Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
Unknown_001 ::
Unknown_001 je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
Kolesarji, ki prevozijo rdečo, so pa tud face na asfaltu.
To so nadrasa. Velja pravilo palca. Ožja zračnica pomeni eksponentno naraščajočo višjo kasto.
tisti ta redni cestni ne vozimo kjer so semafori. :) no mogoce kaksne mestne srajce.... prej kot sodit o kastah se spravi iz kavca malo migat 😎🙌
Lah prideš krompir pobirat. Ti bom jst pokazal kaj je miganje... ;)
Bi te rad videl ja 😄 ljudje ki se ukvarjajoms sportom ne bentijo na drugimi na tak nacin kot si napisal ti, torej cutis do teh kolesarjev prezir. Mogoce ker oni zmorejo ti pa kavc in avto za vsako najmajnso pot 🤦 😄 get a life. P.s. za krompir tud boljse da si fit ne kaksen bajsek, se sklonit nebos mogel.
Butthurt na polno :)))
Jst se zajebavam ti pa tako resno zagrabiš. Cringe diss attempt.
Se mi zdi da imaš napačno osebo v mislih. Noone really gives a f*k bout ya boi.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: PromeuZ ()
shadeX ::
Jst se zajebavam ti pa tako resno zagrabiš.
Ne se ne.
To so nadrasa. Velja pravilo palca. Ožja zračnica pomeni eksponentno naraščajočo višjo kasto.
Si že večkrat pokazal in dokazal, da nisi strpen do drugih udeležencev v prometu in nisem presenečen, da kolesarji (ranljiva skupina), niso izjema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Jst se zajebavam ti pa tako resno zagrabiš.
Ne se ne.
Si že večkrat pokazal in dokazal, da nisi strpen do drugih udeležencev v prometu in nisem presenečen, da kolesarji (ranljiva skupina), niso izjema.
Kaj ti spet kuriš?
Begabt
Begabt
PunkDude ::
https://www.facebook.com/kaja.stojanova...
https://www.instagram.com/kajastojanova/
Voznica marice.
Parents must be proud...
Begabt
Begabt
Gregor P ::
A to so policisti iz iste policijske (PU Kranj) kot pri zasedi na ministra Koprivnikarja?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
BorutK-73 ::
Tukaj je voznik citroena naredu napako ker se je skoraj ustavil ker je mislil da bo Ford šel še mimo njega.
facepalm ::
C3 je zmanjsal hitrost in se pomaknil levo. Ce tega nebi storil, bi prislo do nesrece.
Se en amaterski dirkac, kateri si v glavi misli, da obvlada avtomobil. Dejstvo pa je, da mu je amater v Citroenu resil vozilo in ego.
Sploh ne razumem zakaj se je profrsionalni dirkac prehitro vrnil na svoj pas. /s
Se en amaterski dirkac, kateri si v glavi misli, da obvlada avtomobil. Dejstvo pa je, da mu je amater v Citroenu resil vozilo in ego.
Sploh ne razumem zakaj se je profrsionalni dirkac prehitro vrnil na svoj pas. /s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
Najbolj žalostni so bili komentarji na Fejsu... Citroen je bil kar naenkrat kriv vsega. In potem nek genij pripelje izjavo da je to dokaz, kako so hitri vozniki varni in pozorni na cesto, saj ne veš al sanjaš al žviš v butalah.
Begabt
Begabt
Citroen je zmanjsal zato, da bi imel drkac šanso ga prehitet. Sele nato je drkac zavil nazaj na svoj pas. Voznik citroena, je imel dobre reflekse in zavil levo. S tem je drkacu resil vozilo.
V tem primeru je nono v C3ju bolje in hitreje reagiral kakor drkac.
Mimogrede.. ce bi imel drkac se "i" v nazivu, bi prehitevanje koncal v skarje bp.
V tem primeru je nono v C3ju bolje in hitreje reagiral kakor drkac.
Mimogrede.. ce bi imel drkac se "i" v nazivu, bi prehitevanje koncal v skarje bp.
Zgodovina sprememb…
springfield ::
To zmanjsevanje hitrosti ni najbolj smiselno. Ce ne bi zaviral, bi se beli komot vrnil na svoj pas za njim. Drugace ne vidim problema v prehitevanju prvega.
Se ne strinjam. Opazuj kako "pocasi" vozi C3 se preden se pojavi Focus v videu. Vecje sanse bi imel Focus ce bi dodatno pospesil in koncal manever pred C3jem.
