer omenjen varuh deklice. Na srečo so za otroke odgovorni starši ali njihovi skrbniki, zato je vprašanje na mestu, se ti ne zdi? Momente, ko za volanom nisi 100%-no zbran, na to kar počneš, pomeniš nevarnost za druge udeležence v prometu, saj se dogodki odvijajo v sekundah, tako, kot ta deklica recimo. Morda je voznik ravno pogledal, kdo ga kliče ali se zazrl v daljavo,.... Dveh enakih sekund v prometu ni.

Solatko se pogovarja samo o enem namrenem prekršku v določenih situacijah, to je - prekoračitev omejitve hitrosti, vi pa tlerirate nešteto prekrškov, ki niso povezani z omejitvijo hitrosti, od pijančkov, do telefoniranja, oviranja prometnega toka, napačnih parkiranj,.....
Mimo grede, šest letno deklico ubije kolesar, če nerodno prileti v njo, avto pa v vsakem primeru pri hitrosti nad 5km/h.
Razlika bi bila edino v tem, da bi bil voznik zbran in ob pravilni hitrosti, lahko varno ustavil, vse ostalo je belfiranje komentatorjev. In ja, ni vozil s prilagojeno hitrostjo, glede na to, kako pozorno je spremljal promet, v tem je njegova krivda.

Manjša hitrost je odločilna pri osebah preko 50kg, otroka v vsakme primeru zbiješ na tla in ga povoziš, odrasla oseba pa konča na hvbi ali vetrobranskem steklu. Tudi pri 10 ne boš ustavil, prej, preden bojo prva kolesa preko ležečega otroka, tudi zaradi takih stvari, je potrebno bit še posebej pozoren in pazljiv na otroke. Otrok ima namreč težišče v višini odbijača.

Lastni starši povozijo otroka na dvorišču in vedno se slabo konča, ker so tako majhni, da ga avto tudi pri hitrosti vzratno za parkiranje, potegne podse, ga ne odrine, kot je to primer pri večjih.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Tak otrok sam NIMA NA TAKI CESTI KAJ ISKAT, vsem tistim, ki pljuvate čez moja vprašanja in pripombe. Niti hiše ni v bližini, torej je šel otrok brez spremstva na popotovanje.

Res si bolnik. Neverjetno, kako lahko gledaš samo nase, svoj prav, jaz sem najboljši, jaz, jaz, JAZ, JAAAAZ ...

V svojih po cipresah smrdečih letih še nisi slišal za to, da otrok lahko pobegne? Da se lahko odloči in pač kar gre, ko to najmanj pričakuješ? Ne, tvoji otroci (žal jih imaš) so seveda popolni, tako kot ti. Če bi bil tako popoln kot misliš da si, bi bil kje drugje in ne bi pisal neumnosti po slo-techu.

Predlagam, da pokličeš psihiatra. Saj vem, sam si ne boš priznal da ga rabiš. Nihče si ne.

GupeM - Če se to zgodi vzgojiteljicam v vrtcu, so vaši komentarji čisto drugačni, zakaj?
Za otroka, ki je utonil v Soči, so spisali ovadbo za starega očeta, pa je bila v bistvu kriva elektrarna.
Pri tej nesreči, tisti, ki bi jo morali pazit, niso omenjeni, kot, da je bila samostojna.
Ti si bolnik, če se pri takih dogodkih, ne vprašaš, kaj so ta čas počeli odgovorni za otroka.
Otrok pobegne, če ga ne paziš, če delaš kaj drugega in ga nimaš skozi v vidnem polju, v momentu ko zgine, sledi akcija. Sem starš, sem stari starš in se še kako zavedam, kako so otroci hitri, ko ni treba, torej tudi vem, da takrat, ko imam v varstvu otroka, ne morem početi nič drugega.

S stvarmi, ki jih počnem, ravnam odgovorno, zato se mi anomalije takih vrst ne dogajajo, lahko rečem, da ni prav veliko stvari, ki bi jih v življenju, zaradi površnosti naredil slabo.

Ni mi jasno, kakšne izjave bi vsi moji kritiki dajali, če bi se to, iz kakršnega koli vzroka, zgodilo vam.

