» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
24 / 312
»»

predi ::

PunkDude je izjavil:

Najbolj me moti, ko me prehitevajo v tunelu kjer je omejitev 100 km/h ter pri cestninah kjer je 60 km/h. Jaz se seveda omejitev držim.

Nato pa ti isti vozniki cincajo po poti naprej in sem jih prisiljen prehitevati. Torej gas tam kjer ne smeš, tam kjer pa lahko pa cincaš in voziš pod omejitvijo?

#narobesvet

+1

Iz neznanega razloga nekateri tudi obravnavajo konec tunela na enak način kot konec križišča. Bizarno. Ena relacija, ki mi pade na pamet na to temo je cestninska Tepanje <-> uvoz/izvoz Dramlje. Objestnežev vedno kolikor hočeš.

Za signaliziranje ljudem, ki se na cesti radi spoznavajo po po pasje, se uporablja signal za nevarnost - torej vsi štirje smerniki za par sekund, nato pa postopno zmanjševanje hitrosti, dokler ne kapne tudi najtrši glavi.

GR2 ::

Shit, koliko tardov sem pa danes srečal v samo pol ure. Najprej en model vozi tolk počasi, da je bil kolesar pred njim hitrejši, pa to ni bilo v naselju, nikakor ni zmogel poterat na več kot 55. Pa tak je bil potem še eden.
Potem speljujemo iz križišča, oz. bolje rečeno ne speljujemo. Da sem speljal sem sigurno rabil 15s, potem pa vozijo čez križišče 10km/h, ven iz križišča nekje 20km/h, potem šele nekje čez 100m pa tistih sprejemljivih 45-50km/h.
Ma kaki s kolesom, to si hitrejši če potečeš, kaj šele če si šprinter.
Vem da je ob praznikih to običajno, ampak ne vem kje je point take vožnje. Jaz pač, če mi res ne bi bilo do dinamike (si ne predstavljam kdaj bi to lahko bilo, že tako je dan kratek, in če že najdem čas da grem na cesto, se res nimam namena cijazit) ali pa bi šparal benz (seveda če ne bi bilo nobenega za mano), bi lepo vsako prestavo zvozil do 2500rpm, ampak to sem vseeno 10x hitrejši.
Sem pa tja je kak normalen voznik (da zna vozit 50 in 90), hitri so že zelo redka vrsta, ampak 90% voznikov pa bolje če bi si umislila kakšno drugo prevozno sredstvo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GR2 ()

krneki0001 ::

Ne sme it trenutna poraba čez 6 litrov, pol pa tako vozijo, ker drugače si bodo pokvarili povprečje. :))

m0LN4r ::

Za nekatere je boljse da se cijazijo, ker z vsakim +1 kmh vec se verjetnost za nesreco drasticno dvigne, celo pa v kriziscih ko ti zna iz druge strani, cez rdeco priletet en bumbar in se ti z 60-70 ker se mal pritisne na gas, bocno zabije v avto in ubije otroka.

Jebiga. Varnost v kriziscu je na 1. mestu, potem pa pride vse ostalo. Ljudje nimajo izkusenj z divjanjem na stezi v krskem in se 90% ljudem ne mudi.

Za njih je samo vazno, da pridejo iz A v B, casovno plusminus 10% ne igra veze.

50 70 90 so omejitve hitrosti in ne priporocena hitrost xD
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Ja, še vedno je pa treba tudi na porabo gledat in šele po osmi decimalki se lahko le ta spreminja. Drugače mora biti vedno 4.45342119078467723798890235689346723589689068890346 litra na 100km prevoženih.

IL_DIAVOLO ::

m0LN4r je izjavil:

Za nekatere je boljse da se cijazijo, ker z vsakim +1 kmh vec se verjetnost za nesreco drasticno dvigne, celo pa v kriziscih ko ti zna iz druge strani, cez rdeco priletet en bumbar in se ti z 60-70 ker se mal pritisne na gas, bocno zabije v avto in ubije otroka.

Jebiga. Varnost v kriziscu je na 1. mestu, potem pa pride vse ostalo. Ljudje nimajo izkusenj z divjanjem na stezi v krskem in se 90% ljudem ne mudi.

Če si prepočasen, je tvoja dolžnost, da se varno umakneš na odstavni pas in spustiš hitrejše naprej, ne pa da delaš kolono. Če pa prideš v križišče in ne veš, kdo ima prednost, pa itak nimaš kaj delat na cesti. Ja, počasnost je pogojena s tem, da folk ne pozna pravil/prometnih znakov in se vozi po občutku.

facepalm ::

definiraj "prepocasen".

b3D_950 ::

facepalm je izjavil:

definiraj "prepocasen".

Verjetno vsak na katerga se nalima. Če bi šel 140kmh, kjer je omejitev 90kmh, bi šel on za tabo 140 na razdalji 3m, samo zato da te nekje prehiti. Podobno kot un, k glede na poraba, ta pa lovi tiste sekunde. Oba tri isti kreten.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: b3D_950 ()

St235 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Če si prepočasen, je tvoja dolžnost, da se varno umakneš na odstavni pas in spustiš hitrejše naprej, ne pa da delaš kolono. Če pa prideš v križišče in ne veš, kdo ima prednost, pa itak nimaš kaj delat na cesti. Ja, počasnost je pogojena s tem, da folk ne pozna pravil/prometnih znakov in se vozi po občutku.

Ja, na zalost imajo ljudje velike tezave z razumevanjem porometnih predpisov, zato si v kriziscu primoran peljat precej manj kot je omejitev. Kako se bos druagce izgonil psihopatom, ki peljejo v rdeco?

Spxy ::

facepalm je izjavil:

definiraj "prepocasen".

če se na 10 km regionalki za tabo nabere kolona 7 vozil si najbrš prepočasen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spxy ()

ali pa oni prehitri:)

Ko se peljes izven naselja 60 ali ko se po koncu hitre ceste se vedno peljes 100, si prepocasen. Tudi na avtocesti nimas kaj iskat s 130 na prehitevalnem pasu, ampak to me ne moti, je pa lepo ce se mi umakne.

SimplyMiha ::

A ti si bil soudeležen v današnjem verižnem trčenju na obvoznici? Ziher si bil.

taja13 ::

Invictus je izjavil:

Če se ti kdo nalima na rt, je edina pravilen ukrep, da se mu umakneš.

Namreč, če se ti bo zaletel v rit, imaš lahko ti večje sranje od njega.

če nimaš lih kolone šleparjev na desni, ki so ponavadi napopani en na drugega, na kar pa nestrpnež za tabo seveda ne pomisli, ker se ubada z napadom histerije, da mora za minutko zmanjšat na 150 :)) šleparji te pa tudi ne pustijo vmes, ker imajo vklopljen tempomat

SimplyMiha je izjavil:

Nope. 8. leto tece brez nesrece.

Ne enacit hitrosti z objestnostjo.

SimplyMiha je izjavil:

shadeX je izjavil:

Ker večina moških zmotno misli, da smo boljši vozniki kot ženske. Zgolj to je žalostno, da ne bo pomote.

Zato je toliko več profesionalnih voznic od voznikov...

Čakaj malo.

samo zato, ker se ne smemo igrat z avtki, ker se za punčke to ne spodobi :))

krneki0001 je izjavil:

St235 je izjavil:

no no, za lastne neumnosti pa res ni lepo predstavnic nežnejšega spola obsojat. Pač priznaj, da iz prve roke veš kako to zgleda.

Mati in žena sta že to naredili, zato imam izkušnje.

premajhen vzorec :)
men se je tip zabil v Nivo zadaj, ko sem vozila 90 po regionalki podnevi naravnost in je rekel, da me ni videl, pa ne bom zato rekla, da ste vsi tipi kreteni :))

IL_DIAVOLO je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Hitrost JE objestnost. Nobenega razloga ni, da bi vozil precej nad omejitvijo, tveganje pa je neprimerno večje.

Hvala, ker me ogrožaš v prometu in da zaradi takih kot si ti zamujam v službo!

taja13 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

shadeX je izjavil:

Ker večina moških zmotno misli, da smo boljši vozniki kot ženske. Zgolj to je žalostno, da ne bo pomote.

Čakaj malo.

Jok, mi vam tega ne preprečujemo. Same si izbirate roza barbike, krivi pa smo seveda mi šovinisti. Zakaj nisi taksistka ali tovornjakarka? Zakaj raje ljudem pereš in strižeš lase?

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ko se peljes izven naselja 60 ali ko se po koncu hitre ceste se vedno peljes 100, si prepocasen. Tudi na avtocesti nimas kaj iskat s 130 na prehitevalnem pasu, ampak to me ne moti, je pa lepo ce se mi umakne.

ah ne s temi stevilkami, ker je hitrost odvisna od situacije in ne od splosnih omejitev.
prejsnji teden sem vozil 60kmph z avtobusom po prehitevalnen pasu pa je bilo to obvezno.

da mi pa izjavis, da se lahko vozim po prehitevalnem le takrat, ko krsim cpp, je pa tipicna balkanska logika.

tudi sam rad pritisnem po gasu. posebej po regionalkah. ne ustvarjam si pa utvar, da imam pravico zahtevati od drugih voznikov, da drzijo moj tempo. ce se da, prehitim. ce ne, se jaz prilagodim. po avtocesti se pa vozim po omejitvah. med 100 in 140 po stevcu. vec nima smisla, saj se mi ne mudi. uzitek pa je isti, ce se peljem 100 ali 180. ravnica je ravnica..

SimplyMiha je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Hitrost JE objestnost. Nobenega razloga ni, da bi vozil precej nad omejitvijo, tveganje pa je neprimerno večje.

Hvala, ker me ogrožaš v prometu in da zaradi takih kot si ti zamujam v službo!

taja13 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

shadeX je izjavil:

Čakaj malo.

Jok, mi vam tega ne preprečujemo. Same si izbirate roza barbike, krivi pa smo seveda mi šovinisti. Zakaj nisi taksistka ali tovornjakarka? Zakaj raje ljudem pereš in strižeš lase?

Saj ves, kako pravijo... odpravite se na pot "5 minut" prej. Ne zamujas zaradi mene, zamujas zaradi lastne malomarnosti.

facepalm je izjavil:

definiraj "prepocasen".

Bolj ohlapna verzija: Po regionalki vozi 30 pod omejitvijo in za njim je kolona vsaj treh vozil, katerim se ne umakne.

Invictus ::

facepalm je izjavil:

definiraj "prepocasen".

Vsak, ki ne pelje po omejitvah in dela kolono za sabo.

Do 10 km počasneje ni moteče, kar je pa več, pa poslabša prometni tok in prepustnost.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

bambam20 ::

facepalm je izjavil:

Ne. Kolona se je naredila zaradi prvega, ki ne vozi dovolj hitro oz. pod omejitvijo. Če je 90 omejitev ima da se pelješ 90 in ne 70.

Invictus je izjavil:

facepalm je izjavil:

definiraj "prepocasen".

Do 10 km počasneje ni moteče, kar je pa več, pa poslabša prometni tok in prepustnost.

Je moteče in to zelo. Lahko je odstopanja 2-a km.. se pravi da pelje 87-88 ampak bolje da pelje 92-93.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

bambam20 je izjavil:

facepalm je izjavil:

Ne. Kolona se je naredila zaradi prvega, ki ne vozi dovolj hitro oz. pod omejitvijo. Če je 90 omejitev ima da se pelješ 90 in ne 70.

Invictus je izjavil:

facepalm je izjavil:

definiraj "prepocasen".

Je moteče in to zelo. Lahko je odstopanja 2-a km.. se pravi da pelje 87-88 ampak bolje da pelje 92-93.

Sej nisi resen...

Spxy je izjavil:

Sej nisi resen...

Brez razloga ti ne smeš kot prvi v koloni vozit pod omejitvijo. A tebe niso v avtošoli nič naučili in misliš, da lahko voziš kakor se tebi zljubi.

bambam20 je izjavil:

Spxy je izjavil:

Sej nisi resen...

Brez razloga ti ne smeš kot prvi v koloni vozit pod omejitvijo. A tebe niso v avtošoli nič naučili in misliš, da lahko voziš kakor se tebi zljubi.

Regionalka po kateri se vozim dnevno ni niti približno primerna za vožnjo po omejitvi (90), z izjemo par ravnih odsekov.

feryz ::

Ja zate. Ampak ti nisi reprezentativni vzorec. Verjetno daleč od tega.

feryz je izjavil:

On je tisti, ki se potem delajo konolone, ker po njegovi oceni ne moreš tam peljati 90.čeprav se da.

V zakonu piše takole.

"(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo. "

Nič ne piše, da imaš pravico delati kolono, ker se pelješ 90 km/h. Če ostalih 20 za tabo želi iti 100 in čez, bi se jim moral umakniti.
To da so v prekršku, je pa njihov problem.
Tvoj je, da si prepočasen.

GupeM ::

^this!

Nisem počasen voznik, redko me kdo po domačih ovinkinh dohiti. Vendar kadar me, se kar se da hitro umaknem, ker mi gre na živce, če vidim, da bi on rad hitreje vozil, pa me ne more prehiteti. Pa naj bo to znotraj omejitve, ali čez.

Tudi na AC lahko vozim 135 po voznem, dohitim nekoga, ki vozi 100, po prehitevalnem pa se mi približuje nekdo s 160. Če je še dovolj daleč, grem mimo počasnele, vendar med prehitevanjem pospešujem (tudi, če sem že prej vozil 135), dokler ne pridem mimo in se umaknem nazaj na vozni pas preden me dohiti tisti, ki vozi 160. Nato zmanjšam nazaj na 135, oz spustim gas in tempomat opravi svoje.

Če vidim, da se mi nekdo približuje počasi in vem, da bom imel dovolj časa, da počasnelo prehitim s 135, takrat pač ne pospešujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

V ZPrCP-ju (4.) piše tudi slednje, pa vam očitno nekaterim za to dol visi, oz. bi uporabljali samo določila, ki vam podaljšujejo moškost.

(1) Udeleženec cestnega prometa mora ravnati tako, da poteka promet nemoteno, umirjeno in varno.

(2) Udeleženec cestnega prometa mora ravnati tako, da ne ovira ali ogroža drugih udeležencev cestnega prometa ali jim ne povzroča škode.

(3) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o pravilih cestnega prometa, voznikih, motornih vozilih ter s predpisi o cestah.

Saj niso vsi udeleženci v prometu faking roboti, ki so vsi enako usposobljeni, zbrani in imajo enake mašine.

Invictus ::

Če ne moreš biti kot voznik zbran, pojdi na javni prevoz.

Vsi so enako usposobljeni za vožnjo 90 km/h in na upoštevanje prometnih predpisov.

Vsak avto gre 90 km/h.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kje pa ti vidiš kaj o moškosti, hitrosti ali čem podobnim!?
Jaz vedno vozim umirjeno, tudi če gre 200 in čez.

Takle mamo pri nas na Balkanu...

shadeX ::

Kako je lahko vožnja pri 200 kmh+ umirjena?

umiríti se
1. prenehati se gibati, premikati: veja se zamaje in spet umiri; voda se je počasi umirila / razburkano morje se je umirilo; po nevihti se je ozračje umirilo / ekspr. mlinsko kolo se je umirilo je obstalo, se ustavilo; nekaj časa mu je srce močno razbijalo, nato pa se je umirilo začelo normalno biti

harmony ::

shadeX je izjavil:

Zakaj ne bi bila? Na nemskih cestah z dobrim avtomobilom je to, kot bi vozil stotko po slovenskih cestah.

feryz je izjavil:

V zakonu piše takole.

"(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo. "

Nič ne piše, da imaš pravico delati kolono, ker se pelješ 90 km/h. Če ostalih 20 za tabo želi iti 100 in čez, bi se jim moral umakniti.