Zakaj? Ker je dohitel C3ja nekje istocasno kot nasproti vozece vozilo. Ce bi pospeseval namesto zaviral, bi bil "tam" bistveno prej.
Edit: se mi samo zdi, al je vozilo s kamero pospesilo preden je dohitelo C3ja (ko je bilo prehitevano)?
Zakaj? Ker je dohitel C3ja nekje istocasno kot nasproti vozece vozilo. Ce bi pospeseval namesto zaviral, bi bil "tam" bistveno prej.
Edit: se mi samo zdi, al je vozilo s kamero pospesilo preden je dohitelo C3ja (ko je bilo prehitevano)?
Zgodovina sprememb…
Meni se bol zdi, da je C3 zaviral, kot da bi hotel zavit. Cudna situacija. S kamere se ne vidi tocno, kaj se je dogajalo. Na sreco ni poclo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: springfield ()
Poglej kolicke ob cesti. Ko se konca neprekinjena crta, se mi zdi da gredo mimo hitreje.
Mogoce je pa focus prehiteval butthurt voznika, kateri je pospesil. Slucajno se je spredaj nasel pocasen C3 in vozilo na nasprotnem pasu. Ce je temu tako, upam da je voznik forda tisti dan vplacal loto listek.
Mogoce je pa focus prehiteval butthurt voznika, kateri je pospesil. Slucajno se je spredaj nasel pocasen C3 in vozilo na nasprotnem pasu. Ce je temu tako, upam da je voznik forda tisti dan vplacal loto listek.
springfield je izjavil:
Meni se bol zdi, da je C3 zaviral, kot da bi hotel zavit. Cudna situacija. S kamere se ne vidi tocno, kaj se je dogajalo. Na sreco ni poclo.
Sj nima veze kaj je tist v citroenu delal. Ko se spraviš prehitevat prevzameš vso odgovornost za pizdarijo ki zaradi tega manevra nastane. Če nekdo slabo presoja naj se vozi do prve nekajkilometrske ravnine za traktorjem.
Begabt
Begabt
Meni se bol zdi, da je C3 zaviral, kot da bi hotel zavit. Cudna situacija.
Tudi meni se tako zdi. C3 se je popolnoma ustavil ampak skoraj zagotovo ne zaradi Forda. Ta je šel zelo hitro in kje bi ga imel C3 čas opazovat? Kadar se je C3 ustavil, je bil Ford najmanj 30m zadaj za njim.
C3-ju se ni sanjalo kaj se dogaja, on je sam videl avto ki ga je prehitel po desni. Kaj je C3 takrat študiral kadar se je ustavil pa samo on ve. V vsakem primeru dva "talenta".
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 je izjavil:
Sj nima veze kaj je tist v citroenu delal. Ko se spraviš prehitevat prevzameš vso odgovornost za pizdarijo ki zaradi tega manevra nastane. Če nekdo slabo presoja naj se vozi do prve nekajkilometrske ravnine za traktorjem.
Tezko presodis, da bo vozilo zavilo, ce ne da smerokaza, se ti ne zdi? No, mogoce imas ti kake telepatske sposobnosti, jaz jih zal nimam.
Kaj res se nobenemu ne zdi, da bi moralo "snemalno vozilo" zmanjsati hitrost in pustiti focusa na svoj pas?
Sedaj sem pregledal posnetek se na racunalniku. Sem preprican, da je snemalno vozilo pospesilo medtem ko je bilo prehitevano.
Sedaj sem pregledal posnetek se na racunalniku. Sem preprican, da je snemalno vozilo pospesilo medtem ko je bilo prehitevano.
Snemalno vozilo ni melo pojma kaj se dogaja, ravno tako kot tisti C3. Ford je pripizdil kot mona in to je to. V dobrih 3 sekundah je bilo celotne situacije že konec.
springfield je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
Tezko presodis, da bo vozilo zavilo, ce ne da smerokaza, se ti ne zdi? No, mogoce imas ti kake telepatske sposobnosti, jaz jih zal nimam.
Citroen je bil že prej počasen. Kot rečeno, če se ne čutiš 100% da bo prehitevanje zihr, ne prehitevaj. Sploh pa ne pri takih hitrostih, kjer bi ti moralo biti jasno, da potrebuješ daljšo pot in hkrati tudi varnostno razdaljo za ostalimi ki so še pred tabo.
Begabt
Begabt
m0LN4r ::
Čudno, da tegale posnetka še nihče ni tu objavil:
Pogledal video.