Za dogodek v Lipi, ko so pohodili tiste punce, sem takoj vprašal po odgovornosti staršev, da so dekleta, ob 11 uri zvečer, sami peljali v disko, za katerega je cela Slovenija vedela, kaj se tam dogaja in, da to ni niti najmanj primerno mesto za mladosetne najstnice.
Nazaj sem dobival podobne komentarje, kot sedaj.
Ne vem, kaj je z vami ljudje, nimate res nobene odgovornosti, kot starši?
Če še nimate otrok, si te zgodbe zapomnite in se iz njih raje kaj naučite.

Če se je nesreča dejansko zgodila na enem od tistih križišč, za katere sta višje linka, si poglejte, kje se nahaja najbližja hiša in koliko časa je moral bit otrok brez nadzora, da je prišel do tja.
Delo krepa človeka

Bolnik si. Resno. Tak ego, da kar boli.

Malo več info.

Mama je bila zraven, hčerka se pa ji je izmuznila iz rok. Se bolj zanimiva pa je zgodovina voznika. Pred 20 leti so mu povozili sina 100m prej.

Cudna so pota gospodova...
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Raptor F16 ::

GupeM je izjavil:

Bolnik si. Resno. Tak ego, da kar boli.

Ne sam realno folk ni sposoben sprejemat posledic lastnih dejanj in je lažje odgovornost prelagat na ostale.

Tukaj mu dam povsem prav. Folk realno ne zna drugo kot čefurit ko se dejanja njihovega EGA in MALOMARNOSTI ne izidejo.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

val46 ::

Najboljši in nezmotljiv v prometu, najboljši v službi(sam si se pohvalil, ko si pribil svojo plačilno listo na vrata v podjetju) in sedaj še najboljši in nezmotljiv starš in dedek...vsaka čast solatko. Škoda da ne kandidiraš za predsednika države, pomoje ti mandat ne uide!

Kar se pa konkretnega primera tiče...primerjanje starša z vzgojiteljico v vrtcu, je smešna in neumestna izjava. Vzgojiteljica v vrtcu mora in je njeno edino delo, ki ga opravlja, da skrbi za otroke in pazi na njih. Če si starš, je to tudi tvoja naloga, ampak je potrebno vmes najbrž še kuhat, prat, dajat cunje sušit itd itd. In v tem času ne moreš imet otroka 100% na očeh. Zgodila se je pač tragedija in edini poleg deklice, ki bi to lahko preprečil, je voznik vozila. Kar se pa tistih slik oz google maps tam gor vidi, je to, da če je voznik vozil z normalno in previdno vožnjo, bi MORAL opaziti da se glavni cesti iz stranske ceste približuje otrok in bi moral predvideti, kaj se lahko zgodi. Se pravi, zmanjšat hitrost, morda zapeljat na nasprotni pas in obvozit to deklico. Ker tam je dokaj ravna cesta, dobro pregledna in če ni opazil, da se deklica približuje, je ali spregledal, ali pa vozil s tako hitrostjo, da tega ni uspel pravočasno narediti. Torej, je v vsakem primeru vsaj polovična krivda na njegovi strani.

Pa če se dotaknem še Lipe in pokojnih treh mladoletnic...praviš da si starš? A tvoji otroci niso nikdar pred 18im letom šli na kak žur v diskoteko? Če niso, pol bogi tvoji otroci. Al pa si morda že takrat vedel, da prihaja corona virus in si jih že takrat pripravljal na lockdown. Jaz sem od 15tega leta hodil na žurke, po dikotekah in ne vem še kam, pa smo tudi marsikako "pizd..." naredili in počeli. In ja, tisto kar se je takrat tam v Lipi zgodilo, ni blo fajn, ampak krivit za tisto starše umrlih deklet, je malo da ne neumnost brez primere.

Nov dan nova solata. Evo zdaj vemo, da nima smisla bremzat, če otrok skoči na cesto, ker je tako ali tako vseeno ker je majhen in ga bo vsaka hitrost ubila. Torej dragi sovozniki šparajte bremze, če že otrok ni treba. In če slučajno vidite otroka skočit na cesto, je treba najrpej pogledat kje so njegovi starši. Če ne skrbijo za njega zakaj bi morali vi?

