» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
13 / 309
»»

shadeX ::

Ne da komu dajem potuho ampak ljudje naj se kar požrejo. Kost za glodat.

Zgrešil si bistvo.

Ni problem denar. Problem je koliko si odgovoren starš in koliko otroku dopuščaš. Ker želim otroku najboljše, si bo avto moral prislužiti z delom, pa če tudi bi imel na dvorišču cel kup dragih avtomobilov.

Seveda če pa želiš da se tvoj otrok ubije s hitrim avtom ali pa mu indirektno sporočaš, da ga boš kot starš vedno finančno podpiral, si zajebal. Že zdavnaj.

Problem ni denar ampak odgovornost, ki jo denar nosi.

Unknown_001 ::

shadeX je izjavil:

Ne da komu dajem potuho ampak ljudje naj se kar požrejo. Kost za glodat.

Zgrešil si bistvo.

Ni problem denar. Problem je koliko si odgovoren starš in koliko otroku dopuščaš. Ker želim otroku najboljše, si bo avto moral prislužiti z delom, pa če tudi bi imel na dvorišču cel kup dragih avtomobilov.

Seveda če pa želiš da se tvoj otrok ubije s hitrim avtom ali pa mu indirektno sporočaš, da ga boš kot starš vedno finančno podpiral, si zajebal. Že zdavnaj.

Problem ni denar ampak odgovornost, ki jo denar nosi.

Je bolj problem v prometni vzgoji. Ne v tem da so mu dali v roke "igračo" ki hitro nabere kinetično energijo.

Zate ne vem, ti pa lahko zase povem. Sem že pri 20ih vozil novo RS6 pa tudi pred 18im v spremstvu avto s prek 180kW. Večino časa pa vozim 100konjskega dizla ki ni baš niti nek avto za pogledat. Se ne smatram za problematičnega na cesti ker ko bo prišlo do neugodne situacije na cesti bom zagotovo prvi, ki bo stisnil zavoro. Tekom vožnje v spremstvu pred osemnajstim sem imel poleg sebe nekoga ki je bil poklicni šofer. Zato mi tudi zaupajo toliko da mi brez težave prepustijo svoje vozilo, čepar ve po vaše to truga katere niti od daleč ne bi smel gledati. Pozabljate pa da sem imel pri osemnajstih letih že prek 20.000 km prakse in vzgoje spremljevalca ki ni toleriral nobene nepozornosti.

Par stvari ki jih imam v glavi med vožnjo:
- vsaka pizdarija na cesti me stane denarja, časa, živcev, lahko tudi življenja.
- v naselju je trk v pešca prek 40na uro hitro usoden. Raje pelji dva km/h pod omejitvijo.
- čelni trk z avtomobilom je nad 70km/h za voznika kot ruska ruleta s kalašem.
- če ni treba, ne prehitevaj. Na koncu boš itak stal na semaforju.
-če vozim nekoga v avtu sem avtomatsko odgovoren tudi zanj.
-Vsak nenadzorovan manever izveden na slepo kjer nisi 100% preveril okolice je NEVAREN manever. Opazovanje je muss.
- vedno glej da bo promet s tvojim obnašanjem tekel lažje in varneje.

Sicer so otroci ogledalo staršev. Ti lahko svojemu otroku daš fičota pa se bo lahko z njim ubil če je preveč živčen karakter. Super na papirju si naredil svet bolj varen, mene si pa zajebal da sem moral kupit svoj avto ker pri hiši ni bilo nobenega pod 1.5L recimo, čeprav svojega ne bi potreboval zaradi voznega parka doma. Večinsko itak uporabljam javni prevoz ki pa ne pokrije vsega.

Še vedno lahko 15 letn mulc voz 3 tonski traktor. Waw... ful si velik rešil. Svaka čast.

In ne vi problematizirate denar. Denar je greh in zato se čutite upravičene komentirati razpolaganje z le tem.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

In ne vi problematizirate denar. Denar je greh in zato se čutite upravičene komentirati razpolaganje z le tem.