Ja ampak naslednje primerno mesto je sele cez 6km busna v naslednjem naselju... bankine niso varne za take manevre, ker ce se zabremza se zadaj trije zaletijo ker ne spremljajo prometa ampak stevec na armaturki
Trade Republic 38MVDVXM

pegasus ::

Na nemških cestah najprej sploh ne moreš vozit 200, če pa lahko, ti pa avto že prej razpade, tolk so sesute in polne lukenj. Case: na mojem avtu bom moral zaradi nemških cest menjat amortizerje, na slovenskih mi tega nikoli ni bilo treba.

PS. Nemčija != Bavarska.

harmony je izjavil:

shadeX je izjavil:

Zakaj ne bi bila? Na nemskih cestah z dobrim avtomobilom je to, kot bi vozil stotko po slovenskih cestah.

Ce nebi bil v Nemciji bi ti celo verjel

Vsak dan je na moji relaciji en tak astronavt v jarku z hitrim avtom,
sem pa ze tut vidu enga ko ga je dvignal v tisto tablo za izvoze.

Po vecini pa je na nevarnih odsekih skoraj vsepovsod 120 ali 100

Lih 2-3 dni nazaj je ADAC objavil, da je stanje v nemciji zaradi nestrpnosti voznikov katastrofalno in dlje kot si od nemcije, bolj tekoce poteka promet.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

feryz je izjavil:

V zakonu piše takole.

A to si nepismen ali samo glup?

bambam20 je izjavil:

feryz je izjavil:

On je tisti, ki se potem delajo konolone, ker po njegovi oceni ne moreš tam peljati 90.čeprav se da.

Mi prides ta idiotizem demonstrirat na regionalko iz Idrije do Godovica? Tolk da bo hitro jasno da avto vozis predvsem za sankom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Kar sem pogledal na Google maps je cesta zelo lepa, mogoče malo ožja kot v povprečju, ampak nič kritičnega. Na vmesnih ravninah se da komot prit na 120, če imaš dovolj močno prevozno sredstvo, s 60KM avtom pa nekje 100km/h. Kdor vozi brez pospeševanj, s konstantno hitrostjo, ki se giblje za največ 10km/h, pa res ne bo videl več kot 60-70.
Jaz vozim 90-100 še na odseku kjer je cesta povsem poglobljena v desno in na desni odstopa pol metrski zakrpan pas. Ampak grem ko je nasproti frej lepo proti sredini ceste, drugače pa zmanjšam na 80 in se umaknem desno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GR2 ()

shadeX ::

Ti si verjetno gledal sam tist lep ravni odsek par km iz Godoviča. Naprej so pa sam še rajde do same Idrije. Do Idrije nikakor noben ne bo niti blizu 120 kmh prišel, razen če se hočeš razbit na prvem ovinku.

Tukaj do naslednjega ovinka bi se že dalo, z motorjem verjetno tudi do 140. Pa takih ravninic je precej, in ravno o tem govorim, nekdo ki pospešuje na polno bo precej hitrejši kot nekdo, ki vozi med ovinki 50, pospeši pa samo do 60-70.

Saj ves, kako pravijo... odpravite se na pot "5 minut" prej. Ne zamujas zaradi mene, zamujas zaradi lastne malomarnosti.

Ne pomaga, če objestni kekci povzročite prometno nesrečo in 2-urni zastoj.

Zakaj pa TI ne greš 5 min prej, če se ti tako mudi?

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Bomo istili. Hitrost je isto kot objestnost. Vendar za objenost mora biti že nekaj v glavi, pri večini, ki hitrostijo, pa se zdi, kot da je samo histerija.

GR2 je izjavil:

Kar sem pogledal na Google maps je cesta zelo lepa, mogoče malo ožja kot v povprečju, ampak nič kritičnega. Na vmesnih ravninah se da komot prit na 120, če imaš dovolj močno prevozno sredstvo, s 60KM avtom pa nekje 100km/h. Kdor vozi brez pospeševanj, s konstantno hitrostjo, ki se giblje za največ 10km/h, pa res ne bo videl več kot 60-70.
Jaz vozim 90-100 še na odseku kjer je cesta povsem poglobljena v desno in na desni odstopa pol metrski zakrpan pas. Ampak grem ko je nasproti frej lepo proti sredini ceste, drugače pa zmanjšam na 80 in se umaknem desno.

V Idriji imajo en lep zaprti oddelek. Tam je tudi kakšen tvojega kova. Verjetno vas sicer več tja sodi, s tem da vas je večina že na žegnu. Kar ste iskali, to ponavadi dobite, s tem, da prej še koga vzamete s sabo, ker niste karakterji, da bi to sami naredili. Samomorilci so pusiči po defoultu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

bambam20 je izjavil:

feryz je izjavil:

Se da. Ni pa to varna vožnja. In ne, še nikoli nisem imel za sabo kolone vozil in večkrat koga prehitim kot sem prehiten. Še vedno pa ne moreš trdit da je vsaka regionalna cesta primerna za vožnjo po zgornji omejitvi (ali vsaka druga cesta če smo že pri tem).

feryz je izjavil:

V zakonu piše takole.

Problem je, da če voziš hitreje kot je omejitev in te ujamejo na radar, ne pomaga noben izgovor - plačat! Zato me boli ta člen. Vozil bom toliko kot dovoljujejo razmere, če se nabira kolona, ni moj problem - ne bom jaz zaradi njih prekoračil omejitev in fasal kazni.

nerro32 ::

bambam20 je izjavil:

facepalm je izjavil:

Ah, kakšne klobase...ogromno cestnih odsekov ne omogoča vožnje s tako hitrostjo, pa na teh odsekih ni tabel za hitrostne omejitve (na 70 ali 50 km/h).

najboljse da vozis po omejitvah in nato se vsakic, ko te dohiti vec vozil, umaknes. prides na cilj sele drugi dan:) pri nas je toliko poskodovanih cest, da je voznja po njih z 90kmph mazohisem.
sam vozim po svojih zmoznostih in zmoznostih vozila, ter razmer na cesti. za tistega, ki me (redkokdaj) dohiti, mi dol visi ali me bo prehitel ali se mi prilagodil.

SimplyMiha je izjavil:

feryz je izjavil:

V zakonu piše takole.

Problem je, da če voziš hitreje kot je omejitev in te ujamejo na radar, ne pomaga noben izgovor - plačat! Zato me boli ta člen. Vozil bom toliko kot dovoljujejo razmere, če se nabira kolona, ni moj problem - ne bom jaz zaradi njih prekoračil omejitev in fasal kazni.

Daj preberi si prosim člen. Sem ti še bold dodal. In pač ne nasedat vsakemu kekci, ki meglo prodaja. Če voziš v skladu z omejitvami se nisi dolžan nikomur umikat, še manj pa si v prekršku. Ni pa nič narobe (poglej si 4. člen zakona), če kljub temu hitrejše spustiš mimo. Če ne drugega že zato, ker ti erekcija ni odvisna od obnašanja na cesti. Njim pa je in se jih lahko usmiliš, da ne bodo spet morali f**** z mehkim.

GR2 je izjavil:

Tukaj do naslednjega ovinka bi se že dalo, z motorjem verjetno tudi do 140. Pa takih ravninic je precej, in ravno o tem govorim, nekdo ki pospešuje na polno bo precej hitrejši kot nekdo, ki vozi med ovinki 50, pospeši pa samo do 60-70.

Kaj to tekmuješ čigava pismenost je na nižjem nivoju? Na tistem odseku brez težav prideš do 200, sam te potem s špohtlom strgajo. Moj komentar se je nanašal na idiote, ki razlagajo, da se po vsaki regionalki peljat z max omejitve. In to pač lahko trdiš samo če voziš samo za šankom in po forumih.

Predvsem pa si očitno povsem falil temo, ker vsakodnevna vožnja NI stvar tega kdo hitreje pride na cilj. Za tiste, ki tega ne razumejo imajo ravno v Idriji prav posebne sobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()
««
24 / 312
»»