Forum » Pomoč in nasveti » paypal in nakup v drugi valuti
paypal in nakup v drugi valuti
najnovejsi ::
Torej rad bi kupil nekaj iz UK, kjer imajo vse cene samo v funtih. Če plačam preko paypala, a bo kakšna provizija iz evrov v funte in to? Sem bolj zelen kar se paypala tiče.
Hvala
Hvala
M@73Y ::
Paypal ima svoj menjalni tečaj. Pri izdelkih recimo 5€ se to nič ne pozna. Če pa kupiš telefon kot jaz za 174,23 € je pa mene prišla paypal transakcija, kar sem plačal 188,01 €.
..jump into psytrance tunnel..
Magic1 ::
Moraš kar telovadit pred vsakim nakupom, da spremeniš, da ti Paypal sam ne izvede menjave.
Magic
mailer ::
Na paypalu si lahko ustvariš različne valute in vedno plačaš v valuti, ki je zahtevana. v tem primeru provizije ni in vse naredi tvoja banka.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
najnovejsi ::
Aha kje si pa na paypalu lahko te valute spremenim? A moja banka bo pa menjalni tečaj opravila pa brezplačno al kako?
mailer ::
Tam kjer imaš currencies si ustvariš novo valuto.
Konverzija tvoje banke je ugodnejša od paypal konverzije, brezplačno ne bo bo pa pri večjih nakupih razlika večja.
Če imam nakup v € plačam v €. Konverzije ni, ne na tvoji banki ne na paypalu.
Če je nakup v $ plačam v €. Naredi konverzijo lahko paypal (dražje) ali tvoja banka (cenejše).
Če je nakup v $ plačam v $ (na paypalu si nastavim primarno valuto $). Paypal nima nobene konverije, jo pa naredi tvoja banka po ceniku, ki je tisti dan aktualen.
Tudi če plačam v funtih ali kateri drugi valuti si jo nastavim primarno valuto.
Tako se avtomatsko izogneš paypal konverziji, konverzija tvoje banke ostane vedno.
Konverzija tvoje banke je ugodnejša od paypal konverzije, brezplačno ne bo bo pa pri večjih nakupih razlika večja.
Če imam nakup v € plačam v €. Konverzije ni, ne na tvoji banki ne na paypalu.
Če je nakup v $ plačam v €. Naredi konverzijo lahko paypal (dražje) ali tvoja banka (cenejše).
Če je nakup v $ plačam v $ (na paypalu si nastavim primarno valuto $). Paypal nima nobene konverije, jo pa naredi tvoja banka po ceniku, ki je tisti dan aktualen.
Tudi če plačam v funtih ali kateri drugi valuti si jo nastavim primarno valuto.
Tako se avtomatsko izogneš paypal konverziji, konverzija tvoje banke ostane vedno.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
klekej ::
Tam kjer imaš currencies si ustvariš novo valuto.
Kaj torej izbereš ko je nakup v $?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 774709 (1649) | Legon |
» | Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 41158 (19314) | sbawe64 |
» | Visa Electron, Paypal - že spet =)Oddelek: Loža | 7586 (5153) | DOOM_er |
⊘ | PayPal in primarna valuta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16014 (14848) | Tilen |
» | MasterCard: placati v USD ali EUROddelek: Loža | 4447 (4038) | gruntfürmich |