Citiraj stavek po katerem sklepaš da tudi sam spadam v to enačbo.

Sicer so otroci ogledalo staršev. Ti lahko svojemu otroku daš fičota pa se bo lahko z njim ubil če je preveč živčen karakter. Super na papirju si naredil svet bolj varen, mene si pa zajebal da sem moral kupit svoj avto ker pri hiši ni bilo nobenega pod 1.5L recimo, čeprav svojega ne bi potreboval zaradi voznega parka doma. Večinsko itak uporabljam javni prevoz ki pa ne pokrije vsega.

Še vedno lahko 15 letn mulc voz 3 tonski traktor. Waw... ful si velik rešil. Svaka čast.

Celotno zgodbo si obrnil v drugo smer.

Dejstvo je, da če ti 19 letni mulc divja po cesti in ogroža sebe in ostale udeležence v prometu si pri vzgoji nekje zajebal, ker temu ni jasno niti mu ni bilo predstavljeno kakšne potencialne nevarnosti ga čakajo.

In to da si vozil ti ne vem kakšne mašine nima popolnoma nobene veze, v tem primeru, niti nisi edini ki je mlad vozil močne avte. Eno je če ga pelješ enkrat, drugo pa je da maš tako mašino na razpolago kadar želiš.

V to enačbo dodaj mladost ter neizkušenost na cesti, ego, dokazovanje pred vrstniki ter 300KM+ stroj. Samo upaš lahko, da tvoj otrok ne bo postal del prometne statistike.

Ti lahko svojemu otroku daš fičota pa se bo lahko z njim ubil če je preveč živčen karakter

Seveda. Ampak fičo ne bo stegnil kadar bo pritisnil na pedal. S fičotom si primoran voziti "po predpisih". Prehitevanje, divjanje, vožnja v škarje, tekmovanje z vrstniki za naziv "kdo ma daljšega", avtomatsko odpade, kar pomeni da so možnosti, da se boš ubil znatno manjše kot če bi vozil 300 KM stroj.

IL_DIAVOLO ::

Raptor vozi 100 konjskega dizla?! Wait what? :D

edi45 ::

Heavy je izjavil:

Malo sproval očkov avto:

https://siol.net/aktualno/naslovna/s-po...

slabo to, od porscheja bi pričakoval malo več kot 228km/h >:D še z A6 in X5 se bolj hitro vozimo:))

Še to dodam na zgornji post: Kolega je takrat mlad (20) kupil sicer s svojim denarjem, neko staro kanto nekje 220KM. Enkrat me je peljal na testno vožnjo (tudi zadnjič, ker se nisem več želel peljat z njim).

Fast forward 1 leto, ga vidim in vprašam kako kaj in kje ima avto. Je rekel, da ga je po 6 mesecih prodal in kupil nekega švoh dizla iz razloga ker pravi, da je spoznal da bi se drugače ubil, ker je bilo pritisnit na plin preveč "tempting" in nikoli ni upal vozit počasi.

Več nisem spraševal, ni pa veliko (mladih) ljudi ki jim stegne, kako nevarna je hitra in predvsem objestna vožnja.

ShadeX zakompliciral si v božjo mater.

Da s fičotom ali cliotom ne bo šlo v škarje pa take pa da ne more predpisov kršit. Kaj ti jemlješ? Hude iluzije ustvarja.

Še enkrat. Z regulacijo kubature in moči ne boš rešil ničesar. Če si idiot se boš tud z jajčkom razkantal. V bistvu je bistveno manj takih ki od fotra avto razbijejo kot tistih, ki neka stara jajca razkantajo vsak petek. Sam prvi vam gredo bolj v nos ker vam je toliko lažje stresati gnev saj lahko pričakujete somišljenika, ki bo iz nevoščljivosti tudi tvoje mnenje sprejel sam da bo mel ga pljuvat.

Enostavno si lahko agresiven in nevaren voznik tudi z navadnim twingotom.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Raptor vozi 100 konjskega dizla?! Wait what? :D

You jelly, bro ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Siddh ::

Tudi z 0.9 Dacio se da peljat 180, tako da omejitev kubikaže, moči je brezvezna. Bi se pač ubijali samo v malih mlinčkih namesto tudi v bolj premium avtih.

ShadeX zakompliciral si v božjo mater.

Zakompliciral si sam, ker nisi razumel že prvega posta, ki sem ga napisal.

Sam si rekel, da ne vozis traktorja, da se ne mores zadovoljiti z motorjem pod 150 konjev in ne vem kaj se vse.

Malo si kontradiktoren :P

fikus_ ::

Sem poznal mladeniča, ki so/sem ga klical/i " zadnji lastnik ". Kupoval in razbijal je stare avtomobile.
1 - 2 na leto, dokler ni imel usodne nesreče.

In zakaj nas naj ti bo zanimalo?

IL_DIAVOLO je izjavil:

Sam si rekel, da ne vozis traktorja, da se ne mores zadovoljiti z motorjem pod 150 konjev in ne vem kaj se vse.

Malo si kontradiktoren :P

Bi ti moral razložit. V bistvu ima celota smisel. Poznavanje po kosih pa ne ravno.

Ja, vozim 100 konjski traktor in naslednji avtomobil bo: ali imel dizelski motor prek 2 litra ali pa bo najverjetneje kar bencinar. Zdaj na vrat na nos nekaj kupovat ne mislim, čeprav bi se lahko z novimi mercedesi pederišil okoli, pa mi avto niti ne pomeni toliko da bi en kup premoženja metal za to. Pazi, sam si lahko kupim.

Trenutno niti ne delam veliko kilometrov. Povprečno nekej med 22-25 tisoč na leto. Večinoma službene (yes avto ni moj) ture. Ko grem ekstra ven že ata posodi, ker mi dovolj zaupajo. Vse ostalo javni prevoz / kolo. Dokler magisterija še ne spacam in imam avto za tisto ekstra na voljo ga ne bom kupoval, ker bi večinoma stal na dvorišču, da bi mački ležal na njem pa golobi sral. Norost, metat ekstra denar za to če mene vprašaš. Če bi si že moral kupit, ker ne bi imel več avta na voljo za tisto ekstra, bi vzel najcenejšega twingota druge generacije z 0.9 motorjem da s čimmanj stroška pridem čez leta študija in to je to. Kasneje, ko bo potreba pa kupim nekaj spodobnega.

Ne moreš razmetavat z denarjem, da daš vse za blesav pleh. Norost. Upam da je bolj jasno.

Ja parkrat sem imel tudi prebliske na forumi o nakupu športnega avta pa me je hitro pamet srečala ko sem šel računat kok OJRO za to, za ono... avto je obupen strošek.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Ocitno si imel dolg pogovor s ta starim :D

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ocitno si imel dolg pogovor s ta starim :D

Moj "ta star" je car ;)

Pri nas smo dokaj kmalu razčistili te zadeve. Normalno da smo se pr toliko avtih pr bajt mogl pogovort ali se splača, ker bi bila gužva.

Je pa sicer imel konkretne podvige kar se tiče friziranja ko je bil mojih let. Sam bli so drugi časi.

Mar ni to bistvo, da te starš pripravi na samostojnost ? Dokler sem bil srednješolc je še blo mal naive "sj bo" pa stara oldtimer jajca ogledoval... zdaj ko pa gre precej denarja za stanovanje, karto, hrano, iz mojega žepa... veš, človek mal drugače začne razmišljat. Na koncu prideš do tega da sekaš vse razvade in si zorganiziraš odhodke, kar ostane daš na stran in dvigneš ko res rabiš.

Ja :) smk se pogovorili in mislim da sem prišel do korektnih zaključkov.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Raptor, ko berem tvoje poste, se mi zdi da živiš idealno in natačno načrtovano življenje brez možnosti kakršnega koli zajeba. Vse odločitve, ki jih sprejmeš so natačno premišljene, vedno imaš prav in nemogoče je da bi se kdaj zmotil. Če se kdo zmoti to nisi ti ampak nekdo drugi.

