» »

HP pocasno tiskanje

HP pocasno tiskanje

Mahagonij ::

Kje bi lahko bila tezava, da tiskalnik hp m3035 mfp tiska ekstremno pocasi. Deluje recimo eno uro ok, potem pa zablokira in 5-10 min ne tiska nic. Potem spet dela pa spet ne,.. Probal sem mu narediti factory reset, naredil sem mu 1000 pingov in je vrez izgube paketov. Tudi v reportu ne kaze pokvarjenih paketov in tudi preko USBja ima isto tezavo, enkrat dela enkrat ne. Probal sem tudi rocno izbrat tray 1,2 ali 3 in nastavil velikost papirja na A4 ter izbral najnizjo resulucijo tiska. RAMa ima 256mb, je mozno narediti kaksen ram test ali pa ce ima se kdo kaksno idejo kaj narediti?

MIHAc27 ::

Kakšni so pa kaj gonilniki? Če so PCL 6 probaj z 5. Ali pa PS.
Največkrat sam upazim podobno težavo, če so nameščeni univerzalni HP gonilniki, ne pa prav gonilniki od modela tiskalnika.

Mahagonij ::

Živjo,

Danes sem imel spet malo časa, da sem se posvetil temu tiskalniku. Probal sem PCL6, 5 ter PS povsod je isto. Še kakšna ideja? :)

MIHAc27 ::

Tole sem našel:
Either install the Postcript (PS) driver or in the currently installed driver 'Device Settings' of the PCL 5 or PCL 6 driver, change the Mopier Mode to 'Enabled'.

Nekje je omenjeno, da je fino, če je ime shera čim krajše. Ker daljše kot je, dlje časa prebavlja. Čeprav če tiskaš direktno na IP to ne bi smel bit problem.
Ali diskaš preko HP-jevega protokola? Če v nastavitvah tiskalnika pod Vrata/Ports pogledaš, kaj imaš tam izbrano?

Han ::

Firmware je zadnji?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mrežni tiskalnik

Oddelek: Omrežja in internet
301646 (1027) ngc2392
»

Obojestransko tiskanje - Office

Oddelek: Pomoč in nasveti
101059 (916) He-Man
»

Corel ne printa nekaterih objektov (slik)

132690 (378) nejcek74
»

Inštalacija printerja

202503 (2316) racunalnik3
»

Printer ne printa Žjev

Oddelek: Strojna oprema
61036 (1036) knesz

Več podobnih tem