Dejstvo je da je avto nevarna stvar in vsak voznik je dolžan naredit VSE kar je v njegovi moči, da prepreči škodo, poškodbe ali celo smrt kogarkoli v prometu. In to vključuje tudi to, da se drži prometnih predpisov (ja, vožnja pod omejitvijo sodi sem). Dementni psihopati pač tega nikoli ne bodo razumeli, ampak na srečo jih je večina varno sparkirana v DSO, kjer vozijo samo še z jezikom po tipkovnici.

Zgodovina sprememb…

val46 - Nihče ni rekel, da voznik ni kriv, ker ni vozil s prilagojeno hitrostjo, če je bila zraven še mama, ni variante, da bi ju spregledal, če je bil pozoren.

UganiKdo - Iz posta v post postajaš večji kreten. Od kje ti pade na misel taka izjava, saj sem jaz samo povedal, da je otrok, zaradi oblike in višine telesa, do smrti povožen že pri 10km/h, kar pri večjem organizmu skoraj ni možno, ti pa iz tega, čisto konkretnega stavka, narediš najbolj idiotsko izjavo, ki jo da lahko samo tak ultra EGO, samo zato, da nebi bilo treba priznati, da ima Solatko prav.
Res te muči tale karantensko obdobje, ti je zmanjkalo tablet, pijače ali drog, morda pa vsega po malem.

Res ti priporočam, da me nehaš komentirat, saj vedno iz celote potegneš stavek, ki ti ne paše in iz tega narediš študijo, kot največji prometni strokovnjaki, ali komentiraj cele poste ali pa se me izogibaj, saj bom od danes naprej, po tej tvoji idiotski izjavi, ki jo celo kretensko podajaš meni, uporabljal enak jezik, kot ti, morda še malo bolj zagamanega, da poračunava še za nazaj. Zate je itak pomembno samo vožnja pod omejitvijo in večino kretenizmov, ki si jih prilepil, ko moje izjave, so plod tvoje, še nedementne, zblojene pravniške pameti.
Pri tisočih namernih prekrških voznikov na cesti, se naslanjaš na tistega, ki konkretnih nesreč ni povzročil prav veliko in iz tega delaš znanost, kljub neštetim dokazom, da hitrost ne ubija, saj bi bilo ob tem kar veliko mrtvih, od dirkačev, do voznkov na nujni vožnji in vikend dirkačev na cesti.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

pa se me izogibaj,

Takoj ko boš nehal zagovarjat idiotsko obnašanje na cesti.

Zate je itak pomembno samo vožnja pod omejitvijo

Ko boš v svoji demenci enkrat svoja izmišljanja in slaboumna podtikanja podprl s citatom...

Pri tisočih namernih prekrških voznikov na cesti, se naslanjaš na tistega,

naslanjam s ena tistega, ki ga dementni psihopati zagovarjajo kot samoumevnega in sprejemljivega.

kljub neštetim dokazom, da hitrost ne ubija

misliš nešteto slaboumnim podtikanj in sklicevanju na lastno ničevo avtoriteto?

val46 je izjavil:

Najboljši in nezmotljiv v prometu, najboljši v službi(sam si se pohvalil, ko si pribil svojo plačilno listo na vrata v podjetju) in sedaj še najboljši in nezmotljiv starš in dedek...vsaka čast solatko.
Točno to sem imel v mislih s tistim jaz, jaz, JAZ, JAAAZ...

val46 je izjavil:

Škoda da ne kandidiraš za predsednika države, pomoje ti mandat ne uide!

Bog ne daj. Vidimo, kaj se dogaja v Ameriki, ko so na oblasti stari, dementni debili.

GupeM je izjavil:

solatko je izjavil:

Tak otrok sam NIMA NA TAKI CESTI KAJ ISKAT, vsem tistim, ki pljuvate čez moja vprašanja in pripombe. Niti hiše ni v bližini, torej je šel otrok brez spremstva na popotovanje.

Res si bolnik. Neverjetno, kako lahko gledaš samo nase, svoj prav, jaz sem najboljši, jaz, jaz, JAZ, JAAAAZ ...