Nimam ideje zakaj samo pri tebi na tem forumu dobim tak občutek, mogoče se motim :))

shadeX je izjavil:

Raptor, ko berem tvoje poste, se mi zdi da živiš idealno in natačno načrtovano življenje brez možnosti kakršnega koli zajeba. Vse odločitve, ki jih sprejmeš so natačno premišljene, vedno imaš prav in nemogoče je da bi se kdaj zmotil. Če se kdo zmoti to nisi ti ampak nekdo drugi.

Nimam ideje zakaj samo pri tebi na tem forumu dobim tak občutek, mogoče se motim :))

Think like engineer ;)

Begabt

Na forumu je to dejansko izvedljivo, ker imas dovolj casa in virov da spises popoln odgovor.

Zadnji posti raptorja pricajo o tem, da je precej zaletava in naivna oseba, ki le ni tako karakterno mocna. Ceprav bi to rad bil.

Ima pa znanje in ambicije, to pa mu priznam.

Še en "talent"

Inicijator ::

shadeX je izjavil:

Kadar parkiraš a je res tako težko pogledat, če bo lahko šel avto pred ali za tabo, lahko ven? Se gre tudi zaradi lastnega avtomobila, če nočeš da ti ga kdo prime. Vsekakor tale Ford ne gre nikamor.

To so sodedelavci/sodelavke ki končajo turnus ob 14h in gredo vsi hkrati domov. Takih prizorov je v okolici UKC ogromno, ker je težava s parkiranjem.

Bolje da majo vsi zadaj in spredaj senzorje. Ali pa človeka vsako jutro v nizkem štartu, da jim do centrimetra pove koliko manevra še ima, drugače bodo vsi avtomobili kmalu obutani.

bambam20 ::

tomazic89 je izjavil:

- E36 2.5i atmosferc coupe (tuned na ~190hp): would take it 10/10 for joy ride. Bi rekel, da gre morda e91 celo bolje, ampak feeling v e36 je pac cist neki druzga. Skoda edino to, ker se samo do 6.5k rpm vrti. Poraba...med 10 in 15l/100km :))

Kaj je tuned, če ima tovarniško 192 konjev. :))

kdor se mal spozna na e36 modele ti bo povedal, da je prava izbira 2.8 motor zaradi navora, ki ga razvije v nizkih obrtaih, medtem ko moraš 2.5 tišati v obrate, da se premakne, v nižjem območju je pa to len motor.

Za po mestu bi mini elektricna vozila prisla do izraza ravno zaradi velikih tezav s parkirisci.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Za po mestu bi mini elektricna vozila prisla do izraza ravno zaradi velikih tezav s parkirisci.

Jaz se precej vozim z unim grdim i3-jem.

Ta hyundai pa bi znal biti zanimiv:

https://www.zurnal24.si/avto/hyundai-i3...

SimplyMiha ::

Če ga morajo tako oglaševati, ne more biti tako dober.

tomazic89 ::

bambam20 je izjavil:

Kaj je tuned, če ima tovarniško 192 konjev. :))

kdor se mal spozna na e36 modele ti bo povedal, da je prava izbira 2.8 motor zaradi navora, ki ga razvije v nizkih obrtaih, medtem ko moraš 2.5 tišati v obrate, da se premakne, v nižjem območju je pa to len motor.

Tovarnisko je bil 320i, zdaj je notri od 523 motor (170HP) + ostale predelave. Nekaj je se za postoriti, potem pa na valarje, da vidimo. Hja 2.8 je super, ampak dobiti nezgonjenega je loterjia. Plus nagnjeni so k pregrevaju.

Saj zato pa pravim, da skoda, ker gre le do 6.5k rpm ;)

Tukaj nikoli ni bilo dovoljeno parkirati, za ta namen je garažna hiša ali pa bližnja parkirišča, ki jih je ogromno prostih, sploh v večernem času. So bitch stop complaining. In ja..tudi italjanom pišejo kazni, slovenci niso nobena izjema. Če je pa že vse zasedeno (podnevi) je na drugi strani 2minuti hoje ogromno makadamsko parkirišče, ki niti ob peak urah ni nikoli zapolnjeno.

Sam potem je problem, ker v Perlinem baru noben ne vidi s kakšnim strojem si se pripeljal :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

GupeM ::

Ta, ki je to sestavil, ni samo "talent" na cesti, ampak predvsem "talent" v slovnici. Nimam nič proti, če kdo kdaj malo bolj po domače/v slengu napiše. Sploh na FB me to ne moti, vendar zgornje besedilo pa res presega že vse meje. 2 leti star otrok boljše govori.

dj_uro ::

shadeX je izjavil:

Sam potem je problem, ker v Perlinem baru noben ne vidi s kakšnim strojem si se pripeljal :))

lep nadstrešek pri Perli, ane?
no tega smo pa mi delali ;)
vw-klub.si

Ni švoh, čeprav vidm da je to zelo stara slika. Bar sploh nima strehe, kot jo ima sedaj.

"Applov" avto, poln sena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Tale je talent, ker je dokazal, da se tudi s prodajo kruha, da pridet do veliko denarja.

matobeli ::

Lahko da je njihova moka po 90.000 $/kg, pol pa hitro rata.

Lahko pa seveda da dela za Italjane kjer se dobra hrana (slačičarstvo...) bolje plača. V sloveniji samo z prodajo kruha v treh pekarnah težko prideš do resnejšega denarja, razen če res šparaš samo za tisti avto.

Heavy ::

Kukaj? K nam so prišli cca 40 let nazaj, od štanta pred bolnico do kasneje lastnih prostorov za sadje/zelenjavo in pekarno (ob šoli), prodajal kruh gostilnam... kasneje odprl še drugo pekarno.

Po legalni poti ga je verjetno lahko kupil - na lizing.
#TeamFelix

Pekarne niti niso slab posel.

Begabt

tomazic89 je izjavil:

Tovarnisko je bil 320i, zdaj je notri od 523 motor (170HP) + ostale predelave. Nekaj je se za postoriti, potem pa na valarje, da vidimo. Hja 2.8 je super, ampak dobiti nezgonjenega je loterjia. Plus nagnjeni so k pregrevaju.

Saj zato pa pravim, da skoda, ker gre le do 6.5k rpm ;)

To je pa druga zadeva. Sej se mi je zdelo, da si nekaj zamolčal :)

Ne bi vedel, da bi se 2.8 motorji pregrevali. Prvič slišim.
Probleme s pregrevanjem bi naj imeli 2.5 motorji pri e36 modelih, kjer so pokale glave,

tomazic89 ::

bambam20 je izjavil:

To je pa druga zadeva. Sej se mi je zdelo, da si nekaj zamolčal :)

Ne bi vedel, da bi se 2.8 motorji pregrevali. Prvič slišim.
Probleme s pregrevanjem bi naj imeli 2.5 motorji pri e36 modelih, kjer so pokale glave,

He he.. ja, je kar projekt. Vedno se kaj za zrihtat =)
Glede pregrevanja pa vsak mehanik svojo mlati. TBH, prejsnji motor je bil skoraj mrtev, ko se je ta pojavil za smesno ceno. Itak, da bi se mi z 2.8 se bolj smejalo.:))

msjr ::

shadeX je izjavil:

Tale je talent, ker je dokazal, da se tudi s prodajo kruha, da oprat veliko denarja.
Fixd.

