Forum » Kaj kupiti » Katero ohišje?
Katero ohišje?
J-ronimo ::
Iščem ohišje s sledečimi specifikacijami:
- ATX
- stranski 3,5" HDD tray cage (min. 4), po možnosti odstranljiv (stranski=izvlečni pravokotno na ohišje)
- PSU zgoraj
- po možnosti odstranljiva plošča za mobo (velika redkost)
- zunanji izgled ni pomemben
Zaplet nastane, ker so imela samo starejša ohišja PSU praviloma zgoraj, stranski HDD tray pa je bil takrat še velika eksotika. Do sedaj sem našel samo Thermaltake Armour+, ki odkljuka vse, vendar je zelo prevelik.
Še kakšen drug predlog, ki sem ga spregledal?
Ima morda kdo stik (ali dela) s kakšnim računalniškim servisom ipd., kjer bi se dalo dobiti odsluženo robo?
Tema delno spada pod male oglase, vendar bi rabil še kak komentar/debato. Se lahko premakne, če ne spada sem.
- ATX
- stranski 3,5" HDD tray cage (min. 4), po možnosti odstranljiv (stranski=izvlečni pravokotno na ohišje)
- PSU zgoraj
Zaplet nastane, ker so imela samo starejša ohišja PSU praviloma zgoraj, stranski HDD tray pa je bil takrat še velika eksotika. Do sedaj sem našel samo Thermaltake Armour+, ki odkljuka vse, vendar je zelo prevelik.
Ima morda kdo stik (ali dela) s kakšnim računalniškim servisom ipd., kjer bi se dalo dobiti odsluženo robo?
Tema delno spada pod male oglase, vendar bi rabil še kak komentar/debato. Se lahko premakne, če ne spada sem.
Han ::
http://www.chieftec.eu/en/chassis/eatx/...
Pravzaprav imamo enega takega viška v firmi, le da je starejši model z USB 2.0. Več na ZS.
Pravzaprav imamo enega takega viška v firmi, le da je starejši model z USB 2.0. Več na ZS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
ziga1990 ::
Iščem ohišje s sledečimi specifikacijami:
- ATX
- PSU zgoraj
Kakšne dimenzije ohišja pa hočeš?
moj ima vse razen PSU zgoraj samo ni majhno ohišje .
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
@Han - hvala za predlog. Na prvi pogled zgleda primeren kandidat. Depth malo več kot sem ciljal, ampak je to verjetno standardno, da no matična tik ob kletki za diske. Na uradni strani je omenjenih 12kg - je res pripomoček za kvihtanje?
@ziga1990 - sem malce pogledal, cca. 500(D)x500(H)x200(W) mm oziroma razne variacije znotraj tega. Predvsem se mi gre za to, da ni preveč globoko. Višine pa načeloma ne rabim, ker ni predviden multi-GPU. Armour+ mi podre bojne plane zaradi nadzemeljskih mer okoli 600m, drugače po dober primerek.
Na hitro preletel Geizhals, nekaj nabora celo je.
@ziga1990 - sem malce pogledal, cca. 500(D)x500(H)x200(W) mm oziroma razne variacije znotraj tega. Predvsem se mi gre za to, da ni preveč globoko. Višine pa načeloma ne rabim, ker ni predviden multi-GPU. Armour+ mi podre bojne plane zaradi nadzemeljskih mer okoli 600m, drugače po dober primerek.
ziga1990 ::
@Han - hvala za predlog. Na prvi pogled zgleda primeren kandidat. Depth malo več kot sem ciljal, ampak je to verjetno standardno, da no matična tik ob kletki za diske. Na uradni strani je omenjenih 12kg - je res pripomoček za kvihtanje?
Žal ne poznam tako majhnega ohišja ki bi imel večino tvojih parametrov
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
freesty ::
Meni eno tako ohisje doma stoji. Antec P160.
http://techreport.com/review/6640/antec...
Aluminij + vse kar si nastel.
Je pa zunanjost ohisja v malo slabsem stanju, ker sem hotel prenovit pa se potem nisem spravil. Ce te zanima, ZS.
http://techreport.com/review/6640/antec...
Aluminij + vse kar si nastel.
Je pa zunanjost ohisja v malo slabsem stanju, ker sem hotel prenovit pa se potem nisem spravil. Ce te zanima, ZS.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
@TOP - samo funkcija, ki jo ima Armour+. Vidim, da je to kar eksotika.
Malo sem gledal tudi serverska ohišja in je zelo uporaben layout. Primer z bolhe. Se komu valjajo ta ohišja?
Malo sem gledal tudi serverska ohišja in je zelo uporaben layout. Primer z bolhe. Se komu valjajo ta ohišja?
KTr1sk ::
Gledam nova ohišja pa večina nima veliko prostora za hdd 3.5" diske,jaz imam trenutno 7 velikih diskov 3.5" in enega 2.5"ssd
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
yayo ::
bom verjetno v kratkem prodajal novo Antec P101 Silent ohišje, prostor za 8 HDDjev plus DVD enoto, akustična izolacija in serijsko priloženi štirjje ventilatorji. Primerno tako za server kot za multimedia tiho škatlo. Za informacijo, če kdo potrebuje kaj podobnega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja starega PC-ja? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10410 (7046) | hojnikb |
⊘ | Koliko je vredno?Oddelek: Kaj kupiti | 3384 (1875) | bluefish |
» | Družinski namizni računalnik v dnevni sobiOddelek: Kaj kupiti | 1347 (1062) | vanromy |
» | Gaming PC za 500€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14970 (13960) | fr4nc |
» | Vrednost in mnenjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1079 (907) | huek111 |