V svojih po cipresah smrdečih letih še nisi slišal za to, da otrok lahko pobegne? Da se lahko odloči in pač kar gre, ko to najmanj pričakuješ? Ne, tvoji otroci (žal jih imaš) so seveda popolni, tako kot ti. Če bi bil tako popoln kot misliš da si, bi bil kje drugje in ne bi pisal neumnosti po slo-techu.

Predlagam, da pokličeš psihiatra. Saj vem, sam si ne boš priznal da ga rabiš. Nihče si ne.
Pa bomo zaradi tega prepovedali promet? Saj neves, otrok ti lahko pobegne prakticno povsod. V vsaki vasi, pred vsako hiso, za vsakim vogalom, se iztrga iz rok starsa na sprehodu in skoci za golobom, ni da ni, vse ze videno.
Torej dajmo prepovedat promet skozi naselja ali pa nasplosno vsepovsod.
Trade Republic 38MVDVXM

facepalm ::

Private jets for everyone!!

m0LN4r je izjavil:

GupeM je izjavil:

solatko je izjavil:

Pa bomo zaradi tega prepovedali promet? Saj neves, otrok ti lahko pobegne prakticno povsod. V vsaki vasi, pred vsako hiso, za vsakim vogalom, se iztrga iz rok starsa na sprehodu in skoci za golobom, ni da ni, vse ze videno.
Torej dajmo prepovedat promet skozi naselja ali pa nasplosno vsepovsod.

Zakaj prepovedat promet? od kje ti take skrajne ideje? A to vse zato, ker je konsenz, da je avto nevarna stvar in je voznik odgovoren zato kaj se z njim zgodi? Če snežinkice niste pripravljene sprejet te odgovornosti potem je res boljše, da se izogibate avtomobilov.

Zgodovina sprememb…

Ne zato, ampak ker nikol neves.
Trade Republic 38MVDVXM

matic492 ::

Kaj če bi prepovedali reproduciranje, tako sploh ni možno da zbiješ otroka, ker otrok ne bo več.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

m0LN4r je izjavil:

Ne zato, ampak ker nikol neves.

Pa vsem moškim tiče odrezat, če se slučajno kakšna preveč izzivalno obleče, ane? Nikoli ne veš.

Pač, če imaš tiča in ne paziš kam ga vtakneš, sprejmi posledice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Invictus ::

GupeM je izjavil:

solatko je izjavil:

Tukaj dam solatkotu celo prav, otroci dandanes nimajo kaj iskati na cesti.

Kot tudi ne cel kup upokojencev. Pravih in po mentaliteti.

Folk naj pazi na svoje otroke, oz. naj nanje takrat pazijo tisti, ki so za to pooblaščeni. Npr. vzgojiteljice v vrtcu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vse to zato, da se lahko folk izživlja na cesti in ne rabi nosit poseldic za uporabo nevarnih stvari? Super logika. Vse zapret, zato da norci ne rabijo sprejet nobene odgovornosti.

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

UganiKdo je izjavil:

Vse to zato, da se lahko folk izživlja na cesti in ne rabi nosit poseldic za uporabo nevarnih stvari? Super logika. Vse zapret, zato da norci ne rabijo sprejet nobene odgovornosti.

Tudi jaz se delno strinjam z Solatkotom..

kaki norci kaj ti sanjaš, 6 letni otrok bi verjetno umrl če ga avto zadane pri 20km/h, ker ima glavo ravno na višini havbe, pa zaradi višine ga ne vrže na havbo ampak verjetno pod avto ali pa ga odbije.

Je bilo pred leti tako pri naši hiši, en sosedov froc, tam nekje 8-10 let star takrat, je okoli divjal s kolesom, in se skoraj zabil v avto, ki je POČASI v coni 30 km/h zavijal levo, ker ga ni mogel videti zarad višine grmovja in mali seveda ne gleda in pazi na avto pri zavijanju.

K sreči je bila samo praska na avto, mali je pa še pobegnil, tako da je voznik cel paničen okoli po hišah iskal kje je, in če je vse vredu z njim.

No če bi bilo kaj hujšega bi sigurno pisalo v novicah "voznik zbil otroka zaradi neprilagojene hitrosti", ker pač bi moral vozit 5 km/h ne?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
««
169 / 309
»»