Tako se pac ne prehiteva. Vse je bilo jasno, ko je oni zacel prehitevat, ce pa tega ni sposoben "predvited" pa se naj sploh ne spravlja zraven, so se hujse situacije na cesti kot to.
Focus je bil pac zivcen, ker so ostali sli pocasneje, kot je hotu on in ni moral pocakat "zakaj" je temu tako. Mogoce zato ker hoce zavit.
Sicer pa nima veze. Citroen je lepo pocasi zabremzal, ce bi pa agresivno zabremzal pa bi ga Tisti Ford lepo kusnil v rit.
Snemalno vozilo ni melo pojma kaj se dogaja, ravno tako kot tisti C3. Ford je pripizdil kot mona in to je to. V dobrih 3 sekundah je bilo celotne situacije že konec.
Jap. Sicer pa pri prehitevanju se spravis tako zraven, da si 100% ziher da bos varno prehitevl. Vse ostalo je larifali. To prehitevanje je bilo na "pamet" kljub temu, da je vec kot ocitno iz hitrosti citroena, da pac 2 naenkrat nebo slo.
Unknown_001 je izjavil:
springfield je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
Citroen je bil že prej počasen. Kot rečeno, če se ne čutiš 100% da bo prehitevanje zihr, ne prehitevaj. Sploh pa ne pri takih hitrostih, kjer bi ti moralo biti jasno, da potrebuješ daljšo pot in hkrati tudi varnostno razdaljo za ostalimi ki so še pred tabo.
Se povsem strinjam. Kdor tega ne vidi je pac slep in ni za na cesto oz. prehiteva na pamet.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Citroen ni bil pocasen prej. Mogoce malo pocasneji od tega s kamero, ampak je definitivno bremzal pred tistima stranskima cestama.
Sej se zavedamo, da ce bi citroen zelel zaviti na stransko cesto in bi dal smerokaz, bi bila situacija enaka right?
Glede na hitro reakcijo citroena (umik), bi rekel da je ali zelel zaviti desno ali je opazil focusa ze prej in pravilno zmanjsal hitrost.
Glede na hitro reakcijo citroena (umik), bi rekel da je ali zelel zaviti desno ali je opazil focusa ze prej in pravilno zmanjsal hitrost.
Verjetno bi Focus videl smerokaz in bi predvidel, da bo bremzal. Sem pa zdaj 100%, da je hotel zavit tam, ker je zavil na naslednjem kriziscu, verjetno je iskal nekaj, kar ne opravici njegovega dejanja.
Pa C3 nic ni hitro reagiral, po moje sploh ni vedel, kaj se dogaja za njim.
Ne opravicujem Focusovega dejanja, ampak C3 voznik ni nic kaj boljsi. Ko se taki skup najdejo, po navadi poci. Tokrat na sreco ni.
Pa C3 nic ni hitro reagiral, po moje sploh ni vedel, kaj se dogaja za njim.
Ne opravicujem Focusovega dejanja, ampak C3 voznik ni nic kaj boljsi. Ko se taki skup najdejo, po navadi poci. Tokrat na sreco ni.
m0LN4r ::
Drugi dela kaj se ne sme, zato lahko tudi jaz!
8?
8?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ce c3 ni reagiral, je zelel zaviti levo in je zadnji trenutek opazil nasproti vozece vozilo. Sicer mozno ampak bi moral biti talent leta:)
Tudi ce bi dal smerokaz je bilo med snemalnim vozilom in c3jem premalo prostora za vrnitev na pas.
Tudi ce bi dal smerokaz je bilo med snemalnim vozilom in c3jem premalo prostora za vrnitev na pas.
Voznik citroena ni ničesar kriv. Mogoče v zblojenem umu neučakanih pacientov za volanom, ki jih sodni dan za njihovo velepamet še čaka.
Begabt
Begabt
Nisem vedel, da lahko kar tako zaviras sredi ceste. Prav tako moras vklopit vse smerokaze, ce vozis z manj kot polovicno dovoljeno maksimalno hitrostjo, kar C3 prav gotovo je.
Oba sta naredila napako, tokrat na sreco nista bili usodni.
Oba sta naredila napako, tokrat na sreco nista bili usodni.
springfield je izjavil:
Prav tako moras vklopit vse smerokaze, ce vozis z manj kot polovicno dovoljeno maksimalno hitrostjo, kar C3 prav gotovo je.
Wait what?
CPP 30. clen 4. odstavek
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
Karneki.