Heavy ::

Sicer angleški talenti:

#TeamFelix

T-h-o-r ::

ne kapiram, zakaj nihče pred njima ne gre na ta pas?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Invictus ::

Heavy je izjavil:

Sicer angleški talenti:

To se je meni naredilo na nemško avstrijski meji. Desni pas je bil kao zaprt in vsi so se razvrstili levo. Ampak desni pas je bil še vozen in prost. Folk se je dobesedno razvrstil na levi pas že 3 km pred resničnim zaprtjem. Sam pa lepo po levi, pa me je vmes hotel en Avstrijec zapreti, da ga ne bi prehitel. Sam se je potem usral, ker bi tudi njega vrgli ven iz vrste, pa je šel nazaj :D.

Tako sem čisto po pravilih prehitel cel kup kolone v 5 minutah in se lepo peljal dalje. Zakaj so vsi tam čakali, nimam pojma.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

zato, ker so normalni šoferji in ne kreteni, ki se začnejo pet metrov pred začetkom zapore vsiljevati v že vzpostavljeno kolono

delavec44 ::

Spet to sranje na tehničnem forumu. Pretočnost je najboljša, če se obe koloni združujeta neposredno pred zožitvijo. Temu primeren je tudi zakon in pravilo zadrge. Vse ostalo je oviranje prometa!

zadrge ni več v predpisih pri nas(že en čas)

kakorkoli že, debil, ki prehiteva celotno kolono in se ob zapori začne vsiljevati noter, je pač debil, kakorkoli si že ti razlagaš stvar v svojih oblačkih

in boli tebe in tebi podobne kurac za pretočnost, samo debile radi špilate

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

shotalick ::

T-h-o-r je izjavil:

zadrge ni več v predpisih pri nas(že en čas)

kakorkoli že, debil, ki prehiteva celotno kolono in se ob zapori začne vsiljevati noter, je pač debil, kakorkoli si že ti razlagaš stvar v svojih oblačkih

in boli tebe in tebi podobne kurac za pretočnost, samo debile radi špilate

Pravilo zadrge? Ni več? O temu nič ne vem, ampak se obnese zelo dobro, če se folk lepo razvršča. Se strinjam z Invictusom, da folk preveč jajca, ko je en pas zaprt. Sledijo avtomobilu spredaj kot ovce....

jp, ti si pa liberty man in rečeš zakaj bi se normalno razvrstil v kolono, kot dostojno človeško bitje, če sem lahko govno in se na silo tiščim notri tik ob zapori

delavec44 ::

Pravilo zadrge kar lepo obstaja le znaka ni več. Normalni ga itak ne rabijo, ker je očitno kdaj se pravilo uporablja. In pred delovnimi zaporami znaka itak nikoli ni bilo.

Ti Thor pa prihrani debila zase in čim prej odnesi izpit nazaj tja kjer si ga kupil.

ramiz?! ::

delavec44 je izjavil:

Pravilo zadrge kar lepo obstaja le znaka ni več. Normalni ga itak ne rabijo, ker je očitno kdaj se pravilo uporablja. In pred delovnimi zaporami znaka itak nikoli ni bilo.

Ti Thor pa prihrani debila zase in čim prej odnesi izpit nazaj tja kjer si ga kupil.

Jst tut ne razumem, zakaj se vedno pojavi nekdo, ki izstreli debilizem, pa bi lahko vsaj porabil 20 sekund in pogledal v zakon, kjer jasno piše kdaj in kako se uporablja vključevanje po načinu zadrge...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

pederišita se vidva po svoje, jaz takšnih defbilov zagotov ne spustim v že vzpostavljeno kolono, posebej, ker so imeli X metrov nazaj šanso, da se čist gladko vključijo, ampak ne, raje se gremo na silo vsiljevati

kolona se lepo premika, premika, premika, potem pa naj se zaradi enega ramiza vsi ustavimo, da bo lahko izsilil vključitev v kolono :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

GupeM ::

To ni izsiljevanje, to je vključevanje po sistemu zadrge. Zakonsko predpisano. Ni treba, da se kolona ustavi. To, da ga ne spustiš v kolono pomeni, da si v prekršku ti. Poleg tega pa še varnostne razdalje ne držiš.
««
13 / 309
»»