Sedaj bom vsakič ko bom želel zavijati na drugo cesto moral vklapljati varnostne utripalke? C3 je zajebal toliko, ker ni dal smerokaza oz. delal neke čudne manevre na cesti. Videti je kot da bi želel zaviti levo in si nato premisli. Za zavijanje, ne potrebujemo nobenih varnostnih utripalk ampak samo smerokaze, kar je popolnoma dovolj.
Sedaj bom vsakič ko bom želel zavijati na drugo cesto moral vklapljati varnostne utripalke? C3 je zajebal toliko, ker ni dal smerokaza oz. delal neke čudne manevre na cesti. Videti je kot da bi želel zaviti levo in si nato premisli. Za zavijanje, ne potrebujemo nobenih varnostnih utripalk ampak samo smerokaze, kar je popolnoma dovolj.
Zgodovina sprememb…
SimplyMiha ::
Če bi zavil levo, bi vanj trčil avto iz nasprotne smeri. Zaviral je, da bi počakal na avto in nato zavil levo, nato pa je opazil hibrida med idiotom ter kretenom za sabo in začel paničariti. Prehitevanje tik pred križišči je z razlogom prepovedano. Ponavadi je pred križišči polna črta, ne vem zakaj je tam črtkana.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
@springfield sem nasel. Priznam da tega nisem vedel.
Je pa malo neumen clen. Ce bi se ga drzali bi morali vklopiti vse 4 vsakic, ko se priblizamo kriziscu, prehodu za pesce, dovozu itd... :))
Ocitno so se na tem videu nasli 3 talenti na kupu.
3. snemalec, kateri ni opazil/se ni zmenil za prehitevajoce vozilo in mirno pospeseval,
2. Citroen, v kolikor je zelel zaviti na stransko cesto brez smernika (ne moremo vedeti)
1. Voznik forda, kateri je prehiteval na blef.
Je pa malo neumen clen. Ce bi se ga drzali bi morali vklopiti vse 4 vsakic, ko se priblizamo kriziscu, prehodu za pesce, dovozu itd... :))
Ocitno so se na tem videu nasli 3 talenti na kupu.
3. snemalec, kateri ni opazil/se ni zmenil za prehitevajoce vozilo in mirno pospeseval,
2. Citroen, v kolikor je zelel zaviti na stransko cesto brez smernika (ne moremo vedeti)
1. Voznik forda, kateri je prehiteval na blef.
scipascapa ::
vidim, da je treba res folku pobrat vozniške in avte.
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/foto-...
ker kontrole in preventive nimamo.
V bistvu ni, ker to velja samo v primeru, da brez upravicenega razloga vozis tako pocasi. Ce das smernik, da bos zavil, imas upravicen razlog. Enako, ce je prehod za pesce. Ta tukaj pa ni imel upravicenega razloga (vsaj glede na posnetek).
Siddh ::
scipascapa je izjavil:
vidim, da je treba res folku pobrat vozniške in avte.
Sem iz teh koncev, na tem delu je tabla za kontrolo hitrosti prometa. Policiste sem nazadnje tam videl pred petimi leti. Ljudje vozijo kolikor jim paše, prehitevanje v škarje pa je stalnica. Je pa na tej cesti, šikolski, bilo letos že kakih 10 nesreč, mislim da kar 3 s smrtnim izidom. Lokalni gasilci so letos že imeli 25 intervencij od tega večino prometne nesreče. Vglavnem nenormalni vozniki, nikogar ne briga za lastno ali tujo varnost.
Ponavadi večkrat na dan prečkam to cesto, včasih me je strah kaj me čaka, drugič pa se sprašujem kako se na tako preglednih križiščih zgodijo tako hude nesreče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Siddh ()
IL_DIAVOLO ::
scipascapa ::
siddh: ker ni kontrol in kaznovanja se to dogaja.....pri 80-90 ne more biti tako hudih nesreč.....pa sploh pri taki preglednosti in lepem vremenu....samo tukaj je bilo 100-120+....
predi ::
Ko smo ravno pri hitrosti 80-90 in hudih nesrečah:
V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti Slovenska Bistrica-Ptuj v kraju Šikole, pred odcepom za Rače, so umrli trije ljudje, še najmanj dva človeka pa naj bi bila poškodovana.http://www.rtvslo.si/crna-kronika/foto-...
Invictus ::
Kaj pa lahko pričakuješ drugega v deželi čaščenja alkohola.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
krneki0001 ::
Nesreče bi bile še vedno, ampak brez alkohola bi jih bilo kar nekaj manj, ker je v sloveniji približno 30% nesreč zaradi alkohola. Torej če bi bilo 30% manj nesreč smo že na dobri poti.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster